Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 10.7.2024 בשעה 12:10, Fazer כתב:

מעבר לכל מה שפרטו קודם לגבי איכות מוסכי ההסדר והשמאים שבהסדר, הבעיה היא שאת כל הצבעים המתקדמים/מיוחדים/חריגים למיניהם קשה מאוד לתקן, בעיקר כשמדובר ברכב יחסית ישן. לאמא שלי צבעו במוסך מורשה יבואן פגוש אחורי של רכב בן פחות משנה בצבע אדום-יין מיוחד כי מישהו נכנס בה קלות, וגם אחרי פעמיים שניסו לא הצליחו להתאים את הצבע. בסוף היא ויתרה ולקחה את הרכב כמו שהוא, פשוט כי לא היתה לה סבלנות להתעסק עם זה.

השילוב של מוסך הסדר, שמאי הסדר, ורכב בצבע מיוחד הוא שילוב בעייתי מאוד.

נכון ואני גם לא סומך על עבודת "תיקון" כזאת או אחרת כי זה פשוט לא הולך לקרות, מסכים עם כל מילה , אז אצלי הצבע עוד יותר בעייתי, אולי עדיף לי לבקש פיצוי , אבל באיזו זווית אפשר לנסות להשיג פיצוי כי כולם מנסים להתנער- השמאי אומר זה לא קשור אליי -צבע אתה אומר לצבעי לתקן והוא מתקן- אז הוא התנער.   המוסכניק - בעייתי להחזיר לו ל"תיקון", אם היו נותנים איזשהו פיצוי במקום "תיקון" זה היה עדיף. מבחינת החברת ביטוח אבל, היא תעדיף שיעשו תיקון מאשר שתגיע אליה עלות נוספת בדמות של פיצוי

בתאריך 10.7.2024 בשעה 13:26, Be roo כתב:

במחשבה שניה, הרכב בן 8, הסיכוי להתאמה קלוש.
עדיף לשחרר.

אני 55% בדעה הזאת, מעל 50% , מנצח.  למרות שדעתי נזילה כי זה ממש גבולי,  זה מסוג הדברים שכנראה שלא יצאו טוב, יבזבזו את הזמן. אני מדמיין את המוסכניק מקבל עבודת אומן סופר מורכבת - וכעת הוא צריך לעשות את זה בפעם השנייה בחינם- מה הוא יעשה לי ? מכל הלב? לא נראה לי שאקבל את הרכב במצב טוב יותר, נראה לי שהעבודה הזאת בפעם הנוספת תוביל ליותר בעיות, זה אפילו לא רק הזמן שלי, אלא שאלת טיב הביצוע והעבודה.   כרגע אני יחסית בסדר עם המצב הקיים, פעם נשבעתי ש"אסור לבקש הכל בחיים" כי פה הבעיה.   ברור שמצד שני , למה לא לעשות עבודה נורמלית כבר קיבלו ת'כסף וזאת העבודה שלהם. איפה השם שלהם כמוסך מורשה (למרות שהסדר)

בתאריך 10.7.2024 בשעה 15:01, mcaspi כתב:

לא הצליחו לדעתי כי לא היה להם את הצבע המקורי, או חוסר הדרכה בנושא מיצרן הרכב. מישהו ראה פעם מק"טים של צבעים מקוריים בקטלוג החלפים של היבואנים? אמורים להיות שם. לא סביר שלא תהיה התאמה כמעט מושלמת עם צבע מקורי, מידע מקצועי מהיצרן, וברכב כל כך חדש.

בנוגע לתמונה, נראה כמו צבע זול שחסכו בחומר ויותר מים. לדעתי, ייפתר בסוף רק בבית משפט.

אין לי ביטוח צד ג' , רק חובה.  אני מדמיין שפוטנציאלית להתעסק איתם בבית משפט - מכיוון שאני פרפקציוניסט ואשקיע בזה ים של זמן בשביל ללמוד את זה- לא יכול אחרת- זה לא משתלם לי בגלל אובדן רעיוני של הכנסה מיזמות ועסק שהזמן והמשאבים היו מופנים אליו במקום למשפט . 

בתאריך 10.7.2024 בשעה 23:00, Fazer כתב:

היום בכל פחחיה שמכבדת את עצמה (וגם ברוב אלו שלא) יש קטלוג צבעים לפי קוד של כל היצרנים, והמחשב אומר בדיוק מה לערבב וכמה, לפי משקל. מאוד קל היום להגיע לגוון המקורי אם רוצים.

אין לי ספק שאם הוא היה רוצה להשקיע היה עושה עבודה טובה יותר משמעותית , הוא בכלל לא ניסה, הצבעי עובד כקבלן חוץ עם המוסך של מאזדה , את ה41V red soul יש גם במאזדה 3, ובעוד דגמים פופולריים של מאזדה, כנראה שהמוסך שילם לו מעט על מנת שיעשה עבודה סוג ג וגוזר קופון על הגב שלי.

לפני 15 שעות, TZR84 כתב:

תנסה לעשות פוליש ווקס לאזור קטן מהצבע הישן שצמוד לצביעה החדשה ותראה אם זה יפתור את הבדלי הגוונים אז תעשה לשאר הרכב.

אבל אין את הגוון המיוחד (מטאלי עם קנדי שזה כמו פצפצים כאלה) אלא צבע רגיל פשוט שניסה לדמות

עריכה אחרונה על ידי טד
פורסם

גם אוטלנדר חדשה בצבע דומה לא הצליחו בפעם הראשונה להתאים את הצבע.

תכלס זה היה רכב ליסינג אבל זה עצבן לי את העין.

בסוף שלחו שוב לצבע ויצא מושלם. כשרוצים אפשר...

תמונה עם הבדלי הצבע

IMG_8030.jpeg

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

גם אוטלנדר חדשה בצבע דומה לא הצליחו בפעם הראשונה להתאים את הצבע.

תכלס זה היה רכב ליסינג אבל זה עצבן לי את העין.

בסוף שלחו שוב לצבע ויצא מושלם. כשרוצים אפשר...

תמונה עם הבדלי הצבע

IMG_8030.jpeg

זה רכב של מעל ל200K שח ,  מדהים , מעניין אם זה אותו סוג של צבע פשוט כהה יותר . או שגם פה כיסתחו בעבודה .  

פורסם
לפני 7 שעות, טד כתב:

אין לי ביטוח צד ג' , רק חובה.

זה, אגב, מדהים אותי.

אתה מנסה להשיג שלמות בצבע על חשבון הביטוח, אבל מה היה קורה אם התאונה היתה באשמתך והיית צריך לתקן על חשבונך? או מקרה יותר חמור, עשית תאונה באשמתך עם רכב יוקרה כלשהו... 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
בתאריך 12.7.2024 בשעה 08:19, Fazer כתב:

זה, אגב, מדהים אותי.

אתה מנסה להשיג שלמות בצבע על חשבון הביטוח, אבל מה היה קורה אם התאונה היתה באשמתך והיית צריך לתקן על חשבונך? או מקרה יותר חמור, עשית תאונה באשמתך עם רכב יוקרה כלשהו... 

אז הייתי מביא שמאי ומוסך מטעמי ומשנה את האייקון לחתול. גם לעשות ביטוח ג' ב5000 שח זה לא דרך המלך, זה לקיחת סיכון- אולי לא חכם . מראש ידעתי שאני צריך להיזהר יותר- שמתי מצלמה, נסעתי לאט יותר , וזהיר יותר בכללי. בלי אגו, בלי שטויות. זהו פחות או יותר. הרכבי יוקרה האלה באמת סכנה כלכלית לאדם בלי ביטוח ג'. זה גורם לי לנסוע כמו חנון מרובע לבוש בmonkey suit צהוב וישר כמו סרגל ומתעצבן על כל מי שמדמיין רק לזלוג מהקווים שלו הצידה. זה גם מחיר שאני משלם אפילו אם לא עשיתי תאונה.

זה לא משנה את העובדה אבל שהצבעי קיבל את מלוא הכסף ותפר אותי בצבע רגיל ופשוט. היה צריך לעשות עבודה טובה בלי קשר להאם אפשר לדפוק אותי כי אין לי ביטוח ג' שיגן עלי משפטית, או שלא, בסופו של דבר הוא יראה את זה בתגובות שלו והורדת מוניטין במידה ויחליט לסגור את העניין בלנדף אותי כאילו הייתי מוחמד דף.

מעניין אותי אם הוא יספר לי מחר שזה אותו צבע, ומה יציע, אני ניגש אליו בשביל לסיים את העניין בצורה טובה מחר , אבל אם הוא יראה לי אופי מקולקל בצורה מוגזמת- יישאר לי רק להוציא את זה על המוניטין שלו ולהתקדם. אם הוא יהיה בן אדם טוב, זה לא משנה מה התוצאה , אני אוכל להבין ולהתקדם , אבל זה לא תקין . צא שניה מהבנת והכרת הקומבינטוריות הישראלית, מה היפנים היו חושבים על זה? עם תוצאה כזאת הצבעי היה עושה חראקירי

עריכה אחרונה על ידי טד
  • אהבתי 2
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני שעתיים, טד כתב:

ביטוח ג' ב5000 שח

לא נראה לי שצד ג' זה 5000 ש"ח לאוטו כמו שלך, אבל אולי מחירי הביטוח השתנו מאוד.

ולא, אין קשר בין הביטוח שלך לבין העבודה שהצבעי צריך לעשות, הוא צריך לעשות עבודה טובה, ההערה שלי לגבי הביטוח לא היתה קשורה לפגיעה שלך.

• רעיון טוב! 2
פורסם

הבעל מוסך יצא גבר שבגברים, יותר ממה שציפיתי, אמר שהצבעי (קבלן חוץ) לא שם מספיק מטאליק, היה מוכן לקחת את הרכב לצביעה מחדש, הסכים במקום להצעה שלי לשיפוי כספי, זה אפילו עדיף על ירידת ערך מבחינתי . יש לו וייב טוב אחלה גבר.    אני מעריך שאם הייתי משאיר את הרכב לצביעה נוספת , הפעם זה היה אחרת אבל מידיעה שזה צבע קשה ביותר גם ככה, הרגשתי שעדיף לי כבר לבקש את השיפוי , עבודת הצביעה בצבע הרגיל הייתה קרובה בגוון , אז מי שלא אנין טעם בצבע של הרכב שלו לא ירגיש כמו שאני לא הרגשתי בכמה דקות הראשונות כשקיבלתי את הרכב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 13.7.2024 בשעה 18:18, טד כתב:

הרכבי יוקרה האלה באמת סכנה כלכלית לאדם בלי ביטוח ג'

בהחלט.

אבל גם -

בתאריך 13.7.2024 בשעה 18:18, טד כתב:

לנסוע כמו חנון מרובע לבוש בmonkey suit צהוב וישר כמו סרגל

לא תמיד עוזר. אם תחפור קצת פה בפורום, או שתעשה סקר בקרב בעלי הרכבים סביבך, תגלה הרבה מקרים בהם אנשים נאלצו לשלם כסף רב או לתבוע ביטוח, לנזקים שקרו לצד ג שלא באשמתם

ממליץ בחום על ביטוח צד ג.

• רעיון טוב! 1
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
בתאריך 12.7.2024 בשעה 08:19, Fazer כתב:

תה מנסה להשיג שלמות בצבע על חשבון הביטוח, אבל מה היה קורה אם התאונה היתה באשמתך והיית צריך לתקן על חשבונך? או מקרה יותר חמור, עשית תאונה באשמתך עם רכב יוקרה כלשהו... 

הערת אגב, 

לי בכלל לא ברור איך המדינה מאפשרת מצב בו בן אדם נוסע ללא ביטוח צד ג'.  

בפורום המשפטי שיתפתי על מקרה שקרה לי בו מישהו נכנס באוטו שלי, כשהוא חנה, ואני הייתי בכלל בבית. ללא ביטוח צד ג'. 😡

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, saar5555 כתב:

איך המדינה מאפשרת מצב בו בן אדם נוסע ללא ביטוח צד ג'

כי מבחינת המדינה, היא צריכה לדאוג לנזקי גוף ולא לנזקי רכוש - ויש בזה חצי היגיון, כיון שמתי בפעם האחרונה שמעת על אדם שאיבד את כל רכושו כדי לפצות על נזק שהוא עשה לאחר?

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש מדינות בהן ביטוח צד ג' הוא חובה.

למה אצלנו לא? שאל את הח"כ.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Fazer כתב:

כי מבחינת המדינה, היא צריכה לדאוג לנזקי גוף ולא לנזקי רכוש - ויש בזה חצי היגיון, כיון שמתי בפעם האחרונה שמעת על אדם שאיבד את כל רכושו כדי לפצות על נזק שהוא עשה לאחר?

לא שמעתי על כזה דבר..

אבל בעיקרון, ביטוח צד ג' למיטב ידיעתי זה לא משהו יקר מאוד. 

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...