Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הפעם האחרונה שהיה לי רכב חדש שרציתי לשמור עליו היה בערך לפני עשור. מאז הייתי בעיקר עם רכבי ליסינג או רכבים ישנים. אני ויתרתי על אחד מרכבי הליסינג וברצוני לשמור על הצבע של הרכב החדש ברמה סבירה ובסיסית.

לפני עשור הייתי מיישם אוטם צבע בצורה ידנית כל כמה חודשים ועליו וקס וכל מיני דברים כאלה. ראיתי שהרבה דברים השתנו וכיום אני כבר לא גר בבית פרטי אלא בבניין דירות וכל הנושא הזה נהיה פחות גמיש.

אני פעם בחודש בערך יכול לנסוע לבית הפרטי של אחי. מה שמחכה לי שם זה צינור מים תחת כיפת השמיים וזאת התוכנית שבניתי ואני אשמח אם תבדקו אותי כדי שאני לא אפספס שום דבר:

1. שטיפה פעם ב-2-4 שבועות עם 2 דליים וצינור מים.
  2. בפעם הראשונה אעבור על הרכב עם פלסטלינה, עם IPA ומסיר לכלוך של TURTLE WAX ואיישם על הרכב שכבה של Turtle Wax Seal n Shine. זה נראה לי פתרון ממש סביר לאור העובדה שאעשה את זה תחת כיפת השמיים ולא ממש בא לי לחזור לימים שאני עובר עם אוטם צבע על כל הרכב עם אפליקטור, אלא אם תגידו לי שזה רעיון ממש טוב וכדאי לי לשקול את זה בכל זאת.
  3. לאחר מכן בכל חודש לאחר השטיפה איישם Turtle Wax Ceramic Wet Wax.
  4. פעם ב-3-4 חודשים איישם על הרכב עוד שכבה של Turtle Wax Seal n Shine.

השאלות שלי הן:

האם זאת נשמעת כמו תוכנית סבירה לשמירה על צבע הרכב שהולך לעמוד רוב חייו תחת כיפת השמיים? האם זה נכון שאת "ההכנות" של ה-IPA והפלסטלינה ומסיר הלכלוך צריך לבצע רק בפעם הראשונה? אחרי זה פעם בחודש אוכל פשוט לשים את ה-WAX ופעם ב-3-4 חודשים את האוטם ובזה מסתיימת תחזוקת צבע הרכב שלי?

עוד משהו חשוב: מעולם לא השתמשתי בתכשירים כאלה, האם יש סיכוי כלשהו שאגרום נזק בלתי הפיך לצבע עקב שימוש לא נכון בחומרים האלה? אני לא יודע למה הכימיקלים האלה מסוגלים.

אשמח לתיקונים והכוונות, תודה מראש.

פורסם

ראשית כל תתחדש.

אני לא יודע במה השתמשת בעבר, אבל גם Seal n Shine נחשב לאוטם צבע ולמעשה כל אוטם צבע מודרני בתרסיס הוא בצורת יישום פשוטה של רסס קצת על הפח, מרח את החומר עם מגבת אחת ועם מגבת שנייה וודא פיזור והסר עודפים. בקיצור, 10 דקות עבודה בערך על הרכב - פחות או יותר. אוטם צבע הוא דרך מצוינת לשמור על צבע הרכב ממזהמים למי שמקפיד על שטיפה כפי שאתה מתכנן (ודואג להסיר מזהמים כמו לשלשת ברגע שהוא רואה אותה על הצבע). 

אתה יכול להשתמש גם רק ב-Seal n Shine, אין צורך להוסיף משהו וגם אין בעיה אם תיישם אותו אחת לחודש או חודשיים, פשוט תבדוק אם ההידרופוביה נחלשה לאחר שלב הסבון ואם היא כן, תיישם עוד שכבה. אתה יכול לוותר על שכבה אחרת נוספת, בתכלס מכל הסקירות על אוטמי הצבע של Turtle Wax, אני מבין שהם פשוט רצו שיהיו להם מוצרים עם SIO2 כדי שיוכלו לרשום "קרמי" שהיא מילת הבאז בתחום אבל בתכלס Seal n Shine זה עדיין האוטם צבע הכי טוב שלהם, גם אם הוא קצת קשה יותר ליישום והוא לא הכי "Shine" שיש או הכי הידרופובי אבל הוא מעולה בכל הקשור להתמודדות עם מזהמים שזה מה שחשוב בתכלס. 

מה שאני כן ממליץ לך זה לרכוש שפריצר ו-ONR כך שתוכל להסיר בצורה בטוחה כל מיני מזהמים בין השטיפות. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני רכשתי לאחרונה מספר כלים לשטיפת האוטו במטרה לשמור על הצבע ככל האפשר. קניות בארץ ובאמאזון.

אחד מהכלים זה תותח קצף המתחבר לצינור גינה. יש מקום לשים שמפו והאקדח מקציף מאוד.

כמו כן, חומרי שטיפה איכותיים לדעתי זה חשוב.

האוטו מגיע חדש מהחברה עם ווקס ושעווה שמחזיקים כמה זמן.. אז לא הייתי ממהר לשים פלסטלינה וכו'.

להמשך רכשתי גם פולישר ליישם ווקס.. בינתיים הצלחתי להסיר שריטה שטחית באוטו של שכן.

20241130_155903.jpg

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

אני כבר כמה שנים קונה מארז של 6 Shine n Seal מאמזון.

מוצר מוצלח, לא יקר, קל לשימוש, מחזיק כמה שבועות ברק+ דוחה מים.

https://a.co/d/3trYQk7

משלוח חינם, קניה ישירות ממחסני אמזון .

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה לכולם,
הנושא של אקח מקציף מעניין כי נתקלתי בכל הנושא של הלשים קצף לפני השטיפה על הרכב ולתת לו לשבת,
האם כדי להמנע מהתחברות לצינור, אופציה כזאת באה בחשבון? האם למישהו יש ניסיון עם שימוש במכשיר כזה?
כמו כן איזה סבנון מומלץ להשתמש לpre rinse? האם זה הסבון הרגיל שאיתו שוטפים את הרכב או שזה חומר מיוחד לכל של הלפני השטיפה?

https://www.amazon.com/Electric-Sprayer-Rechargeable-Automatic-Pressurized/dp/B0D3LYFYDR?crid=1X0Y30CH06TU&dib=eyJ2IjoiMSJ9.fw9ZmpJtL6DL49_FKYbIG4Vh2UYC03gZRLA9Cx96cN-asrrXXh8VK10LS2AC8-_ksVNmWYOYL9K7bRaIUEVEe0MkdzwmMsW0nNiIhwnTDPkN17Hr2mD7D9rKwI18OP8tg00CeWx5kB8H-32nZ_qhlmipdh3gnC0wlNH49Mta_vA91NWwe2LPXYkd9bmLBp503oxsRbE8oNi2tCIsRjA-NF14JutdHAtQ8QFE8ru99ahmaHBVMutABX1rYplUmNOUV6NDfJjWBSZwW9lCo8un0OwwOnHaEdBZ7iZDq8h1KgQ.u6itW9CfdrTQh3I8fHEMh-o-oOEotgnzdG-lpof4Jcs&dib_tag=se&keywords=Car+washing+spray+pot+foam&qid=1733002608&sprefix=car+washing+spray+pot+foam%2Caps%2C247&sr=8-21

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Alkash כתב:

האם כדי להמנע מהתחברות לצינור, אופציה כזאת באה בחשבון? האם למישהו יש ניסיון עם שימוש במכשיר כזה?

המכשיר הזה בהחלט סביר,

בתור אחד שהשתמש בו כמה פעמים,

יש לזה נטיה לדלוף או להפסיק לעבוד פתאום. קניתי כמה כאלה. וברגע שעברתי לצינור גינה, עדיף הצינור מים. לדעתי חשוב לא לשים המון סבון מרוכז במיכל שלו. הוא עדין מדיי. אז לדלל עם מים.

אני ממליץ יותר על החיבור לצינור מים.

אבל גם המכשיר הזה סביר.

לפני 6 שעות, Alkash כתב:

כמו כן איזה סבנון מומלץ להשתמש לpre rinse? האם זה הסבון הרגיל שאיתו שוטפים את הרכב או שזה חומר מיוחד לכל של הלפני השטיפה?

לדעתי כל סבון רגיל..פשוט להקפיד על שימוש בכפפת מיקרופייבר עדינה..

יש לי כמה סוגים, של bugs off, או מגוויירס, ולצמיגים יש iron remover. אם תרצה קישורים אשמח לשים.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אישית אני תמיד מקציף, שוטף ואז שוב מקציף לשטיפה במגע. יש שמפו לשטיפה מקדימה, אלו לרוב אגרסיביים יותר עם PH גבוה יותר להסרת לכלוך טובה יותר. חובה? הכל תלוי ברמת הלכלוך על הרכב אבל ממש לא חובה, גם השמפו הרגיל של השטיפה יעשה את העבודה ועקרונית אני מעדיף להשתמש באחד זול יותר עבור השלב הזה שרק נועד לרכך את שכבת הלכלוך. 

יש לי מקציף ידני עבור חומר לניקוי גלגלים/חישוקים, לכל הרכב? אפשרי אבל מאוד איטי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 45 דקות, ch28566 כתב:

יש לי מקציף ידני עבור חומר לניקוי גלגלים/חישוקים, לכל הרכב? אפשרי אבל מאוד איטי

כן. 

רציתי להגיד שלפעמים כלים טובים ויעילים - אז הנוחות מאוד משמעותית, והופכת את עבודת השטיפה לעבודה כיפית אפילו. ולא לוקחת הרבה זמן.

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 7 שעות, saar5555 כתב:

יש לי כמה סוגים, של bugs off, או מגוויירס, ולצמיגים יש iron remover. אם תרצה קישורים אשמח לשים.

אשמח לקבל קישורים לחומרים כדי לעשות הזמנה ממוקדת באמזון.

2 ההתלבטויות האחרונות שלי הן,
האם באמת ליישם את האוטם צבע פעם בחודש - חודש וחצי ולדלג את הWAX לייבוש, או בכל זאת להשתמש גם בWAX לייבוש.
במידה ומישהו כאן משתמש בWAX לייבוש, אשמח לקבל קישור למשהו מומלץ.

בנוסף,
קראתי המון באינטרנט בWAX N SHINE 
https://www.amazon.com/dp/B07VLJ8L42?ref=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_W9KMWTQN2ZXW4SWMT3WJ&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_W9KMWTQN2ZXW4SWMT3WJ&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_W9KMWTQN2ZXW4SWMT3WJ&peakEvent=4&starsLeft=1&skipTwisterOG=1&th=1

אבל בAMAZON נראה שהרבה יותר אנשים קונים דווקא את המוצר הבא:
https://www.amazon.com/Turtle-Wax-53409-Solutions-Coating-16/dp/B07XYPS3PS?crid=33GLA2ZN7SX4L&dib=eyJ2IjoiMSJ9.sE5Se1MiMH4B_mMnciuLNpevfbysH91GBkjOAC_G5bDG0DtjAhQkeY5OQA0HL7jGJB2MauhvdK_hMu_Khy_LX9QSaLPkXk-V5OeGZXM6T6vcKjVzP3GQud3ZZWxB7wJbtV6gsMiuVDXDxiVzPDg6oP6F49hr-vJBaLAa4pqmQGEZIg5lmm3fts1Qkn8eoO5pk-9bT22jpln_KnvC3znoW4zQIbj_gVgt-eWdQRbWiHqDDraldUMrZLbdwoI1B5wL5BZ4vlrmqwvX1j8rlLTJc7zH8B4498z8gAlSSO8BSMU.eqk-tKeXgGYAoOwTb5egdMkiTR2kXk6YEbpixDwhNw0&dib_tag=se&keywords=turtle%2Bwax&qid=1733053516&sprefix=tutle%2Bwa%2Caps%2C243&sr=8-6&th=1

מי מהם עדיף? 

פורסם

אני לא מכיר את הראשון, אבל אני משתמש בשני שציינת ואני יכול להעיד שהוא מעולה.

לייבוש אני משתמש בקוויק דיטיילר פשוט של סונאקס.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

להלן קישורים.

iron remover

tire shine

combo  - זה הוזמן אבל עדיין לא השתמשתי בו. 

car polisher

car shampoo

יש עוד הרבה מוצרים, אבל חלק פשוט לא נשלחים יותר משום מה. 

אלה מוצרים שאני משתמש. 

לפני 3 שעות, Alkash כתב:

אשמח לקבל קישורים לחומרים כדי לעשות הזמנה ממוקדת באמזון.

שמתי את הקישורים, מקווה שזה יהיה לך לעזר. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני ממליץלהשקיע בציפוי ננו - זה אשמורה על צבע, וגם שטיפה קלה.

עם יש גישה למים וחשמל - ממליץ מכונת שטיפה בלחץ (חיסרון יחיד - יותר מדי רעש).

לגבי תרסיסים - אין צורך לפחד, זה מחזיר עד חודש (אני משתמש מדי פעם ב ווקס קרמי היברידי לציפוי ננו של Turtle Wax, וזה מחזיק שבועם).

פלסטלינה - זה לתחזוקה, להסקת נקודות וחיספוסים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...