Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספר פעמים שכרתי דרך רנטאלס קודם כל תמיד מחפש דרכם דילים אבל לחברות הגדולות ולא סוכנויות מקומיות . לרוב הרכבים כוללים ביטוח בסיס . בדלפק אני תמיד משלים לביטוח מלא משלם לחברה עצמה ונוסע בלי דאגות. תכלס זה לא משנה גם אם תזמין בחברה עצמה לפעמים יש היצע מוגבל והרכב שתקבל לא יהיה ממש חדש אבל אצלי  תמיד היה  נקי , ובגלל הרחבת ביטוח כל המכות והסריטות לא ממש עניינו. בהשכרה האחרונה בתאילנד בבאדגט דרך ראנטל בגלל שהיה ביטוח מלא החזרתי הרכב בלילה זרקתי את המפתח לתיבה וזהו רק צילמתי פול טאנק ו 4 צמיגים תקינים שיהיה לכל מקרה

• אהבתי 1
  • תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

@farkash7רק כדי לדייק:

1. בכל חברה או מדינה יש מדיניות שונה לגבי השתתפות עצמית. יש מדינות בהן בכל השכרה יש ביטול השתתפות עצמית, יש מקומות בהם לא מחוייבים בביטוח כלשהו, כך שאפשר להגיע להשתתפות מצמית בגובה שווי הרכב, יש מדינות עם כיסוי שונה לסוגי נזק שונים - בקיצור, צריך ללמוד את החומר לפני כל שכירת רכב. העניין הוא שיש מדינות בהן חברות הביטוח או כרטיסי האשראי כוללות ביטוח רכב בחו"ל, ולמינשיש כיבוי כזה הביטוח בחברת ההשכרה הוא כפל ביטוח. בישראל אין כיסויים כאלה, אז זה למעשה לא רלוונטי לנו.

2. מדיניות של השתתפות עצמית סבירה - נתקלתי ב-600 אירו בכמה מקומות - מקובלת מאוד. לעתים אי אפשר לרדת להשתתפות עצמית אפס. במצב כזה גם הקפאת מסגרת האשראי תהיה באותו סכום. בעיסויים עם השתתפות עתמית גבוהה, למשל ב-S&A באיסלנד 

3. הקפדה יתרה על מצב הרכב מקובלת לגמרי ברוב העולם. פגיעות חצץ או פתיחת דלת שבישראל יזכו להתעלמות יביאו לחיוב לא צפוי של כרטיס האשראי.

4. ביטוח כיסוי מלא, ללא השתתפות עצמית, חוסך ביורוקרטיה בהחזרה. הוצא את המזווגות ומסור את המפתחות (או שים אותם בתיבה הייעודית) וגש לטרמינל. גם זה שווה משהו.

5. כיסוי שבורית זכוכה הוא נפרד, בשכירה הלפני אחרונה שלי (אוויס, באמצעות האתר הישראלי) חסך לי הרבה כסף וזמן אחרי שפרצו לי לרכב.

6. חוץ מכיסוי הביטוח יש עוד כל מיני פטנטים להוצאת כסף. למשל תשלום מראש עבור דלק. בדרך כלל מקובל לקבל ולהחזיר את הרכב עם מיכל מלא. אתה יכול גם לשלם מראש על תדלוק כדי לחסוך את התדלוק לפני ההחזרה - בדרך כלל זה יהיה הפסד של כמה עשרות אירו. יש מקומות עם מדיניות שונה - תמיד יש לבדוק לפני חתימה על החוזה, ובקבלת הרכב לוודא שמה שהוצהר גם התקבל. זה במסגרת קבלת הרכב, כמו בדיקה לשריטות הקטנות והמצאות כל הציוד המחוייב במכונית.

@dani12אני.לגמרי מסכים איתך, ואם צריך משלים כיסויים בדלפק. העניין הוא שלא תמיד אפשר להשלים ביטול השתתפות עצמית שלם - לא בהזמנה ולא בדלפק. מכל מקום, בדרך כלל המידע יימצא באתר החברה, ואם צריך מתקשרים או שולחים מייל כדי לבדוק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

ותכין את עצמך לFake damage

זה פחות או יותר מסכם את הסיוט שלי בכל השכרת רכב, בארץ או בחו"ל. 

אין מבחינתי דיל ללא ביטול השתתפות עצמית מלא. כדי למנוע את כל מה שכתבת, אני חושש שרצוי מאד שהוא יהיה בחברה עצמה, ואז אין להם שום אינטרס לפייקים.

אני חושב שלאור כל מה ששמעתי כאן, אני חוזר להצעה של הרץ דרך הסוכן בארץ, למרות שאני לא מוצא בשום מקום מה כולל הביטוח ביטול השתתפות "פרמיום" שלהם. 

זה יצא הבדל של בערך 300 אירו מההצעה הזולה דרך רנטל (אחרי תוספות של הביטוחים שלהם). שווה לי את השקט הנפשי.

בגלל חוסר הבהירות בביטוח, אני אאלץ כנראה גם לדבר עם מישהו בטלפון, כיאה לבומר עם תעודות.

תודה לכולם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

להבנתי מדובר בהחזר  ולא בביטול, השתתפות עצמית. קרא כאן וכאן. לדעתי עליך לדבר גם עם הרץ בישראל וגם עם הרץ ברומניה, שיתכן שישמחו למכור לך את הכיסוי בדלפק, אבל אולי כלל לא מציעים אותו.

אם אתה מתכוון לרכוש ביטוח החזר השתתפות עצמית בדוק בעוד מקומות, למשל כחלק צביטוח הנסיעות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 28.10.2022 בשעה 14:44, natco כתב:

היו כאן די הרבה שרשורים דומים, אבל לא הצלחתי למצוא משהו שירגיע אותי לגמרי.

יש לנו נסיעה די ארוכה באביב, ורכיב הרכב הפך לעניין שכדאי להקדיש לו מחשבה.

כבומר, מאז ומעולם סגרתי את עניין הרכב דרך אחת החברות הגדולות, בסוכנות בארץ.

הפעם, ההפרש הפך למשמעותי (פי ארבעה מההצעה הזולה ביותר ברנטלקארס לסיקסט (שלמה) או פי שניים מיורופקאר דרך רנטל להרץ בארץ).

השאלות:

1. האם אפשר בכל מקרה לסמוך על סוכנות מקומית לא מוכרת שיש לה, נניח 8000 ביקורות עם ציון "fabulous"? האם הביקורות ברנטלקארס בכלל אמינות?

2. האם ביטוח ביטול ההשתתפות של רנטל באמת שווה משהו? אני תמיד עושה את הביטוח הגבוה ביותר בחברה עצמה, כדי לא להתעסק בכלל עם הנציג בהחזרה. הסידור ברנטלקארס קצת מפחיד אותי, אפילו אם בסוף הכסף יוחזר לי.

תודה מראש לעונים.

הבנים שלי (שלא השכירו מימיהם רכב בחו"ל) צוחקים עלי שאני עתיק ולא מבין כלום. אשמח לחזור אליהם עם טיעונים מנצחים :-)

בביקור שלי בכריתים הזמנתי דרך rentalcars מסוכנות לא מוכרת בשם SK והשירות היה 100%.

• אהבתי 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

להבנתי מדובר בהחזר  ולא בביטול, השתתפות עצמית.

אם זה אכן כך, זה משאיר אותי רק עם שלמה.

בינתיים, נעלמו המחירים לתאריכים שלי.

לתאריכים יותר קרובים, המחירים כבר דומים מאד למתחירים, אבל עכשיו חורף, באביב זה מחירי "עונה".

Screenshot_2022-10-29-21-18-10-82_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

פורסם

שכירת רכב ביוון זה משהו מיוחד, יש סוכנויות בכל קרן רחוב והפרוצדורות שלהם לא דומות לאף מקום אחר. אל תשליך מכרתים לשום מקום, חוץ מאשר, אולי, לאי יווני אחר.

פורסם

הזמנו דרך Rentalcars בסוכנות Goldcar  בשדה התעופה של ניס בצרפת.

על הסוכנות עצמה (גולדקאר סניף ניס) ראינו לא מעט ביקורות שליליות אבל הלכנו על זה בכל זאת.

הכל עבר חלק ובלי דרמות. רכב במצב מעולה, לא היו שום חיובים בהפתעה למרות שויתרנו על הביטוח שהציעו לנו בדלפק. הסתמכתי לחלוטין על ההחזר של Rentalcars במידה והיה קורה משהו אבל כאמור לא היה צורך. על סמך החוויה הזו הייתי שוכר שוב בצורה הזו ללא שום התלבטות.

• אהבתי 1
פורסם

גולדקאר זה רולטה רוסית הפוכה, כזאת שבה האקדח טעון בכל הכדורים מלבד אחד, ואתם קיבלתם את ה-chamber הריק. לא הייתי ממליץ לאף אחד לנסות את מזלו איתם, בשום קונסטלציה ובשום מיקום.

פות"ש - בדקת מה יש לאופרן להציע? אם אתה רוצה, שלח לי את התאריכים והקטגוריה הנחוצה בפרטי ואבדוק לך איזה הצעות מקבלים עם כתובת IP אירופאית.

• אהבתי 2
פורסם

מעולם לא שכרתי רכב שלא דרך רנטלקארס.

לפני שנה קרה לי קטע מוזר ולא הצלחתי לשלם. מכיוון ששכרתי דרכם הרבה, קיבלתי מייל אחרי כמה דקות מ״איש שירות לקוחות שנותן שירות ללקוחות vip שמזמינים הרבה״, כך הוא הציג את עצמו. לא רק שפתר את הבעיה אלא גם נתן הנחה נוספת סתם כך. זה נמשך עוד מספר פעמים מאז (לא יודע מה יש להם נגד כרטיס האשראי הספציפי הזה) וכל פעם יכולתי לפנות אליו ישירות ולקבל מענה מהיר + הנחה נוספת (מבלי לבקש).

אז כן, אותי הם די קנו עם היחס הזה

• אהבתי 1

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 19 שעות, natco כתב:

אם זה אכן כך, זה משאיר אותי רק עם שלמה.

בינתיים, נעלמו המחירים לתאריכים שלי.

לתאריכים יותר קרובים, המחירים כבר דומים מאד למתחירים, אבל עכשיו חורף, באביב זה מחירי "עונה".

Screenshot_2022-10-29-21-18-10-82_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

יש איזו קבוצה של רומניה בפייסבוק,

יש להם דיל עם סיקסט ברומניה, תנסה אולי דרכם.

אבא של ארוסתי קיבל דיל ממש לא רע דרכם, הנחה יפה ומחיר נמוך יותר מהאתר של שלמה סיקסט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה.

אני חבר ותיק בקבוצה ההיא (ובעוד כמה בהן הבחור משווק את עצמו).

פורסם

דרך אגב אם כבר סיקסט,

יש עוד שני דברים ששווה לבדוק:

1. יש בחור בשם יניב שמן שיש לו קבוצה שקשורה לצפון איטליה בעיקר, אבל יש לו גם דילים עם כל מיני חברות השכרה שכוללים הנחות של 10-17%.

2. דרך כרטיסי אשראי יש גם כל מיני הנחות, למשל אם יש לך חבר או הוט, הייתי בודק. בדרך כלל לשני המועדונים האלו יש את ההנחות הכי יפות.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 18 שעות, Derish כתב:

גולדקאר זה רולטה רוסית הפוכה

מתאר לעצמי שנכווית מהם כהוגן?

לאחר הנסיון החיובי איתם ובמחיר זול מאוד ביחס למתחרים אמרתי לעצמי שהם אופציה בפעם הבאה שאצטרך. תודה על ההערה.

פורסם

לא שכרתי אצלם באופן אישי, אבל גולדקאר הם המקבילה האירופאית להוט מבחינת מוניטין, ולכל גוף הגנת צרכן במדינות האיחוד יש קלסר שמן של תלונות עליהם. מדובר בשחקן ותיק למדי שמאז ומעולם התנהל כמו עסקי העגלות של מוצרי ים המלח או הפורקס המצוי. הביזנס העיקרי שם היה לעבוד על תיירים בכל מיני תחבולות ואותיות קטנות ולעשות מכה בעיקר בתקופת הקיץ. עם השנים הם גדלו והצליחו כ"כ שיורופקאר רכשו אותם תמורת חצי מיליארד דולר בתור הזרוע ה'מלוכלכת' שלהם, שתניב הרבה רווח אבל לא תכתים את המותג. הם מככבים קבוע במדורי הצרכנות בעיתונות הבריטית, מתמודדים חדשות לבקרים עם תביעות קטנות, ומשלמים פיצויים גבוהים ללקוחות שרימו אך דואגים לנקות היטב את גוגל כדי שאף אחד לא יגלה את זה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...