Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני רוצה לנסות קצת את הוייב של העיר - ירושלים.

ורציתי לשאול מה ההבדלים בין המחירי שכירויות בין השכונות השונות בעיר.

אני מתנייד עם רכב ואופניים ככה שצריך חנייה.

בגדול אני בעיקר רגיש למחיר ושקט - מעדיף לגור יותר רחוק מהמרכז ולהגיע לשם כשרוצה מאשר לחיות תחת רעש תמידי.

איזה שכונות הכי זולות ושקטות ? (לא מחפש במרכז העיר) 

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התחלתי לכתוב, הגעתי לשורה ה20 בערך ואז מחקתי כי התשובה מאוד מפוזרת.

תסביר מה אתה מחפש בעיר המתה הזאת, מאיפה אתה מגיע, מה מתכוון לעשות פה תעסוקתית, האם מגיע עם בת/בן זוג, האם מחפש בילויים, האם שומר שבת.

בוא נתחיל מפה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בשכונות השקטות והזולות אין את ה"וויב" של העיר.

אם אתה רוצה לגור בקצה העיר ולקפוץ מתי שיהיה לך בא קצת "וויב"

אתה יכול לגור גם מחוץ לעיר ולקפוץ ברכב שיתחשק.

לדעתי לא יהיה הבדל משמעותי

.

פורסם

כירושלמי בדימוס עם כל המשפחה שלי שעדיין שמה אל תשכח שירושלים ענקית,
קח שכונה כמו רמות או גילה שנמצאות ב2 הקצוות - יש בהן יותר תושבים מאשר ערים מסויימות בישראל ובחלק מהשכונות לגור בהן זה כמו לגור בישוב קהילתי/עיר קטנה יותר מאשר להיות בירושלים + אוטובוס למרכז העיר.

אישית עברתי למרכז לעיר גדולה ולא הרגשתי הבדל אדיר בין הערים בתור חילוני שלא מחפש זיקה דתית לעיר, בשתיהן יש מרכזי ערים תוססים, מסעדות, קניונים וכו' וכו' - לא רואה בירושלים משהו יחודי ביום-יום.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה או מחפש, אז קשה לענות לך.

בגדול, יש בכל השכונות בירושלים חנייה, אפילו במרכז העיר, אלא אם כן אתה ממש יושב על המדרחוב. הטירוף התל אביבי עוד לא הגיע לשם.

מבחינת התניידות - יש מרחק גדול מאוד בין השכונות ויש פיל ורוד עצום בחדר שנקרא "קרבה לרכבת הקלה". כל מה שדורש התניידות באוטובוס או ברכב בשכונות מסוימות יגרום לך להתגעגע לפקקים של גוש דן. כל מה שסמוך לרכבת הקלה - אירופה.

לגבי זול - אני די חלוד פה, עדיף שלא אמציא שטויות.

לגבי שקט - בגלל המבנה הטופוגרפי של שכונות מפוזרות על גבעות, כמעט בכל שכונה יהיו לך חלקים רועשים ושקטים, קשה להכליל.

בגדול השכונות מחולקות ל:

מקטעים נפרדים לגמרי - גילה, רמות, פסגת זאב, תלפיות מזרח, הר חומה וכיו"ב

שכונות חרדיות ותיקות (אל תתקרב)

מזרח ירושלים (סיפור לשרשור אחר)

וערבוביה של הכול מכל בשאר.

מה שקובע בראש ובראשונה מגורים הוא קרבה לאזורי תעסוקה או לימודים, יש שכונות מובהקות של סטודנטים מסביב לאוניברסיטאות, אבל שאר מוקדי התעסוקה די מפוזרים בכל רחבי העיר ומכאן שקשה לי לאפיין איזה כלל שיעזור לך.

השאלה הכי חשובה היא: לאן מועדות פניך כשאתה קם בבוקר. לאוניברסיטה? למקום עבודה כלשהו?

אם העבודה שלך ממערב לעיר והחלטת משום מה להתגורר בבקעה/עמק רפאים, יש לך חצי שעה של נסיעה רק עד ליציאה מהעיר, למשל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

העבודה שלי משתנה ממקום למקום.

אני עדיין אגיע כל שבוע למרכז.

לגבי ניידות כמו שרשמתי זה פחות קריטי לי , כי אני מתנייד עם רכב רק מחוץ לשעות העומס.

בשעות העומס יש לי אופניים אז אין לי בעיה בכלל לנוע עם אופניים ברחבי העיר או לחלופין לנקודת הרכבת הקלה הקרובה - וכן כמובן שאני מתכוון לצאת אבל לא כל יום ולא מוכן להיתקע במרכז העיר עם הרכב והפקקים.

בגדול אני אשמח לשמוע על השכונות הכי זולות כמו שרשמתי - ראיתי דירות שותפים שכל שותף זה 2200 במרכז העיר וראיתי דירות של 1000 לשותף שזה הפרש ממש משמעותי...

פורסם

להתנייד עם אופניים בירושלים מצריך אחלה כושר וסבילות גבוהה לקור, בטח אם אתה נמצא באחת השכונות המרוחקות יותר.

• אהבתי 2

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כמישהו שגר בירושלים כמה שנים כסטודנט (בתקופה של בנית הרכבת הקלה) והייתי בכושר די טוב. אף פעם לא הצלחתי לרכב על אופניים בירושלים. זה פשוט מורכב.

וכמה שזכור לי אין גם כמעט אופניים יחסית לת"א (אולי כיום בעידן האופניים החשמליים יותר נפוץ)

מהר מאוד חזרתי להליכה ברגל (הייתי הולך עשרות ק"מ בשבוע)

התחב"צ בירושלים די יעילה אבל היא מאוד עמוסה כך שזה לא כ"כ נעים להשתמש בה.

על רכב בירושלים אין בכלל לדבר.

במרכז העיר אין חניה ויש פקקי טירוף.

.

פורסם

חפש דירה על קו הרכבת הקלה

היא תענוג

וממנה המשך קל ומהיר לרכבת המהירה לתל אביב

הצד הזול יחסית יהיה כנראה לכיוון קרית יובל

אופניים למרחקים ארוכים בתוך ירושלים - ממש לא

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

יכול לחפש יחידת דיור בגבעת המבתר אם לא מפריע לך חרדים או שותפים בגבעה הצרפתית. קריית יובל תהיה כנראה זולה יותר. 

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

כמישהו שגר בירושלים כמה שנים כסטודנט (בתקופה של בנית הרכבת הקלה) והייתי בכושר די טוב. אף פעם לא הצלחתי לרכב על אופניים בירושלים. זה פשוט מורכב.

וכמה שזכור לי אין גם כמעט אופניים יחסית לת"א (אולי כיום בעידן האופניים החשמליים יותר נפוץ)

בתיכון הייתי עולה את רחוב בר אילן מדי בוקר, כל בוקר.

מיותר לציין שהייתי אז בכושר מעולה. המשכתי ככה כמה שנים גם לתוך שנות האוניברסיטה עד שיום אחד פשוט נשבר לי מניסיונות הדריסה של הנהגים הירושלמיים (שהם מהזן העצבני).

בקיצור, לחובבי כושר גופני בלבד.

אופניים חשמליים משנים את התמונה לגמרי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בלי עוד פרטים יהיה מאד קשה לייעץ (ושכונות זולות הן לא סתם זולות).

אתה מחפש דירת שותפים?

לאן אתה צריך להתנייד ביום-יום? גם לחצות את העיר באופניים (לא חשמליים)זה לא תענוג גדול ודורש מקלחת לאחר ההגעה.

שומר שבת?

מחפש כלה?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...