Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבוע טוב חברים

האם שמן מנוע עם דירוג צמיגות נמוך ממה שמומלץ במנוע יכול לגרום לנזילת שמן?

יש לי פז'ו 406 עם מנוע EW10J4, בהתחלה לא הבנתי בדיוק איזה שמן צריך לשים בה כי בספר רכב יש טבלה מסובך שעדיין לא ממש פיענחתי

עכשיו עשיתי לרכב בדיקה שבועית ושמתי לב למדבקה על המכסה מנוע שממליצה על 10W40, לפני כחצי שנה(וכ7 אק"מ) ביקרתי במוסך ("התכלת" בכפר סבא, לא אחזור אליו יותר - ניסה לחרוט לי בלמים (שלא היו צריכים בכלל) ב800 לסרן! (בלי מע"מ!!!)) והוא שם לי שמן 5W30, קצת לאחר מכן גיליתי שהמנוע התחיל טיפה "להזיע" ומטפטף ממש טיפה לפעמים - אבל זה כמות ממש קטנה, המפלס שמן עדיין על המקסימום ואני נוסע כל יום כמה עשרות ק"מ

"לצערי" בדיוק אתמול הייתי אצל גבע (הבית החדש של הרכב) לצרוך החלפת משאבת דלק ותיקון(זמני, שיעבור טסט) דליפה באגזוז והיום גיליתי את הנ"ל, אז לא מתחשק לי לסוע לתל אביב שוב רק בשביל זה.

הביקור הבא אצל גבע מתוכנן אצלי לאפריל-מאי (החלפת שמן, פלאגים, סידור אגזוז כמו שצריך, סידור מזגן והוצאת אישור רכב מיושן)

מה אתם אומרים על כל הנושא הזה, למישהו יש תובנות לחלוק איתי?

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם

הזעה קטנה מהאטם שסתומים היא לא נוראית בכלל, בכללי כל נזילה שהיא קטנה בצורה שאתה לא שם לב במדיד שמן אפילו היא לא קריטית.

שמן נאכל או דולף לפעמים בסקאלה קטנה, רכב בגיל של שלך ממש לא מושלם ואם תנסה להחליף כל אטם או גומי ברכב אתה תסיים באלפי שקלים מיותרים.

אם אתה רוצה פתרון מהיר לאטם שסתומים אז אתה יכול למרוח מסביבו RTV שחור (20-30 שקל) וזה יתקן את הבעיה להרבה זמן, מה שכן זה לא יעזור אם יש נזילה באיזור הפלאגים.

פורסם

לפני 10 שעות, Sparrow420 כתב:

יש לי פז'ו 406 עם מנוע EW10J4

לפי המפרט היחסית עדכני (2018) של פיז'ו אפשר להשתמש בשמן 5W30 במנוע הזה. 

431036579_Screenshot_20211222-001033_(1)2.thumb.png.77ec5cde8a0ebf11b26bbbbd14eaf1f2.png

• אהבתי 1

פורסם

מגניב, אז אין מה להיות בלחץ להחליף - למרות שנראה לי כן אחליף ל10-40 פעם הבאה ונראה אם הוא מפסיק להזיע או נשמע יותר טוב\גרוע

אפשר לשאול איפה מצאת את זה?

תודה לכולם על התשובות :)

פורסם
לפני 9 שעות, Sparrow420 כתב:

למרות שנראה לי כן אחליף ל10-40

שמנים בצמיגות 10-40 הם לרוב שמנים חצי סינטטים מיושנים.

כשהרכב שלך יצא מהסוכנות זה מה שהיה מקובל בשוק. אבל הטכנולוגיה התקדמה מאז.

אם אתה רוצה לעלות בצמיגות שים 5-40 סינטטי מלא.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

שמן חצי סינטטי הוא שמן מינראלי בבסיסו עם חבילת תוספים שמייצבת אותו.

שמן סינטטי בבסיסו מיוצר במעבדה ומבחינה כימית הוא הומוגני ויציב יותר. אפשר למצוא ברשת השוואות ברמה המולקולארית בין הסוגים.

שורה תחתונה היום אין שום סיבה להתפשר על שמנים חצי סינטטים בזמן ששמן סינטטי ברמה מעולה עולה 100-150 שח

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

פורסם

קול, תודה על ההסבר

ומה בקשר לW5 במקום W10, זה בגלל שאין W10 סינטטי מלא או מסיבה אחרת?

כי זה לא נראה לי משנה לנו רמת צמיגיות ב0 מעלות (זה מה שזה, נכון?)

פורסם

יש מעט מאוד שמנים סינטטיים שמגיעים בצמיגות 10-40, רובם המוחלט מגיע בצמיגות 5-40.
כל עוד זה מאושר למנוע שלך יש לזה יתרונות, הרי השמן הקר ממילא סמיך הרבה יותר משמן חם, אז עדיף שיזרום קצת יותר בקלות במנוע.
להבנתי עם שמנים חצי סינטטים היה קשה יותר להגיע להפרש מקדם צמיגות גבוה בין קר לחם, ועם שמן סינטטי הטכנולוגיה מאפשרת זאת יותר בקלות. לכן כולם עברו לשימני 5W-X ואפילו 0W-X

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...