Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מתלבט אם כדאי לקנות את הרכב הזה.

מזדה CX30

מודל 2021

רמת גימור Comfort

ק"מ אחרון: 13000

מנוע 2000

165 כ"ס

הרכב שייך לבן משפחה. אין פה זיוף ק"מ והוא טיפל במוסכי היבואן בתקופת האחריות. חונה בחנייה תת קרקעית.

אופי נסיעה:

בבוקר 2 ק"מ נסיעה בעיר ואז 33 ק"מ של נסיעה מהירה רציפה בכביש בין עירוני (יוצא מוקדם) - בערך 35 דקות נסיעה

בערב נסיעה בלי פקקים עד מורשה ומשם נסיעה בפקק של כביש 4 (בערך 10 ק"מ) - סה"כ 45 דקות מדלת לדלת

מעריך שאגיע ל- 15K ק"מ בשנה, משפחה של שלושה.

קראתי שאנשים כתבו על מתלים נוקשים - עשיתי נסיעה של 10 דקות ולא הרגשתי משהו מיוחד. מצד שני אני בא מרכב בן 15 כך שכמעט כל דבר יהיה יותר נוח ממנו.

כיום אני נוהג על סקודה 1.2 TSI ולפי מחשב הרכב בסוף הנסיעה הצריכה היא 16 ק"מ לליטר ולפעמים גם יותר טוב מזה. לעומת הרכב שלי המזדה כבדה יותר ועם מנוע 2000 ללא טורבו (ומצד שני, ללא בעיות טורבו...).  קראתי את הדברים שנכתבו כאן

ואני חושב על צריכת הדלק. האם היא משמעותית פחות טובה?

תכננתי עד סוף השנה להחליף רכב ובואו נאמר שהמאזדה הזו היא לא רכב החלומות שלי 😉 (אני מאוד אוהב את רכבי סקודה) אבל מצד שני יש כאן הזדמנות שלא תחזור לרכב במצב כמו חדש שכבר ספג את ירידת הערך שלו, מאוד שמור ובק"מ מאוד נמוך שיימכר לי במחיר מחירון אז מפה ההתלבטות. 

20250502_125359.jpg

פורסם

הייתי פחות מתמקד בדלק, המזדה אמינה מאוד, בניגוד לגיר הרובוטי של הגרמניות.

אך תבדוק מחירי ביטוח שלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי הולך על המאזדה ללא היסוס.

מניסיון אישי שלי ממעבר מטיגואן 1.5 ל CX30.בהינתן סגנון הנהיגה שלי ותוואי הנסיעה שהוא די קרוב לשלך,המאזדה מציגה צריכת דלק טובה יותר במקצת.

גם מחירי הביטוח סבירים לסגמנט(ב CX5 אכן יקרים יותר)

בהצלחה

פורסם (נערך)

איך הנוחות של המושבים הקדמיים? זה נכון שהם מרגישים קצרים יותר?

אבדוק לגבי מחיר הביטוח.

עריכה אחרונה על ידי ArikB
פורסם

מהנסיון האישי שלי אמינות פחות טובה מדגמי מזדה אחרים שהיו לי ב 18 שנים אחרונות. בהסתייגות שאולי זה האקזמפלר האישי שלי שעשה בעיות.
המושבים הקדמיים לא נוחים. הם צרים מדי ולא תומכים. מושב הנוסע פחות נוח ממושב הנהג. כן - קצרים מדי.
מחיר הביטוח נמוך משמעותית מ CX5, והייתי אומר שדי סביר.
צריכת הדלק בנסיעה מחוץ לעיר כ 14.4 ק"מ/ליטר ואפשר אף יותר.
דגם קומפורט פחות מאובזר משמעותית מאקזקיוטיב. אבל אם כפי שרשמת מוכרים עם 13,000 ק"מ זה יכול להיות יתרון. מצד שני רכב שנסע כל כך מעט אני לא בטוח.
צמיגים תקפיד על קוד עומס 95 מהירות H ולא XL. הרכב מכויל לקשיחות ולא אוהב צמיגים קשיחים ו/או כבדים.
למרות כל האמור,
מהנה ביותר לנהיגה. בסה"כ הכללי די מאוזן. אין טורבו שילך, כנל לא גיר רובוטי.
יש לו שיק משלו - tres chic. הייתי אומר - "האלפא רומאו של המזדות".
ZOOM-ZOOM.

פורסם

החלטתי לוותר. המושב לא נוח לי והישיבה נמוכה. יש עוד מינוסים.

מי שכן יקנה יקבל רכב בן 4 במצב חדש.

תודה לכולם על העזרה.

פורסם

חבל

נראה לי אין לך מה להפסיד.

היית לוקח

אם לא היה מוצא חן בעיניך אחרי חודש-חודשיים, היית מוכר וככל הנראה היה נמכר תוך כמה ימים.

אפילו מתחלק עם בן המשפחה ברווחים מהמכירה.

פורסם

רכב צריך להיות נוח מהתחלה.

דווקא מכירה אחרי חודש הייתה מעלה חשד, בנוסף המכירה הייתה במחיר נמוך יותר עקב יד גבוהה יותר.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני חושב שאתה צודק . רכב לא נוח זה עונש, כל נסיעה היית מנסה להתנחם בזה שזו לפחות "עסקה טובה". מה טובה, של משהו שמראש לא מתאים לך?

גם אני אישית סובל ממושבים קצרים מדי, זו מחלה. פעם כמעט קניתי מוקה רק בגלל ההארכה שהיתה לה. כמעט.  

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אם הייתי יודע לפני שבוע…

בדיוק עמדתי בצומת הזו לפני שבוע

על הפרק cx30 יד ראשונה לעומת סוזוקי cross גם יד ראשונה אבל חצי מהקלומטרג וצעירה בשנה.

הלכתי על הסוזוקי שהרגישה לי יותר ״נכונה״ למצב שלי (בעיקר בגלל הקלומטרג׳).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...