Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכשתי רכב חדש פרטי 

מקדימה הגלגלים 245/40/19

מאחור 274/40/19 

לרכב אין גלגל רזרבה 

איזה מידה לקנות גלגל רזרבה מתאים ?

כי אני לא רוצה לנסוע ללא אפשרות של חוסר החלפת גלגל בדרך 

תודה 

עריכה אחרונה על ידי new here
פורסם

יש גלגלים חלופיים אוניברסליים שנמכרים במקומות/צמיגיות שונים (היו כמה שרשורים בנידון, גם לאחרונה).  מחירם כ-1500-2000 ש"ח.

אם יש מקום יעודי לגלגל חלופי, בדוק מהן מגבלות הגודל ורכוש בהתאם. לא לשכוח שיש צורך גם במגבה מתאים ומפתח מתאים עבור הברגים.

בנוסף, אפשר לבדוק אם נמכרת ערכת גלגל מקורית כזו לרכב המסתורין (ופשוט לא סופקה עם הרכב) ומחירה לא בשמיים (יותר סיכוי במכירות בחו"ל).

מבחינת מידה למשהו אוניברסלי, הייתי מנסה למצוא כזה עם קוטר כללי קרוב ככל הניתן לממוצע בין קדמי לאחורי.

כמו כן מבחינת קוטר החישוק עצמו ועמקו (אופסט) הוא יצטרך להתאים כך שלא תהיה מבחינת הבלמים ושאר חלקי מתלה.

כמובן שמרווח הברגים והקוטר המרכזי צריכים להתאים גם הם.

וכמובן משתמש בו כפתרון זמני בלבד להגעה למקום תיקון ונוהג בזהירות הנדרשת בזמן השימוש בו.

אגב, המידה האחורית אני מניח שהיא 275? האם הקדמית בחתך 40 או 45?

פורסם
לפני 4 שעות, new here כתב:

מקדימה הגלגלים 245/40/19

מאחור 274/40/19 

בטוח שאלו המידות? הצמיגים מאחורה גבוהים יותר, בדר"כ אמור להיות חתך נמוך יותר כדי שגובה הגלגל יהיה זהה.

איזה רכב זה?

בכל מקרה, כל ההבדל בגובה הצמיג הוא (אם חישבתי נכון) בערך 1.2 ס"מ, כך שלא צריכה להיות בעיה למצוא מידה מתאימה של גלגל רזרווי שיעבוד למרחק לא ארוך גם מקדימה וגם מאחורה.

• פיתרון
פורסם

ברור שלוקחים רזרבי במידה של הגלגל הקדמי.

מידה רחבה יותר ככל הנראה יפריע לפעולת ההיגוי.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

תודה למשיבים. 

כנראה טעיתי במידות. 

בדקתי והנה מה שנכון. 

אחורה 275/40/19

קדימה 245/45/19

רעב : מרצדס E Class חדשה. 

יש גם היגוי לגלגלים האחוריים 

עריכה אחרונה על ידי new here
פורסם

ההיגוי בגלגלים האחוריים הוא לא יותר מ5 מעלות, לכן אפשר לשים שם צמיג רחב. בכל מקרה אין בעיה לנסוע עם צמיג 245 עד התיקון או החלפה של הצמיג הרגיל. 

לכן קנה רזרבי 245.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, new here כתב:

אחורה 275/40/19

קדימה 245/45/19

בשני המקרים קוטר הגלגל כמעט לגמרי זהה, 59.2 ס"מ. תמצא בפנצ'ריה צמיג חלופי צר בקוטר הזה, ואתה מסודר. אין צורך בצמיג בגודל מלא, צמיג צר שיחסוך מקום ויספיק כדי להגיע לפנצ'ריה מספיק בהחלט לדעתי.

פורסם

הפתרון הפשוט - גלגל קטן וזול שיכנס לתא המטען.

סתם הרהור חובבני.

הייתי משתדל להמנע מגלגל שונה על הציר המניע, מחשש לפגיעה בדיפרנציאל.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

בעיני, גלגל צר הוא פתרון גרוע בכל רכב.

בציר קדמי הוא מסוכן, תנסה למשל לבלום בתוך פניה עם כזה ותראה איך בקרת האחיזה מתחילה להשתולל.

אם נאלצים לנסוע עם כזה, עדיף להתקין אותו מאחור ולהעביר גלגל אחורי לציר הקדמי.

ברכב המדובר זה לא אפשרי כי הגלגל הרחב לא ייכנס מקדימה.

לגבי הטענה שהקטן תופס פחות מקום בתא המטען, זה נחמד. אבל ברגע שאתה מחליף לאן תשים את הגלגל הגדול המפונצ'ר? צריך לקחת בחשבון שכל הנפח שזה דורש צריך להיות פנוי.

עמוס

פורסם
לפני 4 דקות, amosbmw כתב:

בעיני, גלגל צר הוא פתרון גרוע בכל רכב.

לא ברור לי הטיעון הזה: גלגל צר מקובל כבר עשרות שנים והיה התקן דה-פאקטו עד שהתחילה השטות של ערכות ניפוח. זה לא מיועד לנסיעות ארוכות, אלא להגיע לפנצ'ריה הקרובה, ונכון אם נתקעת בדיוק באמצע כביש הערבה הפנצ'ריה הקרובה תהיה די רחוקה, אבל בפארטו זו לא באמת בעיה. היו לי לא מעט פאנצ'רים (חרא של אוטו רנו, לא אמין בשיט), ונסעתי לא מעט עם הרזרווי, ומעולם בקרת האחיזה לא התחיל להשתולל. היה אפילו מקרה שנסעתי איתו משהו כמו 4-5 ימים עד שהגיע הצמיג שהזמנתי, ומלבד ש TPMS שלא עבד, לא היתה שום בעיה.

לגבי המקום שהגלגל תופס: ברור שצריך לדאוג שבחירום כשמחליפים גלגל אז המפונצ'ר צריך להיכנס לתא המטען, אבל כל עוד אתה לא נוהג בלמבורגיני עם צמיגים ברוחב 495, הגלגל המפונצ'ר תמיד יכנס לתא המטען בכל אוטו שהוא. היתרון בצמיג חלופי צר הוא שהוא לא תופס גם בשגרה את כל המקום שצמיג בגודל רגיל תופס.

אז ברור שעדיף גלגל בגודל מלא, אבל יש לזה גם לא מעט חסרונות ביומיום, ובטח ברכב שנהנה ממידות שונות מקדימה ומאחורה, זו בעיה.

פורסם
לפני 15 שעות, Fazer כתב:

לא ברור לי הטיעון הזה: גלגל צר מקובל כבר עשרות שנים והיה התקן דה-פאקטו עד שהתחילה השטות של ערכות ניפוח. זה לא מיועד לנסיעות ארוכות, אלא להגיע לפנצ'ריה הקרובה, ונכון אם נתקעת בדיוק באמצע כביש הערבה הפנצ'ריה הקרובה תהיה די רחוקה, אבל בפארטו זו לא באמת בעיה. היו לי לא מעט פאנצ'רים (חרא של אוטו רנו, לא אמין בשיט), ונסעתי לא מעט עם הרזרווי, ומעולם בקרת האחיזה לא התחיל להשתולל. היה אפילו מקרה שנסעתי איתו משהו כמו 4-5 ימים עד שהגיע הצמיג שהזמנתי, ומלבד ש TPMS שלא עבד, לא היתה שום בעיה.

לגבי המקום שהגלגל תופס: ברור שצריך לדאוג שבחירום כשמחליפים גלגל אז המפונצ'ר צריך להיכנס לתא המטען, אבל כל עוד אתה לא נוהג בלמבורגיני עם צמיגים ברוחב 495, הגלגל המפונצ'ר תמיד יכנס לתא המטען בכל אוטו שהוא. היתרון בצמיג חלופי צר הוא שהוא לא תופס גם בשגרה את כל המקום שצמיג בגודל רגיל תופס.

אז ברור שעדיף גלגל בגודל מלא, אבל יש לזה גם לא מעט חסרונות ביומיום, ובטח ברכב שנהנה ממידות שונות מקדימה ומאחורה, זו בעיה.

הטיען שלך גם לא חזק במיוחד. זה שהיה מקובל לספק גלגל צר ממש לא אומר שזה פיתרון טוב. היום מקובל לתת ערכת ניפוח (עם קומפרסור קטן מידי בדרך כלל), אז זה אומר שזה פיתרון טוב?

בדיוק המקרים שאתה מתאר, שנמצאים במרחק מאות ק"מ מהבית, או שצריך להמתין 4-5 ימים לצמיג שאתה רוצה וצריך, הם המקרים שהגלגל הצר לא נותן מענה. 

הגלגל המפונצ'ר יכנס לתא המטען בכל אוטו שהוא בתנאי שהשאירו לו מקום, ואת זה מוודאים רק באמצעות הגלגל בגודל מלא. כשאתה מאות ק"מ מהבית הרכב גם בדרך כלל עמוס בציוד (ונוסעים) לנסיעה הארוכה.

אני משתדל ללכת עוד חיותר רחוק, ובמכוניות שהחלפתי בהן את מידת הג'אנט דאגתי - עדיין לא בכולן - להחליף גם את הרזרבי לג'אנט במידה החדשה. ככה ניתן לשמור על טריות יחסית של הרזרבי, כל פעם שמחליפים סט צמיגים מעבירים אחד משומש לרזרבי.

עמוס

פורסם
לפני 15 שעות, Fazer כתב:

חרא של אוטו רנו, לא אמין בשיט)

רנו החדשה: לא רואה מוסך.

(כי התקלקלו לה העיניים)

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...