Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים, אני צריך את החוכמה והניסיון שלכם לטפל בחוויה מעצבנת שלא חוויתי כמותה מעולם. לא בגלל שלא חוויתי חרא שירות בעבר, אלא פשוט לא חוויתי נותני שירותים שמשקרים בפנים ברצינות כזאת, בצורה כזאת נחושה.

קניתי טויוטה אצל היבואן הרשמי, נהגתי עליה 15,000 ק"מ והגעתי לטיפול הראשון אחרי שהרכב אצלי קצת פחות משנה.

יש לרכב שפשוף קל על הכנף האחורית, 4-5 סנטימטרים של שפשוף על החלק הבולט של הכנף מעל הגלגל.

למרות שאני יודע שהפחחות במוסכים האלה לא ברמה גבוהה, ויקרה יחסית למקומות אחרים, השתכנעתי. רציתי לעשות את הכל במוסך אחד, רציתי שזה יירשם בהיסטוריית הטיפולים של הרכב כשפשוף קל מה שיכול לתת לקונה העתידי פחות חשש מלקנות רכב עם כנף אחורית צבועה, וגם הנחתי שלטויוטה יש בערך צבע וחצי ברכבים אז יש יותר סיכוי שהפחחים יודעים לעבוד עם הצבעים הבודדים האלה בצורה טובה.

האמת שלא ציפיתי לתיקון מושלם, אפילו לא לתיקון טוב. הייתי מוכן למשהו בינוני פלוס ולשכוח מזה. אני לא צובע רכב יוקרה.

בנוסף נאמר לי שכדי לטשטש את הבדלי הצבע יצבעו גם את הדלת ליד הכנף בצורה חלקית וכל האזור יכוסה בשכבת לקה חדשה. חשוב לציין שהדלת הייתה תקינה לגמרי ולא היה עליה סימן של נזק. הסכמתי לזה כי אני יודע שזו פרקטיקה ידועה בנושא.

בקיצור כאן עשיתי טעות רצינית שאני ממש מתחרט עליה עד עכשיו.

הייתי צריך להביא את הרכב פיזית למוסך לא פחות מ-5 פעמים. בפעם הראשונה שהגעתי זה היה תיקון כל כך גרוע שהייתי יכול לעשות משהו יותר טוב עם בקבוק ספריי צבע מתחת לבניין תחת כיפת השמיים ביום שישי בבוקר. וכנראה שהיה לי פחות זבל מתחת לצבע למרות זאת.

ראיתי תיקוני פחחות גרועים, אבל זה היה משהו אחר. נזילות צבע, פנס שפירקו לא במקום וזז בנגיעת אצבע, הבדלי צבע אפילו במקומות שנצבעו כולם, פיזור הזוי לחלוטין של הצבע.

פס שלם על הדלת, שכנראה שמו עליו טייפ ואז צבעו, ואז נזכרו שכנראה לא הגיוני שיש פס ברוחב סנטימטר בלי צבע, אבל היה מאוחר מדי אז הם החליטו למלא רק בפס הזה שכבת לקה בעובי שמספיקה לכל הרכב כדי לפצות על שכבת הצבע החסרה. פחות עבד האמת, מדדתי עם מד צבע.

בקיצור הייתי צריך לחזור לא פחות מ-5 פעמים כדי שהעבודה תישאר גרועה, אבל לפחות הם שייפו את נזילות הצבע (בחלק מהמקומות יותר מדי ואז פשוט מילאו את זה עם מכחול). רק בהגעה החמישית הם סוף סוף החזירו את הפנס למקום בצורה יציבה.

הפס על הדלת עדיין שם, הבדלי הצבע עדיין שם, אבל אין לי כוח יותר להתעסק עם זה. בכל פעם שמיטב המומחים שלהם נוגעים ברכב זה נראה עוד יותר גרוע.

בכל מקרה בפעם שכבר אמרתי פאק איט ולקחתי את הרכב, נסעתי הביתה ושמעתי רעש מכיוון הכנף האחורית. הסתכלתי במראה וראיתי שהם שברו לי בדלת את משולש הפלסטיק שיושב לידה. הם שברו 2 חיבורים על החלק עצמו, לא כאלה שאפשר להחליף. מה שיותר יפה שהם אפילו לא טרחו להסתיר את זה, הם פשוט תקעו את זה איכשהו עם החיבור האחרון ונתנו לזה להתנופף ברוח.

חזרתי שוב. הפחח אמר לי גם בטלפון וגם בהודעות (הכל מוקלט) שאין מה לעשות, זה חלק שהם שוברים הרבה ושאם אני רוצה אני יכול להגיע ולהדביק אותו עם דבק שיחזיק אותו שם לנצח.

כששאלתי אותו מה יקרה אם ארצה להחליף חלון, להחליף גומיות חלון או לצבוע את הדלת, הוא אמר לי לא נורא, בעל המקצוע יידע לתלוש את הדבק ואם לא תבוא אלינו אנחנו נתלוש לך אותו. אמרתי לו שזה פתרון לא מקובל עליי והוא צפצף עליי ואמר לי שאו שהוא מדביק את זה או שאני אסע ככה כי הם לא יכולים להזמין את החלק הזה ולא יודעים איך. כששאלתי איך ליבואן הרשמי של טויוטה אין איך להזמין חלק כזה שהם שברו, הוא פשוט התעלם מהקיום שלי.

בקיצור חזרתי הביתה וכתבתי מייל מפורט ליבואן הרשמי של טויוטה. אחרי שהייתי לקוח של לובינסקי ושל צ'מפיון, כנראה היבואן של טויוטה ברמה אחרת של שירות. כי בתכלס אי אפשר להתקשר אליו לקבל שירות, אבל לשלוח מייל ולקבל תשובת גומי תוך 3 ימים, או להתקשר ואז אחרי 3 ימים הם עדיין ישלחו לך מייל גומי.

אחרי המייל ליבואן התחברה אחת ממנהלות שירות הלקוחות במוסך. בחיי, למרות שהייתי בהרבה מקומות בחיי כולל מזרח אירופה, וכבר חייתי את רוב חיי בעולם הזה, לעולם לא חשבתי שאתקל בבן אדם כל כך רקוב. היא פשוט משקרת בפנים עם הבעת הפנים הכי רצינית בעולם, זה נראה שעתיד ילדיה תלוי בכמה שהיא תשקר יותר ותמציא דברים שלעולם לא היו ולא קרו.

כל השיחות איתה גם פנים מול פנים וגם בטלפון מוקלטות. גם עם הפחח. יש לי תיעודים שלה אומרת לי דברים בסגנון של "כן אנחנו יודעים ששברנו, זה עלינו, אבל מנהל המוסך לא מאשר לשלם על החלק אז או שאתה משלם מהכיס שלך או שאנחנו מתחילים להתעלם ממך והשיחה הזאת נגמרה".

בכל פעם שאני מנסה לפנות ליבואן טויוטה, זה ממש לא מעניין אותו. הוא מחזיר לי אחרי כמה ימים איזה מייל גומי של "דיברנו עם המוסך המדובר, נאמר לנו שאתה מרוצה מהתיקון והכל בסדר". כשאני כותב להם שאני לא מרוצה ואני רוצה לדבר איתם ומסביר להם שהם גונבים ממני מחיר של חלק שהם שברו, אחרי כמה ימים אני מקבל את אותו הבולשיט שמלא בשקרים מהמנהלת: "דיברנו עם המוסך ונאמר לנו שלפני התיקון נאמר לך בפירוש שיש סיכוי שחלקים ישברו במהלך התיקון ויהיה עליך לשלם מהכיס שלך על תיקונם והסכמת לכל זה".

בקיצור אני ממש עצבני. עלות החלק המדהים הזה היא 300 שקל, אבל זה עניין עקרוני. אני באמת לא איזה צפונבון שלא רגיל לקצת יחס מחוספס מנותני שירות, אבל זו רמה אחרת של תת רמה. בחיים עוד לא נתקלתי בנותני שירות שמשקרים בצורה כזו חרוצה ואפילו לא מנסים לטשטש את זה איכשהו. אתה פשוט מקבל בפנים "נכון, אנחנו משקרים ליבואן כדי שירד מאיתנו. נכון אנחנו עשינו את הנזק. נכון אתה פה כבר 5 פעמים כי אנחנו עושים חרא של עבודה, אבל לרוב האנשים לא אכפת מהחרא של העבודה, ואנחנו לא הולכים לשלם על הנזק שעשינו כי מה כבר תעשה לנו? הצענו לך להדביק משהו שאמור להיות נשלף, לא מתאים לך תשלם מהכיס שלך או שאנחנו פשוט נפסיק לענות לך, נתעלם ממך, וכל פעם שתפנה ליבואן אנחנו נשקר לו שאנחנו לא מבינים על מה מדובר, והכל הוסבר לך ונאמר לך במפורש ואתה הסכמת והלכת עם חיוך הביתה ואתה סתם משקר".

וכשאני אומר להם שיש לי תיעוד של הכל כולל שלהם אומרים את זה הם פשוט אומרים לי "אז מה? אתה באמת חושב שהיבואן יישב ויקרא התכתבות שלך איתנו או יאזין להקלטות טלפוניות שלך איתנו? ממש לא, יש לו דברים טובים יותר לעשות".

בקיצור אני ממש רוצה לעשות צדק. אני ממש רוצה שהאנשים האלה ישלמו על הנזק שהם עשו, על הזמן המבוזבז ועל התיקון המבזה הזה. כי ממש קשה לי עם העובדה שהם והיבואן עד כדי כך לא סופרים אנשים שהם פשוט יכולים להמציא סיפורים שלמים, לעשות נזק ופשוט להמשיך עם היום שלהם.

אשמח לחוכמתכם בנוגע לאיך לגשת לזה ומה עליי לעשות.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
  • אהבתי 1
  • מבאס 6
פורסם (נערך)

בוא נניח שהגעת לבית משפט וניצחת.

סתם בשביל לפשט.

מכיוון שהם בדך הכול כן תיקנו / ניסו לתקן המקסימום שתקבל זה סכום שווה ערך לחלק שנותר שבור - 300₪ (?)

כל דבר אחר שאתה חושב שתקבל מזה - עוגמת נפש או לא יודע מה - תזכור שאתה גר בארץ ולא בארצות הברית, ולא נהוג בכלל בארץ לפסוק תשלומים כאלה כשמדובר בסכסוך על איכות עבודה/תיקון.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתה צודק וזה לא עניין של העלות הכספית. 

במקומך מתייעץ עם מכר שהוא במקרה עוײד, חושב על כל העילות וסכומי הכסף שניתן לתבוע בגינם ומגיש תביעה לביהמײש לתביעות קטנות. 

זה הליך יחסית פשוט וזול ולכן לא אמור לעצור אותך מלדרוש צדק.

לא יודע כמה ייצא לך, סביר להניח שתקבל חלק מהתביעה ואולי במקרה תיפול על שופט שיבוא לו לספק אותך יותר, כך או כך לפחות תבזבז את זמנם כמו שביזבזו את שלך כך שבפעם הבאה הם יחשבו פעמיים. 

פורסם

אם אתה מבקש עזרה מחברי הפורום, המעט שתוכל לעשות כדי לתת להם משהו בחזרה זה לציין את שם המוסך, כדי שלא יזכו לחוויה דומה לשלך.
בדרך זו תוכל גם "להחזיר טובה" למוסך.
אם כל מה שרשמת הוא אמת, ואפילו מתועדת, אין סיבה שלא תעשה זאת.

• אהבתי 2
פורסם

הלוואי שלהרבה אנשים במדינה יהיה כח להתעסק עם נותני שירות כאלה, אולי ההתנהגות הזאת תלך ותיעלם.
מאחל לך בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, hans כתב:

מכיוון שהם בדך הכול כן תיקנו / ניסו לתקן המקסימום שתקבל זה סכום שווה ערך לחלק שנותר שבור - 300₪ (?)

כל דבר אחר שאתה חושב שתקבל מזה - עוגמת נפש או לא יודע מה - תזכור שאתה גר בארץ ולא בארצות הברית, ולא נהוג בכלל בארץ לפסוק תשלומים כאלה כשמדובר בסכסוך על איכות עבודה/תיקון.

לא מסכים בקשר לעגמת הנפש. אם הוא יוכל להוכיח דברים עם תמונות והקלטות, יש כאן, לדעתי,ן לפחות 1000 ש"ח.

פורסם

נפלת.

לפי התיאור שאני מניח שמדוייק מדובר בDNA בעייתי ולא תפוח אחד רקוב במערכת.

יש לך 2 ברירות לדעתי:

- לעשות פגישה עם מנהל ולהגיד לו שאמנם הם הגדולים והחזקים אבל אתה הצודק ומכאן אתה מתכוון לשתף ברשת ולתת לגולשים לשפוט. לציין שאצלך הכל מתועד. יתכן והוא ימשיך בשלו ויצפצף עליך ויתכן שיחזור אליך עם הצעה.

- לשחרר. אתה בסחרור מבאס שיוצא מפרופורציה. יש גם חיים חוץ מזה ולא שווה השאב לזה יותר מדי. קורה. אל תחזור אליהם. אולי כדאי לשלם קצת כסף למוסך אחר ולהתקדם הלאה.

פורסם

אני מבין אותך, אתה צודק ואתה מחפש צדק. 

גם אני פעם חיפשתי צדק וכל פעם שעסק מקומי היה עושה לי עוול הייתי תובע, בד"כ חברות גדולות.

עבר לי. 

כיום אני פשוט מדפדף הלאה ועובר לעסק הבא.

למה עבר לי?

ללכת לבד לתביעה זה אף פעם לא נגמר טוב. עד ששופטת עשתה לי טובה ואמרה לי שבית משפט לתביעות קטנות זה לא המקום לחפש בו צדק.

תתחיל בלהבין שאינך עורך דין, ולחברה גדולה יש צוות משפטי שיאכל אותך חי, גם אם אתה צודק בפועל. 

בהמשך עוגמת הנפש שסביב ההליך רק תוסיף לך עוד עוגמת נפש מיותרת.

אם אתה בכל זאת רוצה להמשיך עם זה, לך תשלם לעורך דין טוב, ותקבל ממנו עצה טובה. אבל תעשה זאת רק לאחר שהסכמת עם עצמך מראש לקבל

את עצתו, גם אם היא לא תהיה בדיוק מה שרצית לשמוע.

• אהבתי 1
פורסם

אני לא מבין למה לא לעודד אותו לתבוע. עוגמת נפש כבר קיימת בעקבות המקרה, וזה לא משהו שייעלם במהרה. להפך  אם לא יפעל, הוא עלול להישאר כל החיים עם התחושה שלא טיפל ולא עשה דבר. מעבר לכך, חוסר טיפול עלול להוביל לפגיעה בלקוחות עתידיים, שכנראה ייקלעו לאותו מצב כי מדובר בעוד מקרה שלא טופל כראוי.

שיתבע. החברה תיאלץ להתמודד עם פסק דין. גם אם יציעו גישור או פשרה  הוא לא חייב לקבל. אמנם, ייתכן שעדיף לו כן לשקול פשרה, כי המטרה אינה לעשות צדק עקרוני אלא לקבל פיצוי על מה שחווה. כך או כך, עצם התביעה תוביל להצעה לגישור או פשרה. אם זה מתאים לו, יקבל, ואם לא, ימשיך עד לפסק דין. גם אם בסופו של דבר ייפסקו לו רק 300 ש״ח, עצם פסק הדין שיירשם על שם החברה יהיה הצדק האמיתי שלו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כפי שאני רואה זאת, הדרך הנכונה לטפל בנושא היא די יקרה. אך אם אתה יכול לספוג את העלויות, תוכל לתבוע את המוסך ולדרוש החזר.

1. קודם כל והכי חשוב - לפנות לשמאי רכב פרטי. שיתן לך הערכה של עלות תיקון צבע + פנס + חלק הפלסטי שנשבר (קצת הלכתי לאיבוד, אז לא כל כך הבנתי על איזה חלק מדובר). + ירידת ערך (במידה ויש).

2. ללכת למוסך שאתה סומך עליו ולתקן את מה שנדרש.

3. לתבוע (תביעות קטנות ?) את המוסך. לדרוש החזר עלות שמאי + עלות נזק לפי הקביעה שלו (דוח שמאי).

עבור המשפט, תצטרך לתמלל את השיחות שהיו לך עם המוסך (כי השופט לא מקשיב להקלטות אלא קורא תימלולים).

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • מעניין 1
פורסם

זאת הזדמנות מצויינת להזכיר לכולם שהאוייב של הטוב מאוד הוא המצויין.

לא ראיתי את השיפשוף הקטן המדובר - אבל אם זה באמת משהו "בקטנה" והנזק הוא רק לצבע ולא פחחות וכו', לא נוגעים. מתקנים עם לק, עושים קצת פוליש להסיר את מה שאפשר - ומתקדמים הלאה.

אם נוגעים - הולכים למישהו שידוע כמומחה ולא זורקים את האוטו איפה שנוח.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה המטרה הסופית - לקבל אוטו שתוקן כמו שצריך או ללמד את היבואן לקח? 

לקח לא תלמד אותו, ואתה גם במדינה הלא נכונה כדי לצפות לאיזשהו סטנדרט בר אכיפה של ביצוע עבודה או של שירות לקוחות. לכן, כפי שאני רואה זאת, יש לך שתי אופציות:

1. למצוא מוסך אחר שיתקן הכל מחדש וכמו שצריך (כולל החלפת החלק השבור) ואז לתבוע את היבואן על עלות התיקון (משהוכח שהם עצמם לא יודעים לבצע אותו). 

2. להפסיק להתנגד ופשוט ליישר קו עם הסטנדרט של היבואן, בתקווה שהבעלים הבאים של הרכב לא יהיה יקה ולא יפריע לו שהתיקון בוצע באופן מרושל. 

כל טקטיקה אחרת שתנקוט בה ככה"נ לא תניב שיפור מיידי במצב הרכב או בהתנהגות היבואנים, אבל בוודאות תעשה אותך מותש ומתוסכל יותר. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

שמע, אחרי בלאגן שהיה לי ארונות בבית - הבנתי דבר אחד - יש לא מעט נותני שירות שמבחינתם "הזמנת x קיבלת x"  איך זה נראה וכו - זה לא משנה להם, בעיה שלך שאתה פדנט. תתמודד.

על אותו משקל - הזמנת צביעה קיבלת צביעה. כל השאר בעיה שלך.

לגבי תביעה - אתה צריך לדרוש מהם באופן רשמי + לצרף תמונות של לפני ואחרי, לדרוש מהם לתקן תוך 7 ימי עסקים לדעתי. באם לא אתה פונה לשמאי ומתחיל תיקון ותביעה. 

הזמנתי 3 ארונות - 1 ואז עוד שניים.

מסתבר שבארון הראשון לא לפי המידות פנים אבל הכי מוצלח. שני האחרים שונים זה מזה. אחד יותר מוצלח, אחד מתוכנן זוועה מבחינת מידוף פנים.

איך נגריה מוציאה שני ארונות זהים ושונים? אז מה אם הזמנת 3 ארונות ושניים המגרעות שלהם לא כורסמו כמו שצריך? המנהל נגרייה מסביר לך שיש לו סכין שנשחקת, וזה מה יש ולפעמים המגרעת עמוקה יותר ולפעמים פחות. זה כל כך הזוי. כל כך בזיוני.

מתקין אומר לך עברתי על הארון פגז.

ואז אתה מוצא את עצמך מביא אותו פעמיים - לסדר מגירות פעם ראשונה ופעם שנייה לסדר דלתות.

חנות שיש לה המון ביקורות בגוגל של 5. ואני צריך לחשוב טוב טוב עם עצמי מה לכתוב עליהם.

הם מהסוג של האנשים שיתבע אותי או יאיים עלי כנראה ב"נחמדות".

כי 3 ארונות הוזמנו, וכל אחד שונה. מתקינים שמחפפים וכו. מביאים לך ארון בלי דלתות ולא אומרים לך. ואז הדלתות של הארון השלישי כמובן עם מגרעת דפוקה. וזה סוג נגריית בוטיק עם מחירים סבירים יחסית לארונות צבע בתנור.

ממש הרגיש לי שאין לו שום בעיה שאני אתפוצץ ושאתבע אותם. ושהוא כבר מעדיף את זה מאשר להתעסק עם איזה נודניק כמוני. בתי המשפט לא משפדים אותם. הם יודעים שעדיף להם בתי משפט מאשר לייצר לי ערימת דלתות חדשות. מקזימום יפסידו?  אז יסדרו. שווה להם.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 27 דקות, KipodYam כתב:

ממש הרגיש לי שאין לו שום בעיה שאני אתפוצץ ושאתבע אותם. ושהוא כבר מעדיף את זה מאשר להתעסק עם איזה נודניק כמוני. בתי המשפט לא משפדים אותם. הם יודעים שעדיף להם בתי משפט מאשר לייצר לי ערימת דלתות חדשות. מקזימום יפסידו?  אז יסדרו. שווה להם.

בול זה גם הניסיון שלי.

פורסם

מצער מאוד לשמוע שזבל כאלה עובדים או משרתים ציבור שגם ככה משלם המון כסף וגם אז לא מקבל שרות שבאמת מגיע .

הכוח בידיים שלנו ואנחנו צריכים להעריך את הכוח שלנו  

אם באמת הסיפור שלך מדוייק ונכון לך עד הסוף אבל אל תוותר ודבר נוסף תדאג לפרסם מי זה המוסך ובאיזה מקום כדי כולם לא ילכו לשם .

יכול להיות גם שרק הוא ספציפי יצא ככה ומקום אחר הוה נותן מענה אחר וטוב .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...