Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

לאנשים ״רגילים״ הם מעולם לא היו דרושים.

בטח שכן, אתה נשמע לי מנותק שזה מוזר כי אתה אמור להיות עם אנשים שונים כול הזמן

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

@גולדן191 אם אתה מדבר על טיפול בהשמנה - תתחיל בבדיקה מה היה אחוז השמנת היתר לפני 50 או 25 שנה. אז הוא היה נמוך בהרבה עשרות אחוזים לעומת היום. ותבדוק מה היתה ההתייחסות האוכלוסיה למשקל יתר. תגלה שפשוט היו הרבה פחות שמנים והרבה פחות מודעות לצורך בהפחתת משקל.

@David32 - השמנה היא מחלה. אז שמן לוקה בה, הוא כבר לא נכנס לקטגוריה של בריאים או ״רגילים״.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

נזכרתי בסיפור של מישהי מהעבודה, שבעלה אושפז עם קריסת מערכות וכמעט איבד את הכליות שלו. הרופא שלו אמר שזה בגלל שהוא הגזים עם אבקת חלבון (הבחור מתאמן).

לא יודע כמה הסיפור נכון, ואשמח להבהרה מאנשי הרפואה שפה, מצד שני לא רואה שום סיבה שהבחורה תמציא את זה, אז אישית הייתי נזהר מהמלצות קיצוניות של AI כי כן יש דברים שרופא ידע מעבר ל"הרבה חלבון זה טוב".

מה שכן, לבנות תפריט "נורמלי" מאוזן זה כן הייתי נותן לו, אבל כמו שנאמר פה מקודם- לא כולם יודעים לתת פרומפט נכון, ואם מישהו יכתוב לו "תן לי טיפ שאוכל לרדת 20 קילו בשבוע" הוא עוד יקבל הוראות איך לנסר לעצמו את הרגליים.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם

כמה אנחנו בטוחים שהוא רק צרך אבקות חלבון ולא הזריק סטרואידים או יותר גרוע - בלע כדורים של סטרואידים?

לפני 33 דקות, sperial כתב:

@גולדן191 אם אתה מדבר על טיפול בהשמנה - תתחיל בבדיקה מה היה אחוז השמנת היתר לפני 50 או 25 שנה. אז הוא היה נמוך בהרבה עשרות אחוזים לעומת היום. ותבדוק מה היתה ההתייחסות האוכלוסיה למשקל יתר. תגלה שפשוט היו הרבה פחות שמנים והרבה פחות מודעות לצורך בהפחתת משקל.

נכון, אבל עדיין היו שמנים. היה לי שכן שגם היום היה מוגדר שמן חולני, והיו לא מעט.

היום יש יותר, אבל אני חושב שגם יותר מודעים לעניינים האלה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
Just now, גולדן191 כתב:

כמה אנחנו בטוחים שהוא רק צרך אבקות חלבון ולא הזריק סטרואידים או יותר גרוע - בלע כדורים של סטרואידים?

אני לא בטוח בכלום... אומר את הדברים בשם אומרם.

הבחורה בכל מקרה הכחישה ותכלס בעלה שרירי אבל לא מהבאדי בילדרים המנופחים אז פחות נראה לי.

אני מאמין שאישתו הייתה יודעת אם לקח סטרואידים אז במקרה כזה ונניח ולקח, לא רואה סיבה למה היא תזהיר אנשים מאבקת חלבון, יכלה פשוט לשתוק ולא לספר את הסיפור מלכתחילה.

פורסם (נערך)

כי גבר לא תמיד יגיד הכל לאישה.

או מהסיבה שהיא פחות תתפוס ממנו, או בגלל שמצפות לו חפירות לא מהעולם הזה, או בגלל שהיא לא בטוח תשמור לעצמה, או בגלל הסיבה שהיא ממש תדאג לו, או שהיא תחשוב שהוא טיפש, או בגלל שהיא תחשוב שיש לו קבלת החלטות לא משהו בכלל.

אבל, יש מצב שהוא גם צרך הרבה חלבון ולא שתה מספיק מים. יש מצב מסוים. תלוי גם מה זו צריכת חלבון מוגזמת.

יש מי ששוקל נניח 80-90 וצורך 200 גרם חלבון, ויש מי שצורך 300, שזה מוגזם לכל הדיעות. גם 200 זה יותר מדי.

על משקל 100+ אם צרכתי כ-200 גרם חלבון ביום, תמיד הקפדתי לשתות לפחות 3.5 ליטרים ביום.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 27 דקות, flytomars כתב:

נזכרתי בסיפור של מישהי מהעבודה, שבעלה אושפז עם קריסת מערכות וכמעט איבד את הכליות שלו. הרופא שלו אמר שזה בגלל שהוא הגזים עם אבקת חלבון (הבחור מתאמן).

אני כידוע לא רופא אז מסייג את עצמי ככל שאפשר.

גם אני פחדתי מצריכת יתר של חלבון, אבל הבנתי מתזונאים שהמחקר העדכני אומר שאין בעיה לצרוך גם מעל 2 גרם לקילו, לאדם שאין לו בעיה בכליות. אז אולי לאותו בחור היתה בעיה בכליות שהוא לא היה מודע אליה?

אישית גם אני נסחפתי בטרנד וצורך הרבה חלבון (וגם עובד עם משקולות). מקווה מאוד שלא אמצא את עצמי בעיה בכליות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

אני כידוע לא רופא אז מסייג את עצמי ככל שאפשר.

גם אני פחדתי מצריכת יתר של חלבון, אבל הבנתי מתזונאים שהמחקר העדכני אומר שאין בעיה לצרוך גם מעל 2 גרם לקילו, לאדם שאין לו בעיה בכליות. אז אולי לאותו בחור היתה בעיה בכליות שהוא לא היה מודע אליה?

אישית גם אני נסחפתי בטרנד וצורך הרבה חלבון (וגם עובד עם משקולות). מקווה מאוד שלא אמצא את עצמי בעיה בכליות.

כל מה שאומרים תמיד בא ביחד עם החובה לצרוך כמות מים מספקת. נכון שרוב האנשים ייבהלו כשיראו שתן צהוב/כהה במיוחד עם העובדה שהם צורכים לא מעט חלבון, אבל יש כאלה שלא יעשו דבר והם לוקחים סיכון מסוים.

פורסם

דיברנו על בינה מלאכותית - אז הערב הגיעו המלצות של ההסתדרות הרפואית. המסמך די מפורט, אבל הקו התחתון הוא שה-AI ייתן הצעות והמלצות, אבל שיקול הדעת הסופי, שיתחשב גם ביתרונות ומגבלות ה-AI, יהיה אנושי, של הרופא (ולהוסיף, כמובן בדיון עם המטופל).

כתבה ב-ynet.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

ולדרישות אישיות של המטופל

כן אה, השבע דקות האלה פר פציינט הן ממש כר פורה להיכרות אינטימית. 😏

אם כבר, אז מול רובוט רוב בני האדם יהיו הרבה יותר כנים מאשר מול 'בעל מקצוע' אנושי. במיוחד כשמדובר ברופא פרובינציאלי (כמו רוב הרופאים הישראלים) שחייב לשפוט את ההחלטות שלך בחיים.

• אהבתי 1
פורסם

היכרות אישית דווקא כן רלוונטית, אבל בעיקר לגיל השלישי כזה. כשאני מבקר אצל רופא/ה אחת לעשור (באמת) זה מרגיש כמו מצגת בזק של חרטטת בביטחון...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שלום

לא קראתי את כל השרשור, קודם כל בריאות איתנה לכולם. ככל הידוע לי עודף חלבון לא גורם לנזק לכליות למי שהכליות שלו תקינות (רצוי להקפיד על בדיקות שגרתיות בהתאם לגיל) ניתן לראות סרטונים של לוויס פיטנס ולקרוא את טל בן משה שמנתחים מחקרים.

ככלל רצוי להתאים את כמות החלבון בתפריט היומי בהתאם לפעילות בעזרת דיאטן/נית קליני (רצוי מאוד לוותר על כל יועצי התזונה מטעם עצמם כי מקצוע התזונה בארץ פרוץ).

הכותב הוא ספורטאי חובב שנעזר בפיזיולוגית מאמץ ודיאטנית קלינית מנוסה.

פורסם

המקצוע אינו פרוץ. עיסוק בתזונאות מחייב רישוי באמצעות משרד הבריאות.

כמובן שכל אחד יכול לעסוק במה שהוא רוצה - אבל אם יגרום נזקים הוא חשוף לסנקציות ולתביעות פיצויים. ראה כמה אנשים עוסקים ב״רפואה אלטרנטיבית״ ברישוי מטעם עצמם.

פורסם
לפני 13 שעות, BoazB11 כתב:

יש סלוגן כזה של דוגמניות "דקה בפה שנה בתחת"...

מה שבאתי להגיד, אני מכיר את הגרסה האמריקאית, 

a second on your lips, forever on your hips

לפני 25 דקות, הרקוליטו כתב:

סרטונים של לוויס פיטנס

קורה לפעמים שאני לא קורא טוב בפעם הראשונה; לשנייה לא הבנתי מה הקשר לסרטונים של לואי דה פינס.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

המקצוע אינו פרוץ. עיסוק בתזונאות מחייב רישוי באמצעות משרד הבריאות.

כמובן שכל אחד יכול לעסוק במה שהוא רוצה - אבל אם יגרום נזקים הוא חשוף לסנקציות ולתביעות פיצויים. ראה כמה אנשים עוסקים ב״רפואה אלטרנטיבית״ ברישוי מטעם עצמם.

חשוף זאת הגדרה מדויקת, בפועל אין באמת אכיפה על הצגת שווא.

• תוכן חדש...