Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 25.2.2023 בשעה 19:12, bnaya029 כתב:

לא בקטע של מסחרית או רכב suv כך שהפיקאסו או סיטרואן אקזוטית גדולה אחרת לא רלוונטי לצערי. 

מה עם פיזו 508? מישהו יודע אם היא הגיעה באיזו שנה עם המנוע 165 כ"ס?

יש לי את ה-C4 פיקאסו 5-מקומות שהוזכרה למעלה. לפי הצורה שאתה מתנסח, אף פעם לא ראית כזה מקרוב.
זה ממש לא רכב מסחרי ולא SUV, וודאי לא רכב אקזוטי. זה MPV בינוני (אורך 4.44 מ׳, חצי ס״מ יותר קצר מה-3008 (אחרי מתיחת הפנים) ו-40 ס״מ (!) יותר קצר מה-508 שאתה אומר שאתה שוקל) .

רק אחד מהרכבים הכי נוחים, שקטים ונוחים בקטגוריה, ועם תא המטען הכי גדול בקטגוריה (630 ל׳). יותר שימושי מכל קרוסאובר (אין ל-PSA אף SUV, אלה כולם קרוסאוברים) של PSA.
נכון, רוב הפיקאסו בארץ אלה ה-7-מושביות, כי את ה- 5-מושביות התחילו לייבא רק ב-2017 (אא״ט) וסיטרואן הפסיקו את הייצור שנה אח״כ, אבל לכל הדגמים הבנזיניים יש אותה מע׳ הנעה: מנוע פרינס THP165 עם תיבת אייסין יפנית, אז אין בעיית חלפים.
הפיקאסו אוירודינמי יותר מה-3008 (פחות קופסתי), וחסכוני יחסית (16 ק״מ לליטר הלוך חזור נתניה לי-ם). גם התאוצה יותר טובה משל ה-508 או ה-3008 עם אותה מע׳ הנעה, 8.4 שניות 0-100 מול 8.9: שוב, רכב אוירודינמי, וקל מאד (יותר קל מה-C3 Picasso).

• רעיון טוב! 1
פורסם

גם אנחנו עם פיקאסו 5 מקומות ומאוד מאוד מרוצים. קנינו לפני כשנה שנתון 2016 עם 30 אלף ק"מ (מרגיש כמו חדש).

דווקא מהצריכת דלק אנחנו מאוכזבים מעט אבל לקחנו את זה בחשבון בקנייה (12 ק"מ לליטר, לעומת 16 ש-PinkDolphin הזכיר).

הרכב עם מרחב פנימי ענק ונוחות מרשימה (לטעמי. עם שני מושבי בטיחות מאחורה וקבוע יושב לידם מישהו.), וחיצונית הוא ממש לא ארוך או מגושם.

פורסם
לפני 4 שעות, Bnaya Livne כתב:

גם אנחנו עם פיקאסו 5 מקומות ומאוד מאוד מרוצים. קנינו לפני כשנה שנתון 2016 עם 30 אלף ק"מ (מרגיש כמו חדש).

דווקא מהצריכת דלק אנחנו מאוכזבים מעט אבל לקחנו את זה בחשבון בקנייה (12 ק"מ לליטר, לעומת 16 ש-PinkDolphin הזכיר).

הרכב עם מרחב פנימי ענק ונוחות מרשימה (לטעמי. עם שני מושבי בטיחות מאחורה וקבוע יושב לידם מישהו.), וחיצונית הוא ממש לא ארוך או מגושם.

לגבי צריכת הדלק:
כמובן תלוי מאד בסוג הנסיעה. כאמור, באופן עקבי אני מקבל 16 לליטר בנסיעה שהזכרתי שאני עושה פעם ב- 4-6 שבועות ב4.5 שנים שהמכונית אצלי, אבל בנסיעות עירוניות קצרות באזור נתניה, 11-12 ק״מ לליטר. בנסיעה מהירה יותר כמו 130-140 בכביש 6 הצריכה עולה ל-14 לליטר. בנסיעות ארוכות בכבישים בין-עירוניים לא מהירים לצפון (80-100 קמ״ש), כבר הגעתי כמה פעמים ל-17 ק״מ לליטר.

הנוחות אכן מרשימה. גם השקט, שנובע מבידוד אקוסטי בדלתות ושימוש בזכוכיות אקוסטיות כסטנדרט, מעבר לאוירודינמיות.
אחי גם קנה את הדגם, לצורך הספציפי של להסיע את שלוש בנותיו במושב האחורי עם 3 מושבי בטיחות (כל מושב בשורה השניה הוא בגודל מלא ולכ״א יש התקן IsoFix, וזז קדימה/אחורה עצמאית -- אחד הרכבים היחידים עם התכונות האלו שאיננו 7-מושבי.) לולי הדגם הזה, אחי היה צריך לקנות רכב 7-מושבי יותר גדול ומסורבל, יותר יקר ויותר יקר לאחזקה.
יש לדגם חסרונות, כמובן. מבחינתי, הגדול ביותר הוא מסך המגע, אבל אא״ט יש אחד זהה בכל דגמי PSA בשנתונים האלה עם המנוע הזה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אני מתלבט אם לרכוש סיטרוטאן פיקאסו 2017 או פיג'ו 2008 מאותו שנתון.

מוסכניק שעובד במוסך פיג'ו אומר לא להתקרב לרכבים האלה. 

תודה למגיבים

• משעמם 1
פורסם
לפני שעתיים, korm85 כתב:

אני מתלבט אם לרכוש סיטרוטאן פיקאסו 2017 או פיג'ו 2008 מאותו שנתון.

מוסכניק שעובד במוסך פיג'ו אומר לא להתקרב לרכבים האלה. 

תודה למגיבים

הוא אמר לך מדוע הוא ממליץ להתרחק? אם הוא מתייחס למנוע, אז אין קשר, והוא לא מבין בפיז׳ו.

ל-2008 מהשנתון הזה יש מנוע הבנזין הוא מסידרת ה-פיורטק הידועה לשימצה (1.2 עם רצועה טבולה בשמן שנוטה להתפורר), שיש עליה מאות פוסטים בפורום.
ל-C4 פיקאסו יש מנוע 1.6 שונה לחלוטין (פותח יחד עם ב.מ.וו., וידוע כמנוע Prince) שבו יש שרשרת תיזמון, לא רצועה. המנוע גם הרבה יותר חזק מהפיורטק, עם יותר מומנט ויותר כ״ס (165 מול 110).
הוא נחשב מנוע אמין מאד, ולא נקודת תורפה בדגם.

מעבר לזה, לא ברורה לי ההתלבטות בין שני הדגמים. אלה גדלים שונים של רכבים, עם צורה שונה.
ה-2008 הוא קרוסאובר בגודל סופרמיני, ה-פיקאסו MPV בגודל משפחתי, עם הרבה יותר מקום לנוסעים ומטען, וגם בהתאם רכב יותר יקר (ולכן רישוי שנתי יותר יקר, ביטוח מקיף יותר יקר וכו׳).
אם אתה לא צריך את הגודל שלו, למה אתה שוקל אותו?

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...