Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתה צודק לגמרי. אני גם מכיר באופן בסיסי את התיאוריה.

אבל... אני לא מגדיר את עצמי כאודיופיל. אני חובב. עובד המון בשיטה של ניסוי וטעייה, עד שמרוצה מהתוצאה. ככה  גם בבחירת הרכיבים וגם בתיאום העוצמות בין הרכיבים השונים וגם תדרי ה cutoff של הסאבים.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, falou כתב:

הבעיה עם השיטה של Bose שזה... פשוט לא עובד

ניהול של באס זה מסובך, קצרה היריעה וגם ההבנה שלי, אבל זה לא עניין של כמות. 

סאבים שנמצאים במקומות שונים של החדר פשוט יכולים לבטל אחד את השני בתדרים מסויימים (סופר-פוזיציה). אם אין לך ניהול אקטיבי של תדרים, זה כמעט וודאי שקורה (אורך גל של באס נמדד במטרים).

השילוב הנכון בין רמקולים לסאב הוא בנקודה בה הרמקולים לא יורדים מספיק נמוך. אתה לא רוצה שהסאב והרמקולים ייצרו באסים ביחד.

המיקום של מקור הבאס הוא גם קריטי, בגלל אורך הגל ובגלל שרב מה שאתה שומע זה החזרים.

השילוב עם שני סאבים עוזר, בניהול אקטיבי, בעיות אקוסטיות של שילוב הבאס בחדר, אבל זה עוד יותר מסובך.

פשוט להוסיף עוד דרייברים שמוציאים עוד ווליום בתחום התדרים התחתון... לא ככה עושים את זה. 

וואלה, הפתעת אותי.

אני אישית לא סובל את הצליל של בוז, עוד מתחילת שנות ה90 כשאחותי הביאה מאמריקה, אבל על הנייר אתה דווקא אמור לאהוב אותם-

הם הראשונים שבאמצעות עיבוד קול פיצו על החסרונות של הרמקול, ודווקא העובדה שהסאב הוא בודד ונפרד בדיוק בא לטפל בבעיות של פאזות- כשהבאס מגיע ממקור אחד אז לעולם לא תהיה לך התאבכות הורסת, מה שכן יכול לקרות ברמקולים רגילים.

בוז זה דווקא דוגמה קלאסית לרמקול שעל הנייר נשמע פצצה, עקום הענות שטוח וכולי, אבל בפועל (לאוזניי) נשמעים תחת, לאור כל ההודעות שלך על זה שאפשר לתקן כל רמקול על ידי dsp חכם- הייתי מצפה שתאהב אותם, בתור הראשונים שעשו את זה...

אגב אני לא סובל שום דבר של בוז, גם לא את האוזניות quiet comfort שבמשך שנים שלטו בכיפת האוזניות nc

פורסם

כנראה התחביב של היום זה מה שרציתי ולא יכולתי להשיג בגיל 16...

לבוז שלי אין שום dsp ואני למען האמת די מתעב אפקטים של dsp ומכבה אותם. 

בחדר השינה יש לי בוז 301 קלאסיים מחוברים לדנון בקונפיגורצית סטריאו פשוטה 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, yuvk כתב:

לבוז שלי אין שום dsp ואני למען האמת די מתעב אפקטים של dsp ומכבה אותם. 

צודק, בחירת מילים לא נכונה שלי- ברור שב87 כשהם יצאו בכלל לא היה את המושג הזה dsp במערכות הרגילות, הכוונה היא לעיבוד כבד שהצליל עובר כדי לתקן אותו, רק שאז זה בוצע באמצעים אנלוגיים (אני מדבר על מעבר לקרוסאובר רגיל שיש בכל רמקול, אלא מערכת שלמה שמשנה את הצליל, משהו כמו כל האקולייזרים האנלוגיים שאתה מחבב רק under the hood)

עריכה: אני קורא על זה קצת עכשיו וזה אפילו מעבר לאקולייז רגיל לאלמנטים, יש גם קומפרסיה / לימיטר שהושג באמצעות חיבור נורות בטור, כאשר הווליום עובר סף מסויים הנורות מתחממות ונהפכות לנגד, מעניין!

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

נממשיך באופטופיק. יש לי גם את החמוד הזה (שכמובן היה פנטזיה שלי בשנות השמונים). יש לי גם את הטייפ שלא בתמונה, אבל לצערי לא את הרמקולים המרובעים שלו.

מבלי לחפש בגוגל, אתם יודעים למה אני לא יכול להנות ממש מהמערכת על ידי חיבורה לרמקולים אחרים מהמחסן (ויש לי לא מעט) אלא צריך
רמקולים מקוריים? רמז: לא בגלל שהם מרובעים...

image.thumb.jpeg.015f6c9123b4e851f1f903888043e7f0.jpeg

לא שלי:

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 26 דקות, yuvk כתב:

נממשיך באופטופיק.

היה טופיק? 🤣

לפני 26 דקות, yuvk כתב:

מבלי לחפש בגוגל, אתם יודעים למה אני לא יכול להנות ממש מהמערכת על ידי חיבורה לרמקולים אחרים מהמחסן (ויש לי לא מעט) אלא צריך
רמקולים מקוריים? רמז: לא בגלל שהם מרובעים...

יריה באפילה- המרובעים בהתנגדות 4 אוהם? (בעצם זכור לי שיש מגברים מפעם שהיה להם סוויטץ'?)

או בעצם להפך, 16 אוהם? כי מגבר 4 יכול להסתדר עם 8 אבל להפך לא...

פורסם (נערך)

לא זוכר מה העכבה אבל יש לי רמקולים במגוון עכבות. זה לא מה שימנע ממני לשדך רמקולים למערכת. 

אני צריך רמקולים מקוריים וזה כנראה בלתי אפשרי להשיג. החידה היא למה...

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, yuvk כתב:

לא זוכר מה העכבה אבל יש לי רמקולים במגוון עכבות. זה לא מה שימנע ממני לשדך רמקולים למערכת. 

אני צריך רמקולים מקוריים וזה כנראה בלתי אפשרי להשיג 

נו, אז מה הסיבה? אני במתח וגם ג'מיני לא ידע לענות לי למה לא?

פורסם (נערך)

אני אשאיר את השאלה פתוחה עוד כמה שעות, נתן הזדמנות לאחרים. אם לא יענו, אתן את התשובה בלילה. או אם יהיו קודם חמש חתימות על עצומה לשחרור התשובה.

ואם למישהו יש רמקולים של fh-77 אהייה מאושר.. 

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם
לפני 28 דקות, flytomars כתב:

נו, אז מה הסיבה? אני במתח וגם ג'מיני לא ידע לענות לי למה לא?

הלו, כשמישהו חד חידה, זה מובן מאליו שמנסים לנחש ״בלי גוגל״...

אין לי תשובה טובה לחידה, אולי סוג מחבר נדיר שלא קיים בשום מקום?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

צריך לומר בלי גוגל ו ai.

המחבר אכן מיוחד אבל זה גם לא משהו שהיה עוצר אותי.

יש משהו מיוחד ברמקולים עצמם.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, yuvk כתב:

את הבוז קיוב ראיתי בנעוריי בתערוכת סטריאו (שהיתה באחד המלונות בת"א בשנת 88 אאל"ט), ואז נפעמתי מהפלא...

עכשיו כבר אין לי ספק שנפגשנו בעבר.

גם אני הוקסמתי מהבוז כנראה שבאותה התערוכה.

יש לי חבר שלאבא שלו היו ה 901, שתמיד היו מבחינתי פלא הנדסי. הם היו יקרים מידי בשבילי למרות שתמיד חשקתי בזוג.

לאבא שלי קניתי בניו יורק את ה 501, מאז עברו 30 שנה והם עדיין ניצבים במקומם נראים נשמעים מצויין לטעמי.

הקיוב היו פריצת דרך באותם הימים ועדיין תמיד העדפתי רמקול של 30 קילו.

לגבי הרמקולים של סוני אני יכול לנחש שזה קשור לדרך שבה המגבר דוחף את האלמנטים בגלל מבנה או טכנולוגיה ספציפית... סתם ניחוש על סמך המראה שלהם

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

נכון, טכנולוגיה ספציפית מאוד (חוץ מהממברנה הריבועית שהיא גם כן) שכנראה נעלמה מן העולם מאז שנות ה 70 - 80.

אם לא יענו קודם, אכתוב תשובה אחרי 22:00.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

עכשיו עשר וחצי ולא הלכתי לישון בגללך

• מצחיק 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

התשובה:

אכן טכנולוגיה ייחודית אבל מסתבר שפותחה על ידי פיליפס עוד בשנות ה 70.

Active motion feedback

ברמקול יש שני סלילים. אחד, הרגיל, מתרגם זרם חשמלי לתנועה של הממברנה.

הסליל השני מבצע את הפעולה ההפוכה, מתרגם תנועה לזרם חשמלי. הסליל השני מספק משוב למגבר כמה זזה הממברנה. משוב הוא מושג בתורת הבקרה. משוב מאפשר שליטה מדוייקת יותר במערכת.

הקונקטור מיוחד כיוון שיש ארבעה חוטים.

היום לא משתמשים בטכנולוגיה הזו יותר ולכן אני לא מוצא רמקולים כאלו עם סליל משוב. קראתי שיש רמקולים עם אקסלרומטר, מד תאוצה, לאותה מטרה 

לפני 16 דקות, סולל הדרך כתב:

עכשיו עשר וחצי ולא הלכתי לישון בגללך

גם אני לא הלכתי לישון בגללי...

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...