Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מי שראה וזוכר, לפני כ3 חודשים אחי עבר תאונת דרכים ובקרוב עומד להשתחרר מהשיקום.

עד שיחזור לעבודה (ולרכב צמוד) הוא זקוק לרכב איתו יוכל להתנייד, בעיקר לשים את הילדים במסגרות, ואחת לשבוע-שבועיים נסיעה ארוכה בין עירונית.

חשוב שלרכב יהיה בקרת שיוט מאחר ונפגע ברגל ימין. חשוב שהרכב יהיה נוח מאחר והוא אדם גדול ועוד כאוב.

יתרון - מזגן מאחורה.

הרכב יהיה אצלו למשך מספר חודשים-שנה.

המחשבה המיידית שלי הייתה 508 THP165 שיכולה להכנס בתקציב הזה (יש כבר כמה מודעות על הכוונת).

הסתכלתי גם על C5 דור שני עם מנוע 2000 אבל אני לא לגמרי מבין מה ההבדל בין רמות הגימור והאם בכולן מגיעה המערכת ההידרופנאומטית (שאז כבר עדיף לוותר...)

אם יש לכם רעיונות לדגמים נוספים שכדאי לשים על הכוונת, אשמח לשמוע.

תודה

פורסם

יש לי C5 מנוע 2000 , ואני יכול לומר בפה מלא שמדובר ברכב מצוין . האמינות לא ברמה של קורולה אבל עדיין מדובר ברכב אמין .

מנוע 2000 שווקו כאן משנת 2009 עד שנת 2011 ברמות גימור קומפורט ופרימיום (כשבפרימיום יש מערכת מולטימדיה בגדול) .

כל ה- C5 עם מנועי 2000 שהגיעו לארץ הגיעו עם מערכת ההידרופנאומטית והיא די אמינה (טפו טפו טפו לא נגעתי במערכת הזאת ואני עם רכב שנסע 230K ) . מ- 2012 ה-C5 הגיע עם מנוע 1600 THP ובולמים רגילים ברמת גימור דינאמיק .

הרכבים האלה נסחרים במחירים שישאירו לך הרבה עודף מ-20000 .

פורסם

אני לא רואה שצוינה כאן מגבלה על צריכת דלק,

אז למה לא איזשהו רכב אמריקאי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כי ההבדל בין משפחתית רגילה לחסכונית לא גדול, למשל 1 ל9-10 לעומת 1 ל13-14 

אבל ההבדל בין אמריקאית למשפחתית רגילה לא חסכונית, זה כבר 1 ל6-7 וזה נהיה יותר משמעותי.

לצורך העניין - עוד בערך 350 שקל הוצאות בחודש רק על דלק, ואני לא רואה איך הן עדיפות על ה508 לדוגמא

פורסם

בגלל שהוא הולך להחזיק את הרכב זמן קצר

דווקא הייתי חושב על משהו שיהיה גם סחיר, יש מצב שעם ה c5 הוא ייתקע הרבה זמן עד שיצליח למכור

פורסם

בתקציב הזה לדעתי עדיף מאזדה 6 או רכב מנהלים יפני דומה.

מכיוון שמדובר ברכב לתקופה קצרה הייתי אפילו מקטין את התקציב ואף נמנע מלבטח בביטוח מקיף. 

פורסם

יכול להמליץ על הרכב שיש לי - קיה פורטה צורה של 2013 והלאה ברמת גימור EX

מבוקשת, אמינה מאוד, יש בקרת שיוט, יש מזגן מאחור. מרווחת, ודי נוחה. לא ברמת רכבי מנהלים צרפתיים, אבל רחוקה מאוד מלהיות קרש. 

הבעיה היחידה שהם נדירות למדי, הרוב המוחלט זה LX. לא יודע כמה יש ביד 2. 

פורסם (נערך)

טוב נוסף שיקול, יש 508 על הכוונת במחיר די אטרקטיבי... הרכב יד 3, בבעלות הקודמת היה של עובד לובינסקי (סביב ה5 שנים)

ובעלות ראשונה? בוא נגיד שגם @discoTD5 נהג עליה...

מצד אחד רכב הדגמה, מצד שני, רכב הדגמה שנסע לרוב במבחן טווח ארוך של וואלה! רכב (חצי שנה אצל קובי ליאני)

מה דעתכם על העניין?

https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2487/מבחנים/סובב-מותג---פיג'ו---508-אקטיב

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם (נערך)

למה לא קאמרי ישנה כמו זו (אין לי קשר למודעה)
מבחינת הק"מ (230KKM) זה יותר קרוב לאמצע החיים של הרכב
אם אין שם תיקוני בלאי זה אמור להיות רכב אמין מאוד
המושבים נוחים
רכב מאוד רחב ויציב
3 מבוגרים יושבים ברווח מאחורה
עם בקרת שיוט (אאל"ט יש אפשרות להעלות ולהוריד קמ"ש באמצעות הידית)
ויש גם פתחים למזגן מאחורה
חסכוני בדלק הוא לא...   אבל הבנתי שהוא מאוד מתאים להמרה לגז

ספוילר

גילוי נאות:
יש לי כזה בשנתון אחד מתחת ואני ממש מרוצה ממנו (יחסית למה ששלמתי כמובן)
אם אתה רוצה לראות/להרגיש אותו בכביש בינעירוני אתה מוזמן

עריכה אחרונה על ידי אבי ים
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

נרכשה ה508 המפורסמת...

יישור קו ראשוני:

החלפת גומיית ציריה

רביעיית צמיגים

ומתכלים (שמן פילטר, פילטר אוויר, נוזל קירור)

אולי אפתח שרשור מתגלגל... צרפתיה מזדקנת, בכל זאת.

לא ברור לי איך הבעלים הקודם העז לנסוע על צמיגים כאלו. עוד לפני הגעה לפנצריה כבר החלפתי לרזרבי.

20240209_180456.jpg

20240209_172144.jpg

20240209_165432.jpg

20240209_165410.jpg

פורסם

MAY THE FORCE BE WITH YOU 😇

המלצה אישית:
מאחר והעולם למוד ניסיון עם הדבר הזה, ובהנחה ואתה רוצה להנות מהאוטו ולסמוך עליו, כדאי שתנצל את הכישורים שלך ותהנה מהם בלי לקחת סיכונים מיותרים. בעברית: תחליף *עכשיו* כל חלק בעל פוטנציאל בעיות; משאבת מים, מכסה שסתומים, פורק לטורבו, בדוק טיימינג ותנסה להציץ על מצב הפיח בשסתומים (אם אתה בקטע של לפרק את הסעפת יניקה - ובהצלחה עם זה :-P ).
בדוק טרמוסטט, בדוק רדיאטור, בדוק תושבות מנוע. זה לא רכב חדש.
בדוק הזעות שמן מהקרטר ותאטום מחדש במידה וצריך.
אם תעשה את כל זה, יהיה לך שקט תעשייתי להרבה מאוד זמן - ותהנה מהאוטו.

תזמין חלקים מחו"ל בלבד ותתקתק את כל מה שאתה יכול כמה שיותר מהר. אל תתפתה לנסוע באוטו ולעשות כל פעם קצת, זה לא ייגמר לעולם.

עבור חלק מבדיקת הטיימינג אתה יכול להזמין פלס דיגיטלי ייעודי (Incliometer). זה חלק מהפרוצדורה של הבדיקה של זווית הקמשאפטים אחרי שאתה נועל קרנק, זה גם חלק מהקיטים לטיימינג של המנוע הזה. יש סירטונים חובבים ומלא מידע על הרשת. בגדול אחרי שאתה מפרק מכסה שסתומים, אני מניח את הפלס על הראש מנוע למעלה (בשטח ישר) ומאפס אותו (ZERO) ואחכ מניח על החלק השטוח של הקמשאפטים. לכל אחד מהם (יניקה ופליטה) מותרת זווית סטיה בטווח שונה. 
באליאקספרס תוכל למצוא כאלה בין 50 ל 100 שח. יש של UNI-T שהם אחלה בסביבות 100 (ממליץ להשקיע בזה של ה 100)
לינק ל INCLINOMETER של UNI-T
אם תקנה סט מלא של נועלים, יכול להיות שתקבל בפנים אחד כזה (בסטים היקרים ו/או המקורי - יש).

אגב, לא ברור איך נסעו על הרכב עם הצמיגים האלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רוב הפריטים שציינת (ומעבר...) הוחלפו ב3 שנים האחרונות

כולת מזרקים, תעלת הזרקה, אלטרנטור, ממיר קטליטי...

יש לרכב היסטוריה מלאה

• תוכן חדש...