Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

The VTR Chronicles continues…

הטיפול:

הVTR עברה טיפול 75000 בליטל.

1700 ¤ (!!!) כולל מע"מ אחרי הנחת הפורום. כל זה עבור:

החלפת שמן (10/40 חצי סינטטי לפי בקשתי המיוחדת :wink: ) + פילטר

החלפת פילטר אוויר

פו"ה בית תרמוסטט (סימני רטיבות) + הוספת נוזל קירור

החלפת רפידות + צלחות - בלמים קדמי

החלפת רפידות + חריטת צלחות – בלמים אחורי

מסקנות:

אני לא חוזר לליטל. עדיף לשלם לאביב בדקל, לסבול את ההתנשאות של דני ממרום צמרת או לחכות שבועיים למקום מתפנה עצל בני. למה? :roll:

תשפטו בעצמכם:

1. מילאו יותר מדי שמן (כ300 גרם). :?

2. נראה לי שלא ניקזו את האוויר ממע' הקירור אחרי פו"ה תרמוסטט (אין סימני פתיחה על פקק ניקוז עליון) :?:mad:

3. הבלמים לא נבדקו אחרי ההחלפה (הסיפור המלא בהמשך) :mad::mad::mad:

חוץ מזה המוסך עמוס מאוד, מבולגן, לא נקי ולא מסודר. לדוגמא, חלקי ראש מנוע מפורק זרוקים באי סדר על סמרטוט!!!

... ביום שישי בלילה יצאתי לטיול נהיגה הרציני הראשון שלי על הVTR. :D גם עם הבולמים חלשים שלה היא התנהגה למופת. גם בתור GT (170קמ"ש בקטעים ישרים יותר כשאישתי ישנה לידי – ללא מאמץ מצדי או מצד הרכב) וגם בתור חיית סיבובים. האוטו הזה פשוט תענוג. כיביתי את הרדיו, פתחתי טיפה את החלון וחתכתי את הלילה. התחלתי בנתב"ג – כביש 453 עד הצומת נבלט – מחלף בן שמן – מחלף שער הגיעה – כביש 38 לכיוון קריית גת, פניתי ימינה בצומת תל עזקה לכביש 383 לכיוון קריית מלאכי. בצומת ראם גיליתי שלקח לי 45 דקות לעבור 90ק"ם – כולל 2 רמזורים ארוכים מאוד. :lol: ואז, בבלימה לקראת הצומת, גיליתי שהסרן האחורי הולך לו ימינה וחזק. :(:shock: המשכתי הביתה לראשון בנסיעה רגועה עד כמה שיכולתי. :(:(:(

ביום ראשון בבוקר חזרתי לליטל, הסברתי את המצב – יוסי שלח את שביט לבדוק את הרכב. אז התחיל הבלגן:

"לא בודקים מפלס השמן במנוע קר – יש ספר ויש ניסיון חיים" אמר לי שביט בעל ניסיון חיים רב. נו, שיהיה. :mad:

נסעתי איתו לבדוק את הבלמים . אחרי סיבוב של 5 דקות בפחות מ30 קמ"ש ושיחות בלתי פוסקות במירס שביט החליט שהוא לא רואה בעיה. ואז הצליח להחנות את הרכב לתוך פגוש של איזה סקודה (למזלו, ללא נזק). :loco::loco::loco::loco: :snipersm:

התעצבנתי ונסעתי משם.

חזרתי למוסך ביום שני בבוקר. יאיר קיבל את פניי, סיפרתי לו על בעיית המשיכה בבלימה..."זה או צינורות או משאבות – תשאיר את הרכב, נשלח משאבות לשיפוץ" הייתה תגובתו...כן, בטח! :mad:

ברוב חוצפתי ביקשתי שיתחיל מקטן – בדיקת בלמים על הליפט. "טוב, נוציא לך אוויר מהברקסים, תיסע ותראה אם זה יעזור"...בסדר...תוך רבע שעה הרכב עלה למעלה ואחד העובדים (חנניה) התחיל לנקז...בלי בקבוק ובלי צינור שקוף שמחברים לברז ניקוז...ולא לפי הסדר שמוגדר בהוראות היצרן! :mad::mad::mad:

התחצפתי עוד יותר ושאלתי את יאיר למה במוסך שלו לא עושים את העבודה כמו שצריך... :evil:

"אל תדאג, הכול בסדר, הוא (חנניה) רואה הכול, אני שלושים שנה במקצוע ולא צריך צינור..."

עדכון:

בינתיים בשישי בבוקר הוחלפו צינורות בלמים ע"פ המלצת יוסי (ועל חשבונו מכוון שזה לא עזר :( ).

סוף עדכון.

נו, טוב. לי נגמר הכוח לתקתק, התמונה ברורה. מי שרוצה עוד פרטים מוזמן לתפוס אותי במפגש.

פורסם

קודם כל, 1700 ש"ח זה יקר. לא יודע איך זה הגיע לזה, אבל זה באמת מוגזם. הבלמים היו במצב כזה שדרש החלפה? אולי היה לך שווה להחליף לבלמים משופרים... (תגיד, מה קוטר הדיסקים בויטיאר? אותו דבר כמו בויטיאס?)

בנוגע למילוי יותר מדי שמן - זה בסדר. 300 גרם זה כלום. גם אצלי אחרי הטיפול הקטן המדיד היה כשליש סנטימטר מעל לקו העליון, למיטב ידיעתי אין בזה כל רע.

דבר שני - מי זה גיל?

לא הייתי נותן לו לנהוג לך באוטו, רק ליוסי. אני מוכן לחכות ורק שיוסי יבדוק את הרכב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חנניה חאפר.

ברכב שלי הוא לא יגע יותר לעולם אחרי שהצליח לאחר הפצרות חוזרות ונשנות שלי לפני שהרים את הראלי על ליפט שידאג להוציא את הבורג של הזרוע של הליפט עד הסוף כי אני יודע מה קורה אם לא עושים את זה...

כמובן שהדביל לא הוציא אותו וזה כבר ממש חאפריות ממדרגה ראשונה שאחרי שאומרים לו ומזהירים אותו הוא עדיין מצליח לקלקל... עצלנות, חובבנות ותו לא.

שיטת "סמוך על סמוך".

כמו שניבאתי בזמן ההרמה הזרוע נגעה בחצאיות ודחפה אותם עד כדי שבירה של התופסנים. יש לחנניה מזל שהצליחו לסדר את זה בסופו של דבר (החלפה של התופסנים שנשברו).

מיותר לציין שלא הוא עשה את התיקון - גם הורס (ועוד אחרי שהוזהר מפורשות) וגם לא מתקן...

בכל מקרה, יוסי שם ופשוט צריך לדאוג שישגיח מלמעלה. הוא המבין שם ויחד עם יאיר הם בעצם היחידים שנראה ששמים משהו בנוגע לרכבים שמכניסים שם לטיפול. האחרים שמים קצוץ.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
קודם כל, 1700 ש"ח זה יקר. לא יודע איך זה הגיע לזה, אבל זה באמת מוגזם. הבלמים היו במצב כזה שדרש החלפה? אולי היה לך שווה להחליף לבלמים משופרים... (תגיד, מה קוטר הדיסקים בויטיאר? אותו דבר כמו בויטיאס?)

בנוגע למילוי יותר מדי שמן - זה בסדר. 300 גרם זה כלום. גם אצלי אחרי הטיפול הקטן המדיד היה כשליש סנטימטר מעל לקו העליון, למיטב ידיעתי אין בזה כל רע.

דבר שני - מי זה גיל?

לא הייתי נותן לו לנהוג לך באוטו, רק ליוסי. אני מוכן לחכות ורק שיוסי יבדוק את הרכב.

רוני

הי רוני:

הבלמים באמת היו די גמורים - מאחורה לא נשאר כלום :) ומקדימה הצלחות היו דקות מדי לחריטה.

1700ש"ח זה אכן המון כסף לטיפול כזה. החשבונית אצלי. במפגש תוכל לראות בעצמך.

לגבי שמן: 500 גרם זה כ1ס"ם במדיד. זה לא נורא, אך זה לא בסדר - פשוט במקום לבדוק הם שפכו את כל 4 ליטר :(

לגבי בלמים - גם לVTR גם לVTS אמורות להיות דיסקים של 247מ"מ.

גיל (אולי גילי? או רוני? או שד יודע מה?) זה הבחור הצעיר והגבוע...באמת רציתי שיוסי יבדוק בעצמו, אך הוא שלך את ה"גיל" הזה במקום :(

P.

פורסם

יש לי שאלה אחת.

עלות החלקים היא בין 900-1000 ש"ח (גם אני עשיתי טיפול דומה).

איך הגעתם לאחר הנחה ל-1700?

ז"א שבלי הנחה, בערך 2K?

מסקנה, לקחו לך בערך 7 שעות עבודה (מה מחיר של שעה כיום?).

איך זה יכול להיות?

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
הי רוני:

הבלמים באמת היו די גמורים - מאחורה לא נשאר כלום :) ומקדימה הצלחות היו דקות מדי לחריטה.

1700ש"ח זה אכן המון כסף לטיפול כזה. החשבונית אצלי. במפגש תוכל לראות בעצמך.

לגבי שמן: 500 גרם זה כ1ס"ם במדיד. זה לא נורא, אך זה לא בסדר - פשוט במקום לבדוק הם שפכו את כל 4 ליטר :(

לגבי בלמים - גם לVTR גם לVTS אמורות להיות דיסקים של 247מ"מ.

גיל (אולי גילי? או רוני? או שד יודע מה?) זה הבחור הצעיר והגבוע...באמת רציתי שיוסי יבדוק בעצמו, אך הוא שלך את ה"גיל" הזה במקום :(

P.

בנוגע לשמן - אתה בטוח שסנטימטר זה 500 גרם? אצלי במהלך כ-4000 ק"מ ירד סנטימטר במדיד, והתפלאתי שזה די הרבה. יוסי הרגיע אותי שזה נורמלי, אם זה 500 גרם בלבד, אז באמת חפיף.

בנוגע לבלמים - מעניין, יכול להיות שבראלי זה 254 מ"מ?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בלמים.

לפיז'ו הקטנות יש 3 גדלים.

247, 266, 283 מ"מ.

נבדק בספר של ברמבו.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אחרי מעט מחשבה על העניין, כנראה שאין הפרש בגודל למרות שעברו כ"כ הרבה שנים בגלל שיש לכם מערכת בלימה מתוחכמת יותר.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

רועי צודק. בדקתי גם (לא בספר של ברמבו) ובכל הפז'ו-סיטרואן הקטנות הספורטיביות זה 247. באופן מוזר ב-AX GT זה 258, אבל הדיסק צר בחצי. במקום 20.5 מ"מ הוא 10 מ"מ.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
רועי צודק. בדקתי גם (לא בספר של ברמבו) ובכל הפז'ו-סיטרואן הקטנות הספורטיביות זה 247. באופן מוזר ב-AX GT זה 258, אבל הדיסק צר בחצי. במקום 20.5 מ"מ הוא 10 מ"מ.

רוני

וזאת משום ש ב-AX GT הדיסק לא מאוורר.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
247, אבל מאווררים מול 285, אבל לא.

לגבי שמן:

לפי היינס בין "MIN" ל"MAX" יש 1.5ליטר. זה בערך 3ס"ם.

P.

אשמח אם תביא איתך את ההיינס לר"ג, שאני אוכל להסתכל קצת.

לומר את האמת - אני שוקל לקנות את המדריך של היינס ומקס פאואר לסקסו... (מדריך שיפורים)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...