Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, Cranky_CPA כתב:

נכון. עליית מס בעצם תבטל את הירידת ערך של הרכבים החשמליים שנרכשו טרם עליית המס עד שהמס על רכבים חשמליים יתייצב על 83% כמו של רכב רגיל. לדוגמא מי שקנה טסלה אי שם בתחילת השיווק ב-2020 במקרה הרע נסע בחינם ובמקרה הטוב מכר את הרכב ברווח. 

למיתון בירידת ערך בשל ייקור רכבים חדשים, יש בדיוק את אותו אפקט שיש לעליית מחירי הדירות שלכאורה מניבה רווח עצום לבעלי הדירות, עד שהם נזכרים שגם הדירה שהם רוצים לקנות ולרוב מהווה שידרוג התייקרה, לרוב יותר מאשר זו שהם מוכרים. 

• אהבתי 1
  • תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

מקווה שההשפעה על הרכב שרכשתי תהיה מדודה ולא הרסנית.

אז זהו? יש מזל טוב ותתחדש?

לפני כשעה, farkash7 כתב:

זה לא יעזור לי מול סוללה של 1000 ק"מ שנטענת ב-10 דקות,

אני חושב שאתה לא צריך לדאוג מזה, מודל 3 מ-2017 ועד 2024 כמעט ולא הגדילה את נפח הסוללה, ככה גם המתחרות שלה שאמנם קיימות מ-20/21 אבל גם לא הגיעו ליותר מזה. 

ניראה שאו שאין צורך אמיתי לייצר רכבים עם סוללה גדולה יותר( עלות יצור, פיתוח, הנדסה וכו') או שכמו בסמארטפונים, משפרים כול שנה ממש בקצת, על מנת למקסם מכירות. 

פורסם
לפני 11 שעות, farkash7 כתב:

אין לי בעיה להפסיד 43K בשנתיים, על ה-BRZ הפסדתי יותר בשנה.
אני לא חושב שכמו עם ה-BRZ אעדיף להשאיר את הטסלה בחניה. קודם כל טסלה זה רכב שאתה רוצה להיות איתו בפקק בניגוד ל-BRZ. דבר שני אם באמת אשאיר אותה בחניה זה אומר שאסע על ה-205 לעבודה כי את הפונטו אני נותן לבן משפחה.

א. איך מפסידים יותר מ 43K בשנה ?
ב. למה טסלה זה רכב שאתה רוצה להיות איתו בפקק בניגוד ל BRZ ?  
ג. ה 205 היא GTI ???

פורסם
לפני 50 דקות, davemustaine87 כתב:

מודל 3 מ-2017 ועד 2024 כמעט ולא הגדילה את נפח הסוללה, ככה גם המתחרות שלה שאמנם קיימות מ-20/21 אבל גם לא הגיעו ליותר מזה. 

ניראה שאו שאין צורך אמיתי לייצר רכבים עם סוללה גדולה יותר( עלות יצור, פיתוח, הנדסה וכו') או שכמו בסמארטפונים, משפרים כול שנה ממש בקצת, על מנת למקסם מכירות. 

ההיפך. יש צורך בסוללות קטנות יותר שיתנו כמות אנרגיה דומה למיכל דלק ע"פ הקטגוריה,

שישקלו הרבה פחות וייטענו יותר מהר.

מסכים לדוגמה עם הסמרטפונים. בטווח של שנים בודדות באמת אין הבדלים גדולים,

אבל אם תסתכל 20-25 שנה אחורה, כבר זה עולם אחר לגמרי.

המכוניות החשמליות לדעתי נמצאות היום בשלב של המוטורולה אלפא...

פורסם (נערך)
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אז זהו? יש מזל טוב ותתחדש?

אחרי המון התלבטויות ביטולים והזמנות שאחריהם כמעט נשארתי בלי רכב (באשמתי הבלעדית) מבחינתי כן. את שלי עשיתי. הכסף עבר. יש תאריך מסירה.
מוזר איך שעובד התהליך שם. הכסף עבר אתמול ועדיין לא שוייך להזמנה שבה נותרה יתרת תשלום... אבל מניח שזה הסתדר.

לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אולי כי לא צריך? כמעט כל בעלים של רכב חשמלי שאני מדבר איתו אומר שטווח של 350-400 ק"מ מספיק לחלוטין גם בנסיעות רחוקות. בכלל, הם לא סובלים מחרדת טווח. מבחינתם במקרה הגרוע מתחברים למטען מהיר, מחכים 15 דקות וממשיכים הביתה.
אני עוד לא שם... אבל אולי זה מגיע עם הנסיון.

לפני 45 דקות, omatza כתב:

א. איך מפסידים יותר מ 43K בשנה ?
ב. למה טסלה זה רכב שאתה רוצה להיות איתו בפקק בניגוד ל BRZ ?  
ג. ה 205 היא GTI ???

א. קונים רכב חדש בכמעט 240K ומוכרים אותו לאחר שנה.
ב. לא צריך להעביר הילוכים. יותר מזה, לא צריך לנהוג... ותראה לי מישהו שנהנה לנהוג בפקק.
ג. הלוואי.

לפני 38 דקות, BoazB11 כתב:

המכוניות החשמליות לדעתי נמצאות היום בשלב של המוטורולה אלפא...

אתה קצת מגזים לדעתי.
המנוע החשמלי לא יעבור איזו מהפכה. בסוף מדובר בטכנולוגיה שקיימת כבר 100+ שנה ובגדול לא השתנתה הרבה. אין גם סיבה שתשתנה, מנוע חשמלי הוא מאוד יעיל ומאוד אמין.
כל הגאג'טים מסביב הם רעש לכל היותר... בעיקר תוכנה. טסלה הוכיחו שאפשר להשאיר רכב רלוונטי גם עשור+ בתנאי שהוא מקבל עדכונים.
הנושא של סוללה וטעינה, פה יש עוד מה לשפר, אבל זה לא הדיון. זה יכול בהחלט להפוך רכב למיושן בן לילה. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

אתה קצת מגזים לדעתי.
המנוע החשמלי לא יעבור איזו מהפכה

הסוללה הייתה ועדיין תקרת הזכוכית, לא המנועים.

והתוכנה הולכת בתלם שמוביל למכוניות אוטונומיות,

אז אולי בכלל אנחנו בעידן הזהב שבו עדיין אפשר לבחור בין דלק לחשמל ובאמת לנהוג, לא לנסוע...

פורסם

אגב, מה עם נושא של גניבות ?
הסוללה מאוד מבוקשת, הבנתי.
הזכירו פה BYD. מכיר מישהו שהשאיר את הרכב בתחנת רכבת בבוקר, בא אחרי הצהרים ואין אוטו

פורסם (נערך)

מכיר מישהו שהניח קורולה מתחת לבית כנסת להתפלל מנחה, חזר אחרי רבע שעה ואין אוטו. 

ה-BYD בהחלט זינק בטבלת הגניבות, אבל לפי מה ששמעתי לטסלה יש הגנה טובה נגד זה. 

@farkash7 תתחדש! (מסכים איתך לגבי ה-Y שנראה גרוע, אני קורא לו 'אוטו קרמבו'). 

מקווה שקנית את הצבע הכחול - לדעתי הצבע הכי יפה לאוטו הזה. 

לאחר סיבוב על רכב של חבר - אני קצת נרתעתי מהרכב הזה. 

לא היה ברכב מצלמת רוורס אלא רק חיישנים, מקווה שהיום זה כבר לא נכון. ועוד משהו שנורא הציק לי זה הכפתורים לפתיחת הדלת מבפנים ופתיחת תא כפפות דרך המסך, הרגיש לי מוזר מידי.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

במקור הזמנתי רכב כחול... לאחר כמה ביטולים מצאתי את עצמי בלי רכב עושה Refresh למסך של טסלה... צצה אדומה שמישהו ביטל... לקחתי בלי להתלבט.
ב-3 הנוכחית אין חיישני רוורס, יש מצלמה.
יש ברכב לא מעט דברים מוזרים/מציקים, בראש ובראשונה עניין האיתות, כפתורים על ההגה, גם המגבים שאין אופציה לשלוט על התדירות שלהם ידנית מלבד להסתמך על חיישני הגשם, אבל מסתכלים על המכלול...

פורסם

תרשו לי לדייק מס' פרטים לגבי הטסלות:

1.לכל הטסלות יש מצלמת רוורס, עכשיו אין חיישני קירבה והכל מחושב ע"י המצלמות הרבות שיש ברכב.

2.אפשר לשלוט על מהירות הווישרים ידנית, מצב אוטומטי לא הכי מדוייק כי הוא עובד לפי המצלמה ולא חיישן יעודי.

3.מחיר טעינה בעמדות טסלה משתנה ממקום למקום. 

לגבי רכבים חשמליים בכלליות, רוב הקונים רוצים לקנות בזול ורוב המכוניות הזולות טעינה מהירה (DC) היא אטית ומה שמבטיח בטיול השנתי לאילת או לצפון עצירה ארוכה לטעינה, לטסלה אין את הבעיה הזאת גם בגלל העמדות הפרטיות וגם כי גם לרכב הכי זול שלה יש טיענה די טובה. 

פורסם
לפני 6 שעות, viper83 כתב:

אפשר לשלוט על מהירות הווישרים ידנית, מצב אוטומטי לא הכי מדוייק כי הוא עובד לפי המצלמה ולא חיישן יעודי.

א. עובד לפי מצלמה? כל כך דבילי ומתאים למאסק והשטויות שלו.
ב. נחמד לדעת שיש אופציה ידנית, בנסיעת המבחן לא ממש הצלחתי להבין איך לבצע את זה, יש כפתור על ההגה וכשאתה לוחץ עליו המגב נותן ניגוב אחד ו...זהו מפסיק. רוצה עוד ניגוב? תלחץ שוב.

פורסם

שמע דיבילי אפשר להגיד על הכל

"אוטו בנזין, מסוכן ודיבילי אני ממשיך עם כרכרה והסוס"

"בשביל מה אתה צריך מזוודה לטלפון נייד, זה דיבילי"

אני יכול להמשיך עוד ועוד... המזל שלך ושלי שיש אפשרות לבחור עם זה מתאים לך או לא.

לטסלה יש יתרון נוסף שהוא רכב מאוד פופולארי ויש הרבה התקני אפטרמארקט 

פורסם (נערך)

לא לשים חיישן גשם ולסמוך על מצלמה זה פשוט דבילי ואין לזה צידוק בדיוק כמו לא לשים ידית איתות/ידית למגבים.
כמה כבר הוא עולה? דולר?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

פורסם

בסוף משקללים הכל... בכל רכב כמעט יש פשרות.
דרך אגב, אם אנחנו מדברים על אפטרמרקט או אולי אפילו חלקים מקוריים, ניתן להתקין שם ידית איתות/מגבים במחיר הגיוני?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...