Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי לקנות רכב חשמלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנתיים טסלה מכרה יותר לחמניות בצורת סדאן משפחתית, ובמחירים משמעותית יותר גבוהים. כמו שרשמת אין מושלם.

* אני חודשיים עם מודל 3 ״בסיס״ ומרוצה מכל שניה.

• תגובות 217
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפתח ואגיד שלא קראתי את כל השרשור, נכנסתי לעשות משהו אחר וראיתי את הנוטיפיקציה על התיוג אז נכנסתי לפה להגיב.

גילוי נאות, בנוסף לניהול הפורום אני עובד ב-Skywell ישראל כמנהל הדרכה וקהילות, אז קחו כל מה שאני אומר בעירבון מוגבל.

בתאריך 14.2.2022 בשעה 17:26, lanosforce כתב:

עד כמה רכיבים חשמליים יהיו עמידים לאורך זמן - בסדר אז מנוע ודיפרנציאל בולטפרוף - אבל סוללה זה כבר המיין אישו כאן - אבל האם זה רק המיין אישו?

כן ולא. 

סוללות הן בלי ספק הרכיב הכי יקר במכוניות חשמליות, ועשויות להגיע למחיר של 60% ומעלה מערך הרכב. 

אממה, המחירים יורדים כל הזמן (ב-14 השנים האחרונות מחיר קוט"ש ירד ב-89%) ועד כמה שאני יודע כולם נותנים אחריות של 8 שנים (לירידה מתחת לקיבולת של 70-80%, תלוי ביבואן).

אממה2, לא מחליפים "סוללה" - בכל רכב הסוללה מורכבת מכמה מודולים ומחליפים רק את המודול/ים התקול/ים.   

אבל יש ברכבים חשמליים ממיר מתח - במקום אלטרנטור - עד כמה הממירים האלה עמידים לאורך זמן וכמה יעלה להחליף אחד? 

לא מדויק. במקום אלטרנטור יש מנוע חשמלי (אלטרנטור הוא תכלס מנוע חשמלי, פשוט קטן). ממיר המתח מגיע בנוסף אליו, לרוב כחלק מיחידה אחת שכוללת את המנוע וה"גיר". מחיר ההחלפה משתנה מן הסתם, אבל גם עליהם יש לרוב אחריות ארוכה.

יש ברכבים האלה מערכת קירור ובקר טעינה.

נכון, מה השאלה?

מה התחזוקה הנדרשת לעמדת טעינה? וכל כמה זמן צריך לבדוק אותה עם חשמלאי? 

לא מכיר שנדרשת תחזוקה לעמדת הטעינה.

והנה עוד שאלה שנראית נורא נורא מעניינת - נידוף סוללה בגלל שמש וחום? עושה רושם שחלק גדול מהסוללות האלה פשוט מתנדפות להן אם הרכב פשוט חונה בחוץ - אז מה זה אומר? שכל הזמן צריך לחבר את הרכב לחשמל בכדי שיוכל לקרר את הסוללה מבלי לרוקן אותה ומבלי שהיא פשוט תתנדף? 

כשאתה אומר נידוף אתה מתכוון לירידת הקיבולת או לזליגת מתח?

אם הכוונה היא לירידה בקיבולת אז כן, היא תלויה בטמפרטורה החיצונית ועשויה לרדת עד כ-20% או אפילו 30% בקור או חום קיצוניים (מתחת ל-10 מעלות או מעל 40 מעלות בערך).

אם הכוונה לזליגה, אז אני לא נחשפתי למקרים כאלה. ממה שראיתי, עמידה של שבועיים יכולה לגרום לירידה של סביב 5-7% אחוז. 

יש נתונים על זה? עד כמה זה לא נלקח בחשבון ועד כמה זה מייקר את ה"דלק" שהוא בעצם - חשמל. 

כאמור, תלוי אם אתה מתכוון לזליגה או ירידה בקיבולת.

• אהבתי 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 3 דקות, פבל כתב:

נכון, מה השאלה?

לא היתה כאן שאלה - יותר ציון של קיימות. אוקיי אז קצת קפטן ברור מאליו אבל זה היה חלק מהטקסט. 

למעט הנושא של התשתיות - אני לא רואה שום סיבה חוץ מפטרולהדיות - לאמר לא לרכב חשמלי. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בגדול אתה צודק, אבל נושא התשתית הוא לא עניין של מה בכך. אם אתה נוסע למרחקים שמרוקנים את הסוללה כל יום ואין לך עמדה בבית, לא הייתי ממליץ לקנות רכב חשמלי כי אתה תצטרך לעשות הרבה שימוש בעמדות מהירות, מה שפוגם באורך החיים והקיבולת של הסוללה.

פורסם

יש לי שתי חניות פרטיות - באחת מהן מתכוון להתקין עמדה - וזה ישמש אותי אני מקווה גם לשואב אבק, מלטשת וכך הלאה 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, פבל כתב:

בגדול אתה צודק, אבל נושא התשתית הוא לא עניין של מה בכך. אם אתה נוסע למרחקים שמרוקנים את הסוללה כל יום ואין לך עמדה בבית, לא הייתי ממליץ לקנות רכב חשמלי כי אתה תצטרך לעשות הרבה שימוש בעמדות מהירות, מה שפוגם באורך החיים והקיבולת של הסוללה.

נכון לעכשיו - אם אין לך עמדה בבית, לא מומלץ לקנות רכב חשמלי, נקודה. גם אם הנסיעות שלך זה בית-מכולת.

זאת האמת העצובה כרגע. ואני אומר את זה בתור אחד שהיה מת לרכב חשמלי.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 28 דקות, פבל כתב:

אממה2, לא מחליפים "סוללה" - בכל רכב הסוללה מורכבת מכמה מודולים ומחליפים רק את המודול/ים התקול/ים.   

אם מדובר בשיפוץעקב דגרדציה ולא עקב תקלה במודול, אז צריך להחליף את כל/רוב המודולים.

לפני 6 דקות, פבל כתב:

מה שפוגם באורך החיים והקיבולת של הסוללה.

ובכיס. מחיר החשמל בעמדות ציבוריות פי 2-3 ממחיר החשמל הביתי, שזה די מביא לעלויות "תדלוק" קרובות לעלויות רכב בנזין היברידי.

פורסם
לפני 5 דקות, vadim6385 כתב:

נכון לעכשיו - אם אין לך עמדה בבית, לא מומלץ לקנות רכב חשמלי, נקודה. גם אם הנסיעות שלך זה בית-מכולת.

זאת האמת העצובה כרגע. ואני אומר את זה בתור אחד שהיה מת לרכב חשמלי.

לא מדויק בכלל.

יכולה להיות לך עמדה בעבודה, או שאם אתה נוסע מספיק מעט, טעינה מהירה פעם בשבועיים זה סביר. זה מן הסתם רחוק מלהיות אופטימלי, אבל אפשרי.

פורסם
לפני 6 דקות, פבל כתב:

לא מדויק בכלל.

יכולה להיות לך עמדה בעבודה, או שאם אתה נוסע מספיק מעט, טעינה מהירה פעם בשבועיים זה סביר. זה מן הסתם רחוק מלהיות אופטימלי, אבל אפשרי.

הדבר האחרון שמישהו צריך זה להיות תלוי במעסיק לצורכי התחבורה שלך. בארה"ב למשל אתה תלוי במעסיק בשביל ביטוח בריאות וזו פשוט זוועה כי אתה לא יכול להגיד מילה למעסיק, כולם מפחדים.

• אהבתי 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 1 דקה, Boltik כתב:

אם מדובר בשיפוץעקב דגרדציה ולא עקב תקלה במודול, אז צריך להחליף את כל/רוב המודולים.

כן, זה ברור. רק שדגרדציה לוקחת הרבה זמן יחסית וגם למקרים כאלה יש אחריות.

לפני 1 דקה, Boltik כתב:

ובכיס. מחיר החשמל בעמדות ציבוריות פי 2-3 ממחיר החשמל הביתי, שזה די מביא לעלויות "תדלוק" קרובות לעלויות רכב בנזין היברידי.

אפילו עד פי 4 (בעמדות מהירות המחיר מגיע עד 2 ש"ח לקילו-וואט), אבל זה עדיין יוצא קצת יותר זול גם מרכב היברידי.

אם ניקח את האוטו שאנחנו מוכרים לצורך ההשוואה, הוא עושה בערך 5.6 ק"מ לקילו-וואט (180 וואט לק"מ) לפי נתוני היצרן (בפועל הצריכה קצת טובה יותר, סביב 160-175 וואט לק"מ, או 5.7-6.25 ק"מ לקילו-וואט). אז העלות יוצאת כ-35 אגורות לק"מ (לפי נתוני היצרן), מה שמקביל לכ-19 ק"מ לליטר, שזה די הגבול העליון של צריכת דלק שיצא לי אישית לחוות ברכבים היברדיים ויותר קרוב למספרים של PHEV על פני מיכל שלם + 100% סוללה.

לפני 1 דקה, edward כתב:

הדבר האחרון שמישהו צריך זה להיות תלוי במעסיק לצורכי התחבורה שלך. בארה"ב למשל אתה תלוי במעסיק בשביל ביטוח בריאות וזו פשוט זוועה כי אתה לא יכול להגיד מילה למעסיק, כולם מפחדים.

לכן ה"רחוק מלהיות אופטימלי". אבל היות שרכב מהעבודה זה לא דבר נדיר בישראל, אתה בין כה וכה תלוי במקום העבודה לצורכי התחבורה שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, פבל כתב:

לכן ה"רחוק מלהיות אופטימלי". אבל היות שרכב מהעבודה זה לא דבר נדיר בישראל, אתה בין כה וכה תלוי במקום העבודה לצורכי התחבורה שלך.

זה לא אותו דבר כי אתה משלם מחיר מלא על הרכב ממקום העבודה (שוי שימוש וכדומה), ואתה יכול בתיאוריה לקנות רכב פרטי עם אותו הכסף. 

פה מדברים על עמדת טעינה לרכב עם חניה שמורה שאי אפשר להחליף אותה באותה קלות כמו ללכת ולקנות איזה רכב ביד 2.

עריכה אחרונה על ידי edward

פורסם

עד כמה שאני יודע, כל בנאדם רשאי לקנות עמדת טעינה ולהתקין אותה (כמובן מתקין מורשה, חשמלאי, בלה בלה בלה) בעבודה החדשה או להסתדר עם עמדות ציבוריות עד שימצא עבודה חדשה, או למכור את הרכב ולקנות אחד אחר בתיאוריה עם אותו כסף. 

שוב, כאמור, ממש ממש לא אופטילי, אבל אפשרי לחלוטין.

פורסם

יש מעט מאוד מקומות עבודה שיסגרו לך מקום חניה לשימושך הפרטי כדי שתוכל לטעון שם במהלך היום. 

• אהבתי 1

פורסם

אתה לא צריך שהיא תהיה לשימושך הפרטי, רק שתהיה עמדה ואם צריך מבקשים לפנות את החניה שלידה (ככה זה עובד אצלנו ואין שום בעיות עם זה).

• רעיון טוב! 1

פורסם

יש כבר המון בנייני משרדים עם עמדות ציבוריות (והרבה מהן בכל בניין) שמיועדות לעובדים בבניין.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...