Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ליברמן מעוניין לבטל את הפטור מע"מ על מוצרים שערכם פחות מ$75 דולר. 

לא ברור לי איך מתכוננים לאכוף את החוק, בישראל אוהבים להזמין מוצרים מחו"ל

איך בידיוק המכס  יתחילו לבדוק חבילות שערכן האמיתי הוא 2-3 דולר.

ישלחו דרישת תשלום על 1.10 שקל .

לא ברור לי איך בכתבה משווים בכלל בין סוחר ישראלי לאתרים בחול,

לרוב הפערים הם 200% במקרה הטוב. 

אז 17% יגרום לי לרכוש מהמוכר בארץ?

מקור

עריכה אחרונה על ידי shimta
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

במקום לבטל את הפטור ממע"מ על מוצרים מחו"ל צריך לתת פטור דומה על מוצרים בארץ.

ככה אנשים יקנו יותר.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

העניין הוא שבארץ גם אם תוריד את רכיב המע"מ המוצר יקר יותר. 

בדר"כ לא באחוזים בודדים. 

אם זה יקרה הסוחרים בארץ ינצלו את המצב לעליות מחיר, 

לא מספיק שהמשק שלנו גם ככה ריכוזי מאוד. 

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בכתבה הקמעונאים מתלוננים שהפטור הזה פוגע ביכולת שלהם להתחרות, אז הנה, תן להם את אותו פטור ונראה איך הם מתחרים בהזמנות מחו"ל.

לסוחרים יש יתרון ענק של זמינות מיידית וזה מצדיק מחיר גבוה יותר. 

פורסם

זו עז דיי קבועה בכל תקציב, עד היום היא לא קרתה.

ביחד עם העז הזו תצפו בקרוב לשמוע על עז נוספת - מיסוי קרנות ההשתלמות גם מתחת לפטור הקיים היום. גם היא עז קבועה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מזתומרת מצדיק מה מצדיק?

מע״מ זה מס אחיד שמוטל על מוצרים שמביאים לארץ. למה להחריג מוצרים, רק בגלל שמייבאים אותם מחו״ל?

ממתי מע״מ זה אמצעי להסדיר תחרות מול ייבוא?

ועוד באופן גורף... בלי תלות במהות המוצר והשוק שלו?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז מה?!

זו סיבה להכניס טווח מחירים שלם של מוצרים ברי משלוח לעיוות תמחירי?

זה כמו הסיפור של השווי רכב למס, שהיה מעוות שנים. אז מה איכפת לך שעובדים משלמים פחות על הרכב?

איכפת.

זה דפק את כל שוק הרכב בארץ לשנים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

את האמת? מבחינת עלויות כבר לא אכפת לי.

אז מוצרים איכותיים שעולים חמישית ממה שאני משלם בארץ יעלו חמישית פלוס קצת, נו, אני יכול לחיות עם זה.

מה שכן, **לפני שמטילים את המס כדאי לבצע (באיזה יקום מקביל דימיוני) סימולציה לבדיקה מעשית של כל חבילה וחבילה. בקונסטלציה הנוכחית מחסני המכס יקרסו לתוך עצמם ויווצר חור שחור.

מצד שני (שוב, ביקום המקביל המדומיין) - אם המכס יהיה אחיד מהשקל הראשון, יהיה קל יותר לאחד חבילות או ליצור מראש הזמנות מרובות פריטים, בלי שמיניות באוויר מסביב ל-75 דולר.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 25 דקות, hans כתב:

את האמת? מבחינת עלויות כבר לא אכפת לי.

אז מוצרים איכותיים שעולים חמישית ממה שאני משלם בארץ יעלו חמישית פלוס קצת, נו, אני יכול לחיות עם זה.

מה שכן, **לפני שמטילים את המס כדאי לבצע (באיזה יקום מקביל דימיוני) סימולציה לבדיקה מעשית של כל חבילה וחבילה. בקונסטלציה הנוכחית מחסני המכס יקרסו לתוך עצמם ויווצר חור שחור.

מצד שני (שוב, ביקום המקביל המדומיין) - אם המכס יהיה אחיד מהשקל הראשון, יהיה קל יותר לאחד חבילות או ליצור מראש הזמנות מרובות פריטים, בלי שמיניות באוויר מסביב ל-75 דולר.

גם כשאני מזמין מוצרים בהם חל מע"מ, 

זה יוצא יותר זול מרכישה בארץ. 

אם במשרד האוצר רוצים לבטל את הפטור,.

כדי למנוע תחרות לא הוגנת,

אני בעד לפתוח את כל השוק, 

לבטל מכסי מגן, ולתת ליבוא מקביל לעבוד בלי בלי לתקוע מקלות בגלגלים.

אנחנו במילא במשק כלכך ריכוזי שזה כבר אבסורדי, משק באי תחרות. 

• אהבתי 2
פורסם

אז. חשקה נפשו של ברווז במוצר שלא מיובא לארץ באופן סדיר ע"י יבואן. 

ברווז מזמין מחו"ל.

לעומתו, מר גמל מחליט שמצא חן בעיניו (לגמרי במקרה) אותו המוצר שמר ברווז הזמין, והוא מחליט לייבא אותו כיבואן רשמי.

מר גמל צריך לשלם אי אילו שלמונים למכון התיקנים הישראלי, כדי לאשר הכנסה של מוצר לארץ. על זה הכתבה לא מדברת.

מר גמל צריך לשלם הוצאות שילוח, מיסי ייבוא, מיסי נמל, מכסים שונים. על זה הכתבה לא מדברת.

היבואן מחוייב להחזיק במעבדה לתיקונים וחלקי חילוף למשהו כמו 7 שנים אם אני זוכר נכון. על זה הכתבה לא מדברת.

אבל הפטור של מר ברווז דופק לו את כל העסק כי הוא לא יכול להתחרות ומר ברווז לא יקנה ממנו כי המוצר עולה פי 5 יותר! כי הפטור!!!

תעשו לי טובה. בחייכם.

כמו שאמרו בפרסומת לשקדי מרק, "לפעמים המרק זה רק תירוץ".

כל הפואנטה של המשפט האומלל הזה היא ייצור בכח של לגיטימצייה מאולצת למהלך הזה. הממשלה חזירה של כספים, שאף אחד לא יודע לאן בדיוק הם הולכים כי לציבור הם לא ממש חוזרים (לא לציבור שמשלם אותם, בכל מקרה).

בואו נשחק "מצא את ההבדלים" בתמונה שלפניכם. במקרה נתקלתי בחנות חיות כלשהי במצביע לייזר, מצאתי אחד דומה באותו מחיר שראיתי בעצמי- ואחד מעליאקספרס.image.thumb.png.7f640525fb88cb67e016187fb04e216e.png

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה כל היופי, אתה כלקוח יכול להחליט אם להמתין חודש וחצי כדי לקבל מעטפה מעליאקספרס ולשלם 4 שקל או ללכת לחנות מתחת לבית ולשלם פי 7 אבל לקבל את המוצר באותו רגע.

אני לא חושב שצריך להטיל את כל השיט הזה על יבואנים ובטח שיש מקום לשחרר כמו למשל כל הנושא של מכון התקנים המיותר, אבל באיזה יקום מקביל חנות פיזית תוכל להתחרות בעליאקספרס או אמזון?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 6 שעות, shimta כתב:

העניין הוא שבארץ גם אם תוריד את רכיב המע"מ המוצר יקר יותר. 

בדר"כ לא באחוזים בודדים. 

אם זה יקרה הסוחרים בארץ ינצלו את המצב לעליות מחיר, 

לא מספיק שהמשק שלנו גם ככה ריכוזי מאוד. 

אם המשק כל כך ריכוזי והיבואנים מרויחים מיליונים למה אתה לא יבואן?

לפני 4 שעות, yuvk כתב:

הסיבה היחידה היא שזה מס שעלות הגבייה שלו תעלה על ההכנסות שהוא יביא למדינה.

המטרה היא ליצור תחרות יותר הוגנת. יש דברים שלא יעזור (מוצרים עם תקינה מחייבת, רגולציה וכו' אבל הרבה שכן כמו טקסטיל למשל) אבל בדברים שכן זה כסף שיתגלגל במשקויכניס למדינה הרבה יותר מהמעמ.

לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

אני לא חושב שצריך להטיל את כל השיט הזה על יבואנים ובטח שיש מקום לשחרר כמו למשל כל הנושא של מכון התקנים המיותר, 

אני סובל קשות ממכון התקנים ועשיין הוא הש.ג. בשער המדינה ששומר עלינו.

היית נותן לתינוק שלך תמ"ל שהיבואן הצהיר שהוא עומד בדרישות התקן ואף אחד לא בדק אותו או צעצוע שהיבואן הצהיר שהוא לא רעיל?

היית רוכה על אופניים חשמליות שהיבואן הצהיר שהן תקניות או חובש קסדה שאף אחד לא בדק?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

התמ"ל של הילד מיוצר באירנלד ויש לו תקן אירופאי. הצעצוע מיוצר בסין ונמכר באירופה כי יש לו תקן אירופאי וזה מספיק טוב גם לילד שלי. אותו דבר עם אופניים.
מספיק להתנות את היבוא למוצרים שיש להם תקן, לא צריך להמציא תקן מיוחד לישראל בנוסף על תקנים אמריקאיים ואירופאים ולאנוס את כל היבואנים.
זה כמו השטות של "ביטחון תזונתי". יש דברים שצריך לשחרר, זהו נגמר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...