Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי חבילה מאיטליה בשווי 60 יורו ומחיר משלוח 15 יורו.

בקבלה הייתה הפרדה בין המוצר למשלוח, אבל באיטלקית. זה מה שמופיעה בהצהרה הישראלית של EMS מול המכס:

20241007_105232.thumb.jpg.009b0daa3c4958bebd5a879676e22b55.jpg

אפשר לראות שהם הכניסו את דמי המשלוח שהופיעו בקבלה כמוצר נפרד.

כתוצאה מכך במקום לשלם 35 שקל, אני צריך לשלם 280 שקל.

עכשיו הם לוקחים ממני מעל 200 שקל על שחרור, לא מן הראוי שאם אין להם מושג מה רשום שם (הרי בכל מקרה צריך להצהיר למכס מהם הפריטים בחבילה!) שלכל הפחות יצרו איתי קשר לפני השחרור?

אני מרגיש מטומטמם, אני משלם להם עכשיו מלא כסף על השחרור שהם לא עשו כמו שצריך ורק הקטינו ראש כדי לחייב אותי בעמלות.

יש מה לעשות?

פורסם

לגבי חישוב, הסכום לתשלום נקבע לפי ערך הסחורה בתוספת דמי המשלוח.

https://www.kolzchut.org.il/he/זכותון_בנושא_יבוא_אישי_(חבילות_מחו"ל)#.D7.AA.D7.A9.D7.9C.D7.95.D7.9D_.D7.9E.D7.A1_.D7.A2.D7.9C_.D7.99.D7.91.D7.95.D7.90_.D7.90.D7.99.D7.A9.D7.99

צריך אישור משרד התחבורה על מה שיש שם?

פורסם

הסכום לתשלום נקבע קודם כל לפי ערך הסחורה: "עד לסכום של 75 דולר המוצרים פטורים מכל מס". מעבר לכך לפי ערך הסחורה בתוספת דמי המשלוח

תפנה אליהם.

• אהבתי 2
פורסם

אציין שהבעיה שלי היא לא המיסים, שעליהם אוכל לקבל החזר.

אלא העמלות (מעל 200 שקל) שאותן כביכול לא מחזירים למרות שאם הם היו עושים את העבודה שלהם, הן לא היו קיימות.

פורסם

שידאגו גם להחזיר לך את המסים, הם לא צריכים לטרטר אותך. 871410 זה חלק לאופנוע שאותו אולי הזמנת! ועוד הוסיפו לו משקל. יכול להיות שהם החליפו את מספרי פריטי המכס. תראה מה מופיע בהצהרת המכס של העסק. יש שירות לקוחות, יש פניות הציבור, יש בית משפט לתביעות קטנות. אתה יכול להתחיל מ[email protected]

פורסם

תגיש ערעור למוקד פניות לקוחות של EMS. תסביר להם כי השורה של 15 אירו זה עלות משלוח וכו'.

israelpost.co.il/דואר-בינלאומי/ems-שאלות-ותשובות/

EMS שאלות ותשובות | דואר ישראל (israelpost.co.il)

(זה אותו קישור, פשוט עם תוספת של HTTPS, זה משנה את התוכן ואינני בטוח שזה יעבוד)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עדכון:

העניין נפתר ושילמתי רק 35.1, אם כי לקח קצת זמן:

במייל EMS התנערו מאחריות, בטענה הזו:

ציטוט

דבר הדואר התקבל בישראל עם הצהרת מכס שלפיה ערך הפריט מעל 75$ ועל כן הפריט עבר הליך שחרור ונגבו מיסים ועמלות על פי הצהרת השולח\ חברת השילוח.

מכיוון שלא חלה טעות בטיפול הפריט על פי הצהרת השולח, ומכיוון שחברת הדואר כבר שילמה את העמלות עבור הליך השחרור לחברת העמילות, לא ניתן להיענות לדרישתך לביטול דרישות התשלום.

כמובן ששום מייל הסבר לא עזר, אז התקשרתי, ובמקביל שלחתי ערעור למכס.

בטלפון כבר היו שירותיים יותר, נטען שהשולח טעה בכך ששם את דמי המשלוח ברובריקה של פריטים, ומי שמסווג פריטים עם קוד זה בכלל המכס במדינה השולחת, ושהם לא קשורים להצהרות למכס בכלל (לא יודע אם זו האמת).

על כל פנים, נאמר שאם המכס יאשר את הערעור, גם העמלות של הדואר ירדו.

המכס אישר, וגם החזיר לי את הכסף (שעדיין לא שילמתי בכלל חחח).

שלחתי להם מייל לעדכן את בקשת התשלום לעלות המכס שהוחזר פלוס 35.1 שח, וכך עשו.

אז העניין טופל.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אותו סיפור. פריט של 69 דולר ושורה נוספת של 35 דולר הובלה = 295 ש"ח עמלות שקר.

הגשתי ערעור לפני חודש וחצי במכסמועד עכשיו גורשנישט. חוץ ממייל קבלת התביעה לא שמעתי כלום.

מתסכל.

SmartSelect_20241031_121118_Samsung Internet.jpg

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תוכן חדש...