Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את הכתבות שאוטו עשו על הסופרב. הם טענו, ובצדק, שהוא משמש כחלופה מועדפת לכל מי שמחפש רכב סופר-מרווח, יוקרתי ומאובזר ברמת מחיר הגיונית. הם לא רשמו שהוא מהווה חלופה לב.מ.ו 330 מבחינת ניהוג. הוא פשוט מרווח ומאובזר. ספורטיבי? לא ממש. אפילו אנשי סקודה לא טוענים כך.

אני לא ארד לרמת eladdl

אני יכול רק לשלוח אותו לקרוא את הכתבות בנושא. 272 כ"ס? חזקה. אבל רק על הנייר. אבל זה לא הופך את האוטו למהנה לנהיגה. זה הופך אותו לחזק וזהו.

מעולם לא טענתי שהאוטו לא טוב. הוא טוב, אבל לא לייעוד שאליו התכוונו (ספורטיבי). אגב, אפילו וולוו מצהירה על כך בריש גלי (עובדה. בשביל זה יש לה S60 AWD).

אז אנא. קראו כולכם עד הסוף. הבינו. הפנימו, ואם עדיין נשאר מקום לסימן שאלה- שאלו.

אבל אל תתחצפו.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אף אחד לא דיבר על ספורטיביות בסיבובים עם הנעה קדמית , קצת שכל יפתור הכל ידידי.

שנית , לתפור כביש בדרום? זה אתה שתופר את ירידות ים המלח בהחלקות כח עם המודנה שלך נכון?

הבן אדם לא ביקש רכב ספורטיבי, במובן של לתפור סיבובים מפה ועד נס הרים!

הוא ביקש ספורטיביות בכח , בקו ישר (לצאת מהרמזור) כפי בקשתו!

עכשיו בוא תראה לי , למה שוולבו S80 T6 עם 272 כח סוס

עם שפע פאר וכח , לא תספק את זה?

אתה שולח אותי לכתבות , ואני שולח אותך לנהוג עליה, כי אני מדבר מניסיון שהייתה אצלינו שנה +

אז אנא ממך :wink:

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

מהרשימה שרשמת.

1 אקורד 2.4

2. סובארו B4 3.0 .

אני מאמין ששתיהן בליגה גבוהה ואמינות .

סובארו מנוע 3.0 6 צילינדרים 245 כ"ס---תענוג

אקורד 2.4 4 צילינדרים 186 כ"ס(אם אני לא טועה).

אישית הייתי הולך על סובארו.

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

ל eladdl:

פותח הת'רד אמר "ספורטיביות קלות" (למה הכוונה ב"קלות"? משקל? לא יודע. לא מתייחס). הוא לא אמר מהירות בקו ישר. הוא לא אמר לנצח ברמזור.

ספורטיבי זה דבר סובייקטיבי, לא?

הרי גם STI, שעושה 5 שנ' מ0 ל100, היא לא ספורטיבית מושלמת להגדרתך (מפני ש 5 שנ' זה נתון טוב, אך לא מדהים. כבר ראינו ושמענו על יותר טובים).

אז איפה הספורטיביות? בניהוג, בהנאה, בחיבור שבין המכונית לנהג. לא בכמה היא עושה 0 ל100. מיני מיינור היא מכונית ספוטיבית לטעמי. והיא עושה איזה 20 שנ' מ0 ל100...

טרחתי להיות כנה ולומר באילו מכוניות נהגתי ובאילו לא. בוולוו - לא. אבל כן ראיתי איזה בית-ספר עושה לה B4 2.0 ליטר (!!!) בתערוכת אוטומוטור. שוב, הנעה קדמית מול כפולה. ללא עניין של הספק מנוע.

אז יש לה 272 כ"ס. ומה עוד מעבר?

אם פותח הת'רד (מתנצל שאיני זוכר את שמו) היה רוצה מכונית מהירות בקו ישר, הוא לא היה היה מעלה מכוניות כמו מאזדה 6 2.3 או C5. עצם ההעלאה של מכוניות כאלו, מרמזת על כוונת המשורר\ ואם אני טועה- אני חוזר לפסקה הראשונה:

המושג ספורטיבי הוא סובייקטיבי.

פורסם
ל eladdl:

פותח הת'רד אמר "ספורטיביות קלות" (למה הכוונה ב"קלות"? משקל? לא יודע. לא מתייחס). הוא לא אמר מהירות בקו ישר. הוא לא אמר לנצח ברמזור.

ספורטיבי זה דבר סובייקטיבי, לא?

הרי גם STI, שעושה 5 שנ' מ0 ל100, היא לא ספורטיבית מושלמת להגדרתך (מפני ש 5 שנ' זה נתון טוב, אך לא מדהים. כבר ראינו ושמענו על יותר טובים).

אז איפה הספורטיביות? בניהוג, בהנאה, בחיבור שבין המכונית לנהג. לא בכמה היא עושה 0 ל100. מיני מיינור היא מכונית ספוטיבית לטעמי. והיא עושה איזה 20 שנ' מ0 ל100...

טרחתי להיות כנה ולומר באילו מכוניות נהגתי ובאילו לא. בוולוו - לא. אבל כן ראיתי איזה בית-ספר עושה לה B4 2.0 ליטר (!!!) בתערוכת אוטומוטור. שוב, הנעה קדמית מול כפולה. ללא עניין של הספק מנוע.

אז יש לה 272 כ"ס. ומה עוד מעבר?

אם פותח הת'רד (מתנצל שאיני זוכר את שמו) היה רוצה מכונית מהירות בקו ישר, הוא לא היה היה מעלה מכוניות כמו מאזדה 6 2.3 או C5. עצם ההעלאה של מכוניות כאלו, מרמזת על כוונת המשורר\ ואם אני טועה- אני חוזר לפסקה הראשונה:

המושג ספורטיבי הוא סובייקטיבי.

א. אם היית קורא את המשך השירשור, היית שם לב טוב טוב למה שהוא ביקש!

ב. ברגע שדיברת על התערוכה באוטומוטור , וזאת ההשוואה שראית בין הוולבו ל B4 ובזה הסתכמה הדעה שלך על הוולבו,

מבחינתי השיחה הסתיימה איתך , כי במילים יפות , אין לך שמץ של מושג ולא ידע במכונית הנ"ל ... וסתם לקטע כן? מה ראית? וולבו עם 272 סוסים בגלגלים הקדמיים שמחליקה על גרר בזווית של 60 מעלות?

וB4 שלא מחליקה?

בקיצור חבל על הוויכוח הסתמי הזה... להשוות בין וולבו לסובארו

לא הולך, ואם בתערוכה עסקינן, אז תכף תגיד לי שגם ה CTS לא ברמה של הסובארו.. בגלל ההחלקות שלה עם ההנעה האחורית עם מים בסיבוב ופול גז :screwy:

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

אפשר לדעת על איזה "בית ספר" מדובר ?

האם זה בתחרות משיכת החבל או טיפוס על רמפה של משאית ?

(אם התשובה היא כן אני מבקש ממך להפסיק לכתוב ולהמליץ בפורום הזה לאלתר)

פורסם

לשלומי וEladdl התשובה אינה "כן או לא" (מר מנהל הפורום, בעיקר במשיכת החבל וההאצה מהמקום על משטח רטוב...אם אתה חייב תשובה).

הבעיה נעוצה בהבנת הנקרא.

ולמה אתה מפסיק לדבר איתי? כי העליתי את תערוכת אוטומטור? כי פעם ראשונה ראית במו עיניך איך מושא גאוותך (הוולוו...), חלומך הרטוב, מתנפץ לעיני עשרות אלפי צופים? ועוד ע"י מכונית שני ליטר רגילה?

חבל.

הרי לא ברור מה הודגם בתערוכה? רק אני מבין מה הודגם שם? (ולכן כדי שאפסיק לכתוב ולהמליץ בפורום? ) אני בטוח שלא. רבים הבינו.

אני בטוח שגם שניכם, רק ש ELADDL מתכחש למציאות, ומנהלנו היקר מנסה ללבות את היוצרות.

אבל למען הציבור: מה הודגם שם? אחיזת כביש, יכולת העברת כוח (כן ELADDL יקירי, בלי קשר להספק המנוע) ויכולת השלדה לתרגם את כוח המנוע לביצועים בפועל. במקרה הזה הוולוו נכשלה, ולא בכדי. הרי איך תסביר שהיא נגררה (וזה ממש בשבילך, שלומי) ע"י מכונית עם חצי מההספק.

אז כמו שאמרתי (ואני עדיין לא מבין איפה טעיתי) ספורטיביות זה עניין סובייקטיבי.

אני מפרש "ספורטיביות" כיכולות שלדה. כאלו שהודגמו "בבית הספר" של אוטומטור (וגם ב"בית ספר" של ראם סמואל).

האמת, אם תשאלו את וולוו, גם היא חושבת כמוני. אחרת היא לא הייתה טורחת לצייד את המכוניות שבאמת מכוונות לצד הספורטיבי, עם הנעה כפולה (כמו פורשה, כמו VW, כמו לאמבורגיני, להמשיך?)

פורסם

:biglaugh:

אפרופו התצוגה באוטומטור.....

לפני שנתיים עשו את אותה "הצגת יכולת" של ה-B4 באוטומטור 2002, רק שאז עשו השוואה בינה לבין להונדה סיביק (הנעה קדמית) ול-BMW סדרה 5..

מיותר לציין עד כמה ההשוואה דבילית, ומיותר לציין שבהצגה עצמה ראו בבירור (מי שמעט מבין בנהיגה) שהנהגים בבימר ובהונדה (במיוחד בבימר) "לא ממש רצו לנהוג"!!!

צריך לאסור על סובארו לעשות כאלה דברים (לפחות לא בתערוכה הבאה- אולי הם ישאפו ליותר ויעשו השוואה מול סדרה 6 ופיאט אונו)

אמיר.

פורסם

ועל מנת לשמור על נושאו המקורי של הת'רד הזה, ובכדי לא להרגיז את מנהל הפורום:

אשמח לדעת במה עדיפה וולוו S80 ע"פהB4 3.0 מהבחינה הספורטיבית (למרות העובדה שאינן באותה הקטגוריה)?

אני יודע שהוולוו יותר שקטה, מרווחת, נוחה ומאובזרת. אבל בפן הספורטיבי, במה היא עדיפה?

אני נמקתי את בחירתי בסובארו בצורה מאוד ברורה ומסודרת ולמה העדפתי אותה ע"פ האחרות. אשמח להסבר מסודר וברור, בלי ציניות ילדותית ובלי סמיילים שמביעים דברים שהכותב לא יודע לכתוב בכוחות עצמו.

פורסם

משיכת חבל על"י שתי מכוניות לא אומרת דבר וחצי דבר על איכותה של מכונית, כל מה שזה אומר שהיא מסוגל לנצח רכב אחר במשיכת חבל או לגרור קראווילות של מתנחלים טוב יותר , אם זו מטרתך, תיסלם.

יכולת השלדה לתרגם את כוח המנוע לביצועים בפועל

אני לא רוצה להעליב אותך או משהו, אבל אתה עושה מעצמך צחוק .

איך קשורה יכולת שילדה לנושא ?

מה קשורה שילדה למשיכת חבל ?

שילדה "טובה" אמורה להיבחן בשינויי כיוון מהירים, תקשורת עם הנהג ואחיזה בתנאי נסיעה, לא בתנאי משיכת חבל.

ההדגמה באוטו מוטור מנותקת מהמציאות ולא מוכיחה כלום , לא על הספק ולא על אחיזה , היא רק מוכיחה שלהנעה כפולה יש יתרון במשיכת חבל ובטיפוס של 60 מעלות, זהו ! .

כמובן שלהנעה כפולה יש עוד יתרונות אבל הם לא רלוונטים לסוג הרכב הזה ולתנאי הנהיגה שיש לנו בארץ. חסרונות ההנעה הכפולה יותר משמעותיים כאן .

פורסם
משיכת חבל על"י שתי מכוניות לא אומרת דבר וחצי דבר על איכותה של מכונית, כל מה שזה אומר שהיא מסוגל לנצח רכב אחר במשיכת חבל או לגרור קראווילות של מתנחלים טוב יותר , אם זו מטרתך, תיסלם.

אני לא רוצה להעליב אותך או משהו, אבל אתה עושה מעצמך צחוק .

איך קשורה יכולת שילדה לנושא ?

מה קשורה שילדה למשיכת חבל ?

שילדה "טובה" אמורה להיבחן בשינויי כיוון מהירים, תקשורת עם הנהג ואחיזה בתנאי נסיעה, לא בתנאי משיכת חבל.

ההדגמה באוטו מוטור מנותקת מהמציאות ולא מוכיחה כלום , לא על הספק ולא על אחיזה , היא רק מוכיחה שלהנעה כפולה יש יתרון במשיכת חבל ובטיפוס של 60 מעלות, זהו ! .

כמובן שלהנעה כפולה יש עוד יתרונות אבל הם לא רלוונטים לסוג הרכב הזה ולתנאי הנהיגה שיש לנו בארץ. חסרונות ההנעה הכפולה יותר משמעותיים כאן .

איפה המקום הזה "כאן", שבו יתרונות ההנעה הכפולה "אינם משמעותיים".

ואם תגיד לי שמטרתה של ההנעה הכפולה היא אלסקה, נמליץ להורידך מתפקיד המנהל לאלתר.

"להנעה הכפולה יתרון במשיכת חבל ובטיפוס של 60 מעלות" ? לא מכיר הרבה בעלי פורשה או STI שמשחקים משיכות חבל חדשות לבקרים. אולי אני לא מכיר מספיק כאלה...

כל מה שאמרת על שילדה הוא נכון, אך שכחת נושא אחד שאינו בר התעלמות והוא "יכולת העברת הכוח לקרקע".

ומה אני דיברתי על "איכותה של המכונית"? אפילו לא מילה. לא יודע מאיפה הבאת את זה.

מה שסובארו ניסו להדגים זה את עדיפות ההנעה הכפולה ע"פ הנעה קדמית או אחורית. את זה הם עשו והצליחו, ואפילו אתה מודה בכך, גם אם באופן חלקי ולא מלא. נושא שילוב ההנעה הכפולה בשלדה הוא קריטי.

ויטעה האדם שיאמר אחרת.

פורסם

עוד דבר קטן, בקשר למשפט הזה שלך :

האמת, אם תשאלו את וולוו, גם היא חושבת כמוני. אחרת היא לא הייתה טורחת לצייד את המכוניות שבאמת מכוונות לצד הספורטיבי, עם הנעה כפולה (כמו פורשה, כמו VW, כמו לאמבורגיני, להמשיך?)

הנעה הכפולה של פורש היא רק כפתרון לאנשים שבאמת צריכים אותה (אלה שבשבילם זה אופנה או יושבי הרים באירופה ששם באמת צריכים את זה).

הרוב המוחלט של מכוניות פורש עדיין מונעות הנעה אחרוית, כמו גם פרארי , במוו , מרצדס , TVR ובעצם כל יצרני מכוניות ספורט אמיתיות.

לאמבורגיני ציידה את מכונית העל של בהנעה כפולה בגלל שלאמבורגיני היום היא זירת השעשועים של פולקסוואגן אודי והם כמו שאתה יודע או לא , אוהבים את השם קוואטרו.

פורסם
איפה המקום הזה "כאן", שבו יתרונות ההנעה הכפולה "אינם משמעותיים".

ואם תגיד לי שמטרתה של ההנעה הכפולה היא אלסקה, נמליץ להורידך מתפקיד המנהל לאלתר.

"להנעה הכפולה יתרון במשיכת חבל ובטיפוס של 60 מעלות" ? לא מכיר הרבה בעלי פורשה או STI שמשחקים משיכות חבל חדשות לבקרים. אולי אני לא מכיר מספיק כאלה...

כל מה שאמרת על שילדה הוא נכון, אך שכחת נושא אחד שאינו בר התעלמות והוא "יכולת העברת הכוח לקרקע".

ומה אני דיברתי על "איכותה של המכונית"? אפילו לא מילה. לא יודע מאיפה הבאת את זה.

מה שסובארו ניסו להדגים זה את עדיפות ההנעה הכפולה ע"פ הנעה קדמית או אחורית. את זה הם עשו והצליחו, ואפילו אתה מודה בכך, גם אם באופן חלקי ולא מלא. נושא שילוב ההנעה הכפולה בשלדה הוא קריטי.

ויטעה האדם שיאמר אחרת.

כאן זה בישראל, איפה שאין שלג וכבישי עפר שם יש להנעה כפולה יתרון.

מה הקשר של STI כאן אין לי מושג.

יכולת העברת הכוח לקרקע של השילדה לא קשורה בשום צורה למבחן המטופש שהראו באוטומוטור בטח לא ב3 קמ"ש, אם כבר יכולת העברת הכוח קשורה לסוג ההנעה ולא לשילדה, תפסיק לדבר שטויות.

יש יתרונות להנעה כפולה במכוניות כמו STI , מכוניות ראלי למינהם , מכוניות שצריכות לסוע בשלג או על משטחים בעלי מקדם חיכוך נמוך במיוחד או מכוניות על עם המון כוח, אין שום יתרון לנהג הממוצע בהנעה כפולה ב אימפרזה 2 ליטר או B4 3 ליטר , זה גימיק ולא יותר מזה.

• תוכן חדש...