Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה?

אני בן 47

20 שנה בקארזפורום

20 שנה לפנסיה או שאולי נזכה לאג'נדה 2030 שכולנו לא נעבוד ולא יהיה כסף בעולם

• אהבתי 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי. אתה יןשב לקטוף פירות ולצוד זברות ביער? 

תסתכל בדוח הרבגוני של קרן הפנסיה ותקבל תחזית לצפי ההכנסות השוטפות.שלך כשתפרוש. תחשוב האם זה מספק אותך.

מה שבאמת מאויים הןא קתבאות בט"ל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 שעות, sperial כתב:

תסתכל בדוח הרבגוני של קרן הפנסיה ותקבל תחזית לצפי ההכנסות השוטפות.שלך כשתפרוש. תחשוב האם זה מספק אותך.

בהמשך למה שכתבת,

האם אפשר להתמקח עם חברת הפנסיה? 

הוציאו דוח מהר הכסף ואמרו לי שיש מה לשפר כנראה.

ולדעתי, ערך הכסף וכוח הקניה שלו נשחקים..

אז עד שנגיע לפנסיה לפחות עוד 20 ומשהו שנה, 10k של היום יהיו הרבה יותר מ 10K שבעתיד, לא?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש היום כתבה ב- ynet העוסקת בנושא - אנשים עם חיסכון פנסיוני לא מספק.

ערך הכסף וכוח הקניה נשחקים - זה אמור להתקזז עם התשואה (וכמובן חישובים של תשואה נומינלית מול ריאלית). כיוון שאישתי ואני חסכנו ב״קרנות ותיקות״ (לשעבר הסתדרותיות), שעקרון הפעולה שלהן שונה בתכלית מזה של החדשות, הרי שההמלצה שלי היא מה שעושים הבנים שלי (באמצע שנות ה-30 שלהם): ייעוץ תקופתי - בד״כ שנתי - עם יועץ פנסיה.

בנוסף לעניין החיסכון נכנס עניין תוחלת החיים. בשנת 2024 (אאל״ט) תוחלת החיים של גבר בישראל בלידה קפצה בקרוב לשנתיים, מובן ששינויים כאלה משפיעים עמוקות על החישובים האקוטואריים של החסכונות הפנסיוניים. כקוריוז אציין שטצלנו גיל הפרישה קבוע (לגברים 67, דומה לרף העליון המקובל במדינות רבות, לנשים בעליה הדרגתית ל-65 שזה קצת נמוך), אבל יש מדינות (דנמרק, הולנד, פינלנד) ששינו את גיל הפרישה לדינמי, המתעדכן תקופתית בהתאם לתוחלת החיים.

לגבי ערך הכסף - יש לי תלושי שכר של עבודת סטודנט משנות ה-70 ושל משרה מלאה משנות ה-80. המספרים ידהימו אותך, כרופא מתחיל בקבע ביחידה עורפית באמצע שנות ה-80 הרווחתי בסדר גודל של 1,500 ש״ח בחודש, נטו. אין לי תיעוד של ההוצאות.

• מעניין 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

אין לי תיעוד של ההוצאות.

אל תאמינו לו

זה בקלסר השלישי משמאל במדף השני  

אההה זה גם נסרק למחשב 

• מצחיק 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

דווקא הקלסר השני מימין במדף העליון.

אגב, תלושי שכר הם בערך המסמכים היחידים שהקפדתי לשמור, אחרי שאבי נזקק למסמכים בני 36 שנה כדי לקבל את מלוא הפנסיה שלו, למזלו המעסיק שלו באותם ימים החזיק ארכיון מסודר ושיתף פעולה. האפשרות לשמור תלושים ברשת היא בסך הכל עניין די חדש.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אני מבין למה לשמור 161 ו106 שנתי, אבל מה יעזור לי שמור תלושים חודשיים?

יום טוב גם לך

פורסם

כי בהם מפורטת כל שעת עבודה, מידע משמעותי בחישובי הפרישה

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

כי בהם מפורטת כל שעת עבודה, מידע משמעותי בחישובי הפרישה

גם בפנסיה צבורה? גם בשכר גלובאלי? איך זה משמעותי?

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא יודע מה תנאי העבודה שלך, ושנינו לא יודעים מה הם יהיו בעתיד.

במקרה זה אני גם לא מתייחס לפנסיה, אלא לסכומים שתקבל בפרישה. כאשר כשנה לפני הפרישה נקראתי למחלקת משאבי אנוש הוצגה לי תחזית הסכומים, ואלה חושבו, בין השאר, על בסיס אחוזי המשרה שלי במהלך השנים. גם החישוב הסופי. במקרה שלי, כ״דור א׳״, היה גם עניין של פדיון ימי חופשת מחלה שהצטברו במהלך שנות העבודה הרבות, אני לא בטוח כמה מזה ניתן לקבל לפי הסכמי העבודה המקובלים כיום.

לגבי הפנסיה - אבא שלי פרש ב-1988 וגילה כי מקבל קצת פחות מ-100% מזכויותיו, למרות שלסך למעלה מ-35 שנה. לא היו לו כל המסמכים כדי להוכיח את זכויותיו - למזלו ארכיון המעסיק שלו איתר את יומני העבודה שלו מ-1952 (!) ואפשר תיקון המעוות.

אגב, בנוסף לתלושי שכר כדאי לשמור גם את כל המסמכים הקשורים לחסכונות לטווח ארוך, במיוחד אלה שאתה מייעד לאחר הפרישה. פורמט אלקטרוני בהחלט מספק, אבל כדאי מאוד לעקוב.

פורסם

מי שמקבל שכר גבוה, זוקפים לו שווי על הפקדות לקופות מעל לתקרה. 

מה שנקרא "קצבה מוכרת" שזה אומר פטור על הקצבה ששייכת לחלק הזה (ההיגיון הוא שלא משלמים פעמיים מס)

למרות שקופות הגמל נראות חברות מאוד מסודרות, במציאות זה רחוק מכך ובניודים בין קופות הנתונים והפילוחים לעיתים נעלמים או מתעוותים.

ובכלל לא תמיד כספים בכלל נכנסו לאן שצריך.

ואני לא מדבר בכלל על מיצוי זכויות, אין חי עצמי נתון סטטיסטי אבל עו"ד לענייני עבודה ציינה ש70 אחוז מהתלושים שהיא בודקת נמצאים עם פערים לרעת העובד.

שיש תלושים כל המידע הגולמי קיים ואם עולה צורך ניתן להשתמש בו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

חלק מהחסכונות שלי היו מחוץ להפרשות המעסיק, כספים מהשכר נטו. כשהתכוננתי ל״קיבוע זכויות״ הם היו בסטטוס של פטור ממס (איני זוכר את הנוסח המדוייק), כך שלא נכנסו לקיבוע הזכויות, מה שהעלה מאוד את סף המס שאני משלם על הפנסיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...