Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצות טרם רכישת דירה מקבלן

Shaike.Zam

פוסטים מומלצים

לפני 7 דקות, Jack457 כתב:

לא קראתי את כל השירשור, אבל:

כמובן, כאן הסיכון. 

תשאל את עצמך: אם הקבלן משלם את הריבית+המצדה, למה שאתה תיקח את ההלוואה? שהוא יקח. 

אתה לוקח את ההלוואה, מתוך הנחה שהקבלן יבנה ותהיה דירה והכל טוב. 

אבל אין לך שום שליטה במצב מרגע שחתמת. אם הקבלן לא מצליח, מלחמה, אין עובדים, פושט רגל, בורח מהארץ -- אתה עדיין צריך להחזיר את ההלוואה לבנק. לא הוא!

על סכום שאתה משלם לקבלן מראש, הוא חייב לפי חוק להוציא ערבות בנקאית על שמך בדיוק למקרה כזה. אבל כאן נשמע שאתה לא משלם לו אלא "לוקח הלוואה". 

לכן רוכב הלילה כותב שתבדוק שאותו דבר חל כאן, שאם כל העסק נופל החזר ההלוואה לא נופל עליך בלי גיבוי.

אם אין הגנה כזו, לא הייתי נכנס לעסקה כזו. אאכ אתה יכול לבטח את ההלוואה הזו באופן עצמאי.

כל סכום שאתה משלם מראש צריך להיות מובטח. 

כדאי גם לברר פרטים על הקבלן, מה בנה בעבר וכמה הוא אמין. אבל זה תמיד נכון. 

תודה רבה.

זה קבלן שבנה כמה פרויקטים פה באזור בר"ג/גבעתיים/ת"א ותמיד יש לו 6-7 פרויקטים בבנייה - במונחים של גודל הוא נקרא יזמצ'יק (ממש לא מתקרב לגדולים שבשוק).

אז בעצם עבור כל שובר שאני מנפיק לו מהמלווה פרויקט, היזם חייב להמציא ערובה עבור הסכום של השובר ששולם לא?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, Shaike.Zam כתב:

בדוק איזו "הנחה" תקבל אם תשלם תמורת הדירה ממקורותיך. זו הריבית על הבלון.

עכשיו לך לבנק ובדוק תנאי הלוואה בנקאית באותו סכום ולמשך אותה תקופה. חשב את הריבית על הלוואה כזו.

בחר בהלוואה בזולה יותר בסכום אבסולוטי.

לא...

ההלוואה אולי זולה ואולי לא אבל שוב, השאלה היא יותר איך אתה מוגן מול הבנק במקרה שהפרויקט קורס. 

• אהבתי 1

עם גולף ידנית שנת 1995 לומדים לא לבזבז אף טיפה של כח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, Shaike.Zam כתב:

תודה רבה.

זה קבלן שבנה כמה פרויקטים פה באזור בר"ג/גבעתיים/ת"א ותמיד יש לו 6-7 פרויקטים בבנייה - במונחים של גודל הוא נקרא יזמצ'יק (ממש לא מתקרב לגדולים שבשוק).

אז בעצם עבור כל שובר שאני מנפיק לו מהמלווה פרויקט, היזם חייב להמציא ערובה עבור הסכום של השובר ששולם לא?

כן , יש את חוק המכר (דירות)

https://www.nevo.co.il/law_html/law00/72490.htm
בחוק קבועים הרבה דברים ביחסים בין יזם לבין רוכש. 

אחד מהם זה בטוחה של התשלומים שהרוכש מבצע 

האפשרות הפופולרית היא ערבות בנקאית (או מוצר דומה) על הסכום שהקבלן משלם.

אם אני זוכר נכון (ומאוד יכול להיות שאני טועה) עבר תיקון שאפשר לקבל ערבות על הסכום ללא מע"מ 

מוזמן לנבור בקישור שהעלתי 

• אהבתי 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

אם היזם פושט רגל אתה יכול לפרוע את הערבויות ולקבל את כספך בחזרה בלי לאבד אגורה.

בפועל, אתה משלם ליזם, כולל מע"מ.

החזר סכום הערבות אינו כולל את המע"מ.

את המע"מ אתה דורש בנפרד מרשות המס.

(נכון ללפני שנתיים. לא יודע אם משהו השתנה מאז)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנקודה היא שהכסף ששילמת מובטח.

ברור שתחטוף נזקים כמו עללות ההון, להישאר בלי דירה אחרי שמכרת את שלך, עורכי דין, תיווך וכו'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דיברתי עם היזם. מי שנותן את הערבות להכל זה איילון, הגורם המלווה. טען שבלי זה לא היה ניתן לקבל הלוואת בלון

KIA Cerato 08' LX 122 HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה שבמקרה המדובר איילון נותנת ביטוח לסכום ששולם, שזו חלופה לערבות בנקאית.

אגב, בדירות שקניתי מקבלן בנוסף לערבות הבנקאית נרשמה הערת אזהרה בטאבו לטובתי.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Jack457 כתב:

לא קראתי את כל השירשור, אבל:

כמובן, כאן הסיכון. 

תשאל את עצמך: אם הקבלן משלם את הריבית+המצדה, למה שאתה תיקח את ההלוואה? שהוא יקח. 

אתה לוקח את ההלוואה, מתוך הנחה שהקבלן יבנה ותהיה דירה והכל טוב. 

אבל אין לך שום שליטה במצב מרגע שחתמת. אם הקבלן לא מצליח, מלחמה, אין עובדים, פושט רגל, בורח מהארץ -- אתה עדיין צריך להחזיר את ההלוואה לבנק. לא הוא!

על סכום שאתה משלם לקבלן מראש, הוא חייב לפי חוק להוציא ערבות בנקאית על שמך בדיוק למקרה כזה. אבל כאן נשמע שאתה לא משלם לו אלא "לוקח הלוואה". 

לכן רוכב הלילה כותב שתבדוק שאותו דבר חל כאן, שאם כל העסק נופל החזר ההלוואה לא נופל עליך בלי גיבוי.

אם אין הגנה כזו, לא הייתי נכנס לעסקה כזו. אאכ אתה יכול לבטח את ההלוואה הזו באופן עצמאי.

כל סכום שאתה משלם מראש צריך להיות מובטח. 

כדאי גם לברר פרטים על הקבלן, מה בנה בעבר וכמה הוא אמין. אבל זה תמיד נכון. 

אז בהנחה שלהלוואה יש ערבות (דרך הגורם המלווה - איילון) מהו הסיכון אם כן?

KIA Cerato 08' LX 122 HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.2.2025 בשעה 16:39, Shaike.Zam כתב:

תיכננתי להתחיל עוד חודשיים את השיפוץ, אממה קפץ לי פרויקט חדש בשכונה, עם מחיר נחמד ותנאים מאוד נחמדים, לפני שאלך על זה (וכמובן לפני שאתייעץ על זה עם עו"ד), רציתי לדעת אם משהו מוזר פה מבעלי הניסיון פה:

הגעת לפרוייקט אורגני דרך מודעות שראית פיזית או טיקטוקרים/יוטיוברים ?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שים לב שאיילון זאת חברת ביטוח. זה לא בנק. הממונה עליהם בממשלה זה המפקח על הביטוח.

כאשר הממונה על הבנקים זה המפקח על הבנקים.

יתכן שהם כחברת ביטוח עושים משהו שבנק לא יכול, כי יש עליהם רגולציה שונה !!

השאלה אם הרגולציה הוגדרה עבור ענייני הבנייה והאם היא מתייחסת ספציפית לגורם המלווה בלא תלות האם הוא חברת ביטוח או בנק.

אז אולי אין פה ערבות בנקאית של בנק אלא הלוואה מבוטחת עי חברת ביטוח. מה תנאי הביטוח והביטחון??

כמה שאתה חושב שבנקים זה יצור מגעיל, חברות ביטוח זה עוד יותר.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

הגעת לפרוייקט אורגני דרך מודעות שראית פיזית או טיקטוקרים/יוטיוברים ?

מודעה פיזית באתר הבניה (ליד הבית שלי)

• אהבתי 1

KIA Cerato 08' LX 122 HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי כל כך מה להוסיף חוץ מהקטע עם הלוואת בלון קצת מלחיצה אותי כי אולי בסוף זה יתפוצץ לך בפנים כי כל סיבה אפשרית שיכולה לקרות אבל זה אני והחרדות..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Shaike.Zam כתב:

נשמע שצריך עו''ד כריש שייבדוק את זה בשבע עיניים 

תשמע, למרות כל מה שכתוב פה, אני מאמין שיהיה בסדר, ויכול להיות שמדובר באחלה קניה. דירה חדשה בבניין חדש בשכונה ותיקה (מה שאומר שכל התשתיות כבר שם), אתה הגעת אליהם ולא הם אליך. האתר בנייה כבר פעיל. איילון זה חברת ביטוח גדולה. היזם כבר בנה ובונה לא מעט (נכון, לא בנייני ענק של 100 דיירים כל אחד) ונראה שהוא מסיים עבודות בהצלחה. 

מה שנשאר לך זה להביא עורך דין שמבין בזה לעבור על החוזה ולוודא שיש לך את כל ההגנות שאמורות להיות. בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...