Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני בחור טכני,

תמיד הייתי בחור טכני ותמיד אהבתי רכבים,

אני מבין מאוד בתחום ואוהב להתעסק בזה ולאחרונה חשבתי לעצמי

עם כדאי לי להתחיל להתעסק עם פירוקים.

לקנות רכבים אחרי תאונות

ולפרק ולמכור את החלקים שלהם

מי שצריך מגיע אליי

לא בתור עסק ממש כמו מגרש חלפים 

לפרסם בפייסבוק וביד 2 חלקי חילוף לרכב

התייעצתי על זה עם מישהו מהתחום והוא אמר לי 

שממש לא כדאי לי להתחיל להתעסק בזה

ושהפרוטקשן יאכל אותי מכל הכיוונים

עולם הפשע באמת כל כך שולט בתחום הזה?

כדאי לי להיכנס לזה?

מה אתם חושבים?

פורסם

בישראל התחום הזה מת לחלוטין. רוב האנשים מכניסים את הרכב למוסך ונותנים למוסכניק למצוא פתרון לגבי מציאת חלפים. מי שכן 'טורח' לחפש חלק מפירוק - יודע לפנות לגדולים שבתחום עם פירוקיות גדולות.

אם אתה כבר מחפש 'נישה' שצריכים בה עזרה, זה הזמנת חלפים מחו"ל. לאנשים אין התמצאות באיינטרנט, במק"טים, ומפחדים מבירוקרטיה. מה שכן, אתה תצטרך ללמוד את העולם הזה מספיק טוב כדי לקחת על עצמך תפקיד כזה אם תרצה.

פורסם
לפני 4 דקות, IsraCar כתב:

חשבת על לעבוד במוסך בתור מכונאי רכב?

זה יותר להרכיב, פחות לפרק.

זה ממש לתקן רכב.

והכי חשוב, אין צורך לדאוג מפרוטקשן.

אני אוהב להיות עצמאי

פחות אוהב לעבוד במשרה

ושאומרים לי מה לעשות

פורסם

זה תחום מאוד בעייתי, (אני לא מכמס לפרוטקשן, זה תחום שאני פחות מבין בו).

קודם כל תצטרך משטחים גדולים לאחסנה, קנית רכב, איפה אתה שם אותו ?

פירקת- איפה את המאחסן בצורה בטוחה שלא יפגע מגרמי שמיים/ בלאי טבעי/ מכרסמים ובעלי חיים ?

מכרת חלק- איך אתה יודע שהוא תקין ? הגיר שמכרת תקין או שגם הוא נפגע בתאונה ?

ואז מגיע הנושא של המגוון, יצרנים שונים, דגמים שוניפ, חלקים שונים, לפעמים הבדלים מינוריים אבל עדיין חלק שונה, אם לא תתמקד ביצרן מסויים או בכיוון נישתי אז תמצא את עצמך מחזיק טונה של מכוניות ושנות משנתונים שונים וחלפים שונים רק כדי לקוות שיבוא הבחור שיחפש פנס אחורי לאופל אסטרה 2013 רק כדי לגלות שהאופל המפורקת אצלך היתה בכלל סטיישן.

ועכשיו נגיע לחלק המעניין- רגולציה.

מהר מאוד תגלה שמדינת ישראל תבוא ותתחיל לשאול שאלות, לוא דווקא לגבי מהות העסק אלא בעיקר המשרד להגנת הסביבה שיבוא ישאל מה קורה עם השמנים/ שאריות הגריז/ נוזלי קירור וכדומה שבהכרח נשפכים וזולגים לאורך זמן ובאופן טבעי מהגוויה של המכונית שאתה מאחסן לקרקע. כדי שחלילה לא תזהם מי תהום.

אני אוהב את הראש שלך, אני בהחלט מכיר לא מעט אנשים וקבוצוטת ווטסאפ פעילות שבהן אנשים מחפשים חלקי חילוף ורכיבים לרכבים שלהם ולא אוהבים את הראש של המוסכים בארץ שמחליפים טורבו יחד עם סעפת וסלונויד ווויסטגייט שמחובר לצינורת ואקום ומשאבת ואקום על הדרך ואז דורשים ממך הרבה כסף כי יותר קל וזול להחליף מאשר לפרק ולתקן את החלק התקול.

היישום של הרעיון שלך הוא הבעיה.

בכל אופן בהצלחה אם אתה כן הולך על המהלך נשמח שתעדכן, מבטיח לך שלפחות מהפורום הזה תהיה לך לא מעט עבודה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

הנוסחה המקובלת בשיפוצי רכב - מכונית מפורקת לחלקים תופסת מקום איחסון פי 4 ממכונית מורכבת שלמה.

הרעיון מצוין אבל אני חושב שצריך ליישם אותו בארץ אחרת, אוסטרליה למשל. יש שם הרבה מקום וגם קהל שיודע לקנות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יצא לי להתעסק עם רכב שהושבת ונתקע אצלי וחבר חשב שיעשה רווח במקום למכור לברזל

על הניר זה שווה

בפועל כל חלק צריך לפרק, לקטלג, לאחסן, לנקות ולפרסם

ואז מתחילות החפירות של מחפשי המציאות ברשתות ותעשה לי הנחה ותן לי אחריות 

ואתה עדיין נשאר עם 70% מהנבלה שגם ככה אתה צריך להיפטר ממנה.

אם אין לך את התשתית לזה זה שווה רק כתחביב וללמוד על רכב אבל כעסק אם אין לך את הקשרים האלה זה תחום קשוח.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

אם עדיין תרצה לנסות את התחום - תתחיל, כמו כל יהודי טוב, מלהיות שכיר במגרש כזה, גם בשכר נמוך. מהר מאוד תוכל ללמד אותנו על כל הריג'קטים של התחום.

תמיד חשבתי שהמגרשים הללו צריכים להיות מחולקים לפי יצרנים וכו'.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 3 שעות, אלעדית כתב:

מנצל"ש- איפה שמים את כל המכוניות הישנות?

מעולם לא קיבלתי על זה תשובה ברורה

במגרש, בדרך כלל אחת ליד השניה או אחת על השניה. 

פורסם
לפני 19 שעות, Avigs1603 כתב:

אני אוהב להיות עצמאי

פחות אוהב לעבוד במשרה

ושאומרים לי מה לעשות

בעסק מי שמחליף את הבוס שלך במקום עבודה שבו אתה עובד בתור שכיר, יהיה הלקוח שהוא יהיה זה יבוא אלייך בטענות ודרישות.

המלצה כנה - חפש להתחיל לעבוד במגרשי חלפים, חפש באינטרנט ותלך ותבקש לעבוד שם. תלמד את השוק, תכיר את הסביבה שיש לך.

אולי זה לא ירגיש לך מתאים..

בכל אופן המלצה כנה היא להתחיל בעסק קטן, לראות איפה אתה יכול להתפתח ולגדול אולי תמצא עבודות יותר מעניינות..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בכל אופן לדעתי להתמקד באיזו נישה. גירים.  מנועים. או יצרן -- ואגיות למשל. או רכב מסחרי, שהמשתמשים לא יכולים להרשות לעצם שהרכב יעמוד. 

יש תחומים ממש נישתיים שתמיד מחפשים שם חלפים, זה יצרנים יחסית קטנים של רכבי שטח. LR למשל. אבל זה לא מספיק לייצר פרנסה לדעתי. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

לדעתי אין בזה הכנסה טובה, מכיר כמה משחטות רכב - אף אחד מהם לא מתעסק רק בזה מחוסר רווח.

וזה מדובר בשטחים שעלויות של שטח, קנייה, ועובדים זולים הרבה יותר ואצלם אין רשיויות שיבדקו אישורים וטפסים

אולי אם תפתח מוסך ובמקביל תחזיק מגרש ככה שההכנסה לא תתבסס רק על חלקי החילוף העסק ישתלם לך

בכללי יש מחסור במוסכניקים בישראל - הרבה מקומות ישמחו להעסיק מוסכניק ואפי' אם תציב תנאים משלך

וכמו שכתבו מעלי "עדיף מנהל נודניק אחד במשרד - מחמש לקוחות נודניקים על הראש..." והנתון הזה תקף במיוחד למוסך

פורסם

ראיתי סרטון ביוטיוב בנושא, באמריקה זה עובד נפלא!

נכנסים למגרש עם עגלה וכלים שמביאים מהבית, מפרקים מה שרוצים.

ביציאה יש קופאית שעושה חשבון סופי.

מהיר יעיל וזול.

המכוניות עומדות במגרש חודשיים, אחרי זה עוברות לגריטה ובמקומון מביאים חדשות.

למגרש יש אתר שבו ניתן לראות את המלאי העדכני ומיקום של כול רכב.

פורסם
לפני כשעה, דניאל1983 כתב:

ראיתי סרטון ביוטיוב בנושא, באמריקה זה עובד נפלא!

נכנסים למגרש עם עגלה וכלים שמביאים מהבית, מפרקים מה שרוצים.

ביציאה יש קופאית שעושה חשבון סופי.

מהיר יעיל וזול.

המכוניות עומדות במגרש חודשיים, אחרי זה עוברות לגריטה ובמקומון מביאים חדשות.

למגרש יש אתר שבו ניתן לראות את המלאי העדכני ומיקום של כול רכב.

אשמח לקישור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...