Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כל חנות, כל אתר, בכל מקום אני רואה מזגני אינוורטר.

נראה כאילו 2024 היא השנה שבה או שהטכנולוגיה הבשילה, או שליצרנים נהיה זול יותר לייצר מזגני אינוורטר

או שיש ביקוש. לא ברור לאן נעלמו מזגני ה-ON/OFF הקלאסיים.

אני זוכר לפני כמה שנים שבכל מקום אמרו להתרחק ממזגני אינוורטר, שהתיקון יקר מאוד, שהטכנאים צריכים להיות

ממש מקצוענים כדי לטפל בו, שלא כל טכנאי מסכים להתעסק איתם, שהחלפים יקרים וכו'...

מישהו יודע מה השתנה? האם היתה פריצת דרך טכנולוגית כל כך גדולה שגורמת לכולם לדחוף לצרכנים מזגני אינוורטר?

עריכה:

חושב שאפשר למחוק

כרגע שמתי לב שמישהו העלה את אותו נושא ונוצר שרשור ארוך אחר עם מספיק מידע.

עריכה אחרונה על ידי boli19
פורסם

אתה מדבר על הנושא של איציק?

את האמת הנושא שלך לדעתי בסדר. כי הנושא שלו יותר מתמקד במזגני טורנדו

לא יודע אם הם רוצה או התכוון שזה יהפוך לנושא המזגנים הגדול.

השאלה שלך גם במקום, כי אני לא מדויק בתאריכים, אבל נראה לי השנה או מקסימום שנה הבאה, כבר אסור למכור מזגן שהוא לא אינוורטר

מבחינת איכות הסביבה אני חושב.

מוכרים עדיין את המזגנים הפשוטים ON OFF. את האמת לא ראיתי איזו מציאה גדולה

אני צריך לכמה חדרים, ואמרו שינסו להיפטר מהם, העיקר שמישהו יבוא לקנות. לא ראיתי מציאה. להפך, המחיר אפילו קרוב לאינוורטר עם 5-7 שנות אחריות, אז זו אפילו לא קניה חכמה.

פורסם

סיימו לייבא מזגני ON OFF ועד יוני 2025 יסיימו למכור את כולם.

מה שנשאר כרגע זה ייבוא טרום 6/2024 + שאריות מיבוא קודם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סקרנות...

דירה שאמורה להמסר בסוף 2025, ואמור לפי החוזה להיות מותקן מזגן מרכזי on off.

האם יש סיכוי שתשודרג לאינוורטר?

או שהמזגנים כבר שמורים אי שם באיזה שהוא מחסן.

פורסם
לפני 1 דקה, Ron Poh כתב:

סקרנות...

דירה שאמורה להמסר בסוף 2025, ואמור לפי החוזה להיות מותקן מזגן מרכזי on off.

האם יש סיכוי שתשודרג לאינוורטר?

או שהמזגנים כבר שמורים אי שם באיזה שהוא מחסן.

מרב הסיכויים שכבר קנו ואיחסנו את המזגנים, אלא אם השיגו דיל טוב על האינוורטרים (מה שעוד יחסוך להם כסף).

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 17 שעות, איציק נ. כתב:

סיימו לייבא מזגני ON OFF ועד יוני 2025 יסיימו למכור את כולם.

מה שנשאר כרגע זה ייבוא טרום 6/2024 + שאריות מיבוא קודם.

זה חדש לי

אני זוכר שאמור להיות איסור על יבוא מזגנים עם גז ישן r410a

אבל אני לא זוכר שקראתי על איסור על יבוא מזגנים מסוג טכנולוגי מסויים - ON/OFF

קצת מוזר. אבל אם זה נכון, די מבאס.

לא כולם רוצים מזגן אינוורטר, יש יתרונות ויש חסרונות

אבל נראה שמזגני ON/OFF עדיין אמינים יותר ופשוטים יותר לתיקון. אולי אני טועה.

מה שלא הבנתי זה את צריכת החשמל של מזגני אינוורטר

תמיד כתוב בצריכת חשמל W נתון שהוא לא ממש ברור, למשל 300W - 1300W

זה אומר שאחרי שהחדר מתקרר לגמרי המדחס מוריד מהירות ויכול להגיע לצריכה מינימלית של 300W ?

כשאני קונה מזגן אני רוצה לדעת מהי הצריכה שלו לשעה, ובמקרה הזה הנתון הזה ישתנה כל הזמן

בהתאם למזג אוויר בחוץ, לחות, גודל חדר, בידוד, שמש וכו'.

פורסם

הצריכה של כל מזגן (גם לא אינוורטר) מושפעת מתנאי ההפעלה, הטמפרטורה אליו הוא מכוון והטמפ' בחוץ, גודל החדר, הבידוד התרמי וכו'.

:turn-l:
פורסם

למה כל הטלויזיות היום הן LED (או OLED וכאלה) ולא פלזמה ישנות?

למה כל הרכבים (כמעט) מגיעים עם מולטימדיה, מה שהיה שמור לרכבי יוקרה לפני 15 שנה?

הזמנים עוברים, הטכנולוגיה מתקדמת, ודברים מתוחכמים הופכים לזולים יותר ומשתלמים יותר גם לציבור שרוצה לשלם פחות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, yuvk כתב:

הצריכה של כל מזגן (גם לא אינוורטר) מושפעת מתנאי ההפעלה, הטמפרטורה אליו הוא מכוון והטמפ' בחוץ, גודל החדר, הבידוד התרמי וכו'.

כן, זה ברור. אבל כשאתה מחבר למזגן ON/OFF מד צריכת אנרגיה, אתה רואה נתון כמעט קבוע, למשל 710W, כמובן שבמצב OFF הוא הופך ל-20W רק מהירות המפוח. ואז חוזר ל-710W.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

למה כל הטלויזיות היום הן LED (או OLED וכאלה) ולא פלזמה ישנות?

הזמנים עוברים, הטכנולוגיה מתקדמת, ודברים מתוחכמים הופכים לזולים יותר ומשתלמים יותר גם לציבור שרוצה לשלם פחות.

צודק

ברור שהעולם משתנה, וגם הטלויזיות השתנו ושאר המכשירים.
לפעמים קשה להסתגל לשינויים שהצורך בהם לא ממש ברור.
זה לא שהמציאו כאן את הגלגל, שפתאום יש מכשיר בגודל של טלפון שמקרר חדר שלם בצריכת אנרגיה של 50W לשעה
שאז זה היה ברור לגמרי כמה כדאי לעבור לטכנולוגיה החדשה והחסכונית מאוד.

במזגני אינוורטר, לא נראה שהחיסכון כזה משמעותי, כנראה שעלויות התיקון גבוהות משמעותית ביחס לעבר, וגם עלויות החלפים כנראה.

אולי אני טועה, מישהו יכול לתקן לגבי עלויות של החלפים / תיקון של מזגן אינוורטר, ובכלל אם בגדול מתקלקל יותר לעומת מזגני און אוף.

פורסם
לפני 35 דקות, יובל .מ. כתב:

אני מחכה שהטכנולוגיה של פקדים פיזיים תזלוג מרכבי יוקרה לרכבים העממים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא הצלחתי להבין את החיסכון של האינוורטר.

למה עצם זה שהוא פעם עובד לאט ופעם עובד מהר (וצורך חשמל בהתאם לזה) מוזיל בצריכה הסופית?

האנרגיה אותה אנרגיה. 

מה ההבדל אם הוא עובד בשיא כוחו ומפסיק?

או שהוא עובד במהירות משתנה?

.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, om2 כתב:

לא הצלחתי להבין את החיסכון של האינוורטר.

למה עצם זה שהוא פעם עובד לאט ופעם עובד מהר (וצורך חשמל בהתאם לזה) מוזיל בצריכה הסופית?

האנרגיה אותה אנרגיה. 

מה ההבדל אם הוא עובד בשיא כוחו ומפסיק?

או שהוא עובד במהירות משתנה?

משנה מהירות וצריכת חשמל בהתאם לטמפרטורה בחדר.

זה לא אותה צריכה כמו מזגן רגיל, ומצד שני גם זה מכשיר שמבצע את הפעולה ברמה יותר טובה ממזגן רגיל שזה מה שאתה רוצה בתור משתמש.

לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

אני מחכה שהטכנולוגיה של פקדים פיזיים תזלוג מרכבי יוקרה לרכבים העממים.

חכה כמה שנים נראה לי כל הרכבים יגיעו כמו טסלה עם מסך אחד. שנאה שלי.

לפני 41 דקות, boli19 כתב:

צודק

ברור שהעולם משתנה, וגם הטלויזיות השתנו ושאר המכשירים.
לפעמים קשה להסתגל לשינויים שהצורך בהם לא ממש ברור.
זה לא שהמציאו כאן את הגלגל, שפתאום יש מכשיר בגודל של טלפון שמקרר חדר שלם בצריכת אנרגיה של 50W לשעה
שאז זה היה ברור לגמרי כמה כדאי לעבור לטכנולוגיה החדשה והחסכונית מאוד.

במזגני אינוורטר, לא נראה שהחיסכון כזה משמעותי, כנראה שעלויות התיקון גבוהות משמעותית ביחס לעבר, וגם עלויות החלפים כנראה.

אולי אני טועה, מישהו יכול לתקן לגבי עלויות של החלפים / תיקון של מזגן אינוורטר, ובכלל אם בגדול מתקלקל יותר לעומת מזגני און אוף.

אני לא יכול להגיד לגבי האמינות ואשאיר את זה לאחרים, אבל יש פה גם עניין של תחרות בין יצרנים.

אם היצרן מתחרה מוכר אינוורטר ב-1000 שקל, אני לא יכול למכור רגיל ב-1000, ומצד שני למכור את הרגיל ב-600 כנראה יהיה לי הפסדי. אז מוותרים ומוציאים מהליין.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
בתאריך 6.8.2024 בשעה 12:45, boli19 כתב:

זה חדש לי

אני זוכר שאמור להיות איסור על יבוא מזגנים עם גז ישן r410a

אבל אני לא זוכר שקראתי על איסור על יבוא מזגנים מסוג טכנולוגי מסויים - ON/OFF

קצת מוזר. אבל אם זה נכון, די מבאס.

לא כולם רוצים מזגן אינוורטר, יש יתרונות ויש חסרונות

אבל נראה שמזגני ON/OFF עדיין אמינים יותר ופשוטים יותר לתיקון. אולי אני טועה.

מבחינת אמינות וכו' - שוב, המחיר ירד כבר לרמת הזנות כך שפשטות תיקון וכו הופכים להיות כמעט ולא רלוונטיים.

בנוגע לאיסור - זה יותר עניין של יעילות אנרגטית ואימוץ התקן האירופאי, לא משהו אישי נגד מזגני ON OFF.
https://www.gov.il/he/pages/import_electrical_products

ציטוט

במסגרת תיקון מספר 3 ל'חוק מקורות האנרגיה', תש"ן-1989 מיום 18.11.2021 נקבע כי על מנת לקבל אישור אנרגיה ולייבא לישראל מוצרי חשמל המופיעים בתוספת השלישית לחוק, מחובתו של יבואן או יצרן לעמוד בשלוש דרישות חוקיות היבוא האירופיות:

• דרישות נצילות באנרגיה;
  • דרישות הספק במצב המתנה;
  • דרישות לעניין תווית דירוג אנרגיה.  

עם כניסתו של התיקון האמור לתוקף, ביום 1.9.2022, יבואן או יצרן נדרשים לספק אישור אנרגיה באחת משתי הדרכים הבאות: הצהרה המבוססת על עמידה בחוקיות הייבוא האירופית, או אישור בדיקת מעבדה, בהתאם לדרישות המפורטות בחוקיות היבוא האירופאית. הרפורמה חלה על רשימה של כ-20 מוצרי חשמל.

משרד האנרגיה החליט לאפשר זמן היערכות נוסף בו התקנות הקיימות יישארו בתוקף, במקביל להחלת תיקון החוק. כיוצא מכך ולתקופה מוגבלת, ניתן היה לקבל אישור אנרגיה באמצעות עמידה בדרישות האירופיות או באמצעות עמידה בתקנות הקיימות. במסגרת ביטול התקנות נקבע כי ניתן לשווק מכשירי חשמל אלו, העומדים בדרישות תקנות מקורות אנרגיה, עד לתאריך 24.6.2024 לכל המאוחר. לאחר תאריך זה, לא ניתן יהיה למכור או לשווק בישראל מכשירי חשמל אלו, אם הם אינם עומדים בדרישות חוקיות היבוא האירופיות. זמן ההיערכות עבור מזגנים הינו שונה וניתן לייבא מזגנים העומדים ברגולציה הישראלית עד ה-25.6.2024. יש להדגיש כי אין איסור על משווק, שאיננו יבואן או יצרן, להמשיך לשווק מכשירי חשמל שיובאו בהתאם לתקנות מקורות אנרגיה, שתוקפם פקע.

החוק מאפשר מכירה עד שנתיים מרגע אימוץ התקנה ב 24/6/2023, זאת אומרת שעד 24/6/2025 יוכלו למכור ON OFF אבל תכל'ס אף יבואן\ספק לא רוצה להתקע עם מלאי מזגנים שאי אפשר למכור.

איציק

• אהבתי 1
  • מעניין 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...