Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כרגע 2 ילדים אחד בן חודשיים ואחד בין שנתיים וחצי כמובן ששתיהם על 2 כיסאות השאלה אם יכנס לשם כיסא שלישי או בן אדם באמצע? (לא גדול) כמו נער בין 15/16 

מאוד חשוב לי שהיה שקט ,ממש שקט ונוחות נסיעה שתהיה נינוחה ולא מעייפת ואני יודע שסקודה די טובים בזה? חשבתי על אוקטביה עד 100 אלף או לחלופין ניסאן אקס טרייל 7 מקומות החיסרון הבולט זה רעשים ואיבזור ושנה...?

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, דור-- כתב:

קח בחשבון שכמעט בכל משפחתית יהיה לא נוח לנוסע בוגר לשבת במושב האמצעי מוקף כסאות בטיחות.

אז איזה רכב כן? גם שמסתכלים ברוחב הרכב ההבדל הוא סמ שתיים במקס בין ניסאן אקס טרייל לסקודה

עריכה אחרונה על ידי CAPOBOSS
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, CAPOBOSS כתב:

אז איזה רכב כן? גם שמסתכלים ברוחב הרכב ההבדל הוא סמ שתיים במקס בין ניסאן אקס טרייל לסקודה

אתה צודק, לא בטוח שאקס טרייל מרווח יותר מאוקטביה.
בגדול כדי להושיב בנוחות 3 נוסעים מאחור, צריך לחפש תצורת MPV יותר, כמו סיטרואן פיאקסו, טיוטה וורסו, וכד'.
בפועל, אם לא מדובר על נסיעות בהרכב מלא באופן קבוע, אפשר לחפש משפחתיות שהן פחות גרועות, ולהשלים עם זה שהמושב האמצעי מוגבל בנוחות שלו.

אם אני לא טועה, לקורולה דור קודם הייתה רצפה שטוחה מאחור וגם המושב עצמו רחב יחסית.
טויוטה קורולה SUN 2015 - autocom

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם
לפני 39 דקות, דור-- כתב:

אתה צודק, לא בטוח שאקס טרייל מרווח יותר מאוקטביה.
בגדול כדי להושיב בנוחות 3 נוסעים מאחור, צריך לחפש תצורת MPV יותר, כמו סיטרואן פיאקסו, טיוטה וורסו, וכד'.
בפועל, אם לא מדובר על נסיעות בהרכב מלא באופן קבוע, אפשר לחפש משפחתיות שהן פחות גרועות, ולהשלים עם זה שהמושב האמצעי מוגבל בנוחות שלו.

אם אני לא טועה, לקורולה דור קודם הייתה רצפה שטוחה מאחור וגם המושב עצמו רחב יחסית.
טויוטה קורולה SUN 2015 - autocom

טויוטה עם האיכות ההרכבה שלהם והבידוד הרעשים הגרוע מעדיף לוותר גם לשם השוואה סקודה קודיאק רק 7 ס''מ אבל לא מדובר על נטו הספסל מדברים על כל הרכב וכפי שידוע יש לו ניפוח

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, mottis כתב:

סיטרואן פיקאסו קצר יתאים לך בדיוק

הדגם עבר שינוי שם לפני שלוש שנים ל-C4 SpaceTourer, ללא כל שינויים.
לי יש כזו (אם כי יש לי רק 2 ילדים) וגם לאחי. הוא קנה אותה לפני כ-5 שנים בהמלצתי באופן ספציפי  כי יש לו 3 ילדים, ורצה רכב שיכול להושיב 3 ילדים במושבי בטיחות מאחור. האלטרנטיבה היתה לקנות רכב 7 מושבים. הוא מאד מרוצה מהקניה.
שלושת המושבים האחוריים זהים, וכ״א ניתן באופן עצמאי להזזה קדימה/אחור. לכ״א יש מיתקון איזופיקס משלו, דבר נדיר אבל מאד נוח אם יש כסא בטיחות מתאים.
עדיין, יש כיסאות בטיחות ובוסטרים שיותר רחבים מרוחב האיזופיקס, אז קריטי לבדוק את המכונית עם שלושת כיסאות הילדים אותם רוצים לשלב, או שני הכיסאות והתיכוניסט 🙂. אגב, כאן שימושית היכולת להזיז כל מושב עצמאית קדימה/אחורה: אם יש סלקל שצריך יותר מקום פנוי לפניו, אפשר להזיז את המושב שהוא עליו אחורה; אם אחד מכסאות הבטיחות רחב מדי, אפשר לפעמים לפצות ע״י הזזת המושבים שיהיו ב-offset, ליצור עוד רוחב.
אפשר לקפל את משענת הגב של כ״א משלושת המושבים עצמאית למצב שטוח. אני מסיע שני ילדים מאחור כשהמושב האמצעי בלבד מקופל, ואז יש מקום ל 2-3 זוגות אופניים, או אריזות שטוחות של איקאה, ועדיין לסגור את דלת תא המטען.
לפות״ש: אתה צריך לבדוק את נושא האמינות, ולהחליט בעצמך אם השם הרע של סיטרואן מוצדק. לא ממליץ על מנוע 1.2 (יש הרבה דיונים עליו בפורום). לי יש את מנוע ה-1.6 טורבו  הידוע בשם THP 165, בעל 165 כ״ס. חזק למדי וחסכוני ברמה סבירה (15-16 ק״מ לליטר בכביש מהיר). תיבת הילוכים אוטומטית נורמלית (יפנית).
נסיעה שקטה ומאד נוחה --  מגהץ מהמורות בכביש יחסית למכוניות קודמות שלי (עדיין לא כמו המתלים ההידרו-פנאומטיים של הסיטרואן של פעם 😀).

פות״ש: כפי שאמר דור, בגדול, מה שאתה צריך זה רכב מסוג MPV .  אלה נוטים להיות עם תיקרה גבוהה יותר, אז צריך פחות להתכופף כשמכניסים/מוציאים את הילדים מכיסאות הבטיחות.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, PinkDolphin כתב:

הדגם עבר שינוי שם לפני שלוש שנים ל-C4 SpaceTourer, ללא כל שינויים.
לי יש כזו (אם כי יש לי רק 2 ילדים) וגם לאחי. הוא קנה אותה לפני כ-5 שנים בהמלצתי באופן ספציפי  כי יש לו 3 ילדים, ורצה רכב שיכול להושיב 3 ילדים במושבי בטיחות מאחור. האלטרנטיבה היתה לקנות רכב 7 מושבים. הוא מאד מרוצה מהקניה.
שלושת המושבים האחוריים זהים, וכ״א ניתן באופן עצמאי להזזה קדימה/אחור. לכ״א יש מיתקון איזופיקס משלו, דבר נדיר אבל מאד נוח אם יש כסא בטיחות מתאים.
עדיין, יש כיסאות בטיחות ובוסטרים שיותר רחבים מרוחב האיזופיקס, אז קריטי לבדוק את המכונית עם שלושת כיסאות הילדים אותם רוצים לשלב, או שני הכיסאות והתיכוניסט 🙂. אגב, כאן שימושית היכולת להזיז כל מושב עצמאית קדימה/אחורה: אם יש סלקל שצריך יותר מקום פנוי לפניו, אפשר להזיז את המושב שהוא עליו אחורה; אם אחד מכסאות הבטיחות רחב מדי, אפשר לפעמים לפצות ע״י הזזת המושבים שיהיו ב-offset, ליצור עוד רוחב.
אפשר לקפל את משענת הגב של כ״א משלושת המושבים עצמאית למצב שטוח. אני מסיע שני ילדים מאחור כשהמושב האמצעי בלבד מקופל, ואז יש מקום ל 2-3 זוגות אופניים, או אריזות שטוחות של איקאה, ועדיין לסגור את דלת תא המטען.
לפות״ש: אתה צריך לבדוק את נושא האמינות, ולהחליט בעצמך אם השם הרע של סיטרואן מוצדק. לא ממליץ על מנוע 1.2 (יש הרבה דיונים עליו בפורום). לי יש את מנוע ה-1.6 טורבו  הידוע בשם THP 165, בעל 165 כ״ס. חזק למדי וחסכוני ברמה סבירה (15-16 ק״מ לליטר בכביש מהיר). תיבת הילוכים אוטומטית נורמלית (יפנית).
נסיעה שקטה ומאד נוחה --  מגהץ מהמורות בכביש יחסית למכוניות קודמות שלי (עדיין לא כמו המתלים ההידרו-פנאומטיים של הסיטרואן של פעם 😀).

פות״ש: כפי שאמר דור, בגדול, מה שאתה צריך זה רכב מסוג MPV .  אלה נוטים להיות עם תיקרה גבוהה יותר, אז צריך פחות להתכופף כשמכניסים/מוציאים את הילדים מכיסאות הבטיחות.

סיטרואן לא בשבילי לא אוהב את המותג ולא את הרכבים הללו לחבר שלי מעבודה יש לו c4 קקטוס אם אני לא טועה וזה פח על גלגלים הכל מורגש ורעשי כביש שמפריעים לי וזה שנאת חיי

• מבאס 1
פורסם

האוקטביה הקודמת זה לא רכב שקט במיוחד.

כנראה שסיטרואן C4 תיתן יותר תחושת פרמיום.

באוקטביה יכולים להיכנס שלושה כסאות לא רחבים במיוחד. המושב האחורי של באוקטביה נחשב אחד הרחבים.

פורסם
לפני 7 שעות, המהיר הזהיר כתב:

מה עם המאדה 6 צורה חדשה שתענה על כל הדרישות שלך?

אין מערכות כמו סטייה מנתיב בקרת שיוט אדפטיבית וכולי

לפני 5 דקות, KipodYam כתב:

האוקטביה הקודמת זה לא רכב שקט במיוחד.

כנראה שסיטרואן C4 תיתן יותר תחושת פרמיום.

באוקטביה יכולים להיכנס שלושה כסאות לא רחבים במיוחד. המושב האחורי של באוקטביה נחשב אחד הרחבים.

בדיוק אוקטביה זה רכב ענקי יש לי כיסא אחד קצת גדול וכיסא אחד איזופיקס שהוא די פיצי 

פורסם

למאזדה 6 משנת 2019 יש בלימה אוטונומית, תיקון סטיה מהנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור, ואור גבוה אוטומטי.

בדגמים הקודמים זה תלוי ברמת הגימור ואם אני זוכר נכון רק בדגמים המאובזרים היה את כל המערך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

חבר, כיסאות מתאימים לרכב. מוצאים כסאות שהם גם בטיחותיים וגם לא ענקיים.

מקסימום קונים אחד חדש ואת הקודם שמים ברכב השני או מעבירים לסבים או למשפחה.

בסיטרואן או כל רכב שהמושבים בו על מסילות נפרדות , הרבה הרבה יותר קל למקם מושבים ואפשר לשחק איתם בקלות. עד שלא מתנסים לא מבינים.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
הוספה
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Mike808 כתב:

למאזדה 6 משנת 2019 יש בלימה אוטונומית, תיקון סטיה מהנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור, ואור גבוה אוטומטי.

בדגמים הקודמים זה תלוי ברמת הגימור ואם אני זוכר נכון רק בדגמים המאובזרים היה את כל המערך.

כן אולי זה פשוט מעבר לתקציב שלי 

• תוכן חדש...