Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עוזר לאשה מבוגרת (60+) בנושא משפחתי מורכב.

קצרה היריעה מלפרט, אבל ממש על קצה הלשון, היא במערכת נישואין נצלנית ופוגענית שכללה (ועדיין כוללת) שליטה כלכלית חולנית מצד בעלה (77).

היא נוצלה 30 שנה, ועודנה מנוצלת לטובת עבודה בשכר מינימום (למרות השכלתה כמהנסת - מניעת קריירה) בעוד בעלה לא עשה\עושה דבר ורובץ כל היום מול הטלוויזיה ומתעלל בה מילולית, כלכלית ונפשית ומכריח אותה לעבוד מבלי לאפשר לה גישה אף לכסף שלה. עוקב אחריה, מתקשר אליה עשרות פעמים ביום לבדוק איפה היא, כמה למה וכו'.

העניין מורכב אף יותר עקב הנסיבות (נישואין שניים, ילדים ממערכות יחסים קודמות וכו', נכסים שנרכשו לפני הנישואין האלו).

אני רוצה לעזור לה להשתחרר משם ובתקווה שתקבל לידיה לפחות 50% מהנכסים.

שווי הנכסים הינו גבוה יחסית ומסתכם בכ-10 מיליון שקלים, אבל עקב הנסיבות, אין לה גישה לחשבון הבנק שלה או לסכום כסף שיכול לספק עורך דין טוב.

אני מחפש עורכי דין פרו-בונו בדיני משפחה-ירושה, לפחות בתור התחלה, כדי שנוכל להבין את האפשרויות העומדות בפניה וכיצד עליה לפעול כעת על מנת להבטיח את עתידה.

יש ארגונים\אישים מומלצים כלשהם?

פורסם

אולי להתחיל דווקא מארגונים שעוזרים לנשים במערכת זוגית בעייתית, יש להם מן הסתם נסיון רב במקרים דומים וידעו לכוון.

https://www.ruach-nashit.org.il/אלימותכלכלית

https://www.michalsela.org.il/contact

https://sahar.org.il/אלימות-במשפחה/

https://halev247.org.il/מידע-שימושי/אירגונים-ומוסדות-אחרים/

• רעיון טוב! 1
פורסם

@Night Driver

"שכר מצווה" חזרו מהר, אבל הודיעו לי שזה לא במסגרת התכנית משום מה (למרות שבאתר כתוב דיני משפחה).

פניתי גם לשי"ל וכבר הצלחתי לתאם פגישה בעוד מספר ימים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תפנה לכלל הפקולטות למשפטים בארץ

יש להן קליניקות שעוסקות במתן שירותי יעוץ משפטי פרו-בונו, שילוב של עבודת סטודנטים שמפוקחת ע"י המרצים

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 3 שעות, LaCoco כתב:

"שכר מצווה" חזרו מהר, אבל הודיעו לי שזה לא במסגרת התכנית משום מה (למרות שבאתר כתוב דיני משפחה).

דיני משפחה הוא תחום די רחב ולא מסתכם רק בגירושין.

יש מצב שההצעה שלי היא קצת מוגזמת ומניח שהמעסיק לא יהיה להוט כל כך לעשות את זה אבל שווה לנסות.

מה שאני מציע זה לבקש מהמעסיק להתחיל להעביר חלק מהמשכורת לתוך קרן השתלמות/קרן פנסיה ככה שהחצי שלה יהיה יותר גדול.

כמובן שזה יכול להיות אחלה תירוץ שהמעסיק מצ'פר אותה עם הוספת חסכון.

כמובן שצריך לבדוק את זה מול הייעוץ המשפטי ככה שזה לא יצא נגדה או משהו.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

א. בפירוק שיתוף מחלקים שווה בשווה גם את קרנות הפנסיה

ב. ביחס לנכסים בשווי 10M שהוזכרו פה, הפקדות חודשיות לפנסיה של עוד כמה אחוזים מכאן ואילך זה peanuts

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בנוסף לייעוץ משפטי אני ממליץ לפנות לעובדת סוציאלית בין אם פרטית או ציבורית, בשביל תמיכה רגשית.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

עדכון: היא נפגשה עם עורך דין מצויין שהבהיר לה את זכויותיה, כמו גם את העובדה שלפי הדין בישראל, בהתאם לנסיבות שהיא ציינה בפניו, אין עוררין על כך שמדובר בנכסים הנחשבים משותפים על כל המשתמע מכך. כל זה מאוד הרגיע אותה, ומפה אני מקווה לתאם לה איזושהי יועצת\עו"ס או משהו בסגנון בשביל תמיכה כללית בתור התחלה.

שאלה נוספת, בעניין הנפקת "אישור זכויות" של בעלות נכס באתר מנהל מקרקעי ישראל -

1. האם כל אדם (בין אם רשום כבעל הנכס ובין אם לא) יכול להנפיק את המסמך על מנת לבחון את כל הרשומים כבעלי הנכס?
  2. יש איזשהו מידע שמושמט כשמדובר באדם שאינו בעל הנכס, או שמא מדובר בכל המידע הזמין?
  3. האם בעל\י הנכס מותרע\ים באיזשהו אמצעי כגון דואר\דוא"ל על הנפקה של המסמך מלבד המנפיק החיצוני?
פורסם

1. כן, ממה שאני יודע להלן לינק -> https://www.gov.il/he/service/land_registration_extract

2. כן, קיימים פרטים כמו שם פרטי ושם משפחה, מספר תעודת זהות

3. לא קיים כזה דבר, ממה שאני מכיר.

סליחה טעות שלי, רשום ברמ"י במדויק למי יש אפשרות להוציא נסח -> https://www.gov.il/he/service/rights-approval-request

שזה אומר בעל הנכס או המייצג שלו, העורך דין.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

הרגע הנפקתי נסח טאבו ואני לא הבעלים.

מתעלק על השרשור, בנסח שהוצאתי יש מספר אנשים רשומים,

רשום שם "החלק בנכס" פעם 20700 / 546 ופעם 547 / 2760

אני לא מצליח להבין איך להמיר את זה למספרים מובנים - לדג' כמה אחוזים מהשטח וכו'..

פורסם (נערך)

זה נסח טאבו, המספרים הם שטחים במ״ר. אם יש יותר משותף אחד בתת חלקה (דירה) הוא יופיע כחלקו בבעלות על אותה דירה. יותר מזה - תהיה חלוקה לפי מקור הבעלות. הדירה של אמי היתה בבעלותה, אבל ברישום היתה חלוקה לשניים - מחצית מרכישת הדירה ומחצית מהירושה כאשר אבי נפטר.

ואולי נבקש סיוע מהמומחה @natco

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד כה שאני יודע, במקרים כאלו כדאי בשלב הראשון לפעול מתחת לרדאר, כשעו"ד של האשה מברר על היקף הנכסים, לפני שהבעל יספיק להעלים חלק מהם. כספי פנסיה וקרנות השתלמות לדוגמה, נחשבים לחלק מהרכוש המשותף.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

במקרה שלי מדובר בשטח לא בנוי (נראה לי חקלאי)

בכל מקרה עדיין המספרים לא הגיוניים, מה זה מספר X מתוך 20700 (שזה לא גודל השטח) או מתוך 2760 (שזה גם לא גודל השטח) ?

ואם כבר (שאלת המשך למי שמבין), בדקתי בוועדה המקומית לתכנון ובניה, התוכנית היחידה שעולה לי על השטח הזה זה "התווית דרך חדשה" מ 1950, כלומר אין שום תכנון עדכני לשטח הזה ? הגיוני או שאני לא מחפש במקום הנכון ?

• תוכן חדש...