Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים,

מנסה לעזור לחברה טובה לשדרג את הציוד האלקטרוני שלה, כאשר מדובר בעיקר על לפטופ וסלולרי, אבל יש עוד כמה דברים מסביב.
כרגע היא עם טלפון סמסונג A30 ולפטופ אסוס Vivobook X515M שמשוועים להחלפה.

יש רצון כלשהו לנסות לעבור לאקו-סיסטם של אפל (@Liviur אני מסתכל עליך ;)), בעיקר לטובת נוחות עבודה על פלטפורמה משותפת בין המכשירים ומתוך תקווה למכשירים שישרדו לטווח ארוך, כמו גם איכות חומרה עדיפה למטרות. אבל, אם יהיה מענה טוב בדמות אנדרואיד+PC או שילוב של 2-3 העולמות עם/בלי גם תוספת של טאבלט למשל, זו גם אופציה.

התקציב עבור הטלפון והמחשב עומד על כ-6000 ש"ח לכל היותר וכמובן שעדיף פחות. ומובן שהתקציב מגביל כאן. תהיה גמישות במידת ההכרח.
יש פתיחות לרכישת מכשירים מדורות קודמים, מחודשים וכד', אבל דרך חנות מסודרת כמו הרשמיות או אפל'ה למשל (נכון גם לגבי מוצרים חדשים), ולא דרך יד2 וכו'.

דרישות הביצועים מהמחשב אינן גבוהות במיוחד, אבל יש חשיבות גבוהה לאיכות המצלמה (פחות מעוניינת בשימוש בחיצונית) והמיקרופון, ובהתאם הסאונד והמסך, לצורך שיחות וידאו/זום. מעבר לזה תהיה בעיקר עבודה של כתיבת מסמכים/מצגות (בקיצור תוכנות אופיס הנפוצות). לא מתוכננים משחקים כבדים לשעות הפנאי. כן חשוב גם זמן סוללה ארוך.

גודל מסך מועדף קטן/שווה מה-15.6 שיש היום, אבל לא פחות מ-13.6. מה שכנראה מוריד למשל את ה-NEO החדש של אפל (עם 13) שיחסית זול ואולי היה מספק אחרת.
היא היתה מעדיפה שהמסך יהיה מגע וגם אנטי-גלייר, מה שאני מבין שאפל לא מציעים, אבל זה לא דיל ברייקר. הוא כן צריך להיות עם בהירות טובה.

במקרה של אפל,

עד כמה משמעותי נפח ה-RAM? האם 8GB יספיקו למשל או שעדיף להשקיע במינימום אחר?
האם יש מקום להתפשר על דור המעבד, או להגדיר אחד מהם כמינימלי המומלץ?

כנ"ל לגבי נקודות מפרט קריטיות אחרות אם יש.

איך הייתם משקללים את משך האחריות במכלול ההחלטות (להבנתי 2+1 בתשלום באפל, או 1 יצרן + 2 מוכרן באפל'ה למשל. ורק שנה למכשיר מחודש. וכמובן שיש הרחבות אחריות למיניהן בתשלום)?

היא מעוניינת גם לרכוש על הדרך (תקציב נפרד אבל לא מוגדר) כמה אביזרים נלווים. כמה שאלות מסביב לזה:

• אחסון מידע - יש לה כרגע איחסון ענן בגוגל, האם יש בעיה כלשהי להשתמש בהם על הפלטפורמה של אפל או שעדיף חד משמעית לעבור ל-iCloud? האם אפשר להעביר את המידע ביניהם בקלות?בנוסף היא היתה רוצה לרכוש דיסק חיצוני לתוספת גיבוי ונגישות/העברת חומרים ל-/מאנשים אחרים. אני מבין שיש עדין בעיית תאימות כלשהי בין מק לפיסי, או שפירמוט כ-exFAT מספיק טוב?
  • אוזניות - חשוב חיבור יציב ואיכות מיקרופון. ברור לי שאיירפודס מצויינים למשימה, אבל יש המלצה לאחרים יותר זולים אולי?
  • עכבר - כל עכבר BT אני מניח יעבוד טוב, הלא כן? המלצות כלליות?
  • האם יש עוד איבזור כלשהו שהוא בגדר must?

תודה 🙏

פורסם (נערך)

1. לא מכיר חובה שיהיה קשר בין סלולרי למחשב נייד. היא בפגישות בזום במחשב נייד, אין קשר לסלולרי באופן שוטף, ויש לי נסיון. מנסיוני, האנשים שמקבלים סלולרי יקר ואיכותי בחברות שהם עובדים בהם זה הרבה פעמים (במקום העבודה הקודם שלי) כי הם מחויבים על פי החוזה להיות זמינים אם יש משהו דחוף בערב פעם פעמיים בחודש אולי יותר. הם כן יעלו בזום מהנייד, נכון, אם יש צורך, אבל זה המצב אצל המכרה שלך?

עובדי החברה הזו מקבלים אפל מכשיר דגל או סמסונג מכשיר דגל. לא סדרה A סמסונג.

בגלל זה, אתה לא חייב לשים חלק גדול מהתקציב בסלולרי. אפשר גם POCO כלשהו או סמסונג סדרה A, גג ב-2,000 ש"ח. לא צריך אייפון.

2. בגלל שיש צורך במצלמה ומיקרופון איכותיים, אולי באמת Liviur יעזור לך, כדי להתאים לפטופ של אפל. אבל סלולרי, תקנה משהו ביניים. היא גם ככה לדעתי לא תעלה משם בזום הרבה.

וגם אם כן, יראו וישמעו אותה כנראה מספיק טוב. 

אני עם POCO X7 ועליתי בזום כמה פעמים, שומעים אותי ורואים אותי מעולה.

והוא עלה פחות מ1K ש"ח מעליאקספרס.

3. ממליץ על העכבר Rapoo MT760 מעליאקספרס. עובד מצוין. צריך להטעין (כבל טייפ C) פעם ב3-4 שבועות בערך, לכמה שעות.

אפשר לעבוד גם כשזה בהטענה.

עולה כ 22$ אחרי קופון קטן, יגיע עוד כחודש+ כנראה , לא תקופה הכי טובה לעליאקספרס.

העכבר הקבוע שלי מחודש יולי 2025.

4. כלל אצבע שסלולרי מתחת ל 2K ש"ח לא תהיה לו מצלמה ברמה מאד גבוהה, כמו של אפל. אבל השאלה למה צריך רמה כזו גבוהה, אם זה רק לזום וכאלה? ולא דוגמנות או משהו שאמור לצבור הרבה צפיות בIG?

לא הייתי משקיע.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

התקציב גבולי למעבר לאפל.

כמה שאלות והערות:

1. מה השימושים?

2. כמה חשובה ניידות המחשב? האם יש אופציה לשימוש במסך חיצוני?

3. עד כמה היא מוטרדת מהחלפת מערכות הפעלה, ממשק, אפליקציות?

4. לי אין בעיה עם שימוש בדרייב של גוגל עם אייפד.

5. אחד הבנים שלי עשה לאחרונה את המעבר לאפל - קנה באילת מקבוק אייר M4 (איני זוכר עם כמה RAM) ואייפון 17 פרו (בארה״ב) _ דומני שהעלות הכוללת היתה כ-8,000 ש״ח, אולי קצת יותר. אבל זה אחרי עבעבודה העבירו אותו לאיזה מקבוק פרו מפלצתי והוא התרגל למערכת.

6. מעבר מ-״15.6 ל-״14 מצריך שיקול מעמיק - המחשב יהיה יותר נייד אבל פחות נוח לקריאה והקלדה. לכן אני חוזר לסעיף 1 - לבדוק את השימושים וההרגלים. אם המחשב לא צריך להיות נייד מאוד עדיף מסך יותר גדול. לפחות במחשבי wintel סביר ש-״ 15.6 יהיה זול מ-״13-14 עם חומרה מקבילה.

7. אני מסכים עם גולדן לגבי הטלפון - בכפוף להתאמה לצרכים. אישית ירדתי לפני 3 שנים מ-S10 lite (מכשיר דגל בסיסי) ל-A54, לצרכים שלי הוא די מספק אבל כנראה שבהחלפה הבאה אעדיף שוב סדרה S (או לעבור לאייפון). בגלל המצלמה.

8. לגבי עכבר ומקלדת - אני חולק על גולדן, אם נעשה בהם שימוש מרובה צריך להשקיע באבזרים נוחים ואיכותיים. אישית עם המעבר למחשב נייד זנחתי אותם ועברתי להשתמש במקלדת ובטראקפד המובנים, ובשנה האחרונה בכלל עברתי לצריכת מדיה באייפד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 28 דקות, Tom_22 כתב:

במקרה של אפל,

עד כמה משמעותי נפח ה-RAM? האם 8GB יספיקו למשל או שעדיף להשקיע במינימום אחר?

במידה ואתה מדבר על מחשב נייד, והמשתמשת גולשת בגוגל כרום, 8GB זה לא אידיאלי כלל.

במידה והיא משתמשת בדפדפן אחר, לא יודע להגיד. הרוב משתמשים בכרום.

16GB יהיה מעולה.

פורסם

אגב, מה דחיפות ההחלפה? אני מניח שה-A30 כבר לא רלוונטי, בכל זאת מכשיר בן 7. אם יש קושי כלכלי אולי כדאי לרכוש כעת נייד חדש ולדחות קצת את רכישת המחשב, לכשירווח כלכלית. כמובן בהנחה שאין דחיפות מסיבה אחרת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם היא הזכירה את בהירות המסך, יש מצב שזו מישהי שיושבת בחוץ עם המחשב ועולה בזום.... לא קל למצוא מחשב תקציבי עם בהירות מעולה, או עם מסך מעולה.

או שיש לה חלון מול המסך, לא יודע.

גם במסכים אפל מצוינים, אבל המחיר יקר.

פורסם (נערך)

@גולדן191

היא בגדול עצמאית. אין כוונה מהותית לנהל שיחות וידאו מהטלפון למטרות עבודה. החשיבות לאיכות הצילום וכד' מרוכזת סביב המחשב, אם לא הייתי ברור.
ולגבי בהירות המסך, אופציית עבודה בחוץ מדי פעם, אבל לא לשיחות זום להבנתי שמתנהלות בסטינג מקצועי יותר.

גם בפיסי אפשר לחבר בין הטלפון למחשב לצורך הענין (אני יודע ומשתמש בזה לפעמים כדי להעביר קבצים/תמונות וכד'). עד כמה שידוע לי זה יותר טבעי במקרה של מוצרי אפל. אולי אני טועה ואולי זה לא קריטי. וגם, אם ישולב נגיד טלפון אנדרואיד ומקבוק כלשהו, האם כן תהיה אפשרות לסנכרן דברים ביניהם בקלות?

אף אחד לא אמר שצריכה להיות הוצאה גדולה על הטלפון.
במקור הוגדר לו רק כ-1000 ש"ח. ואני ייעצתי להתקדם בינתיים לסמסונג A56 למשל ואז לשבור את הראש לגבי לפטופ.
אבל הרצון הכללי לנסות ללכת על סביבת העבודה של אפל היא זו שמובילה את הטון כרגע.

לגבי איכות הצילום במחשב, אני למשל עם לפטופ יקר של MSI עם מסך 4K (סדרת פרסטיג', שנקנה בארץ המקור) והמצלמה המובנית מאכזבת מאוד. זה מפרט שקשה למצוא מידע טוב לגביו. יצא לחברה לראות איך זה באפל והיא אהבה את התוצאה.

לגבי RAM, זו בדיוק הנקודה. אולי 8GB מספיק במקבוק.
ב-PC ברור לי שהמינימום של המינימום זה 16GB.

רכישות למיניהן יהיו רק בארץ, באזור המרכז.
למרות שאני מנסה לשכנע שירידה לאילת תשתלם בסכומים האלו.

@sperial

כאמור, ברור שהתקציב מגביל, ויתגמש במידה מסוימת אם יוחלט שזה שווה את זה.
סתם לדוגמה מקבוק אייר M3 עם מסך 15, מופיע ב-iStore החל מ-3600 ש"ח.
אייפון 14/15/16e סביב ה-2500 ש"ח בממוצע.
יש מחודשים (מדגמים אחרים גם) בפחות.

נראה לי שתיארתי את השימושים שלה קודם. הם לא נרחבים.
היא כן גם עם עוד "תוצרי משרד" של גוגל, גם מול אנשים אחרים. אבל זו לא נראית לי בעיה כשהדברים האלו עוברים לרוב דרך דפדפן ממילא.

ניידות היא חשובה, למרות עבודה משרדית ברובה. מסך חיצוני לא רלוונטי בשלב זה.
וכן, ענין גודל המסך ידוע. היא תשמח אולי לרק מעט קטן יותר, או לכל הפחות קל יותר לנשיאה.

יש לה נסיון קל עם אפל דרך חברים. כן מבינה שתהיה עקומת הסתגלות.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

לגבי סלולרי,

לא הייתי משקיע. אלא אם כן היא צלמת וכו'....או יוצרת תוכן... וכנראה שלא. אחרת הדיון היה נראה אחרת.

לא חושב שיש דבר כזה מקבוק עם מסך 14 אינץ' ומעלה שיש לו רק 8GB RAM היום.

יש מצב שזה הפתרון, מעניין: מקבוק סביב 5K  ש"ח עם 16GB RAM.

תחכה לתגובות של מי שמבין באפל. בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

היום התמחור של אפל בהחלט מתחרה בזה של מחשבי חלונות. 

לגבי טלפון - איני מכיר את ה-A56 אבל לי יש A54 ולאשתי ולשני בנים A55. מבחינתנו עושים את כל מה שנדרש (עם הכוכבית לגבי המצלמה, מה שלא קריטי). אבל בעוד שבוע ישוחרר ה-A57, ולמרות שכנראה מדובר בשדרוג אינקרמנטלי הייתי מעדיף אותו מכמה סיבות:

1. מכשיר חדש - סוללה טריה, תחיה יותר שנים.

2. עוד שנת תמיכה בתוכנה לפחות.

3. שוקל כמה גרם פחות.

שיקול הסוללה לכשעצמו הוא כבר סיבה לא לרכוש מכשיר משומש, במיוחד למישהי שמחזיקה במכשיר הרבה שנים. הוסף לכך שאינך יודע איזה טראומות עבר המכשיר ואיזה מכה קטנה תהרוג אותו.

פורסם
לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

לא חושב שיש דבר כזה מקבוק עם מסך 14 אינץ' ומעלה שיש לו רק 8GB RAM היום.

דורות קודמים, שנכנסים בשקלול האפשרויות. למשל זה שהזכרתי קודם:

https://www.istoreil.co.il/mac/macbook-air/buy/apple-macbook-air-15-m3-8gb-256gb

לפני 2 דקות, sperial כתב:

לגבי טלפון - איני מכיר את ה-A56 אבל לי יש A54 ולאשתי ולשני בנים A55. מבחינתנו עושים את כל מה שנדרש (עם הכוכבית לגבי המצלמה, מה שלא קריטי). אבל בעוד שבוע ישוחרר ה-A57,

כן, ברור שיספיק ויהווה שדרוג.

וכן, מוכר לי לגבי ה-A57 וגם הזכרתי בפניה בשעתו.

פורסם

אגב, ציינת מסך מגע. לטעמי (ניסיון עם מחשב קטן ששימש אותי בנסיעות לחו״ל) לא שימושי ולכן מיותר לחלוטין במחשב נייד.

לא הבנתי עד כמה המחשב ינוייד. אם יהיה הרבה מחוץ לשולחן העבודה צריך להשקיע במחשב מסדרה עסקית עם שאסי חזק, מה שמעלה משמעותית את המחיר.

נראה לי שהדרך הנכונה תהיה רכישה מדורגת כך שיהיה ניתןמלהגדיל את התקציב בלי להעיק יותר מידי. רק להחליט האם הולכים לחלונות ואנדרואיד או לאפל. ולאור המגבלה הכספית הייתי בכל זאת הולך להתרשם מהמקבוק ניאו. הוא מסקרן גם אותי, אם כי רכישת מחשב אינה עומדת על הפרק כעת.

ועוד דבר - את ה-A56 אפשר להשיג כעת בקספ ב-1200 ש״ח. טרם פורסם מחיר ה-A57 בארץ, אבל המחיר המפורסם בחו״ל צפוי לניות 550-600 דולר, אז כנראה שגם בארץ לא יהיה זול.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעה, גולדן191 כתב:

1. לא מכיר חובה שיהיה קשר בין סלולרי למחשב נייד. היא בפגישות בזום במחשב נייד, אין קשר לסלולרי באופן שוטף, ויש לי נסיון.

אם לא התנסית בקישוריות בין נייד של אפל למחשב של אפל, אז אין לך ניסיון בתחום. זה לא דומה לשום דבר שקיים בסמסונג או בחברות אחרות. ההמלצות שלך לאור חוסר הניסיון בתחום הן על גבול האזהרה.

לפות"ש - תקציב גבולי לקומבינציה הזאת של נייד אפל + מחשב אפל, אני ממליץ לעשות עוד סיבוב חשיבה/תכנון להבין מה באמת הדרישות. ואז לחכות יומיים ולחשוב שוב. :)כרגע זה מרגיש לי יותר מדי מרחף בין אינספור דרישות.

לפות"ש 2 - עדיין מוקדם לקבוע אם הניאו מתאים לדרישות. ממליץ להמתין בסבלנות למפגש אישי עם המכשיר איפה שהוא. האייר חזק מאוד ואין שום צורך בשום מצלמה חיצונית עם אפל (אלא אם כן היא מקימה פודקסט...) אבל נוגס משמעותית בתקציב.

לשאלות בסיום:

1. גוגל קלאוד מעולה, לא צריך אייקלאוד.

2. העברת נתונים / פירמוט - לא סיפור.

3. עכבר - מה שנוח לה

4. אוזניות - מה שנוח לה

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 1 דקה, hans כתב:

אם לא התנסית בקישוריות בין נייד של אפל למחשב של אפל, אז אין לך ניסיון בתחום. זה לא דומה לשום דבר שקיים בסמסונג או בחברות אחרות. ההמלצות שלך לאור חוסר הניסיון בתחום הן על גבול האזהרה.

וואו, וואו, תירגע.. הדבר האחרון שאני צריך זה עוד אזהרה בפורום.

הכוונה שהקישוריות לא רלוונטית כי התקציב 6K ש"ח הוא נמוך... ואי אפשר לקנות גם אייפון וגם מחשב של אפל.

ואני מאמין שאם התקציב יחסית נמוך אפשר להתפשר לא חייבים קישוריות מלאה בין הטלפון למחשב.

• תוכן חדש...