Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מיתרשם שיש כאן אנשים מקצועיים שיודעים על מה הם מדברים לכן אני פונה כאן בשאלה לגבי הנושא הנ"ל אני צריך עזרה.

אז ככה ברשותי רכב ניסאן סאני 93 והיום אני נתקלתי בתופעה, נסעתי לחבר וכשהוא הגיע לאוטו הוא הבחין בשמן על הכביש מיד הוא הורה לי לכבות את האוטו ואני עשיתי כך. הרמתי הכסה מנוע ולתדהמתי ראיתי שיטפון של שמן על כל אזור הרצועות של המדחס והאלטרנטור. הוצאתי את מדיד השמן כדי ליראות כמה שמן עוד נישאר במנוע וראיתי שחסר משהו כמו 1/2 קילו. מייד התקשרתי לבעל מוסך שאני מכיר ושאלתי אם הוא יכול להגיע אלי, מכיוון שהיום יום שישי והשעה קצת מאוחרת הוא המליץ לי על כמה בדיקות ולהגיע אליו אם זה מיתאפשר כמובן. ואכן עשיתי כך אך לא לפני השחברי הטוב נסע מאחורי למיקרה שאזדקק לשמן מנוע ואני נימצא באמצע שום מקום. כשהגענו למוסך בעל המוסך שטף את האזור של השמן ולאחר כמה שטיפות חוזרות ונישנות הוא הבחין בנזילה שהיא מאזור מיכסה הטיימינג. חשוב לי לציין שהאזור של הטיימינג לא ידידותי למי שצריך לעשות פעם החלפה. בעבר פניתי אליו גם בנושא רעשים מאזור הטיימינג ומכיוון שהוא לא מכיר טוב את הטיימינג של הרכב הנ"ל (אות הוכרה על היושר) אני פונה כאן בשאלה איפה ממולץ לעשות את התיקון הנידרש לאור העובדה גם שאני בכל מיקרה צריך לטפל בטיימינג עצמו עקב רעש מהאזור השרשרת בהנעה ראשונית כל בוקר.

אני מרחובות ותודה לכל מי שקרא את כל הסיפור ושיכול לעזור או לייעץ:smile:

המוסך עליו אני מדבר הוא מוסך "ארזים" בראשון לציון ובעל המוסך הוא רפי איש נחמד ואמין ביותר ואיש מקצוע טוב.

פורסם

נשמע כמו נזילה ממחזירי שמן.

רעשים מכיוון הטיימינג יכולים לנבוע ממותחן שסיים את חייו.

אתה יכול לעלות תמונה לפה?

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

נכון אין רצועה ברכבים הנ"ל יש שרשרת ויש השערה גם שאחד מהמכלולים כמו השרשרת עצמה או המותחנים לא תקינים. לצערי אין לי כרגע תמונה להעלות. ולגבי המחזיר שמן איפה בדיוק יש כזה? צריך הסבר מפורט בבקשה.

פורסם

מחזיר שמן קדמי - תחתון.

מחזיר שמן קדמי-תחתון ממוקם מאחורי גלגלת שעליה יושבת רצוע\שרשרת. (גלגלת ממוקמת על גל ארכובה)

איזה ראש מנוע יש לרכב שלך? (2 גלי זיזים)

ברכב שלך על הטיימינג יש מינימום 2 מחזירי שמן,אם יש לך 2 גלי זיזים אז 3 מחזירי שמן.

פורסם
מחזיר שמן קדמי - תחתון.

מחזיר שמן קדמי-תחתון ממוקם מאחורי גלגלת שעליה יושבת רצוע\שרשרת. (גלגלת ממוקמת על גל ארכובה)

איזה ראש מנוע יש לרכב שלך? (2 גלי זיזים)

ברכב שלך על הטיימינג יש מינימום 2 מחזירי שמן,אם יש לך 2 גלי זיזים אז 3 מחזירי שמן.

יש לי שני גלי זיזים 16 שסטומים

פורסם

סבבה אז יש לך 3 מחזירי שמן על הטיימינג.

תכניס את הרכב למוסך על מנת להבחן מאיזה מחזיר בדיוק יש נזילה,.. המחזיר שמן עצמו לא אמור לעלות יותר מ-50,70 שח.

דרך אגב,כמה עבר האוטו?

פורסם

הרכב עבר 217000 קילומטר לא מעט אבל המנוע במצב טוב גם בסחיבה. כמו ששמת לב אולי אני רוצה המלצה למוסך טוב ואמין באזור רחובות והסביבה וגם יודע לטפל ברכב הנ"ל מכייון שלא כל מוסך מיתמחה בטיימינג הזה כמו שאני יודע.

פורסם

כן גם אני לצערי כבר מוכן להוצאה הזאת, הכנתי את מנהל הבנק שלי, אבל מה שיותר חשוב לי זה איפה לעשות את ההחלפה\תיקון ומקום אמין הן מבחינת המחיר והן מבחינת מיקצועיות ולא איזה "חאפר" ,תיסלחו לי, שיגיד אני יודע להחליף ותכלס יעשה לי נזק שיעלה לי הרבה יותר.

אני שם לב שאתה מתרגש-

אז צריך לעשות טיימינג+מותחנים

אז חסר לך חצי קילו שמן BIG DEAL.

אנשים פה עם פיאטים כל יום פותחים מכסה מנוע\כל שבוע מוסיפים קילו שמן כל יומיים מתקלקל להם משהו אחר והם לא עברו חצי מהקילומטרז' שאתה עברת!!!

בנאדם-הרכב שלך עבר 217 אלף ק"מ!!!!

אני מתערב שחוץ מטיפולים שוטפים לא היו אף פעם תקלות ברכב\לא ראה מוסך(טוב אולי קצת הגזמתי)...:smile:

ניסן בכלל וניסן סאני בפרט אלו המכוניות האמינות בעולם...(יותר ממזדה)

אגב במכוניות עם רצועת טיימינג מגומי מחליפים אותה+המותחנים+מחזירי השמן בממוצע אחת ל-3 שנים.(ולא 12 ).

ניצן

פורסם

אולי לא הסברתי מספיק, באותו הרגע היה חסר 1/2 קילו שמן אבל עד שהגעתי למוסך מדרום תל אביב כבר היה חסר לי קילו שמן ועוד היד נטוייה ככל שממשיכים לנסוע\להשאיר מנוע עובד. אז לא יודע כמה מוסכים אם בכלל האוטו עבר\היה. אני קניתי את הרכב לפני חודש וחצי ובבדיקה ידעתי שיש רעשים מהטיימינג ולקחתי את זה בחשבון וכמובן גם מחיר הרכב היה בהתאם למצב. אז זה לא אומר שאני מיתרגש אני מבקש המלצה בעיניין. הרכב הקודם שלי הייה סיאט מלגה 87 ואני עברתי לא מעט אם האוטו הזה כמובן שהוא היה שמור עד התאונה ששם הוא נפח את נישמתו המסכן.

פורסם
סבבה אז יש לך 3 מחזירי שמן על הטיימינג.

תכניס את הרכב למוסך על מנת להבחן מאיזה מחזיר בדיוק יש נזילה,.. המחזיר שמן עצמו לא אמור לעלות יותר מ-50,70 שח.

דרך אגב,כמה עבר האוטו?

שלום.

אתה כתבתה "סבבה אז יש לך 3 מחזירי שמן על הטיימינג".

ואני כותב סבבה אין לא 3 מחזרי שמן ולמה?

בניסן סני אין רצועת טימינג יש שרשרת טבולה בשמן!!! וזה אומר שיש רק מחזיר שמן אחד לגל הארכובה.

גלי הזיזים אין להם צחזרי שמן.

לתשומת לב בעל הרכב הטימינג בניסן מאוד מסובך דורש ידע וכלים יעודים.

התיקון יקר מאוד חסית לא ניתן להעריך את הנזק אלה רק לאחר פרוק הטימיניג וזה יום לימודים ארוך.

בכללי מכונית מצוינית ומנועים מוצלחים שוה לנסות לתקן .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ובכל זאת לשאלה שלי איפה לעשות את זה למי יש את היידע הנידרש והכלים המתאימים?

שלום.

צור איתי קשר בפרטי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אכן בני צודק בקשר למחזיר שמן גל ארכובה,סליחה על הטעות.

דיברתי עם חבר טוב (מכונאי) והוא אמר לי אותו הדבר -שיש רק מחזיר שמן אחד.

בני צדקתה 100%.

פורסם

אני עדיין לא קיבלתי תשובה לאן ליפנות ואני שוקל לגשת למוסך המרכזי של רנו ברחובות האם מישהו יכול לחוות דעה בנושא?

• תוכן חדש...