Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם סליחה על ההפרעה.

היום נסעתי לעבודה בבוקר רצוי לציין שהכביש היה מעט רטוב.

ובמהירות של כ 60 70 80 כשלחצתח מעט על ברקס האוטו קצת החליק לצד שמאל למאיט שנייה והתיישר.

קרה לי כמה פעמים היום כל פעם שלחצתי על הברקס.

עכשיו לא חושב שזה קשור לכביש רטוב מכיוון שזו לא הפעם הראשונה שאני נוסע עם הרכב הזה בכביש רטוב.

וגם לפני פחות משבוע החליפו לי בלמים.

אני מאוד חושב שהמוסכניק שהחליף לי בלמים פשוט חיזק צד אחד יותר מהשני ובשנייה שאני לוחץ על הברקס אז צד אחד נסגר לפני השני ובגלל זה אני מחליק למאית השנייה.

יש למישהו הצעות או שיכול לחדש לי משהו?

פורסם

תבדוק לחץ צמיגים.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 16 דקות, asix כתב:

מחזק. לדעתי חסר לך אוויר בגלגלים.

אני אבדוק את זה תודה לכולם. וואלה ממש פחדתי היום.

גם לא מזמן בכלל חידשתי תאוטו אחרי שישב אצלי המון זמן. פחדתי שזה משהו יותר רציני או משהו שאין אפשרות לתקן

פורסם

נשמע שנפגשת עם הצטברות מים, כמו שלולית מסוימת, ואז כתוצאה משימוש בבלם איבדת שליטה/אחיזה. באנגלית התופעה נקראית hydroplaning.

במקרה כזה, הצמיגים נוסעים על המים והרכב בעצם מאבד את המגע עם הכביש והוא ״מרחף״, ואז אתה בעצם מאבד שליטה ואחיזה. ככלל, כדי להימנע ממקרים כאלו, עדיף לא להשתמש בבלמים ולא בדוושת הגז, אלא להוריד רגל מהגז ולתת לרכב להאט.

רוב האנשים נלחצים כשהם פוגשים הצטברות מים או שלוליות ומשתמשים בבלם, ובמקרים קיצוניים הדבר הזה יכול להוביל לאיבוד שליטה גמור ולסחרור הרכב (כבר הייתי עד למקרים כאלו שקרו מולי).

לא חושב שיש בעיה בלחץ והצמיגים, זו תופעה רגילה, פשוט להימנע משלוליות או הצטברויות מים כאלו או אחרות בכביש וגם אם כן נתקלים בהן, אז פשוט להוריד רגל מהגז ולעבור אותן בבטחה.

• אהבתי 3

2016 BMW M235i.

פורסם

באופן כללי, האטה על ידי הורדת הרגל מהגז ופחות עם הבלמים. 

הנטיה הטיבעית של נהגים היא להאט בלחיצה רציפה על הבלמים. זה מתכון ל ״ציפה״ כפי שתואר מעלי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

נשמע שנפגשת עם הצטברות מים, כמו שלולית מסוימת, ואז כתוצאה משימוש בבלם איבדת שליטה/אחיזה. באנגלית התופעה נקראית hydroplaning.

במקרה כזה, הצמיגים נוסעים על המים והרכב בעצם מאבד את המגע עם הכביש והוא ״מרחף״, ואז אתה בעצם מאבד שליטה ואחיזה. ככלל, כדי להימנע ממקרים כאלו, עדיף לא להשתמש בבלמים ולא בדוושת הגז, אלא להוריד רגל מהגז ולתת לרכב להאט.

רוב האנשים נלחצים כשהם פוגשים הצטברות מים או שלוליות ומשתמשים בבלם, ובמקרים קיצוניים הדבר הזה יכול להוביל לאיבוד שליטה גמור ולסחרור הרכב (כבר הייתי עד למקרים כאלו שקרו מולי).

לא חושב שיש בעיה בלחץ והצמיגים, זו תופעה רגילה, פשוט להימנע משלוליות או הצטברויות מים כאלו או אחרות בכביש וגם אם כן נתקלים בהן, אז פשוט להוריד רגל מהגז ולעבור אותן בבטחה.

אני יגיד לך גם מה אני הרגשתי שהבלם עצמו תפוס או תקוע זאת אומרת כשלחצתי על הדבשה הרגשתי שמשהו מפריע לה אפילו שעצרתי לפני בלימה כשלחצתי על הברקס אז הוא לא החזיק אלה נתן לי כמו חרחורים כאלה כמו חררר חררר חררר לכן אולי נתפס לי משהו בפדל כמו אולי השטיח אעשה נסיעה לבית בסיום העבודה ואבדוק קצת אולי גם סתם נדבק לי בוץ לצלחת ברקס בלי שום קשר מחר אני מניח תאוטו במוסך לטפל בעוד דברים

Just now, רואי כהן כתב:

אני יגיד לך גם מה אני הרגשתי שהבלם עצמו תפוס או תקוע זאת אומרת כשלחצתי על הדבשה הרגשתי שמשהו מפריע לה אפילו שעצרתי לפני בלימה כשלחצתי על הברקס אז הוא לא החזיק אלה נתן לי כמו חרחורים כאלה כמו חררר חררר חררר לכן אולי נתפס לי משהו בפדל כמו אולי השטיח אעשה נסיעה לבית בסיום העבודה ואבדוק קצת אולי גם סתם נדבק לי בוץ לצלחת ברקס בלי שום קשר מחר אני מניח תאוטו במוסך לטפל בעוד דברים

ותודה לכולם שוב ממש כיף שיש תפלטפורמה הזו להתייעץ ולשאול באותו רגע שזה קרה לי נכנסתי להתקף פחד והייתי צריך גם מקום באיזה שהו אופן לרשום ולפרוק ולראות שהכל תקין

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, IsraCar כתב:

יכול להיות שחווית בפעם הראשונה פעולה של מערכת ABS (מנעת נעילה גלגל בבלימה) או ESP  (בקרת יציבות) ?

באיזה רכב מדובר דגם ושנה?

יונדאי אקסנט gli 2006 צורה מרובעת ולא לא קשור לabs כי הייתי רואה נורת abs דולקת

עריכה אחרונה על ידי רואי כהן
פורסם

אתה בטוח שאצלך ברכב נורת הABS נדלקת כאשר הABS הופעל?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, רואי כהן כתב:

הייתי רואה נורת abs דולקת

אני לא מכיר יונדאי מקרוב, אבל בדרך כלל, במצב תקין הנורה לא נדלקת כש-ABS/ESP עובד. כשהיא נדלקת, זה בגלל תקלה במערכת ABS או במערכת הבלמים באופן כללי.

לפי התיאור שלך (חירחורים...) אכן סביר ש:

לפני 19 דקות, IsraCar כתב:

חווית בפעם הראשונה פעולה של מערכת ABS (מנעת נעילה גלגל בבלימה) או ESP  (בקרת יציבות)

לגבי:

לפני 6 שעות, רואי כהן כתב:

המוסכניק שהחליף לי בלמים פשוט חיזק צד אחד יותר מהשני ובשנייה שאני לוחץ על הברקס אז צד אחד נסגר לפני השני

לא ככה עובדת מערכת הבלמים.

בכל אופן, חשוב מאוד שתבדוק את מצב הצמיגים שלך + את לחץ הניפוח. אם הצמיגים סיניים, זה עשוי להסביר את העניין.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, רואי כהן כתב:

ותודה לכולם שוב ממש כיף שיש תפלטפורמה הזו להתייעץ ולשאול באותו רגע שזה קרה לי נכנסתי להתקף פחד והייתי צריך גם מקום באיזה שהו אופן לרשום ולפרוק ולראות שהכל תקין

נשמע כמו מים. כמו שאמרתי, נשמע שנכנסת לשלולית ובלמת. זה הכל. לא צריך לעשות עניין, פשוט בפעם הבאה לא לבלום אלא פשוט להוריד רגל מהגז.

אם אתה עדיין חושש, קפוץ למוסך ותעשה בדיקה לצמיגים/מערכת הבלימה.

בהצלחה.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 37 דקות, Fraysa כתב:

נשמע כמו מים. כמו שאמרתי, נשמע שנכנסת לשלולית ובלמת. זה הכל. לא צריך לעשות עניין, פשוט בפעם הבאה לא לבלום אלא פשוט להוריד רגל מהגז.

אם אתה עדיין חושש, קפוץ למוסך ותעשה בדיקה לצמיגים/מערכת הבלימה.

בהצלחה.

אז אני לא רואה הגיון בנכנסתי לשלולית ובלמתי אם המשכתי ליסוע עוד 15 דק לעבודה ובכל ה15 דק האלה האוטו סטה לצד שמאל כשלחצתי ברקס

• תוכן חדש...