Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

לאחר שתקופה לא מבוטלת אני מסתובב עם ההרגשה ש-Subaru XV הוא כנראה הרכב הכי חם ומבוקש בשוק המשומשות בישראל, הבנתי שיתכן שיש לכך הסבר אחר, הנעוץ באפליקציה של לוי יצחק.

אולי חלקכם זוכרים מדיון שהתנהל כאן בפורום, שאני מחפש את אחת הגרסאות הבכירות של XV/Crosstrek. העניין הוא, ששמתי לב שהמחירים המבוקשים בלוח יד2, גם עבור רכבים שרחוקים מלהיות ״מציאה״, גבוהים באופן משמעותי ממחיר המחירון המשוקלל (המתחשב ביד ובקילומטראז').

עד שהיום, לגמרי במקרה, לחצתי באפליקציה של לוי יצחק על הרובריקה ״תוספות אופציונליות״ במסך ״שקלול מחיר מלא״, והבנתי שיתכן שעד כה פשוט לא הסתכלתי על המחיר הנכון :|

ניקח את XV Limited 2023 לדוגמה. ראו להלן את המסך הרלוונטי מהאפליקציה:

XV_2023_RESIZED2.thumb.jpg.3e687f12f2929a265061635f11137c05.jpg

מעבר לכך שכלל לא ידעתי שהתוספות המפורטות קיימות עבור הדגם הזה, מה שיצר את הבלבול הגדול הוא שתי האפשרויות התחתונות - שתיהן Limited לכאורה.

אציין שלאחר מציאת הרכב באפליקציה על סמך מספר הרכב, כאשר פותחים את הרובריקה של התוספות האופציונליות, האפשרות התחתונה ״LIMITED CROS״ (בכחול) מסומנת כברירת מחדל (מה שנשמע לי הגיוני). בעוד שהאפשרות הלפני אחרונה (באדום), גם היא Limited (רק בעברית), הכוללת פירוט של תוספות שונות, אינה מסומנת.

מה שלא ברור לי, הוא שלהבנתי, כל התוספות האלה אמורות להיכלל מלכתחילה ברמת הגימור Limited אשר שווקה בישראל בשנת 2023, ללא צורך בהוספתן ב-"אופן אופציונאלי”. אני טועה?

אציין שכאשר מסמנים את האפשרות הלפני אחרונה (הכוללת פירוט של התוספות), המחיר מזנק ומתחיל להתקרב מעט למחירים המבוקשים.

לפיכך, השאלות שלי הן:

1) האם אכן קיימת רמת גימור Limited ללא התוספות המפורטת, כך שעלי לבחור באופן ידני באפשרות הלפני אחרונה כדי להגיע למחיר המחירון ה"נכון”?

2) ההסבר שלעיל (ככל שנכון) לא תופס לגבי גרסת ה- Crosstrek PL 2022 (שכן תחת תוספות קיימת רק גרסת PLUS אחת), כך שאני עדיין מתקשה להבין את הפער של 10-20 אלף ש"ח מעל מחיר המחירון המשוקלל. מה אני מפספס?

לסיכום, ברור לי שזה שוק חופשי, וכל אחד יכול לדרוש כל מחיר, אך לאור הפערים המשמעותיים במחיר ובהינתן שהאפליקציה של לוי יצחק בקושי עובדת (לפחות על אייפון) ולא משדרת אמינות ביחס לתוצאות החיפוש המוצגות בה, אני מנסה להבין האם הבעיה היא באפליקציה/בפיענוח התוצאות המוצגות באפליקציה, או שזה פשוט שוק של מוכרים.

סליחה על הפוסט הארוך ותודה מראש לעונים :)

שיהיה סופ"ש נעים ושקט.

עריכה אחרונה על ידי בימבה91
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תראה, בסוף אתה הולך לראות רכב משומש ששייך למישהו. כמה יעזור לך להראות לו אפליקציה של לוי יצחק ולהגיד לו זה המחיר האמיתי של האוטו שלך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

תראה, בסוף אתה הולך לראות רכב משומש ששייך למישהו. כמה יעזור לך להראות לו אפליקציה של לוי יצחק ולהגיד לו זה המחיר האמיתי של האוטו שלך?

בעיקרון, אתה צודק כמובן.

אני גם מבין שאין "מחיר שוק" לדגם מסוים.

אני מניח שאני פשוט רוצה לדעת, בשביל עצמי, אם אני משלם 20 אש"ח מעל למחירון (המוכר לצורך ביטוח).

תודה.

פורסם

כשתמצא רכב ספציפי תקליד את מס' הרישוי שלו באפליקציית לוי יצחק, ותדע בדיוק מה ערכו במחירון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 9 שעות, zvit כתב:

כשתמצא רכב ספציפי תקליד את מס' הרישוי שלו באפליקציית לוי יצחק, ותדע בדיוק מה ערכו במחירון.

זה בדיוק מה שעשיתי.. 

כאמור, הפער העקבי והמשמעותי בין מחיר המחירון (המשוקלל) שהוצג באפליקציה לבין המחיר שהופיע במודעות, גרם לי לחשוד שיתכן שהבעיה היא בתוצאות המוצגות באפליקציה (או באי הבנה שלי לגבי אופן השימוש בה), ושאולי בכל זאת לא מדובר ברכב המשומש הכי מבוקש בישראל :) 

אציין שעשיתי בדיקה מדגמית באפליקציה לגבי המחירים של כמה רכבי מאזדה האצ'בק 3 ו-מאזדה CX-30 מהשנים 2021-2023, ויצא שהמחירים שדרשו עבורן בלוח יד2, היו תמיד סביב מחיר המחירון שהוצג באפליקציה. לא ראיתי אפילו מודעה אחת בה מישהו דרש 10-15-20 אש"ח מעל המחירון (אך בדקתי כמה מודעות בלבד).

תודה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...