Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה באמת עולה להחזיק רכב? אני מתכוון, כל ההוצאות כולל הכל. ממש להשוות בין אדם א' שיש לו הסכום לקניה, אבל שם אותו בפיקדון בבנק, לבין אדם ב' שהחליט לרכוש בכסף אוטו שעולה 130,000 ש"ח ולהחזיק בו 5 שנים.

אדם א', כעבור 5 שנים, מוציא מהבנק סכום של 158,000 ש"ח לפי ריבית של כ 4% שנתית.

לעומת זאת, אדם ב' מוכר את הרכב ומגלה שמתוך 130,000 נשארו בידו רק......

אז הנה פירוט סה"כ ההוצאה ל 5 שנים, שבהם נסע 90,000 ק"מ (ממוצע של 18,000 לשנה):

1) תאונות/דפיקות - 1000 ש"ח השתתפות עצמית על איזה פחחות קטנה.

2) בלאי טבעי - רביעיית צמיגים, מצבר, רפידות - נניח 3000 ש"ח

3) טיפולים - 6 טיפולים, נניח 4000 ש"ח

4) קלקולים - 3 שנים ראשונות היה אחריות, ואח"כ עוד 1000-5000 ש"ח תלוי באמינות הרכב.

5) טסטים - לפי 1200 לשנה, יוצא 6000, או 7500 ש"ח כולל מס בולים בקניה.

6) ביטוחים - מקיף+ג' בערך 20,000 ש"ח. חובה- בערך 8000 ש"ח. ביחד 28,000 ש"ח.

7) דלק - לפי צריכת דלק מעשית של 10.5 : 1 יוצא 8570 ליטר, שזה 43,000 ש"ח (5 לליטר)

8-) ירידת ערך - לפי 12%-15% בשנה : 61,000-72,000 ש"ח

ובסה"כ - 148,500 ש"ח לרכב אמין ששומר על ערכו, ועד 163,500 ש"ח לרכב עם יותר קלקולים שמאבד מערכו.

כלומר, לאדם א' (שהרוויח 28,000 בבנק), יש בתום חמש שנים 176,500 - 191,500 ש"ח יותר מלאדם ב' !!!

כלומר התענוג של להיות בעל רכב משפחתי חדש, ולהחזיק בו חמש שנים, עולה כ 2,940-3,190 ש"ח לחודש, או 35,300-38,300 ש"ח לשנה.

כמו כן, ניתן בקירוב להסיק שרכב אירופאי לא אמין ושלא שומר על ערכו, עולה לנו 8.5% יותר מאשר יפני. (אגב לדעתי התמורה שהוא נותן שווה בהחלט את העוד 8.5% האלו)

אז נכון, לא דייקתי בדיוק במחירים, ועשיתי כמה קירובים קטנים והנחתי הנחות מסוימות, ויש הבדלים בין רכבים בביטוח למשל, ויש חשיבות לתזמון הוצאת הכסף וכו' וכו' . אבל הסדר גודל נראה לי די אופייני.

הערה חשובה - לא התחשבתי בשינוי שערי מטבע במשך השנים. סביר להניח ש5 שנים בעתיד, מחירי הרכבים לא ישארו סטטים כמו היום.

למשל, ה406 שלי, סובלת מירידת ערך של 15% לשנה בדיוק, על פי מחירון הגה motocar.co.il . בפועל, היורו והמדד עלו, מה שגורם לכך ש406 , אילו היתה נמכרת מודל 2006 , היתה עולה מעל 150,000 ש"ח.

אנחנו קנינו אותה ב 1998 ב115,000 ש"ח. היום היא שווה לפי אותו מחירון הגה 40,700 ש"ח. כלומר הרווחנו קצת, כי ירידת הערך היתה בעצם 12.2% בלבד לשנה ולא 15%.

ועכשיו השאלה היא, אם מי שמוציא כמעט 200,000 ש"ח, שווה לו לחסוך שלוש מאות שקל בכך שהוא מטפל במוסך לא מורשה, או לא שם מים-ירוקים, או מחליף לצמיגים הכי זולים.

אשמח להערותיכם.

פורסם
כמה באמת עולה להחזיק רכב? אני מתכוון, כל ההוצאות כולל הכל. ממש להשוות אדם א', כעבור 5 שנים, מוציא מהבנק סכום של 158,000 ש"ח לפי ריבית של כ 4% שנתית.

לעומת זאת, אדם ב' מוכר את הרכב ומגלה שמתוך 130,000 נשארו בידו רק......

כלומר, לאדם א' (שהרוויח 28,000 בבנק), יש בתום חמש שנים כלומר התענוג של להיות בעל רכב משפחתי חדש, ולהחזיק בו חמש שנים, עולה כ 2,940-3,190 ש"ח לחודש, או 35,300-38,300 ש"ח לשנה.

כמו כן, ניתן בקירוב להסיק שרכב אירופאי לא אמין ושלא שומר על ערכו, עולה לנו 8.5% יותר מאשר יפני. (אגב לדעתי התמורה שהוא נותן שווה בהחלט את העוד 8.5% האלו)

ועכשיו השאלה היא, אם מי שמוציא כמעט 200,000 ש"ח, שווה לו לחסוך שלוש מאות שקל בכך שהוא מטפל במוסך לא מורשה, או לא שם מים-ירוקים, או מחליף לצמיגים הכי זולים.

אשמח להערותיכם.

שאלןה מצויינת , ונראה מי יוכל לתת תשובה מענינת מתומצת ונכונה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לפרופיל: נהג רגוע

helmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gif

נהג רגוע

המצאים די מדוייקים וטריוואלים- קצין מפרסם סקרים כאלו כל הזמן...

הסקר היותר מעניין מראה שעלות האחזקה לרכב בן3-5 הרבה הרבה יותר זולה עקב

הירידה המתונה יותר במחירון (פחת)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אנשים נוטים לנתח שאלות שכאלה באופן סובייקטיבי (ושגוי) לחלוטין.

הכסף שאתה "מוציא" על המכונית הוא כסף שלא רואים אותו. אין שורה בחשבון הבנק שכותרתה "ירידת ערך". לכן, נוח לאנשים להתעלם מהעלות הזו.

זו לא הסיטואציה היחידה שבה אנשים טועים בהחלטותיהם הפיננסיות. אם תחליט פעם לעשות את אותו חישוב על רכישת דירה להשקעה, והשכרתה כך ששכר הדירה מכסה חלק מהמשכנתא (תחום שאהוב על ישראלים), תגלה שברוב המקרים, זה לא כלכלי, אבל לא מונע מאנשים לבצע את העסקה הזו "כדי שיהיה לנו עוד נכס".

ועוד דוגמה לדרך שבה התפיסה הסובייקטיבית משפיעה עליך ביומיום:

נניח שהלכת לרכוש מיכל שמן למכונית שלך. המוכר אמר לך שהוא עולה 40 ש"ח (ואתה יודע שזה אכן מחיר הוגן עבורו). התמקחת. הוא הסכים לרדת ל 30 ש"ח. רכשת ויצאת שמח וטוב לב על ההנחה הנאה שקיבלת.

שבוע אחר כך, הלכת לרכוש מקרר. המוכר אמר לך שהוא עולה 8000 ש"ח (ואתה יודע שזה אכן מחיר הוגן עבורו). התמקחת. הוא הסכים לרדת ל 7990 ש"ח. יצאת עצבני ומאוכזב מההנחה העלובה שקיבלת.

למה ? בשני המקרים יש לך עכשיו עוד 10 ש"ח לביזבוזים. אבל אתה נוטה לתפוס את ההנחה שקיבלת לא ע"פ ערכה האובייקטיבי (והרי כח הקנייה של מטבע של 10 ש"ח לא תלוי במוכר שנתן לך אותו), אלא באופן סובייקטיבי.

לכן, לחסוך כמה מאות שקלים על טיפול "קומבינה" נשמע להם הגיוני יותר מלהוציא מאות אלפי ש"ח על רכב חדש.

ככה זה אנשים. כשאני עושה לחברים את החישוב שאתה העלת כאן, הם נדהמים, מוטרדים קשות ל- 24 שעות, ואח"כ מדחיקים את זה. כרגיל.

פורסם

ארנון תודה לך על התאוריה המענינת והנכונה, שהאירה את עיני, בתקווה של גם רבים אחרים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

את אותו חישוב שכעת אתה עשית,ערכתי לאבא שלי כאשר הוא היה בסוכנות בעת מילוי הטפסים ואני בדיוק לקחתי הפסקה מהעבודה כדי להכניס לו קצת היגיון ברגע האחרון(אמא שלי שיכנעה אותו שעדיף חדש- נשים :wink: )בדיוק היה בסוכנות מחירון והראתי לו את ירידת הערך-באותו רגע אבא שלי אמר להם תודה רבה וברח משם כל עוד נפשו בו.

פורסם

ומקרה שראיתי ושמעתי:

בעל מכונית (פיאט מריאה) התגאה והראה לי שהתקין גג שמש נפתח והוא ייבא והדביק פסי פלסטיק דמויי עץ על הדשבורד וסביב ידית ההילוכים ועל בית המאפרה וכל זאת בעלות של אלפי שקלים.

כשצריך היה להחליף רפידות בילום שחוקות, שנגלו במסגרת טפול תקופתי, הוא הסכים להחליפן רק לאחר שהראו לו על הרכב את מעט העובי שנותר לרפידות מול חדשות. הטא עשה זאת בלב כבד מאוד ובחוסר רצון כי הוא אינו יכול להתגאות ו"להשויץ" שהחליף רפידות בלם שאינן נראות.

כך אנו רואים (ושומעים) מכוניות נוסעות שהן אולפן מוזיקה נייד של עשרות אלפי ש"ח אך מה עם תחזוקת רכב ראויה?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
כלומר, לאדם א' (שהרוויח 28,000 בבנק), יש בתום חמש שנים 176,500 - 191,500 ש"ח יותר מלאדם ב' !!!

רגע, רגע. לאדם ב' יש עדיין את האוטו, לא? אז האוטו שווה בין 60 ל-70 אלף ש"ח, נניח? כלומר לאדם א' יש רק 100-120 אלף יותר מלאדם ב'. זה כבר בערך 20-24 אלף לשנה, ולא כפי שציינת. ועכשיו ניזכר בעובדה שלאדם א' החסכן, לא הייתה אפשרות לנסוע לאן שיחפוץ במשך אותן 5 שנים. באם רצה אותו פלוני לטייל לו ממקום למקום היה נדרש להשתמש בתחבורה הציבורית או לשכור רכב, כך שהשוואת הרווח-הפסד שלך איננה נכונה, מכיוון שאדם ב' הרוויח את היכולת לנסוע לאן שיחפוץ במשך 5 השנים, בעוד אדם א' נאלץ להשאר בביתו לאורך כל התקופה באם רצה לשמור על הכסף...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני- ממש נכון!!!

ולכן התשובה הסבירה ככל שיש כזאת אם בכלל, זה לרכוש רכב אמין ביותר ששומר על ערכו בצורה הטובה ביותר, ושאינו גניב מבחינה ביטוחית ואז מחיר הביטוח יהיה כמה שפחות, ולאו דווקא רכב ממש חדש.

ואחרי שמצאנו אחד כזה, צריך לבדוק כמה הוא בטיחותי כי חיים פעם אחת ובטח אם לא מתים אז לא רוצים לצאת נכים והאם האותו שמצאנו עונה גם לזה, ואם לא, אז כמה שווה הבריאות , ואז מתחיל כל החישוב מחדש, אם בכלל יש כזה חישוב.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני , אולי בשבילך :)

אני נוהג ברכב , שיעשה אותי חרש , יעלה לי הרבה בביטוח ובתחנות הדלק ( על מחירון אנחנו כבר לא מדברים , יצחק לוי אצלינו הוא מספר 1 ברשימת דרושים ) והטיפולים שלו יקרים ורבים :)

אבל מה שכן , אני נהנה מכל רגע , וזה שווה את ההבדל.

כי כמו שאמרת

חיים רק פעם אחת ( לפחות הבטיחות האקטיבית שלו גבוהה מאוד).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ולכן התשובה הסבירה ככל שיש כזאת אם בכלל...

זו התשובה הסבירה עבור מישהו שכל מטרתו היא להגיע ממקום למקום, כמובן. אבל בפורום זה, להזכירך, יש אנשים שגם רוצים ליהנות מהרכב שלהם. אז להם שווה לאבד עוד קצת כסף, בשביל ליהנות יותר. כמו שאם אתה חובב הפלגות, אז תקנה או תשכור לך יאכטה לטיולים בעולם, ואם אתה חובב שמע, אז תקנה לך מערכת היי-אנד יקרה, ואם אתה חובב סקי, תטוס ברחבי העולם בחיפוש אחר אתר הסקי האולטימטיבי... וכן הלאה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ארנון תודה לך על התאוריה המענינת והנכונה, שהאירה את עיני, בתקווה של גם רבים אחרים!

בברכה

צביקה

אם לדייק, צביקה, אתה יכול לקרוא על זה יותר בספרו של דניאל כהנמן. הישראלי שזכה בפרס נובל בתחום הכלכלה. http://ibooks.co.il/NS_GetProdInfo.asp?prodid=10072251

והנה תקציר משם

"רציונליות, הוגנות, אושר מביא מבחר מכתביו של כהנמן, שיש בו כדי להאיר את הנושאים שהתעניין בהם ושחקר אותם במשך שלושה עשורים. פרקי הספר השונים מכסים לא רק סוגיות ברציונליות- הנושא שזיכה אותו בפרס נובל, אלא גם בשאלת האושר ודרכי מדידתו, ובשאלה: מה נתפס כהוגן? סגנונו המרתק של כותבם עושה את הספר נגיש לכל אדם משכיל שאוהב לחשוב".

יש לאימא שלי את הספר, מומלץ. מדבר בדיוק על מה שארנון העלה קודם.

אגב, מישהו פה דיבר על ההנאה שיש, ועל איכות החיים שיש כאשר מחזיקים רכב?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

חברים, רוני יקר, טיעוני הנוחות, השימושיות, אהבת הנהיגה וכיוב' כמובן אינם נעלמים מעיני אף אחד (אחרי הכל, אני מחזיק ארבע מכוניות, שתיים מהן גרוטאות שאינן נוסעות, אחת ענתיקה שעלתה הון, ושיפוצה יעלה עוד כפליים, ומחפש בשקדנות את החמישית).

הטענה היא לא כנגד ההגיון שברכישת רכב (או לא), אלא כנגד הנטייה הטבעית להדחיק את העלויות האמיתיות (כפי שבוטאו בחישוב), אבל להילחם כנמרים על שימוש בחלפים זולים, דחיית מועדי טיפול, ביקור אצל חאפרים וכו' כדי לחסוך כמה שקלים.

פורסם
הטענה היא לא כנגד ההגיון שברכישת רכב (או לא), אלא כנגד הנטייה הטבעית להדחיק את העלויות האמיתיות (כפי שבוטאו בחישוב), אבל להילחם כנמרים על שימוש בחלפים זולים, דחיית מועדי טיפול, ביקור אצל חאפרים וכו' כדי לחסוך כמה שקלים.

מול טיעון זה אני מסכים בהחלט. העלות של טיפול כמו שצריך ברכב, או של נהיגה קצת פחות חסכונית וקצת יותר מהנה (או פחות מעצבנת), היא זניחה ביחס לתועלת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני כתב:

רגע, רגע. לאדם ב' יש עדיין את האוטו, לא? אז האוטו שווה בין 60 ל-70 אלף ש"ח, נניח? כלומר לאדם א' יש רק 100-120 אלף יותר מלאדם ב'. זה כבר בערך 20-24 אלף לשנה, ולא כפי שציינת. ועכשיו ניזכר בעובדה שלאדם א' החסכן, לא הייתה אפשרות לנסוע לאן שיחפוץ במשך אותן 5 שנים. באם רצה אותו פלוני לטייל לו ממקום למקום היה נדרש להשתמש בתחבורה הציבורית או לשכור רכב, כך שהשוואת הרווח-הפסד שלך איננה נכונה, מכיוון שאדם ב' הרוויח את היכולת לנסוע לאן שיחפוץ במשך 5 השנים, בעוד אדם א' נאלץ להשאר בביתו לאורך כל התקופה באם רצה לשמור על הכסף...

נכון ולא נכון:

נכון שאדם א' במציאות, הוציא כסף על תחבורה ציבורית, והרוויח פחות כסף בעבודה כי לקח לו יותר זמן להגיע לעבודה מדי יום, ולכן הוא עבד פחות שעות וכו'.... בסה"כ עשיתי חישוב תאורטי, ביחס למי שלא קנה אוטו. הרי לא אמרתי שבמציאות לא כדאי לקנות אוטו....

לא נכון להגיד שלאדם ב' יש עדיין את האוטו. כלומר יש לו, אבל גם לא הוספתי להוצאות את סעיף 8:

8 ) מחיר קניית הרכב - 130,000 ש"ח !!!!

פשוט כתבתי כהוצאה ישירות את ירידת הערך, שהיא בעצם מחיר הקניה פחות המחיר שהאוטו שווה עכשיו. לכן החישוב כן נכון.

הסתכלות יותר ברורה על אותו דבר:

אדם א' הוצאות : 130,000 שמסר לבנק ו"כאילו" לא אצלו כרגע.

אדם א' הכנסות : 158,000 שקיבל כשמשך את הכסף מהבנק אחרי 5 שנים.

סה"כ אדם א' -------- רווח של 28,000 ש"ח.

אדם ב' הוצאות : 130,000 בקניה ועוד 91,000 על כל האחזקה.

אדם ב' הכנסות : 58,000 ממכירת הרכב אחרי 5 שנים.

סה"כ אדם ב' -------- הפסד של 163,000 ש"ח.

ההפרש בינהם הוא עדיין 191,000 ש"ח.

אגב, כדי להיות יותר מדויקים, אדם א' מקבל משכורות כל אותן חמש שנים, ומכיוון שאין לו הוצאות ביטוח ודלק כמו לאדם ב', נשאר לו סכום מסוים בסוף כל חודש אותו הוא מכניס לבנק ומקבל עליו ריבית מהבנק. לכן ההפרש בינהם יהיה אפילו יותר גדול ממה שכתבתי.

• תוכן חדש...