Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

אני בפורום מ-2010 ונכנס על בסיס יומיומי, ונתקלתי לא פעם ולא פעמיים בנושאים של החלפת סוללה ברכב היברידי, ומעולם לא שמעתי על מוסך XYZ מקריית שמונה שעושה את זה. אבל אולי תחדש לי. 

תגגל תיקון סוללה היברידי. יש לא מעט.

עריכה: אל תשכח שזה עדיין שוק קטן מאוד. ההיברדיות שסיימו אחריות הן לא רבות.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעה, nimrod7676 כתב:

למה אין מכוניות גפ"מ ישירות מהמפעל? 

בוודאי שיש ולא מעט, רק שלא משווקים בארץ. מרבית דגמי יונדאי לדוגמה בשוק הקוריאני משווקים עם מערכת גז. באירופה גם היה הרבה, כיום כבר פחות ,אך עדיין יש רכבים עם מערכת גז ישירות מהמפעל. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
פורסם (נערך)

גם יש רכבים שמגיעים מהמפעל עם הנעה על גז טבעי דחוס CNG ובנזין, עם מיכלים נפרדים ומעבר אוטומטי לאחר שהמנוע מגיע לטמפרטורה אידיאלית.

זה מסבך, ובכלל לא סקסי, לכן העתיד לא שם.

דיברו על זה לפני עשור+ (עידן תשובה...) ומאז לא התפתח בארץ.

https://m.auto.co.il/article/115257-car-news

https://www.themarker.com/dynamo/2017-08-02/ty-article/0000017f-e894-dc7e-adff-f8bd58960000

https://thecar.co.il/יום-הכיפורים-של-הגז-הטבעי-בישראל/

איך הגעתם מהיברידיות מתיישנות לגז, אני לא יודע.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אח שלי מכר לפני שבועים פריוס 2007 עם 350אלק"מ בטריה שהוחלפה לפני 180אלק"מ,

ב11 אלף ש"ח,

הזוי אבל זה השוק שלהם

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

גם יש רכבים שמגיעים מהמפעל עם הנעה על גז טבעי דחוס CNG ובנזין, עם מיכלים נפרדים ומעבר אוטומטי לאחר שהמנוע מגיע לטמפרטורה אידיאלית.

זה מסבך, ובכלל לא סקסי, לכן העתיד לא שם.

דיברו על זה לפני עשור+ (עידן תשובה...) ומאז לא התפתח בארץ.

https://m.auto.co.il/article/115257-car-news

https://www.themarker.com/dynamo/2017-08-02/ty-article/0000017f-e894-dc7e-adff-f8bd58960000

https://thecar.co.il/יום-הכיפורים-של-הגז-הטבעי-בישראל/

איך הגעתם מהיברידיות מתיישנות לגז, אני לא יודע.

כמו האוטובוסים של מטרופולין?

מה היה רע בהם בעצם, שהרכש החדש הוא בנזיני? 

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

אלף קילומטר

נשלח את החידוש הלשוני לאבן שושן.

לפני ששאלתי בדקתי בגוגל, הם חושבים שזה אלקטריק מוטורוס

• מצחיק 1
פורסם

השאלה היא מה יעשו בעלי החשמליות כשהסוללה תחלש עם השנים. 

שם מדובר בהרבה יותר מ 10k

פורסם
לפני 50 דקות, AOZ כתב:

לפי כל ההנחות - ברגע שהחשמליות יהיו נפוצות יותר, כך משפצי סוללה יהיו נפוצים יותר והמחירים יהיו סבירים.

• מצחיק 1
פורסם

בנתיים זה המחיר, בעוד 10 זה יהיה הרבה פחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כרגע המחיר של הסוללות בהיברידות הוא נמוך,

כי גודל הסוללה הוא קטן, אם הבנתי נכון גודל קיבולת הסוללה בטיוטה פריוס הוא בסיבות ה 8KVA'

מה שזה אומר שבאותו היחס רכב עם 60KVA יעלה 70/80אלפש"ח,

וכבר כיום המחיר של הסוללות של הפריוס נמוך משמעותית מלפני עשור,

אבל הלואי שירד עוד.

ברגע שזה ירד גם המחיר בסיס של מכונית חשמלית ירד.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)
לפני שעה, AOZ כתב:

בטסלה ישראל סוללה מחודשת עם 4 שנות אחריות עולה בסביבות 24 אלף שח כיום (תלוי בשער הדולר) ו 35 אלף לחדשה.

המחירים הנ"ל מהווים ירידה של 10 אלף שח ממחירי הסוללות של טסלה ב 2021. יש להניח שבעוד עשור המחירים יהיו נמוכים בהרבה גם אם הירידה תתמתן.

בעלי חשמליות שהם פופולריות גם בעולם, סביר להניח, יוכלו להזמין סוללות תחליפיות,מקוריות או משופצות מחו"ל (בדיוק כפי שעושים היום במנועים וגירים לרכבי בנזין) ולדלג על שודדי, סליחה טעות, יבואני ארץ ישראל, בעלויות סבירות גם כן. רק בעלי רכבי חשמל איזוטרים עלולים להפגע ועל כל זה גם סביר להניח שתקום תעשיית שיפוץ סוללות מקומית ברגע שיהיה מספיק שוק לזה(יש כבר כאלה להיברידיות).

רכב חשמלי חוסך 7 אלף שח בשנה ואף יותר ,רק בדלק ,לעומת בנזין מקביל ,ולרכב בנזין מיושן בן 10+ תחזוקת המנוע יכולה להיות מאד יקרה ובד"כ מאוד מיאשת, דבר שנמנע מרכב חשמלי. החלפת סוללה לרוב מאפסת את השעון לרכב חשמלי, ומחיר הסוללה יחזיר את עצמו תוך פחות מ 4 שנים כבר במחירים של היום וסביר להניח שמהר יותר במחירים של עוד עשור, עם סיכוי סביר יותר לשרידות ארוכת טווח של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי utsur
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 20 שעות, davemustaine87 כתב:

אני בפורום מ-2010 ונכנס על בסיס יומיומי, ונתקלתי לא פעם ולא פעמיים בנושאים של החלפת סוללה ברכב היברידי, ומעולם לא שמעתי על מוסך XYZ מקריית שמונה שעושה את זה. אבל אולי תחדש לי. 

כל מה שאני כותב בהודעה זו לא רלוונטי לארץ, רק ככה לידע כללי. לדעתי זה מעניין.

הייתי לפני כמה שבועות בגרוזיה, האוטו הכי נפוץ שם בערים זה טויוטה פריוס הדור הראשון שיובא לארץ באיזור 2007 והדור שבא אחריו. 

גם רוב המוניות פריוס כאלה וגם פרטיות אצל אנשים. חלקן אירופאיות, חלקן אמריקאיות עם ספידומטר במיילים וחלקן יפניות עם הגה בצד ימין.

שאלתי למה יש כל כך הרבה פריוס, ענו לי שזה הרכב ההיברידי הכי זול (כי מיוצר הרבה שנים וקיים במודלים נמוכים), הכי אמין והכי חסכוני.

אצלם כשהשכר נמוך והדלק יקר, הדברים האלו מקבלים עדיפות על כך פרמטר אחר.

רוב הפריוסים האלו עם ק"מ גבוה ואני לא מאמין שהם כולם שם משלמים חצי ממחיר הרכב על החלפת סוללה. כנראה שיש אופציות זולות הרבה יותר שעושות את העבודה. כמות הפריוס הישנות שם פשוט מפתיעה.

IMG_20221225_114403.jpg

• אהבתי 3
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

מה שלא פחות מדאיג הוא שבעוד שממה שראיתי (אני מסייג, לא חקרתי לעומק) באירופה המיסים על רכבים חשמליים הם אפס, אצלנו צפויה עלייה במיסים מ-10% ללפחות 35%. כלומר כל הירידה הצפויה במחיר תגיע לכיסי הממשלה ולא אלינו, ורכב חשמלי ימשיך להיות לאנשים אמידים בלבד, בטח בסביבת הריבית הנוכחית. 

ובכלל, שוק הרכב עם כל ה SUV למיניהם כבר לא הגיוני. פעם עוד נפרדו מסכומים לא הגיוניים של 180-200k כי הריבית הייתה אפסית. היום המצב כבר מייאש. 

היום אתה חוסך 7000 ש"ח בשנה, בעתיד המדינה תמצא כבר דרך לשנורר גם משם מיסים. 

• תוכן חדש...