Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

סגרנו טיסה לקנדה (לטורונטו) באוקטובר.

בברוטו יש לנו שבועיים לטייל, נטו 12 ימים.

אשמח להמלצות לכמה דברים:

1. באיזו חברה כדאי לשכור רכב? (רוצים לשכור בשדה בטורונטו) רצוי כמובן עם כל כיסוי אפשרי ועם ביטול השתתפות עצמית ולא החזר. כרגע אני בונה על קטגוריה מעל הקורולה, כנראה רכב מנהלים כלשהו. נראה לי משהו כמו אימפאלה.

2. המלצות לאטרקציות בתחום הרכב והתעופה יתקבלו בברכה, עדיף באיזור טורונטו, עם אפשרות לנסיעה של שעתיים עד 3 שעות לכיוון.

3. המלצות למוזיאונים מעניינים בטורונטו והסביבה.

4. המלצות לפארקים מעניינים ומקומות עם נופים מרהיבים.

5. כמה זמן כדאי להקדיש לאיזור של מפלי הניאגרה?

6. האם כדאי לשלב טיסת פנים לאיזור אחר בקנדה או שעדיף להתמקד בטורונטו והסביבה?

7. כמה כסף לדעתכם צריך זוג ביום? אנחנו לא מחפשים מסעדות יוקרה ולא עושים שופינג, אולי בקטנה (בכל אופן זה לא מרכז הטיול).

8. המלצות למסעדות עם אוכל מקומי. אני אוכל את רוב הדברים (לא אוכל מאכלי ים, לא מטעמי כשרות אבל) אבל בת הזוג לא אוכלת בשר למעט עוף, כך שעדיף שהמקום יגיש גם דברים סטנדרטיים (אם לא אז נסתדר בצורה אחרת).

אם יש גם המלצות למסעדות שמגישות המבורגר טוב או בתי קפה מעניינים ומאפיות מעניינות - גם הולך.

9. אם כבר העלתי שופינג, איך מחירי ציוד הצילום בקנדה? האם יש להם חנות דומה ל-B&H האמריקאית? שוקל להתחדש באיזו עדשת tele zoom טובה.

תודה!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מחזיר אותי 4 שנים לאחור - טיסה לוונקובר, 3 ימים בעיר, שכירת רכב - נסיעה של 10 ימים קודם מערבה (לעיר וונקובר) ואז מזרחה עד קלגרי, טיסה לטורונטו, כמה ימים אצל משפחה שם והביתה. ממליץ לך לקרוא את הפוסט ההוא שלי.

טורונטו ענקית. רק לצאת מהעיר יכול לקחת שעה שעתיים ויותר, וזה כולל קטעים ב-401 שהוא הכביש המהיר הרחב ביותר בעולם (ולפי סטטיסטיקה שראיתי - השני מבחינת כמות כלי הרכב ליממה, שני רק לאיילון). לפני כ-14 שנים אותו קרוב משפחה לקח אותי לבית קייט של חבר על שפת אגם יורון - זו היתה נהיגה מתישה של די הרבה שעות. בכלל, המרחקים בקנדה מגמדים כל מה שהכרת באירופה.

נסיעה למפלי הניאגרה זו נסיעה של יום (הלוך ושוב), ואני נסעתי עם המשפחה וויתרנו על אטרקציות מהסוג של שייט מתחת למפלים. בדוק האם אתה רוצה לעשות עוד דברים בסביבה ולישון שם. צריך להוסיף - זה זכרון מ-2008.

מוזיאונים יש קצת במרכז העיר, איכותיים מאד, תלוי בתחומי העניין. כל מדריך במרשתת יפרט אותם. יש גם כרטיסים מוזלים לכמה אתרים.

לכמה זמן אתם נוסעים? התחושה שלי היא שטורונטו היא עיר לכמה ימים, כך שאם יש לכם זמן בהחלט הייתי שוקל לטוס למערב. מבחינת מרחק זה tcon אבל יש טיסות בקצב של מוניות שירות. אם יש לכם זמן וכסף זה בהחלט מומלץ.

עוד כמה פרטים:

1. וודא שיש לך ETA או איך שנקרא האישור להכנס לקנדה עם דרכון ישראלי. פרוצדורה קטנה, אבל מחוייבת. הכניסה לקנדה נעשית באופן אלקטרוני, בלי מגע יד פקיד. אתה ניגש לעמדה, מצטלם וממלא טופס אלקטרוני של איזה 800 שאלות, בעיקר על המטען שאתה מכניס לקנדה. אצלי הטופס היה זוגי, אבל צריך לבדוק מה המצב אצלך שכן להבנתי אתה וזוגתך אינכם זוג רשמי. 

2. תקשורת - סים מקומי הוא עניין יקר מאד. עדיף סים בינלאומי ישראלי בסגנון הכרטיסים של פלאפון או הדואר. כמובן לוודא שהטלפונים שלכם מסתדרים עם התדרים הקנדיים.

3. אמצעי תשלום - הכל בכ"א - בשהות של 3.5 שבועות הוצאתי פחות מ-100 דולק במזומן. אתה מנוסה ומכיר את ההמלצות שלי בעניין. יש לזה יוצא מהכלל אחד - בחלק מהמקומות התשלום בתחב"צ הוא במטבעות שאתה משלשל לקופסה ליד הנהג, בלי בקרה ובלי כרטיס. יש מקומות בהם אפשר לשלם ישירות בכ"א בכניסה לאוטובוס או לרכבת. כיון שהדברים האלה משתנים עליך להכין שעורי בית (בתקופה שבה נסעתי טורונטו היתה בתהליכי מעבר לתשלום אלקטרוני, שעדיין פעל באופן חלקי מאד). 

4. ציוד צילום - עד כמה שאני יודע אותו קרוב משפחה - שהוא וזוגתו חובבי צילום ברמות הגבוהות ביותר - מצטייד בדרך כלל דרך המרשתת. עם זאת, כאשר אני נסעתי הבן שלי שלח אותי לאיזה חנות באדמונטון כי מצא שם עדשה במחיר מגוחך (יחסית לנתונים לאיכות שלה) - בזכות יציאת דור חדש שלה.

5. בניגוד לתדמית ההגונה והרגועה של הקנדים היו לי כמה אירועים שהתאימו יותר למפגש עם אינדיאנים ים תיכוניים. זה כלל ניסיונות לתחמון בקניות בקניון, חסימת מעברים כי הקנדי חושב שזכותו לעצור באמצע מעבר עולה על זכותו של מישהו אחר לעבור בו, ואפילו התקלות בחמומי מוח ובסתם אנשים וולגריים להפליא. הקטע היה שכאשר סיפרתי על הארועים לקולגה שחזר מהשתלמות של שנתיים בקנדה הוא היה המום, כי הוא לא זכר אף ארוע כזה. כנראה שאורח לרגע רואה  כל פגע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial כמו שציינתי, 14 ימים ברוטו ונטו 12 ימים.

כן רוצים לעשות אטרקציות באיזור של מפלי הניאגרה ולכן מתלבטים אם להקדיש יומיים או שלושה.

לגביי ה-ETA - כן, אנחנו לא זוג רשמי. יש משהו שחשוב לדעת שאסור להכניס?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

קרוב לטורונטו. איזור מהמם.

algonquin park

simcoe lake

טריקים נהדרים, קיאקים... תבדוק מזג אוויר 

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

250-300 ק"מ לכיוון - סביר?

איך הכבישים והנהגים? לצפות למשהו ברמה של מדינות אירופאיות טובות (גרמניה, אוסטריה, הולנד) או למשהו בסגנון של הארץ?

פורסם (נערך)

כבישים טובים, חלקם חד מסלוליים. אבל יש הרבה נזקי חורף ובהתאם לכך תיקונים, ובמקומות בהם נסגר נתיב ההמתנות ארוכות.

נהגים אדיבים, בערך. נהג שממתין לחניה יצפה שכולם ימתינו לו, גם 15 דקות. מצד שני, אם לא תפנה ימינה באדום (במקום בו זה מותר, וזה שונה ממקום למקום) צפה צפצוף. די מקפידים על מהירות, ב-BC ואלברטהה נתקלתי בלא מעט לייזריסטים שבדרך כלל עמדו על  המפרדה.

חשוב מאוד לקרוא על חוקי התנועה כי הם שונים מאוד ממה שאנחנו מכירים, להביא בחשבון שנהגי רכב חירום ואוטובוסי תלמידים יכולים לדווח על עבירות כלפיהם, ולהכיר את התמרורים והרמזורים המוזרים שלהם, שהם שעטנז בין האירופיים לאמריקאאים. סתם, דוגמה, בפניה שמאלה רמזור עם הבהבוב מהיר מסמל פניה "מוגנת" (אם כי יש מהלך להחליפם לרמזורים עם חץ, בדומה לאירופה).

לגבי הכניסה כזוג או כשני בודדים - מציע לך לטלפן לשגרירות ולשאול. אנמ חושב שהמערכת תאפשר לכם להכנס כזוג, אבל לא בטוח. לגבי מה מותר להכניס - יש מידנ מלא באתריל הרשמיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש דרך לזהות איפה מותר ואיפה אסור לפנות ימינה?

ואני מכיר את העניין הזה של הפניה ימינה ברמזור אדום מטיולים באירופה, אני חושב שראיתי נהגים עושים את זה בברלין ובבודפשט.

פורסם (נערך)

זה תלוי במחוז ובעיר. באזורים בהם זו ברירת המחדל איסור יבוטא על ידי תמרור האוסר זאת על עמוד הרמזור. זה קצת שונה מאירופה, כי אין לך החץ קטן הירוק ימינה.

דרך אגב, עד כמה שאני זוכר יש רמזור ייעודי לכל נתיב, אבל יתכן שזה רק בחלק מהמקומות.

לגבי מילוי 12 יום - בדוק אולי נסיעה למונטריאול. דומני שראיתי שהיא מעניינת. אישית לא ביקרתי בה.

המערב, שעליו המלצתי, מדהים, אבל דורש יותר זמן מה שיש לך. כלומר אפשר לנסוע לכמה ימים לרוקיז המדהימים, אפשר לעשות כמה אתרים מדהימים ב-3-4 ימים. טיסה לאדמונטון או קלגרי או, אולי, Kelowna, אבל זה תלוי במה וכמה שתמצא בטורונטו.

שים לב שיש הבדלים בחוקי הנהיגה ובתמרורים בין הטריטוריות השונות אמנם הבדלים קטנים, אבל מומלץ להכיר אותם. מכל מקום, אין לך סיבה לנהוג בטורונטו, יש תחתית ויש אוטובוסים ורכבת לנמה"ת (שנמצא ב-Missisauga שממערב לטורונטו). אם תצא מחוץ לעיר זה סיפור אחר, אבל הנהיגה מרובה וכדאי להתכונן היטב מראש.

פורסם (נערך)

החזרת אותי 3 שנים אחורה, איזה כיף לכם, זה אחד המקומות שהכי נהנתי בהם בחו"ל.

(אני כן חושב שכדאי לשלב את מונטריאל)

אני נסעתי ל 24 יום ברוטו, התארחתי אצל חבר בטורנטו ומשם חילקתי את זה ל-2 טיולים

האחד קטן יותר מעגלי - מטונרטו לקינגסטון (שם מתחם אוטלט שמרוב שהיה מעולה חזרנו אליו פעם שניה), עברנו את הגבול לארה"ב בעיקר עבור פגישה עם משפחה, ביקרנו בסירקיוז, סקרנטון ורוצ'סטר (אני כבר לא זוכר מה היה איפה), ובסוף למפלי הניאגרה בצד האמריקאי, למחרת עברנו לצד הקנדי, יש שם מתחם גדול סוג של לונה פארק של אטרקציות, התלבטנו מאוד אם להשאר שם לילה נוסף כדי להרוויח עוד כמה שעות בילוי והחלטנו שלא (בעיקר שיקול עם הילדים, אם הייתי בלי הילדים הייתי נשאר).

בטורונטו :

יש גן חיות - הוא בשטח עצום, זה היה פשוט גהנום (פירוט מטה)

- יש גם מוזיאון מדע, אולי יותר לילדים אבל גם אני נהנתי מאוד.

- יש במרחק נסיעה של 30-40 דקות מופע של medieval times, נחמד, מקבלים מנות עוף לאכול עם הידיים, במופע עצמו יש אנרגיה אבל אולי בגלל המבטא והרעש ואולי בגלל הילדים לא הצלחתי להבין את מה שהם אמרו ואז בלי קונטקסט פשוט רואים מלחמה מזויפת כמו של פעם וזה קצת מבאס, הילדים מאוד התלהבו, אני פחות התחברתי אבל לא הייתי מוותר על זה.

הטיול הגדול יותר היה כלפי מעלה ורחוק (כ 7 ימים), לכיוון קיובק ומונטריאל

- במונטריאל נפלנו על פסטיבל, היה פצצה, MONT ROYAL (נק' תצפית + אגם), שוק מקורה

- פלנטריום 

- ב MONT ROYAL (מהצד השני), בימי ראשון יש נגינה על תופי תם-תם (לא להקה, פשוט כל אחד שרוצה מגיע עם התופים ומצטרף לניגון), בהתחלה היה נראה עלוב, ככל שעבר הזמן עוד ועוד נגנים הצטרפו וזה נהיה חגיגה, ממש ממש כיף

- נסענו לקיובק סיטי

- עשינו קמפינג בקיובק, קר מקפיא בלילה, מפחיד (בגלל הדובים) אבל חוויה בלתי נשכחת, בחושך המוחלט ראינו את הזוהר הצפוני

- בדרך חזור רצינו לעשות שיט עם לוייתנים, אבל זה היה במרחק מאוד מאוד גדול והחלטנו להסתובב חזרה.

- בדרך חזרה לטורנטו עברנו ב OTTAWA, על המזל שלנו -  פסטיבל צלעות. דוכנים מלאים בצלעות מכל הסוגים עם אין סוף רטבי ברביקיו, פשוט תענוג !

* כמו שאתה מבין, נפלנו על לא מעט פסטיבלים, תבדוק מה מתקיים בתאריכים שאתה הולך.

כמידע נוסף, מצ"ב כל מיני דברים שכתבתי בזמנו ולא יצא לי לסיים ולכן לא פרסמתי :

מונטריאל (מומלץ)

בדרך למונטריאל / מחוז קיובק, מתחילים לקבל את ההרגשה שעברת גבול למדינה אחרת.

פתאום כל השלטים הופכים לצרפתית, כל שמות הרחובות הופכים לשמות מוזרים בצרפתית (שקשה לעקוב מה ההבדל בשם בין רחוב X לרחוב Y), הוויז קורא ליציאות בכביש המהיר כ Sortie במקום Exit ומשום מה הטלפון הפסיק סנכרון עם הרשת הסלולארית, ממש כאילו עברתי למדינה אחרת.

הזמנו מלון ב DOWNTOWN ל 2 לילות (הסתבר כהחלטה נכונה), את הנסיעה הארוכה עם הרבה הפסקות ביצענו ביום שלפני כן, כשהגענו בלילה לקחתי מלון דיי זול 95$ + מיסים, רק כדי לשים את הראש.

חנייה בעיר דיי יקרה, ראיתי חניות ב 20-25$, אני לקחתי חנייה במלון – 29$ ללילה + מיסים, יקר אבל נותן שקט נפשי, אין ממש סיבה להוציא את הרכב מהחנייה.

להפתעתי, בניגוד להרגשה הראשונית שלי (מצרפת), האנשים כאן דיי נחמדים וכולם מדברים אנגלית שוטפת.

Mont-Royal, פארק נחמד, חנייה בתשלום 3$ לשעה, לפעמים יש פעילויות שמארגנת העיר, אנחנו הגענו ליום גשום במעט ולכן היה רגוע, יש שם 2 דברים עיקריים :

1.      נק' תצפית על מונטריאל – נק' תצפית יפה, במיוחד כשמסתכלים על האופק. נמצא כ 5-10 דקות הליכה מביתן ה INFO.

2.      אגם נחמד (בכיוון השני), יש שם מסעדה בינונית, מחירים סבירים למקום תיירותי (כלומר, יקר אך לא מוגזם).

שוק מקורה – אין שם שום דבר מעניין, לטעמי בזבוז זמן, בעיקר מוצרים (כנראה עבודות יד) במחירים מנופחים., יש גם מסעדה בקומה התחתונה ופאב בקומה העליונה, נראים נחמדים ואילו היינו ללא הילדים/הילדים היו ערים, כנראה שהיינו יושבים שם.

נפלנו על יום של פסטיבלים, במרחק 4 דקות הליכה מהמלון 4 במות של הופעות חיות, דוכני אוכל, דוכנים מגניבים של BELL  (חברת הסלולר המקומית) הכל מאורגן ומתוקתק, מלא אנשים אבל לא מרגישים.

בילינו כאן כ 6 שעות, הילדים ראו הופעות, אכלו בן&ג'ריס, הסתובבנו ברחובות, כמויות אדירות של חנויות.

הגענו בטעות גם ליעד נוסף – העיר התת קרקעית.

לימי החורף הקשים, הקימו עיר תת קרקעית מחוממת, להערכתי יש 3 קומות מתחת לאדמה, שטח עצום, כמויות אדירות של חנויות ולדעתי אפשר לחצות את כל ה DOWNTOWN דרך שם.

גישה עם עגלה לא נוחה, חצי קומה צריך לרדת דרך המדרגות וחצי קומה נוספת יש מעלית, יש שם הרבה מדרגות (ירידות/עליות של 5-8 מדרגות), נאמר לי שיש מעליות עד לרחוב דרך הקניון (שמתחבר לשם), אך לא בדקתי.

פארק ה MONT ROYAL מתפרש על שטח גדול, בצידו השני (מזה שהיינו בו ביום הראשון) יש פסל, בפסל מתרכזים בכל יום ראשון מתופפים לתופף על תופי תם-תם, לקראת הצהרים הצטרפו עוד ועוד נגנים ונהיה חגיגה של ממש. המשתתפים (שמגיעים מהבית כל אחד עם התוף שלו) גם נותנים לילדים קטנים לנגן ביחד איתם.

בכביש הקרוב חנתה משאית אוכל, שם קנינו בורגרים סבירים (לא קציצה קפואה) במחירים סבירים (10$ לבורגר), וישבנו לאכול על הדשא מול הלהקה שהתגבשה לה.

אזור הנמל

המוזיאון עצמו ממוקם באזור הנמל, יפה להסתובב שם, יש שם (תלוי בעונות ובמזג אוויר כמובן) משאיות אוכל, גלידות, מתנפחים, גלגל ענק, אומגה ושלל דוכנים – כשאשתי יצאה לטייל סיפרה שהיה מלא אנשים כי מזג האוויר היה נוח, כשאני יצאתי כבר התחיל להיות קצת גשום והמקום היה יחסית ריק.

הסטארבאקס המקומי

גם כאן יש סטארבאקס, אך יש גם את הבית קפה המקומי, קוראים לו Tim Hortons, יש שם קפה ביותר זול, יותר טעים, יש שם גם אוכל, כל מיני סוגי מאפינסים, דונאטים, בייגלים (סטייל טל-בייגלס) - יש עם חביתות גבינות, עם בייקון, עם בורגר, ועוד.

ארוחת בוקר טיפוסית עלתה לנו כ 20$, בגדול זה כולל 3 סנדוויצים, קפה, שוקו חם גדול ומאפינס (שמגיע כשלוקחים ארוחת COMBO)

פלנטריום במונטריאל

הגענו ביום חמישי בערב, בו הפלנטריום פתוח עד שעה 21:00, מסתבר שיש Thursday special שבזכותו שילמנו מחיר מופחת של 8 דולר למבוגר (+20 דולר חנייה!!) , במחיר כזה שווה להגיע, במחיר מלא, לדעתי לא.

עיקר התרכזות הפלנטריום הוא בהופעות וסרטים שמוקרנים בחדר על תקרה עגולה, בערך כל שעה יש סרט, בכניסה בוחרים 2 סרטים אליהם רוצים לשריין מקומות, בכניסה יש 2 תורים, קודם נכנסים אלו עם המקומות השמורים, אחר כך נכנסים כל השאר שעומדים בתור – על בסיס מקום פנוי.

התצוגה עצמה מתרכזת במטאוריטיים והיא בגודל חדר בודד, ולכן דיי מאכזבת.

הילדים איבדו את הסבלנות דיי מהר, מצד אחד זה מגניב שהם יראו פלנטריום (ואת הסרטים שמוקרנים ב 360 מעלות), מצד שני זה קשה מאוד לתפוס את תשומת הלב שלהם כדי שהם ילמדו משהו.

גן חיות טורונטו

אני קורא לו גן החיות מהגהנום.

בגלל שיש להם שטחים כל כך גדולים, גן החיות מפוזר על שטח ענקי, כל חיה מקבלת חדר בגודל של בית ממוצע בישראל, הם מפוזרים על פני כמה אזורים שלעיתים כוללים עליות וירידות. אפשר ללכת 5 דקות כדי להגיע לחדר של חיה ובסוף לא לראות אותה, כי היא יושנת בקצה השני.

הליכה קבועה של 4 שעות לא הספיקה כדי לראות את הכל שם, והאמת גם לא ראינו הרבה, רוב החיות היו בשנ"צ.

לשם השוואה היינו בגן חיות במינכן, גם גדול אך הרבה יותר מספק.

אישית הייתי מוותר על החוויה, גם הילדים מאבדים סבלנות בגלל הליכות מרובות ומיעוט חיות.

Montreal Science Centre

מוזיאון המדע מתפרש על 2 קומות, בקומה הראשונה היה תצוגה נחמדה על עכישים + אזור משחקים לילדים.

בקומה השנייה שלל פעילויות וניסויים מדעיים, לא אפרט אך התרשמות אישית שלי חיובית מאוד.

אשתי, שמדע לא מעניין אותה, יצאה באמצע, אני נשארתי עם הילדים כשעתיים נוספות בפנים, בסוף יש מתחם של בנייה עם כלי עבודה אמיתיים, נותנים לילדים ליצור דברים כראות דמיונם.

באחד התחנות בונים (כאילו) סירות מכל מיני חומרים ויש שם בריכה כדי שהילדים ישיטו אותם, לדעתי מגניב.

בצמוד למוזיאון יש מתחם אוכל עם אוכל טעים ומחירים סבירים.

נהיגה

ימינה באדום מותר עם נתינת זכות קדימה, אלא אם יש תמרור שאוסר זאת.

בדר"כ הנתיבים הימניים יהיו ריקים כי מי שממשיך ישר לא יחסום את הדרך למי שרוצה לפנות ימינה. כן, נחמדים כאן.

שמאלה בירוק :

1.      אם יש ברמזור חץ ירוק שמאלה, סע.

2.      אם הירוק הוא כללי (ירוק רגיל), תן זכות לנוסעים ישר מולך (שגם להם יש ירוק).

עובד נפלא.

מהירות מותרת לרוב 100 קמ"ש, נאמר לי שבדר"כ עד 20 קמ"ש מעל המותר לא עוצרים.

באזור קיובק, הרמזורים מוזרים, יש ירוק מהבהב, יש לרמזור 4-5 מנורות, רמזורים אופקיים, שלט שנראה כמו עצור, כתוב בו משהו בצרפתית ואף אחד שראיתי לא עוצר בו.

נהיגה תענוג, נהגים אדיבים, לא שמעתי צפירות, גם אם אתה נוסע לאט או מתעכב בשמאלי (בטעות), אף אחד לא יצפור או יהבהב לך, פשוט ימתינו בסבלנות.=

טעית ואתה רוצה להכנס לנתיב שהוא פקוק ? יתנו לך בשמחה.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם (נערך)

לגבי אתרים בטורונטו - צריך להוציא את פנקס של האשה, אבל מהזכרון - אקווריום גדול מאד (אישית אהבתי יותר את זה של וונקובר, אבל אתה כנראה לא תגיע לשם), מגדל CN,  ה--Royal Ontario Museum שכולל גם מדע וגם אמנות, הרבה שלדים של דינוזאורים, יש איזו שכונה עם הרבה גראפיטי שאיני זוכר כרגע את שמה. המרחקים הם די מרחקי הליכה או תחנה - שתיים בתחתית (הלא מסועפת).

לגבי נושא הפניה ימינה באדום - ככלל מותרת ברוב קנדה, אבל לא בכולה, ולפעמים החוק הזה הוא מקומי ברמת העיריה. לכן בדוק היטב ביעדים שלך. לגבי חריגה מהמהירות המותרת - מה שאני זוכר הוא סלחנות כלפי חריגה עד 10 קמ"ש בכבישים הבינעירוניים אבל אז טיפוס תלול של הענישה. מכל מקום, כבר כתבתי, בתוך טורונטו אין לך סיבה לנהוג. בחר לך מלון מרכזי או שקרוב לתחנה של התחתית. הרמזורים של 4-5 מנורות קיימים בכל קנדה וצריך להכיר אותם במסגרת קריאה כללית על הנהיגה, אם אתה מתכוון לנהוג שם. כבר הזכרתי את הרמזור המהבהב מהר לפניה שמאלה, זה בדרך כלל פנס רביעי מתחת לירוק המוכר. רמזור רוחבי הוא בדיוק כמו אנכי, אאל"ט בדרך כלל הירוק מימין והאדום משמאל.  

הקנדים קנאים מאד למרחב האישי שלהם, וגם של הרכב שלהם. המרחבים מאפשרים זאת. אל תתקרב פיזית לאף אחד  לא ברכב ולא ברגל, כולל חניה במרכז המשבצת וזהירות בפתיחת דלתות. ואם יש תור - המתן בהרבה סבלנות. אין לקנדים שום בעיה לעצור באמצע מעבר, ואף קנדי לא יפנה לך מעבר אם מסיבה כלשהי הוא חוסם דרך (כולל מעברים רגליים).

פורסם

@phpclub בעיקרון יש לנו טיסה למונטריאול ומשם טיסת פנים לטורונטו (כן, זה חוסך איכשהו 300 ומשהו דולר לאדם אז הסכמנו, כמובן שהכול תחת אותה הזמנה כדי שאם יהיה עיכוב כלשהו לא נפגע מזה).

השאלה אם כדאי לנסוע מאות קילומטרים לאיזור אחר כשיש לנו רק שבועיים.

אני לא רוצה להרגיש כמו טיול מאורגן (תפסת מרובה לא תפסת) ומעדיף למצות טוב את האיזור.

גן חיות וכאלה כנראה פחות ידבר אלינו, אנחנו מחפשים יותר נופים, ערים מיוחדות, עייריות ציוריות, אגמים או מפלים מיוחדים (חוץ מהניאגרה ואחד הפארקים שהציעו לי כאן).

לגביי מוזיאון המדע - יש שם אטרקציות שקשורות לתעופה? או סתם מייצגים מעניינים בתחום הרכב והמדע? משהו שיכול לדבר לבן אדם מבוגר ופחות לילדים?

דרך אגב, יש מפעלי רכב או מטוסים ששווה לבקר בהם?

אני יודע שה-A220 מיוצר בקנדה, אבל לא בטוח שיש ביקור במפעל.

פורסם (נערך)

למיטב זכרוני ה-A220 מיוצר (או היה מיוצר. לא יודע מה קרה בעקבות המעבר מבומברדיה לאירבוס והעברת לפחות חלק מהייצור לארה"ב) בשדה Mirabel בקוויבק. בדוק האם יש ביקורים.

תכנית של 12 יום הייתי בהחלט מפצל ל-2 אזורים, אלא אם אחד מהם תופס 10 ימים. כיוון שטורונטו אינה לונדון או ניו יורק עם מסה של אתרים, בהחלט הייתי בונה את הטיול בשני מוקדים, ובוחר בין נהיגה לטיסה ביניהם לפי לוח הזמנים והמצאות נקודות עניין בדרך.

בתצפית ממגדל CN יש תצפית על שדה תעופה קטן שעל שפת אגם אונטריו. 

פורסם

אנחנו לא הולכים להיות בטורונטו עצמה יותר מדי אלא באתרים מסביב.

לטורונטו נראה לי שנקדיש בין יומיים לשלושה.

פורסם

במוזיאון המדע לא זכור לי משהו שקשור לתעופה, אם כי זה לא מדבר אלי אז יש סיכוי שאני פשוט לא זוכר.

כמבוגר הייתי מדלג על מוזיאון המדע אבל כן הולך לפלנטריום, זכור לי כמקום מעניין, יש גם סרטונים על התקרה (אתה שוכב על כסא או על הרצפה) וסימולציה של הכוכבים.

7 ימים שעשיתי במונטריאל לא הרגישו כמו מרתון אבל יש מרחקי נסיעה גדולים, היינו גם עם ילדים שזה מאט את קצב הטיול עוד יותר, פשוט היה לנו ממש כיף שם אז הייתי מוסיף עוד יום.

מציע בחום לבדוק את נושא הפסטיבלים בתקופה שאתה מגיע, פסטיבל יכול בקלות למלא בין לך כמה שעות/חצי יום.

אני אישית אהבתי מאוד את אזור מונטריאל וקיובק, זה מקום שאני בהחלט אחזור אליו

בהנתן 12 יום אני חושב שהייתי עושה 7/8 ימים במונטראל/קיובק, 2 במפלי הניאגרה (זכור לי כמרחק לא גדול מטורונטו) ו 1/2 בטורנטו עצמה (זכור לי גם שייט בטורנטו שהייתי מתלבט לגביו, היה מסחרי מדי)

פורסם

מה אתה ממליץ לעשות באיזור קיובק?

אגב טיסות הפנים יקרות למדי, טיסה של שעה וחצי בערך עולה כ-300$ ולפעמים יותר.

קצת מצחיק ששילמנו פי 2 על טיסה מתל אביב לטורונטו עם עצירה במונטריאול, שאורכן המשולב הוא 12-13 שעות.

• תוכן חדש...