Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

שמעתי דברים טובים על ד"ר טייטלבוים (לא רופא עיניים. אופטמטריסט ד"ר) מעולם העין בירושלים.

 

גילוי נאות, לא התנסתי בעצמי.

 

 

שכחתי לציין, איזור השרון, תודה בכל מקרה!

  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אינדקס זה מקדם שבירת האור של העדשה, ככל שהוא גבוה נדרשת עדשה קלה ודקה יותר כדי להשיג אותה תשבורת. המחיר הוא כמובן במחיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני 7 שעות, Fazer כתב:

שני הסנט שלי:

משקפיים לא הייתי קונה באינטרנט, כיון שזה נראה לי מסוג הדברים שצריך אשכרה לשים על הפנים ולראות איך זה יושב. זוג משקפיים שנראים פצצה על הדוגמן/ית בפרסומת, ישבו כנראה מעאפן על סחבק שניחן במבנה פנים שלא מאוד מחמיא למשקפיים (ולהפך), מה גם שיש ענייני גודל מסגרת שצריכה ממש להתאים לפנים. אולי אם יש לי כבר דגם וגודל ספציפי, ואני מזמין את אותו הדבר בדיוק... 

 

מה שאני מכיר באתרים בינלאומיים שמוכרים משקפיים אונליין, יש לך תוכנה שיודעת להתאים מסגרת לתמונת פנים שאתה מעלה. פעם הם היו די בדיחה ברמת העתק הדבק של צייר. היום הם כבר עובדים לא רע בכלל. 

עשיתי את זה סתם בשביל הספורט עם משקפיים שכבר הזמנתי והשוואתי מול תמונה שלי עם המשקפיים הללו בפועל, התוצאות הפתיעו ממש לטובה ברמת הדיוק שלהם. 

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, om2 כתב:

השנקל שלי.

כבעל משקפיים של סביב מינוס 10 וגם צילנדר.

שנים הייתי קונה אצל אופטומטריסט פרטי.

הסכום היה אלפים...

 

עד שגליתי שברשתות האופטיקה מקבלים את אותו מחיר בחצי מחיר והתחלתי לעשות שם 

 

ואז גילתי שבאותן רשתות בריכוזים חרדים, משלמים אפילו פחות...

 

לא רואה צורך ללכת לאופטימטריסט פרטי, במיוחד אם ככל הנראה המספרים נשארו אותו דבר ומה שצריך זה רק משקפיים (ולוודא שרואים היטב עם המשקפיים הקודמות, פשוט הן התבלו)

 

חכה שתכיר את סצנת המכירות אז תגלה מה זה זול.

 

אז ככה הרכישה האחרונה עדשות 1.67 + מסגרת טיטניום  320 ש"ח. זה יותר זול מאליאקספרס.

 

לגבי איכות העדשות אני אישית לא שמתי לב להבדל כל שהוא. וכחובב צילום שאהב מאוד להשוות בין עדשות למצלמה אני אחד שמאוד שם לב להבדלים כאלו.

 

כנראה שפשוט הטכנולוגיה זמינה כל כך שהיצרנים הסיניים הפשוטים הגיעו לרמה גבוהה מאוד.

 

(אגב גם בעולם הצילום זה כך היום עדשות מאליאקספרס שעולות שמינית מעדשות מקוריות של היצרנים. מציגות רמת ביצועים  שמספיקה בהחלט לסקטור המקוצעי של אירועים וכו')  

 

מה שכן לפני כעשור, מהעדשות הפשוטות הציפויים היו מתקלפים מהר.

 

לגבי בדיקות מנסיוני האישי הבדיקות ברשתות הזולות מאוד ממש לא מדוייקות ובהרבה מן המקרים נעשות עם ציוד מיושן ולא נח.

 

אני פעם בכמה שנים רוכש באופטיקה פרטית רק בשביל הבדיקה. 

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
פורסם
לפני 16 שעות, flytomars כתב:

 

שכחתי לציין, איזור השרון, תודה בכל מקרה!

לא מרכיב משקפיים, אבל יודע מהרבה אנשים שכן.

מראה עיניים ברחוב בויצמן כפר סבא.

  • רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

 

פורסם
לפני 11 שעות, davemustaine87 כתב:

מה שאני מכיר באתרים בינלאומיים שמוכרים משקפיים אונליין

פרט, נמק, הסבר - או במילים אחרות, תן דוגמה לאתרים כאלו.

אני צריך זוג משקפיים חדש, ובמחירים שמדברים עליהם כאן אני אשמח לבדוק אותם.

פורסם

 

מרגיש כאילו אני הספונסר של האתר הזה :) :

https://www.zennioptical.com/

 

בכול מקרה אתה נכנס לאתר הזה ועל כול מסגרת שאתה רואה תהיה לך את האופציה של try on. 

אחרי שאתה לוחץ עליה תהיה לך אופציה להכניס צילום פנים שלך. פשוט תעקוב אחרי ההוראות(עדיף להכנס עם הסמארטפון). 

בסופו של דבר יהיה לך צילום תלת מימדי של הפנים שלך שעליהם התוכנה תלביש את המסגרת ותוכל לראות מכמה זויות איך המשקפיים ניראות עליך. 

זה כניראה עדיין לא ברמה של ללבוש אותם פיזית, אבל וואלה זה כבר ממש מתקרב לשם. 

 

ושוב, מנסיון של מסגרת שיש לי כבר והזמנתי משם, זה מאוד קרוב למציאות. 

  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כשהיו לי משקפיים (עשיתי לייזר).

הייתי הולך לפרטי והמחירים היו מופרכים. מה שכן הבדיקה והדיוק שלו למספר והצילינדר היו בול לעומת בדיקה שעשיתי באיזו חברה גדולה. 

אז קניתי אצלו מסגרת אחת (פחות מאלף שקל) ואז עם המשקפיים הייתי הולך לסופר פארם עם המשקפיים ואומר להם להביא את אותו המספר ומתמקח על המחיר (כן זה אפשרי) ומגיע ל200-250 שקל למסגרת + עדשות. היו לי מגוון מסגרות. כנ"ל באירוקה.

אין הבדלים באיכות .

פורסם

 

בארץ יש מספר יצרני עדשות למשקפיים.

לכל יצרן, יש מספר מותגים/ דגמים של עדשות אשר לעיתים יש הבדל באיכויות שלהם.

אז כן, בכדי להשוות מחירים, צריך גם לוודא כי מדובר בעדשות של אותו יצרן וגם אותו דגם.

לגבי מחירים -> מאחר וזה שוק פתוח, כל חנות עושה את התמחור שלה. ואני אומר זאת כך : מתח הרווחים כאן הוא עצום. גם המחיר של עדשות. גם המחיר של מסגרות. הם מרוויחים על זה המון כסף.

 

לטובתם אני אומר כי ההשוואה לזני אופטיקל (או שאר החברות המוכרות משקפיים דרך האינטרנט) היא השוואה לא נכונה -> גם עלות של כח אדם שונה. וגם רמת בקרת האיכות שונה (בוא תשווה רמת בקרת איכות של עדשות שמיר לזני אופטיקל - בוודאות יש הבדל).

 

העניין של רווחים עצומים על משקפיים זאת לא המצאה ישראלית אלא עניין כלל-עולמי. ראה לדוגמא את חברת לוקסוטיקה.

https://he.wikipedia.org/wiki/לוקסוטיקה

 

(רק בעקבות קריאת הערך בויקיפדיה, נודע לי כי זאת החברה אשר רכשה את שמיר אופטיקה)

פורסם
לפני 4 שעות, guya72 כתב:

וגם רמת בקרת האיכות שונה (בוא תשווה רמת בקרת איכות של עדשות שמיר לזני אופטיקל - בוודאות יש הבדל).

 

אני רק יכול להגיד שאני עם משקפיים כבר 20 שנה, 8 שנים קונה ב-זני, ולפני הייתי קונה גם באופטיקות פרטיות וגם ברשתות, ולא באמת רואה איזה הבדל. 

אם כבר ענייני בקרת איכות, אז באופטיקה הפרטית קרה לי מקרה שאחת העדשות נשרטה לגמרי והשניה נשארה בסדר. כמובן שאותי האשימו בזה ולא רצו לקחת אחריות(כי עדשה אחת אני מנקה עם מטלית ואת השניה אני מנקה עם נייר ליטוש. סה"כ הגיוני) 

 

איך זה בא לידי ביטוי? שואל באמת, כי אין לי הרבה מושג לגבי יצור של עדשות. 

  • רעיון טוב! 1
פורסם

פעם קניתי בזני והאיכות הרגישה דווקא יותר טובה ממה שהיה מהארץ מפרטיים. לא צריך לפסול כי זה זול יותר, סומך עליהם יותר מאיזה אופטיקאי רמאי בארץ. לטעמי זני הכי כדאי, רק לשים לב לגודל המסגרת יש להם נטייה שהכל יהיה ענק משומה.

חברה שלי עובדת במשקפיים אז יש מידע פנימי - העדשות עולות גרושים כמה עשרות שקלים בודדים - משמיר.

המסגרת ברור לכולם שלא שווה יותר מכמה עשרות שקלים גם כן. 

הכל בולשיט. החנויות הקטנות הם פשוט גנבים ורמאים. לצערי קניתי אצלם הרבה בעבר לפני שנהיתי מודע לאופציות.

בקרולינה המחירים הכי טובים, אבל כאן כן הרגשתי הבדל קל מאוד אולי פסיכולוגי באיכות של העדשה בקצוות של השדה ראיה, למספר שלי בקרולינה 600 שקל ובחנות פרטית 2000 שקל - שילכו לחפש את החברים שלהם.

עשיתי משקפיים בקרולינה בשביל הבדיקה, לא אהבתי את התוצאה כלכך אז הם בדקו שוב ועשו עוד משקפיים בחינם והיה מדוייק יותר. אלה נאבדו לי בים אחרי חודש אבל חברה שלי כבר העתיקה את המרשם ועשתה לי 2 זוגות חינם עם עדשות מהעבודה ומסגרת מעלי אקספרס. 

 

כשאני רואה את המחירים של משקפיים בארץ כל פעם אני מתעצבן. חלום קטן יהיה להשיג ציוד לחיתוך עדשות וציוד לבדיקת מרשם, למכור לאנשים משקפיים ב150 שקל. וגם אז זה יכול להיות מיידי ועם רווח לא קטן. 

 

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

עוד עיצה מניסיוני (המר) היא לרכוש תמיד שתי מסגרות זהות. כיום, עם עדשות מצופות בעלות אורך חיים של כ 4 שנים, מה שסביר יותר כי ידרוש תיקון הוא המסגרת ולא העדשות.

ישבת/הזזת/מעכת את המשקפים אז המסגרת התקלקלה, וכמובן כשאתה מגיע לאופטיקאי הוא אומר "דגם ישן, אין במלאי, אי אפשר להזמין" (חצי שנה אחרי שקנית אצלו את המסגרת!) ומאלץ אותך לקנות עדשות חדשות כי אע"פ שהנוכחיות במצב מצוין הן לא תואמות לשום מסגרת אצלו....

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
  • אהבתי 1
פורסם

מרכיב משקפיים כבר 45 שנה בערך. אף פעם לא נשברה לי המסגרת של המשקפיים.

ועבדתי בעבודות פיזיות שנים רבות.

ודרך אגב, אפשר להעביר עדשות ממסגרת למסגרת, אם כי לא לכל מסגרת. בכללי המסגרת המקבלת צריכה להיות בעלת קוטר יותר קטן, צריך גם להקפיד על מיקום האישונים וה pd.

פורסם
לפני 29 דקות, Ron Poh כתב:

אף פעם לא נשברה לי המסגרת של המשקפיים.

אז אתה נס רפואי, שווה לחקור אותך, אולי יצליחו למצוא תרופה למחלה הממארת שנקראת ״משקפיטיס שבריטיס״ 😂

 

מה לא קרה למשקפיים שלי, התיישבתי עליהם, דרכתי עליהם, הילדים שלי העיפו לי אותם מהפנים והם התעקמו… וזה עוד בלי לעבוד בעבודות פיזיות. האמת היא שלא תמיד זה נגמר בשבר, לפעמים זה סתם יושב לי עקום על הפרצוף עד שאני הולך לקנות זוג חדש.

×
×
  • תוכן חדש...