Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז לא יהיה לנו רכב מטורקיה?

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה כבר הפסדנו ? את המצברים היותר זולים של שנפ סילבר וסטארט.
נכון, לבעלי רכב ותיק שערכו לא גבוה ורכבי הליסינג שממילא לא רכשו ורטא, בוש או מותגים דומים, לא תהיה זמנית אופציה למצבר זול . אבל התגובה הכוללת בוודאי תהייה ״אוי יו יו אוי״ 🙂

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא קונה טויוטה טורקית והם לא ממש מעניינים אותי
אבל הקבבים וה lounge של טרקיש באיסטנבול, זה בהחלט הפסד גדול לאנושות
אבל אם צריך שכל אחד יקריב מעצמו, אז נקריב

נזכרתי גם בדוכן של הביגל הטורקי החם והגוש חמאה שלידו.. וזה לכשעצמו לא פחות ממְסִירוּת נֶפֶשׁ
12 Reasons Why The Turkish Airlines Lounge in Istanbul Is A Destination  Itself | HuffPost Life

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

מהיום -

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001481078

מלאי הענק שהגיע מטורקיה בדקה ה-90 והשאלה: האם זה הזמן לקנות רכב חדש?

נתוני המסירות של כלי הרכב בישראל מתחילת השנה אומנם טובים ביחס לתהפוכות, אך מאחוריהם מסתתרת אי־ודאות גבוהה • ברקע: מהלכי מיסוי של האוצר, עצירת היבוא מטורקיה ומגמה של העלאת המחירים 

עצירת היבוא נוגעת רק למספר מצומצם של דגמים, אבל אלה דגמי מפתח בשוק הרכב הישראלי, שהיעדרותם יוצרת כיום "ואקום" לא קטן. שלושה מהם, טויוטה קורולה, יונדאי I20 ויונדאי I10, תפסו בשנה שעברה כ־15 אלף מסירות ביחד. זה אולי לא נתח גדול מכלל המסירות השנתיות (כ־6%), אבל המשקל של הדגמים הללו בפלחים הרלוונטיים בהם הם מתמודדים הוא משמעותי מאוד.

לאלה אפשר גם להוסיף את "להיט המכירות" החדש בפלח הקרוס־אובר, טויוטה CH-R החדש, שמיוצר בטורקיה ונהנה בתחילת השנה מתנופת חדירה ראשונית משמעותית, עם צפי לכמה אלפי מכירות השנה.    🫢

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז דיבור אם שכן. שעובד במפעל שמיצר נייר טואלט. אומר שניגמר הנילון שמגיע מטורקיה.

לא יודעים מה לעשות. נשאר לשבוע אולי.

גם הקרטון שבאמצע הגליל. מגיע מטורקיה. גם יש מחסור.

אח שלי סיפר. שאחד ממפעלי הרכבת אוטובוסים. כבר בינואר 24. בן של אחד הבעלים. אמר להרך להבאת חלקים ממדינה אחרת. נוסף מטורקיה. ככה שלהתכונן לחרם טורקי.

שכן אחר. אמר שחסר במפעל שהוא עובד. חסרים דצים. אם אבנטי נכון. זה המפרידים במשטחים.

יש מחסור בחלק מהצמיגים. ככה שהרוב זה תוצרת סין.

נרגיש לאט לאט  מחסור בדברים. 

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל דבר שאפשר להביא מטורקיה אפשר להביא גם ממקומות אחרים. מה שנרגיש זה בעיקר התיקרויות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם החותים מסבכים את התמונה, כי מקשים על יבוא מהמזרח הרחוק.

ואף אחד לא מדבר עם הרגליים שהסינים שמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, yor2 כתב:

אז דיבור אם שכן. שעובד במפעל שמיצר נייר טואלט. אומר שניגמר הנילון שמגיע מטורקיה.

אח שלי סיפר. שאחד ממפעלי הרכבת אוטובוסים. כבר בינואר 24. בן של אחד הבעלים. אמר להרך להבאת חלקים ממדינה אחרת. נוסף מטורקיה. ככה שלהתכונן לחרם טורקי.

שכן אחר. אמר שחסר במפעל שהוא עובד. חסרים דצים. אם אבנטי נכון. זה המפרידים במשטחים.

עוברים לבידה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, yor2 כתב:

בתחום המזון שמעתי על מפעלים שקיבלו לאחרונה כשרות ונמצאים בירדן, מצרים, איחוד האמירויות, מרוקו ואפילו בתוניסיה.

מה שאומר שעל המזון כבר יש חלופות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

ואף אחד לא מדבר עם הרגליים שהסינים שמים.

יש משהו ששאלתי את עצמי בנושא לא מזמן אבל אין לי תשובה טובה. אני יודע שליבואני הרכב מקוריאה יש צרות עם נושא משלוחי הרכב מהמזרח, מעניין אותי אם אוניות שמובילות רכבים מסין זוכות "להקלות" מהחוטים בשל הקשרים עם סין ומקצרות את הדרך לסואץ לעומת העיקוף של אפריקה במקרה של אוניות אחרות. 

פורסם

ניתוח של תומר הדר. כלכליסט.

מתברר שיצרני הרכב. לא מתרגשים מהחרם  הטורקי על ישראל.

לפחות ככה. אני מבין מהכתבה. 

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/skf6w9soc

ניתוח
החרם הטורקי עצר את היבוא של יונדאי, והוא מתחיל לחלחל גם לטויוטה

יבואני הרכב סברו כי ניתן לעקוף את החרם הטורקי על ידי השטה של מכוניות למדינות אחרות ומשם לישראל, או שיצרני הרכב יתערבו לטובתם. עד עתה לא ניתן להזמין שלושה מהדגמים הכי פופולריים של יונדאי, וגם המלאי של המתחרה טויוטה מתכווץ

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)

אני יכול להגיד שגם שוק יד 2 של יונדאי מושפע מכך שקשה יותר לקנות חדשות.

"הכלבלב הטורקי יכשכש בזנבו" קלק.

image.thumb.jpeg.443299e140ae92965c08aace48d8c73d.jpeg

עריכה אחרונה על ידי baer
פורסם
לפני 4 שעות, yor2 כתב:

ניתוח של תומר הדר. כלכליסט.

מתברר שיצרני הרכב. לא מתרגשים מהחרם  הטורקי על ישראל.

לפחות ככה. אני מבין מהכתבה. 

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/skf6w9soc

ניתוח
החרם הטורקי עצר את היבוא של יונדאי, והוא מתחיל לחלחל גם לטויוטה

יבואני הרכב סברו כי ניתן לעקוף את החרם הטורקי על ידי השטה של מכוניות למדינות אחרות ומשם לישראל, או שיצרני הרכב יתערבו לטובתם. עד עתה לא ניתן להזמין שלושה מהדגמים הכי פופולריים של יונדאי, וגם המלאי של המתחרה טויוטה מתכווץ

מילא CHR שמיוצר לכל העולם בטורקיה.

איך ייבואן טויוטה לא נלחם מול היצרן כדי לקבל קורולה ממפעל אחר.

מנחש שהייבואנים המקבילים חוגגים על המצב, כי רובם מביאים מדילרים בפולין.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קצת היתממות, מאוד קשה למצוא היום משהו במחיר סביר שלא מיוצר בסין.

נכון שאפשר למצוא מקור חליפי למיוצר בטורקיה אבל זה יהיה ככל הנראה מיוצר בסין.

אתן דוגמא, כלי עבודה ומוצרי אלקטרוניקה, מאד קשה למצוא משהו של מיוצר בסין. ממש מוצרים בודדים.

מכוניות, אכן, יש מבחר אמריקאי ואירופאי, לא חייבים דווקא מהמפעל הטורקי או מכוניות סיניות בכלל.

אבל אנחנו מלינים על יוקר המחיה כאן, ויבוא שלא מסין או טורקיה רק יעלה את המחירים. אז אנחנו בסוג של מילכוד. 

פורסם
לפני 49 דקות, Supertigre כתב:

השאלה היא מדוע הישראלים הם אלו שמתנהגים כמו אפסים ולא מחרימים תוצרת טורקית והייתי מוסיף גם סינית. 

קניתי לפני שנה וחצי I10 ידנית.
לצורך העניין אני רוצה להחרים את התוצרת הטורקית, איזה חלופה יש לך עבורי, עבור רכב בסכום כסף דומה, ותוסיף קצת במחיר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...