Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצליח להבין את הקטע. אי אפשר להחזיק משאית בלי שאחד מהצמיגים שלה יתפוצץ בנסיעה בכביש מהיר?

בפחות מ5 דקות ראיתי 2 משאיות בצד הדרך בכביש שש עם צמיגים שהתפרקו לחלוטין. זה מתווסף לפעם ההיא שנסעתי בכביש שש אחרי משאית שהתפוצץ לה צמיג לנגד עיני. לשמחתי היה לי ברור שמשהו לא סבבה עם המשאית הזאת ולכן נסעתי אחריה במרחק מה ולא עקפתי אותה.

למה זה קורה למשאיות ומדוע אין אכיפה על הדבר המסוכן הזה? 

• אהבתי 1

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הצמיגים מאוד יקרים, המשאיות נוסעות בשטח ושוחקות את הצמיגים מהר, וחלקן בבעלות קבלני משנה "בני מיעוטים" כמי שאוהבים לכבס פה מילים, שלא ידועים באכפתיות גבוהה לחיי אדם או לעבודה מסודרת לפי תקנים.

• אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ולא לשכח שרוב הצמיגים במשאיות הינן מחודשים.

גם אגד ודן משתמשים בצמיגים כאלה אך שם יש מי שבודק ואצל פרטיים אין ולכן אתה רואה את שאריות המעטפת של הצמיגים מתגוללות בכבישים.

קובי

:-)

פורסם

חלק מהצמיגים במשאיות מתוחזקים ב"תחזוקת שבר" (תרתי משמע).

גם אם הצמיג תקין, בגלל העומס והחום, מספיק פנצ'ר קטן במשאית עמוסה, כדי שיהפך במהירות לנזק משמעותי לצמיג.

חבל שאין במשאיות מערכת מתקדמת לניטור צמיגים (כמו TPMS ברכבים) שתתריע בזמן-אמת על בעיות בצמיגים (או שיש?).

פורסם

במשאיות של תעבורה יש חישני לחץ אויר.

צמיגים מתפוצצים במשאיות גם בגלל עומס יתר, כל משהו קטן שמוריד אויר (בורג) עלול לגרום לפיצוץ שיש עומס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

נכון, במשאיות של תעבורה יש משאבת אוויר במקשרת אחר הצמיגים בכל רגע נתון. 

חבל רק שהרבה אנשים מזלזלים באביזר בטיחות כה חשוב. 

עריכה אחרונה על ידי חולה רכב#1
פורסם (נערך)
בתאריך 11.3.2022 בשעה 09:20, ntd כתב:

חלק מהצמיגים במשאיות מתוחזקים ב"תחזוקת שבר" (תרתי משמע).

גם אם הצמיג תקין, בגלל העומס והחום, מספיק פנצ'ר קטן במשאית עמוסה, כדי שיהפך במהירות לנזק משמעותי לצמיג.

חבל שאין במשאיות מערכת מתקדמת לניטור צמיגים (כמו TPMS ברכבים) שתתריע בזמן-אמת על בעיות בצמיגים (או שיש?).

יש TPMS אצל כל יצרני המשאיות אבל הוא לא מורכב כסנדרט כי הוא לא מחויב רגולטורית כמו ברכב פרטי.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לפני שבועיים נסעתי בכביש 6, בדיוק שחלפתי משמאל לצד משאית, היה פיצוץ אדיר. זה קצת מבהיל, אבל לא הרגשתי שמשהו פגע לי באוטו, יכול להיות שהתפוצץ הצמיג בצד הימני שלה, אבל באותו רגע פשוט נתתי גז והתרחקתי, בלי להסתכל אחורה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
בתאריך 10.3.2022 בשעה 09:00, guya72 כתב:

המשאית צריכה להרוויח, לכן הבעלים מתקן רק כאשר יש בעיה שמונעת נסיעה/ המשך עבודה. נכון בעיקר לחברות קטנות. 

מעניין מה עולה יותר,

לתקן בזמן או משאית שתקועה כמה שעות בצד הדרך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בגישת ״יהיה בסדר״ לא עושים את החישוב הזה

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

משאית זה דבר יקר, יקר מאוד.

אבל לא כל משאית כך, למשל משאיות עד 15 טון אלא משאיות שמוחזקות בתחזוקת שבר.

אם לא נשבר, לא מתוקן ואם נשבר...באסה.

זה כלי עבודה וכל זמן שמשאית עומדת, היא לא עושה כסף.

צמיגים זה חלק חשוב מאוד בכל כלי רכב, וזה בין החלקים היקרים במשאית.

לעיתים פשוט מדביקים סולייה חדשה על הצמיג הקיים ואלוהים גדול.

חלק מהדברים הם פשוט, כמו תמיד, חוסר אכיפה.

לפני 15 שנה בערך היית פונה שמאלה/ימינה מכביש 40 לכביש 1 צפון, היה עומד שם שוטר ועוצר משאיות על ימים ועל שמאל.

לא היה איכפת לו כהוא זה מתקינות משאית, הוא רצה לראות את שעות הנהיגה ורשיון משאית, כל בוקר הוא היה עומד ומחכה שם.

פעם עצר אותי ולא ידעתי, הייתי חדש, אחר כך כל פעם באתי מוכן מראש.

פעם אחרת נסעתי על משאית שההגה שלה החזקת אותו ישר, המשאית נסעה ימינה, החזקת ימינה, נסעה שמאלה...הבנת את הרעיון.

פניתי למנהל עבודה והסברתי לו שזה מפחיד, הוא אמר שאני צודק והוא יבדוק את זה ויטפל בזה מייד.

אחר כך נסעתי והיתה עמדה של בדיקת משאיות של משרד התחבורה, עצרתי וביקשתי שיבדוק את המשאית כי אני מפחד.

אמר לי שהוא בודק רק משאיות שהוא עוצר וזהו.

צמיגים זה חשוב, אבל בעולם המשאיות, הדבר האחרון שכדאי שידאיג אותך, זה הצמיגים.

כמובן שלא כולם ככה ויש חברות ואנשים ששומרים על כלי התחבורה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

מרבית הצמיגים שנקרעים (אלו שאתה רואה בצד הדרך) הם משאיות שהצמיגים היו שחוקים עד דק, ופשוט נקרעו בסוף

החלפת צמיג במשאית זה (כפי שנכתב כאן) דבר יקר מאוד ולכן מעדיפים להחזיק עד השניה האחרונה (בשביל טסט מחזיקים סט צמיגים בצד ובחברות מתקינים אותם על משאית, מעבירים טסט ומפרקים חזרה).

חברות גדולות שמחזיקות קצין בטיחות וקצין רכב לרובהוא אמור לבדוק את נושא הצמיגים, אבל קצין רכב כזה שיחליף יותר מידי צמיגים ימצא את עצמו מאוד מהר בחוץ.

מסכים שזאת סכנה אמיתית.

• מבאס 1
  • תוכן חדש...