Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שמדובר בתהליך אמוציונלי מאוד, ולכן לדעתי אני ממליץ לקחת את הזמן. שום דבר לא יקרה אם זה יגרר לעוד שבוע..

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 220
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא טועה, אבל גם לא לגמרי צודק. 

מגניב, נכון?:LOL:

שרודינגר!

Schrödinger 's Cat 🐈 : r/sciencememes

1- כמו שלאנוספורס אמר, יש על הפרק את נושא הפטור מארנונה, שגרם לי לשנות את התוכניות של הפינוי במקצת (למיטב זכרוני, דובר על כך שכדי לקבל את הפטור לא צריכה להיות אף מיטה בבית- מה שאני מתמקד בו השבוע). הגעתי לנקודה שבה אני צריך את הפטור. העירייה הנחמדה שלנו, לא ממש חיכתה עד שהגופה תתקרר, והוציאה מכתב נחמד שמסביר למה הדמי ארנונה עולים. 

2- אני לא יכול להרשות לעצמי להחזיק עוד דירה אחת לעוד הרבה זמן. זה שורף כספים שאין לי... ויהיו עוד הוצאות עד למכירה.

אז כן, אני בלחץ של זמן.

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתקופה של הירושה - אני הייתי במקביל גם בחוזה מכר על הדירה שמכרנו ובחוזה מכר על הדירה שקנינו 

בקיצור התעסקתי בשנה אחת - בשלוש דירות במקביל תוך כדי אבל. 

ואז החלטתי שאני גם מגביר אימונים וגם לוקח ועד בית בבנין של הדירה החדשה (בנין חדש) - הקמתי בניין, קלטתי 13 דיירים.

פיניתי דירה שהיתה תכלס מוזיאון של רב-אמנית ורב-אומנית - מוזיאון בן 35 שנה באותה שנה... 

משרה מלאה בהייטק - ילדה בת 5 ותינוק בן שנה וחצי 

עד היום - אני סובל מסחרחורות 

ובתוך האריזה של הדירה הקודמת וההכנה לדירה החדשה והפינוי והשיפוצון של הדירת ירושה - היתה תקופה שכל בוקר, איך שהתעוררתי ידעתי שעפה לי לפחות אלפיה - בתוך שלושה חודשים אחרי שכבר הוצאתי מהכיס 30 אלף שקלים לטובת סידורי הקבורה - מצאתי את עצמי עם חוסר של 60 אלף שקלים. 

אבל זו אילוזיה - כי מה שתשקיע בדירה - אם תשכיר אותה, יחזור אליך. 

ואם תמכור - זה לא אישו בכלל. 

אנחנו בחרנו למכור כי התברר שאחותי הצליחה ליצור לעצמה בור כלכלי ולא רציתי לשים אותה במצב לא קל - יחד עם זאת גם אם היינו משכירים את הדירה, החוב הזה היה נסגר לה בתשלומים, ערך הדירה היה רק עולה ונניח אם היום היינו מוכרים אותה - היינו מרוויחים לפחות עוד חצי מיליון. 

אז תירגע, אל תיכנס לפאניקה - תעשה מה שטוב לך, אתה בכל מקרה יוצא מורווח מהסיפור הזה למרות שלא רצית או שלפחות לא התכוונת (או שכן...). 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כשפינינו דירה של דודה ערירית של אשתי גייסנו את המשפחה, תוך מספר שעות הדירה היתה ריקה. העגלות של ה-scavengers של נו"ש הועמסו לעייפה. כשאמי עברה לבית אבות כוח האדם היה קצת יותר קטן ומרכז האשפה קצת יותר רחוק, אז זה לקח שני מפגשים של כמה שעות.

סנטימנטים (כמעט) לא היו.

החזר של השקעה? אם הבנתי נכון הדירה שירש ברווז נמצאת באיזור שבו הייתי מעדיף להמנע ככל האפשר, מעסקים עם שוכרים. זה מצריך אופי ויכולת להתמודדות עם שולי החברה.

@lanosforce שיפוץ או שדרוג של דירה ב-1,000 ש"ח ביום? אתה צנוע. ההתעסקות בכל מ שהיה לך על הראש, ללא ספק אינסופית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה התחיל ב1000 ש"ח ליום - נגיד את זה ככה. 

בדירה שמכרנו - היו תשלומים לעורך דין, אריזה, מעבר. 

סביב הירושה - כל נושא הקבורה, גם למות היום זה מאוד יקר מתברר. היה צריך לעשות שיפוץ מינימלי לדירה שנמכרה בכדי שתוכל להמכר - הלכו לנו על זה שתי עשיריות וביחד עם המיסים על כל התקופה קצת יותר כנראה. 

המעבר לדירה החדשה - למזלנו כאן ההורים של האשה עזרו מצידם וגם אבא שלי. 

אבל באמת - בסופו של דבר בין אם היינו משכירים או מוכרים - להפסיד לא הפסדנו. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ברווזון

עירית חיפה הייתה לפחות בעבר  מאוד גמישה בפטור מארנונה והיא לא חייבת להיות ריקה.

בדוק את הסוגיה

עירית תל אביב מכשפה. ביקשה חשבונות מים וחשמל .  המונים הראו תזוזה אפסית , לא מגיע לך!!

פינוי

בצע מהר אבל יסודי כי אולי תמצא  איזה מטמון חבוי בין דפי ספרים או בבוידאם או במסתור של התריסים.

תחשוב קשיש ויצירתי.

אחי ז"ל שבערוב ימיו חי לבד הטמין כסף בתוך הקיר. ידע להגיד שהטמין בחדר מסויים  , לא זכר בדיוק היכן.

נמצאה האבידה. 

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני כשעה, lanosforce כתב:

עד היום - אני סובל מסחרחורות 

וואו. 

אני יכול לדמיין לעצמי. לא פשוט, לא קל ולא הכי ישים בעולם לכל אחד. 

בגילי אני מסתחרר רק מלחשוב על כל זה. 

ספריאל, 

אין לי אנשים שיוכלו לעזור לי- וגם אם היו, יש רק כמות מוגבלת שהפח יכול לספוג...

לפני 38 דקות, ישה כתב:

פינוי

בצע מהר אבל יסודי כי אולי תמצא  איזה מטמון חבוי בין דפי ספרים או בבוידאם או במסתור של התריסים.

אם היה מטמון, הייתי כבר נתקל בו... 

כן מצאתי כמה דברים מעניינים. ויש דבר או שניים שאני אמצא כנראה בהמשך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• אחראי פורום
פורסם
בתאריך 21.8.2025 בשעה 12:39, ברווז כתב:

הוא גר באותה! הדירה! שבה גרנו פעם:rofl:, לא רק באותו רחוב ובניין. אותה דירה

מעולה. בחיים שלנו יש צירופי מקרים מהממים.

הזכרת לי קטע.

לפני כמה וכמה שנים, הולך עם חבר ברחוב בעיר שגדלנו בה, בנייני רכבות ארוכים.

אני זורק לו "ההורים שלי עברו הרבה בתים, אחד מהם פה ברחוב אבל לא זוכר איזה, הייתי בן שנה בערך".

הוא אומר שדודה שלו גרה פה והוא רוצה לקפוץ אליה לרגע.

נכנסים, בסלון תלוי ציור עם חתימה של אבא שלי בתחתית, היה מצייר הרבה בעבר.

שואל מאיפה יש לה את זה.

"בחור צעיר שקנינו ממנו את הדירה לפני איקס מיליון שנה, השאיר לנו מתנה".

"מה בחור צעיר, זה אבא שלי".

מפה לשם נשארתי לסיפורים על ההורים שלי והדירה,

כולל הפעם שנחש שכב על אדן החלון מעל הלול שלי ואבא שלי, שהיה צלף בפלס"ר 7, לא רצה להבהיל את הנחש ופשוט ירה לו בראש עם רובה אוויר, קצת מעל הראש שלי.

נורמלי זה בדלת ליד, לא כאן.

• אהבתי 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שעה, ישה כתב:

פינוי

תחשוב קשיש ויצירתי.

אחי ז"ל שבערוב ימיו חי לבד הטמין כסף בתוך הקיר. ידע להגיד שהטמין בחדר מסויים  , לא זכר בדיוק היכן.

נמצאה האבידה. 

תתפלא כמה דברים מוצאים כשמפנים דירה שלא שלך (גם שלך לפעמים מפתיעה😉)

אבי ז״ל שמר מסמכים שונים של הוריו והורי אימי, כשפינו את דירותיהם בשנות ה 80. אימי שמרה הכל כי לא ידעה מה חשוב ומה לא. וכך נוצר צבר מסמכים, שבדיעבד התברר כחשוב למשל בנק יהב ״נזכר״ לפני שנה (אבי נפטר ב 88) שיש יתרה , אמנם זניחה, בחשבון קה״ש שהייתה לו כשאל-על היתה חברה ממשלתית. 

בעקבות המצב/רולטה חוט׳ית שנוצר, החלטתי שאת המסמכים החשובים וגם את אלו היותר סנטימנטליים, אשמור בממד. לצורך כך השקעתי  בתיק מסמכים חסין אש ומים 😁

ממליץ לשקול רכישה כזו לכל אחד. ברצינות.

אגב, מסמכים סנטימנטליים , דברים שמצאתי במעטפה ישנה וגם תיקיה מפלסטיק משנת 1930 

image.thumb.png.8a96f2a6bf035e39dbba4b5c88f39c10.png 

image.png.72b9ec5db00fa8c65a4c64b76151f95d.png 

• אהבתי 3

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

על שמירת מסמכים דנו כאן לא פעם. כשאבי ז״ל יצא לגמלאות הוא נזקק למסמכים על העבודה שלו ב-1952 לצורך תביעת הפנסיה. באותן שנים הוא היה ימאי שנדד מאוניה לאוניה עם מזוודה קטנה שבה נמצא כל רכושו. למזלו הארכיון של ״צים״ מסודר והמסמכים הדרושים נמצאו די מהר.

@zaf מה המידות של הקופסה שמצאת? מימים ימימה למדתי להחזיק ״תיק מסמכים חשובים״ שבמקרה צורך בפינוי אפשר לחטוף ולקחת, אבל יש מסמכים יחסית גדולים שמצריכים תיק בגודל של תיק עבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, ישה כתב:

נמצאה האבידה. 

אני מקווה שהוא החביא מספיק כדי לכסות על שווי הדירה עם חדר אחד פחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איזה יופי של מסמכים מצאתם - אני מצאתי את הרישיון רכיבה על חמור שהיה לאמא שלי (אמיתי פעם היו מנפיקים רישיון לרכיבה על חמורים) 

ואת ההזמנה של האוכל לברית מילה שלי - הנבלות אחלו נקניקיות!!! 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

מה המידות של הקופסה שמצאת? מימים ימימה למדתי להחזיק ״תיק מסמכים חשובים״ שבמקרה צורך בפינוי אפשר לחטוף ולקחת, אבל יש מסמכים יחסית גדולים שמצריכים תיק בגודל של תיק עבודה.

image.thumb.png.2c452390cf66164ce116a553048362e3.png

זה מה שכבר הגיע השבוע, והיה משלוח חינם. (נכון לעכשיו יש דמי משלוח) 
מה ששלחתי בקישור זה יצרן אחר (קניתי לילדים) שהקייס ״רך״ יותר , והמשלוח חינם. 

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 15 דקות, lanosforce כתב:

איזה יופי של מסמכים מצאתם - אני מצאתי את הרישיון רכיבה על חמור שהיה לאמא שלי (אמיתי פעם היו מנפיקים רישיון לרכיבה על חמורים)

היום קוראים לזה כתובה.

אנחנו מצאנו סרגל חישוב באריזה המקורית, פאזל של פז משנות השמונים עוד בניילון, תעודות בית ספר יסודי של חמי ועוד כל מיני פיסות היסטוריה.

• מצחיק 8

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...