Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה זה חאפרי?

פתחת שולחן בפארק ציבורי מתחת לעץ לעשות מסיבת יום הולדת לסבתא לכמה שעות במקום שמיועד לזה. לא לגיטימי לבקש מאנשים שלא קשורים לאירוע לשמור קצת מרחק?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 22 דקות, Derish כתב:

מדובר כאן בחניה ציבורית שמישהו מנכס לעצמו לכמה שעות ואז מתחיל לעשות סלקציה. נשמע קצת חאפרי.

לא מישהו מנכס אלא זה בהסכם ובתאום עם בעלי השטח שגם נהנים מזה כי המפגש מביא לקוחות למרכז המסחרי ובתי הקפה הסמוכים, הכל שם פתוח בשבת. 

• אהבתי 1

• אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

ככה מרחיקים אנשים מהתחום במקום לקרב אותם. כל תחום. 'ככה נהוג' ואפס שיקול דעת. טוב שלא אמרת שזה 'נכתב בדם', עוד טיעון שחובבי הסדר למיניהם מרבים להשתמש בו.

אם יש משהו שנהרס באופן סדרתי ברגע שקצת מאפשרים, אלו מפגשי רכב.

לא מכיר אחד שנשאר במקומו המקורי או אחד שלא עבר כמה גלגולים ופיצולים.

אז כדי לשמור על אחידות ומכנה משותף, בהחלט צריך לקבוע הגבלות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

ככה מרחיקים אנשים מהתחום במקום לקרב אותם. כל תחום. 'ככה נהוג' ואפס שיקול דעת.

גבולות וחוקים נועדו גם כדי לשמור עליך ועליי ובשביל סדר מסוים.

במידה והמפגשים היו ריקים אני הייתי יכול גם לבקש התגמשות בחוקים, כי זה עונה על אינטרס להרחבת המפגש. אבל המפגשים האלו צפופים ועמוסים באנשים ובמכוניות. לזכרוני אתה גר בחו"ל אז אני מניח שלא יצא לך לבקר באחד כזה הרבה זמן. כמו בכלכלה - היצע וביקוש. אם הביקוש למקומות חניה בתוך מתחם ששמור לרכבי אספנות גבוה - אז המחיר שלו 'עולה', והמחיר במקרה הזה הוא קריטריונים.

לפני שעתיים, Derish כתב:

אני מבין הפרדה על בסיס שילמת/לא שילמת, אבל אם אני קורא נכון אז מדובר כאן בחניה ציבורית שמישהו מנכס לעצמו לכמה שעות ואז מתחיל לעשות סלקציה. נשמע קצת חאפרי.

זה לא ניכוס עצמי, וחבל שאתה קופץ למסקנות במקום לשאול ולברר. יש הסכם בין מועדון החמש לבין הבעלים של המתחם, והוא אפילו מקצה שומר לצורך העניין.

• רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

פתחת שולחן בפארק ציבורי מתחת לעץ לעשות מסיבת יום הולדת לסבתא לכמה שעות במקום שמיועד לזה. לא לגיטימי לבקש מאנשים שלא קשורים לאירוע לשמור קצת מרחק?

אם הפארק ציבורי, אז לגיטימי לבקש אבל לא לגיטימי לשים שומר בכניסה שיחליט מי נכנס ומי לא. אם מדובר בשטח פרטי כפי שנכתב פה, הדיון שונה מעט ונסוב על מטרות המפגש.

לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

זה לא ניכוס עצמי, וחבל שאתה קופץ למסקנות במקום לשאול ולברר. יש הסכם בין מועדון החמש לבין הבעלים של המתחם, והוא אפילו מקצה שומר לצורך העניין.

האינטרנט לא עובד ככה. אם אתה רוצה תגובה מדוייקת - תן פרטים מלאים ואל תצפה שאנשים ירוצו אחריך עם שאלות.

לענייננו - אם מדובר בשטח פרטי ובשומר מצוי שלא מבין במכוניות, אז לא באמת אפשר לצפות ממנו שיעשה אכיפה אינטליגנטית. אבל כשאתה קובע כללים כאלה, כדאי לחשוב מה מטרת העל שלך - לעשות מפגש פרטי עם החבר'ה וכמה עוברי אורח או לעודד ולמשוך אנשים לתחום האספנות/לפתח את תרבות הרכב וכיו"ב. ובהתאם לכך אפשר למשל להפנות את אלו שלא עמדו בקריטריון לגזרה סמוכה בחניון הפתוח ולא סתם להגיד להם שזבש"ם ומי שאין לו לוחית אספנות לא נכנס.

לפני 6 שעות, itaysamurai כתב:

אם יש משהו שנהרס באופן סדרתי ברגע שקצת מאפשרים, אלו מפגשי רכב.

לא מכיר אחד שנשאר במקומו המקורי או אחד שלא עבר כמה גלגולים ופיצולים.

אז כדי לשמור על אחידות ומכנה משותף, בהחלט צריך לקבוע הגבלות.

סבבה, אבל גם את זה אפשר לעשות בצורה אלגנטית או כזו שמשאירה טעם רע בפה. ואם הנושא עלה פה לדיון, אז כנראה שמספיק אנשים הרגישו שניתן היה לעשות זאת טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זה אירוע בשטח פרטי אז אין פה שאלה בכלל. 

מארגני האירוע יחליטו מי נכנס ומי לא.

אני לא חושב שזה מרחיק אנשים, הרי כל מי שרוצה יכול לבוא ולראות את הרכבים, פשוט לא להעמיד את הרכב שלו בין הרכבים המוצגים. חוץ מזה, זה חניון פתוח. מי שרוצה שיראו אותו יכול לחנות 2 שורות ליד. מי שבא לראות רכבים מעניינים יתעכב גם ליד הרכב שלו.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 שעות, Derish כתב:

אם הפארק ציבורי, אז לגיטימי לבקש אבל לא לגיטימי לשים שומר בכניסה שיחליט מי נכנס ומי לא. אם מדובר בשטח פרטי כפי שנכתב פה, הדיון שונה מעט ונסוב על מטרות המפגש.

האינטרנט לא עובד ככה. אם אתה רוצה תגובה מדוייקת - תן פרטים מלאים ואל תצפה שאנשים ירוצו אחריך עם שאלות.

לענייננו - אם מדובר בשטח פרטי ובשומר מצוי שלא מבין במכוניות, אז לא באמת אפשר לצפות ממנו שיעשה אכיפה אינטליגנטית. אבל כשאתה קובע כללים כאלה, כדאי לחשוב מה מטרת העל שלך - לעשות מפגש פרטי עם החבר'ה וכמה עוברי אורח או לעודד ולמשוך אנשים לתחום האספנות/לפתח את תרבות הרכב וכיו"ב. ובהתאם לכך אפשר למשל להפנות את אלו שלא עמדו בקריטריון לגזרה סמוכה בחניון הפתוח ולא סתם להגיד להם שזבש"ם ומי שאין לו לוחית אספנות לא נכנס.

סבבה, אבל גם את זה אפשר לעשות בצורה אלגנטית או כזו שמשאירה טעם רע בפה. ואם הנושא עלה פה לדיון, אז כנראה שמספיק אנשים הרגישו שניתן היה לעשות זאת טוב יותר.

מציע לך לקפוץ למתחם ולהבין איך הוא בנוי. יש חניה נפרדת (חלקה אספלט וחלקה עפר) לחלק של המפגש, ובכניסה יש שומר שמחזיק שרשרת או חבל כמחסום. 

מעבר לכך יש חניון של המרכז המסחרי. מי שרוצה להימשך לתחום ולבוא, שיכבד את הכללים ואת מי שנמצא שם כמארגן ומשתתף. מאות אנשים עושים את זה, מחנים את הרכב ובאים חצי דקה ברגל לחניה היעודית לרכבי האספנות. 

לגבי אלו שמאיימים ומחנים בלי לכבד את האירוע, לא ארגיש צער על כך שלא "יצטרפו לתחום".

אגב לגבי האינטרנט, אנחנו בפורום שאני מצפה ממשתתפיו לקצת יותר מדיון פייסבוק שבו לא שואלים שאלות אלא קובעים מיד עובדות. אז דווקא כן, יש מקום לשאול שאלות אם אתה לא בטוח לגבי משהו.

מצורפת תמונה.

בכחול: המתחם וחניותיו

באדום: חניה נוספת למתחם, שמוגבלת בשבת אחת בחודש לרכבי אספנות.

Screenshot_20250609_075548_Google Earth.jpg

• אהבתי 1
פורסם

יפה. לא הצלחתי למצוא תמונה איכותית, ולא ראיתי חשיבות להשקיע בחיפוש נוסף. זה צולם מ google earth.

פורסם
בתאריך 7.6.2025 בשעה 21:24, EliC25 כתב:

אני יודע, זה נאמר בציניות לאחר הדברים שאמרתי בתחילת הסרטון. זה הרגיז אותי שאנשים עם רכבים בני 20 ו15 נכנסים לחניון הזה כשהם יודעים שעוד רגע הוא יסגרו רק לרכבי אספנות, ואז לא נשאר מקום פנוי לרכבי אספנות.

בתור אחד מידי פעם מגיע לכל מיני מפגשים, בדר"כ זו אותה הסחורה, אותם האנשים (כמו שכתבתי בעבר קליקה לא חברותית במיוחד). דווקא המפגשים של כמעט אספנות מביאה כל מיני דברים מעניינים למרות שלא כתוב להם רכב אספנות.

אז אולי תרדו מהעץ האליטיסטי ותנו מקום לכולם. איזור לאספנות ואיזור לרכבים מיוחדים ונדירים.

המפגש הוא לא אספנות, אלא "רכבים ואנשים"

מוגש לציבור כחומר למחשבה.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 7 דקות, סולל הדרך כתב:

אז אולי תרדו מהעץ האליטיסטי ותנו מקום לכולם. איזור לאספנות ואיזור לרכבים מיוחדים ונדירים.

סולל, עם כל הכבוד, יש לך כשל לוגי.

לכאורה מה שאמרת נכון /מוצדק / הגיוני.

הבעיה שהוא לא מחובר לחיים האמיתיים.

שנים על שנים של מפגשים הוכיחו את זה תכלס בשטח. (ימי איצטדיון רמת-גן העליזים, משהו מתגעגע).

המסקנה המתבקשת:

אין קיום למפגשי "לא אספנות", או "כמעט אספנות".

יש מועדון ה-5 ויש כל השאר.

כל השאר הם כמו זבובים שנמשכים ל חרx.

כלומר, אין להם קיום בפני עצמם.

כל הקיום שלהם הוא רק כטפילים שנדבקים לאספנות, למרות שאף אחד לא הזמין אותם.

רוצים לעשות מפגש שלכם? בבקשה תתכבדו. (רמז, זה לא יקרה. ואם יקרה, לא יחזיק מעמד).

בקיצור, אליק25 צודק לחלוטין בכל מה שאמר.

וכל הצעות היעול של "דריש" שלך ושל אחרים. פשוט לא תופסות בחיים האמיתיים.

עדות שלי,  זה אותו דבר גם במפגשי האספנות הצפוניים .

נסחפנו, מציע לחזור לנושא המקורי של השירשור.

שהוא: תצפיות והעלאת צילומים של פורשה למבורגיני, וסובארו, הכל בשירשור אחד גדול ומאושר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

האיכות הכי גבוהה לתצ"א בארץ היא כנראה ב- https://www.govmap.gov.il/

הצעת פיצול לשירות איכויות תמונה

הייתי פעמיים ביכין ופעם אחת במקום שבתמונה

אני לא מכיר אף אחד והאוטו שלי לא מדוגם כמו החברה שם שמשקיעים אבל היה מעולה

זה ככה בכול חברה יש את המעגלים הפנימיים ויש את החיצוניים יותר ויותר

לגבי הנידחפים אני הייתי עושה להם סנקציות של חניה לא במקום מדבקה על החלון החניה אסורה-או מתיז פטל על החלון וכאלה-אבל אני רק אורח אז אני לא יעשה כלום

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, סולל הדרך כתב:

בתור אחד מידי פעם מגיע לכל מיני מפגשים, בדר"כ זו אותה הסחורה, אותם האנשים (כמו שכתבתי בעבר קליקה לא חברותית במיוחד). דווקא המפגשים של כמעט אספנות מביאה כל מיני דברים מעניינים למרות שלא כתוב להם רכב אספנות.

מצטער אתה פשוט טועה.

לא יתכן ש200-300 איש הם "קליקה סגורה ואליטיסטית"

כי הקריטריון הוא להיות בעל רכב בן מעל 30. לא צריך להיות בעל כישורים או אופי או השתייכות לקבוצה מסוימת כדי לעמוד בקריטריון הזה, מלבד רכישה של רכב אספנות

זה נכון שבתוך הקבוצה הרחבה הזו יש גם קליקות, אבל בהתפלגות שתואמת לאוכלוסיה. יש קליקות של ערבים, של ערסים, של זקנים טרחנים ושל צעירים מתלהבים ושל אנשי עסקים אמידים במשבר גיל ה40. אף אחד לא מדיר נהג אחר כי הוא לא חלק מקבוצה מסוימת אלא מבקש ממנו לחנות את רכבו מחוץ לשטח המפגש, ולהגיע רגלית וליהנות מהמפגש עצמו. אישית, כשאני מדבר עם אנשים שאני לא מכיר, הם לא יכולים לדעת אם הרכב שלי הוא רכב אספנות שמחנה בתוך המתחם או רכב חדש שמחנה בחוץ.

מצב שונה הוא של מועדון אולד סקול שהוא ממש מועדון סגור ויותר מכוון לרכבים שאינם מקוריים, בין אם בנראות או במכניקה. המפגשים שלהם מתרחשים "מתחת לרדאר".  אני למשל לא יכול להיכנס למועדון הזה אף על פי שכמה מחברי המועדון "הזמינו" אותי, כי פשוט הרכבים שלי נשארים מאוד קרוב למצבם המקורי כפי שיצאו מהמפעל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...