Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, TZR84 כתב:

זה הכי דעות קדומות. בעיות חשמל זה עניין של צרפתיות משנות ה90 ותחילת המילניום. הצרפתיות ב10 שנים אחרונות נטולות בעיות חשמל.

על הגיר בכלל לא נדבר כי הגיר של EISIN שמותקן בPSA טוב בפער מהגיר 6 הילוכים המיושן של מאזדה. לא רק שהוא אמין, הוא חלק ומהיר מאוד. אולי שני בתעשייה רק לZF האגדי.

ברור בגלל זה יושב לידי רב כל תחילת נסיעה, כמה שטויות אתה רושם בלי שום סימוכין.

הצרפתיות של השנים האחרונות הן לא צרפתיות הישנות. תשחררו מהסטיגמות האלה.

מנוע 1.6 טורבו בנזין (165/180) וה1.5/1.6 טורבו דיזל סופר אמינים בלי שום מחלות ובעיות. ה1.2 קיימת לו בעיית הרצועה שאפשר לפתור ע"י צמצום מרווח טיפולים והקדמת החלפת הרצועה. מעבר לזה מנועים מעולים והגיר יפני של איסין 0 תקלות.

אני מבקר במוסך של לובינסקי רק לטיפולים ואפילו הם לא תמיד בזמן ועם קצת חריגות והרכב מציג אמינות מופתית. רוצה שאצרף לך היסטורית טיפולים?

רכב בן 3 וחצי עם 110K רק טיפולים + פעם אחת עדכון מולטימדיה + פעם אחת כיול מצלמת בטיחות לאחר החלפת שמשה.

עבדתי במוסך שנתיים(בזמן בית ספר-בית ספר מקצועי)ואח שלי עוסק במכונאות ועוד שנה פותח מוסך. 

הם ממש לא נטולות בעיות חשמל,כמה פעמים באו צרפתיות עם כל הנורות דולקות,סתם קצרים,ופשוט בעיות מוזרות שפשוט נדירות ביפניות. 

מאוד בא לי 208gti,ואני מאוד אוהב את ההגה הקטן של הצרפתיות,והספורטביות שלהם נהדרות.

3008 זה הרכב הכי נוח שנהגתי בו,ואם הייתי בעל משפחה זה היה הרכב שהייתי בוחר,אבל ל3 שנים ומחליף. 

אבל בתור אחד שעבד במוסך,צרפתיות זה כאב ראש. 

נכון,אין צרות בחשמל כמו ליפני 20 שנה,הרבה פחות אבל עדיין יש. 

רכב בן 3.5 עם 110 קמ וזה מראה על אמינות?נו באמת...זה רכב חדש.

עוד 8 שנים שתגיע ל250 אלף קמ,שם תראה יופי את ההבדל בן מאזדה לצרפתיות.

שוב,אמרתי לפסול את הצרפתיות בגלל הכוונה להחזיק את הרכב 10 שנים. 

במאזדה תטפל פעם ב20 אלף קמ,לא משנה כל כך השמן,פלגים תחליף פעם ב100k,פלטרים פעם בכמה שנים,והרכב יעבור את ה300 אלף קמ בלי בעיות. 

רכב עמיד לתחזוקת יהיה בסדר...וזה רכב שצריך ל10 שנים,בנוסף שיהיה שווה כסף עוד עשור. 

אני לא אומר לתחזק תחזוקת שבר,אבל זה רכב ששורד פשוט טוב יותר. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, Ido12 כתב:

פותח אשכול:אם רוצה לחסוך לעצמך כאב ראש cx3 זה רכב ל10 שנים. 

לנסות להיות יצרתי זה כואב. 

מקווה שאין אף אחד שחושב שרנו אמינה כמו מאזדה. 

זה כמו שיגידו שקטמ אמינים כמו הונדה,זה בדיחה יפה אבל לא המציאות.

ולמה שפות"ש השרשור יקח לעצמו רכב שפחות מתאים לו ולמשפחתו בגלל דעות קדומות?

אין עוררין על האמינות של המאזדה, אבל יש לזה מחיר בדמות מחירה היקר, הנוחות והצפיפות מאחור.

רנו קפצור בדורו החדש עולה על המאזדה CX3 כמעט בכל פרמטר לדעתי, ולא נשמעו עד כה תקלות ברכב הזה.

אין שום סיבה שילדיו של פותש יסבלו מצפיפות במושב האחורי רק כי הוא דואג לאמינות של מאזדה!

פורסם
לפני שעתיים, Ido12 כתב:

בן 3.5 עם 110 קמ וזה מראה על אמינות?נו באמת...זה רכב חדש

חדש? חחחח. רכב עבודה שנוסע קמ כזה משול לרכב בן 8 שנוסע 15k בשנה. עם 0 תקלות עד כה זה יופי של אמינות.

פורסם
לפני 4 דקות, TZR84 כתב:

חדש? חחחח. רכב עבודה שנוסע קמ כזה משול לרכב בן 8 שנוסע 15k בשנה. עם 0 תקלות עד כה זה יופי של אמינות.

אם 110 קמ אלף בלי תקלות נחשב טוב,חכה שתראה מה זה מאזדה 2 עם 400 אלף שלא מוציאה ציוץ..... 

הכל יחסי. 

רכב בן 3 זה רכב חדש. 

רוב הבעיות ברכב הם עניין של זמן,פחות של קמ.

עוד 100 אלף קמ שתצטרך לשפץ טורבו,בהצלחה. 

או חלילה שיתחיל נזילה מראידטור חימום,שרק עבודה יקחו לך 5 אלף כי צריך לפרק חצי פנים רכב. 

לא רואה פיגו שנתון 2008 על הכביש,לעומת מאזדה 3/סיוויק. 

מי מבטיח שהרנו תשרוד 10 שנים?דגם חדש,אין מספיק ניסיון וחובת ההוכחה אלהם. 

וזה לא נגמר ברכבים יפנים. 

אופנועים של הונדה שורדים 200 אלף בלי בעיה. 

המקבילים ב100k בגריטה כבר. 

תעשה סיבוב בפרקיות/מוסכים,את התשובה שלך תראה לבד. 

הרכב ספורט היחידי הישן בכביש שנשאר אמין זה מיאטה,וזהו בערך. 

אם אתה חושב ש8 שנים על הכביש משתוות ל3 שנים עם קמ גבוה,בהצלחה. 

אתה לא הבן אדם לדבר איתו על אמינות.

פורסם

בדיוק, הוא מדבר על רכב בן 3 שנים וגאה בזה שהוא נוסע ואמין,הוא גאה בזה רק בגלל שזה צרפתי. אם היה מדובר ביפני קוריאני הוא לא היה משוויץ בזה כי זה דבר של מה בכך(מובן מאליו שיגמעו גם 150 אלף ב5 שנים בלי ציוץ).
וזה בדיוק העניין, כמה צרפתיות ישנות יש על הכביש ?
על איזה רכב נוסעים המוסכניקים ?
למה מחירונים של צרפתיות מתרסקים ? למה משלמים פחות מהמחירון ?

אני חוזר, הכרתי חברים שהתפתו וקנו רכב צרפתי יד 2 ב3-4 שנים מעל השנתון של רכב אמין באותו המחיר (דוגמא: פיגו 2017 במקום טויוטה 2013-4) ובילו הרבה שעות במוסך וזה עלה המון!

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

העניין הוא שהחלוקה היא לא כזו דיכוטומית כמו שנראה שמוצגת פה.

יש לפג׳ו, לשם הדוגמה, דגמים אמינים יותר ופחות. יש כאלה שנראים עם אמינות מצוינת (בדגש על הבנזין 1.6) וכאלה שאני לא הייתי ממליץ להתקרב (1.2, גם אם מקצרים טיפולים). מזכיר שגם לטויוטה היו פלופים בדמות המנועים עם הבוצה והגיר הרובוטי. קונים דגמים ולא חברה. זה מזכיר לי פאנצ׳רמעכרים שמוכרים לך ״גודייר״ או ״דאנלופ״, כאילו הדגם לא משנה, אתה קונה את החברה.

ב-150 אלף שקלים הייתי לוקח מאזדה 3 סדאן וזהו, ונשאר עם עוד קצת כסף בכיס. אבל גם בה צריך לטפל היטב, ובטח לא להגיע לתחזוקת שבר או להזניח כי ״יפנית״.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Ido12 כתב:

אם 110 קמ אלף בלי תקלות נחשב טוב,חכה שתראה מה זה מאזדה 2 עם 400 אלף שלא מוציאה ציוץ..... 

הכל יחסי. 

רכב בן 3 זה רכב חדש. 

רוב הבעיות ברכב הם עניין של זמן,פחות של קמ.

עוד 100 אלף קמ שתצטרך לשפץ טורבו,בהצלחה. 

או חלילה שיתחיל נזילה מראידטור חימום,שרק עבודה יקחו לך 5 אלף כי צריך לפרק חצי פנים רכב. 

לא רואה פיגו שנתון 2008 על הכביש,לעומת מאזדה 3/סיוויק. 

מי מבטיח שהרנו תשרוד 10 שנים?דגם חדש,אין מספיק ניסיון וחובת ההוכחה אלהם. 

וזה לא נגמר ברכבים יפנים. 

אופנועים של הונדה שורדים 200 אלף בלי בעיה. 

המקבילים ב100k בגריטה כבר. 

תעשה סיבוב בפרקיות/מוסכים,את התשובה שלך תראה לבד. 

הרכב ספורט היחידי הישן בכביש שנשאר אמין זה מיאטה,וזהו בערך. 

שוב חוזר הניגון. אני מכרתי לפני שלושה שבועות וואגית בת 22 עם קרוב ל 230K ק"מ שהחזקתי מיומה הראשון על הכביש באמינות מצוינת, נו אז מה ? כל הוואגיות כאלה ? ודאי שלא, מרבית אחיותיה כבר מזמן בזבל, וחסרות מזדות שישבו עליהן שבעה בגלל שכבר לא היה כדאי לתקן אותן בגילאים כאלה ? ברור שלא. והאמירה כאילו מזדה מחזיקה בלי בעיות 400K ק"מ יכולה להיות נכונה לרכב ספציפי, מרביתן ודאי לא. יש פה בפורום מישהו עם ברלינגו שכבר עשתה מעל 300K, גם לא אומר כלום, יש לי שכן שלא מוכן לוותר על ה ZX בת השלושים שלו, כנ"ל. באופן כללי ברור שכדאי לתקן מכוניות יפניות ישנות מאוד, כי יש מי שיהיה מוכן לקנותן, צרפתיות הרבה פחות כדאי, אם בכלל, וזו הסיבה שאתה רואה יותר יפניות עתיקות מאשר צרפתיות. רוצה לקבל פרופורציה, תן קפיצה ליוון שאל אותם איך זה שלמשטרה שם יש קסארות עתיקות ( לזכרוני הכי חדשות הן בנות עשרים ), רוצה דוגמאות אחרות, לך תספור פנדות דור ראשון באיטליה, רמז, צריך יותר מחשבונית חרוזים, גם בשביל לספור את השנים שהן על הכביש. הנסיון הפרטי שלך כבודו במקומו, לא באמת מהווה קריטריון. 

• אהבתי 1
פורסם

האמינות של היפניות הותיקות טובה יותר על זה אין ויכוח וגם לא אמרתי שלא. עובדתית ברור שתראה המון מאזדה 3, סיויק וקורולה ישנות כי הן גם מכרו פי כמה יותר מכוניות מהצרפתיות לכן מן הסתם יהיו יותר על הכביש.

הדיון הוא על האמינות של הצרפתיות העדכניות, פות"ש לא רוכש רכב בן 10 אלא רכב חדש. עובדתיות הצרפתיות התקדמו שנות אור באמינות בשנים האחרונות ורב הדגמים מציגים אמינות מצוינות בלי בעיות בחשמל כמו שהצגת ומערכת קירור. זה דברים שעובדתית רובם המוחלט עבר מהעולם. מוזמן להצטרף לפורומים בפייסבוק של הצרפתיות ותראה שכמות התקלות זעומה בדגמים החדשים.

לפני 17 שעות, Ido12 כתב:

אתה בעצם טוען שאם יש לי רכב שאני נוסע בו מעט אבל הוא בן 8 ונח כל היום בחניון מקורה הוא אמור להציג אמינות עדיפה מרכב שנמצא כל היום בכביש ועובר חיים קשים וק"מ גבוה? תשמע אתה מגוחך.

בלאי שנוצר רק מזמן כמעט לא קיים, הרכיבים עמידים מאוד. אין היום במכוניות צינורות שמתייבשים או פלסטיקים שמתפוררים רק בגלל הזמן אנחנו כבר מזמן לא שם. מה שיוצר את עיקר הבלאי זה שימוש מנסיעה שמאמץ את הרכיב ומפעיל כח כלשהו בין אם זה במנוע, מתלה או גיר. הרכב נוסע, יהיה בלאי זה לא משנ אם זה חדש ונוסע המון או ישן שנוסע מעט - זה בדיוק אותו דבר.

לפני 15 שעות, תחבצ כתב:

אם היה מדובר ביפני קוריאני הוא לא היה משוויץ

בוא תשאל את הקיה סיד שהעפתי חדשה מהחברה עם 40 אלף ק"מ שהלך לה גיר, יוניט בלם, בעיות במזגן רעידות ומסרק הגה. רכב בן 3 בקושי נסע. לא יודע מה יש להשוויץ. או הCX5 שגיסי קיבל מהליסינג שעברה בשנה הראשונה 3 כיווני פרונט עד החליפו לה מסרק הגה תקול. יש מספיק דוגמאות גם ליפני וקוראני חדשים לא תקינים מהחברה, תריץ חיפוש תמצא פה בפורום דיווחים על איוניקים ששפכו מנוע עם פחות מ100K לא חסר ולא רכב אחד.

פורסם
לפני 39 דקות, TZR84 כתב:

אם היה מדובר ביפני קוריאני הוא לא היה משוויץ

גם אלו שקנו קורולה חדשה ב-2008 עם הגיר הרובוטי לא השוויצו..

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קח יונדאי וניו. לא יקר לסגמנט וגם מרווחת יחסית ל2 ילדים מאחורה,ֶגיר רציף ונראה מאוד אמין ל10 שנים וגבוה ונוח לישיבה

פורסם
בתאריך 11.10.2022 בשעה 00:22, Ido12 כתב:

זה לא דעות קדומות. 

מאזדה תיהיה אמינה יותר בפער מחברתינו הצרפתיות,ותחזוקה קלה יותר. 

הכי לא דעות קדומות,אין במאזדה בעיות חשמל בכלל+גיר פלנטרי שהוכיח את עצמו,והמנוע בערך הכי עמיד לתחזוקת ״יהיה בסדר״. 

כשאתה מנבא איך דגם מסויים יזדקן לפי הסמל שעליו זה סופר דיעה קדומה.

לכל יצרן יש דגמים יותר אמינים ופחות אמינים. אני נסעתי 25 שנים ברנואים והבעיות שהיו לי היו דווקא ביפאניות שהחזקתי במקביל, פורד נחשבו מאוד אמינים עד הפוקוס הידועה לשמצה, טויוטה עם הבוצה ועוד.

תבחן רכב לפי הדגם הספציפי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...