Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שואל שאלה בסיסית ופשוטה,מה הבעיה לציין ברישיון הרכב (בסעיף תנאים והגבלות ומידע נוסף)את מד הק"מ הקודם שהיה לפני הטסט הנוכחי,לציין באופן קבוע לאורך שנים,לא רק מה היה שנה שעברה,יש שם מספיק מקום לתיעוד

של 20 שנה אחורה אם רק רוצים.

פורסם

נראה שאתם לא זוכרים את המצב שהיה פה פעם, בעבר. 

רישום הק"מ בטסט הוא יחסית חדש, סביב 10 שנים אחורה אם אני זוכר נכון.

לפני כן התחום היה פרוץ וחצי. 

היום, גם בעת טיפול במוסך, רושמים לך את הק"מ והכל מקושר למחשבים של משרד הרישוי. 

אבל כן, זה מאפשר רק בדיקה בדיעבד, בגדול. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא חושב שמשהו באיזה שהוא מוסך מקושר למשהו במשרד הרישוי.

כבר אמרו פה אנשים שאפילו בדיקה בסיסית כמו זה שהק״מ החדש שנרשם בטסט הוא יותר גדול מהק״מ הישן - אין.

• אהבתי 1
פורסם

את זה ראיתי ביוטיוב לפני יומיים. לדעתי אין קשר בין כמה קילומטרים האוטו רשום בטיפול במוסך. הם לא מקושרים ביניהם - לדעתי.

לפני שעתיים, stx כתב:

כבר אמרו פה אנשים שאפילו בדיקה בסיסית כמו זה שהק״מ החדש שנרשם בטסט הוא יותר גדול מהק״מ הישן - אין.

לפי הכתבה יש. אבל לא מפעילים שום סנקציות. 

• מבאס 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא פותח שרשור חדש בנושא, כי השרשור הזה קיים. רק מצרף את התגובה הארוכה (יחסית) שלי לכתבה הזו.

הכתבה מתהדרת בכותרת 'עוקץ הקילומטראז' ' ומציגה שהנושא המרכזי הוא זיוף מד הנסועה.

בכתבה מוצגת טענה לפיה לאחרונה ישנה התפשטות של התופעה הזו בגלל רפורמה שנעשתה בשנים האחרונות באשר למועד הטסט לרכב חדש.

לא מצאתי שום נתון שמצדיק את הטענה הזו, מלבד מתאם סטטיסטי (שאינו מעיד על סיבתיות).

מעבר לכך, התייחסתי ליתר הכתבה בפירוט, לתופעת זיוף הקילומטרים ולכך שבכלל הנושא המרכזי לא מדבר על תופעת הזיוף אלא על רפורמה שעומדת על שולחנה של שרת התחבורה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

יש עוד עבירות שקורות מתחת לאפה של הגברת הנכבדה ושהיא לא יודעת עליהן או שנוח לה להעלים עין. קרי הם קורות בכל מכון טסטים שמכבד את עצמו.

לפני אי אלו שבועות פורסמה הודעה לתקשורת מצד משרד התחבורה והמשטרה על כך שנתפסו מספר בוחנים שהעבירו רכבים באופן לא חוקי במספר מכונים.

(;

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
בתאריך 23.12.2025 בשעה 22:57, mazda2011 כתב:

שואל שאלה בסיסית ופשוטה,מה הבעיה לציין ברישיון הרכב (בסעיף תנאים והגבלות ומידע נוסף)את מד הק"מ הקודם שהיה לפני הטסט הנוכחי,לציין באופן קבוע לאורך שנים,לא רק מה היה שנה שעברה,יש שם מספיק מקום לתיעוד

מתי בדקתה רישיון רכב שלך בפעם האחרונה? מצויין שם קילומטראז' שנרשם בטסט הקודם. זה עוזר רק במעט נגד הזיופים.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 11 שעות, om2 כתב:

הזיוף עכשיו עוד בקטנה.

חכו שיהיה מס לפי נסועה.

בכלל כל הרכבים יצטרפו לשומרי משקל 

מס נסועה לא יבדק לפי קילומטרים שנסע הרכב.

המס יגבה לפי כניסה לאיזורים מסוימים, בשעות מסוימות.

לכן גם אם מישהו יקטין את מספר הקילומטרים שמופיעים במד הרכב, לא יהיה לזה משמעות.

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 23.12.2025 בשעה 22:57, mazda2011 כתב:

את השאלה הזו אני שאלתי כבר לפני משהו כמו עשור.

רישום קילומטרז' בטסט מתבצע למייטב זכרוני החל משנת 2010 ונבנה כבר בסיס נתונים משמעותי מאוד. כל המידע הזה קיים במחשבי משרד הרישוי ובפניה נקודתית למשרד הרישוי בעל הרכב יכול לקבל את הרישומים של כל השנים אחורה. 

מדוע זה לא נרשם ברישון הרכב אפילו שיש שם מספיק מקום? אין לי מושג וגם כל האנשים ששאלתי לא ידעו לענות מעבר לתיאוריות  קונספירציה או גרסאות לא מבוססות.

תעלומה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 12 דקות, Ron Poh כתב:

מס נסועה לא יבדק לפי קילומטרים שנסע הרכב.

המס יגבה לפי כניסה לאיזורים מסוימים, בשעות מסוימות.

אתה מתכוון לאגרת גודש.

מס נסועה יהיה בהחלט לפי מספר הק"מ

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

כאשר תיעוד הק״מ נתון בידי הקשה ידנית של המספר על ידי עובד פשוט במכון טסטים פרטי, וכאשר אין שום חיבור למחשבי הרכב במכון הטסטים, כל התיעוד הזה לא רלוונטי.

כמה הרמה בארץ מביכה, שהאנשים שמורידים ק״מ עושים זאת על ידי סורק גנרי שרק עורך את המספר במחשב לוח השעונים (ולא בעוד מקומות נוספים, לכן קל לעשות על זה), וגם כשיש חוסר הלימה הוא לא עומד לדין - אלא גם רשאי לעבור טסט. מדינת חלם.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 50 דקות, Buki כתב:

בפניה נקודתית למשרד הרישוי בעל הרכב יכול לקבל את הרישומים של כל השנים אחורה. 

מה עוזר? הקונה רוצה את המידע לפני הרכישה...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...