Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני יודע מחירים ויודע מה זה שחור. אני משלם יותר זול משחור בכפרים. נכנס לעבודות גדולות יותר לא לטיפולים קטנים מטפל לבד. אם אני ארשום כאן את המחיר לא יאמינו לי. 

אבל ככה זה המוסכים בארץ אין מה לעשות יש להם אחזקה. הם לא עובדים בשחור. למה שיסכנו את העסק שלהם? ובטיחות זה הכי חשוב בעבודה הזאת. גם במוסך וגם שאתה עובד לבד.

תטפל לבד אין בעיה.

חח בארץ גם בשחור הוא ייקח לך קרוב למחיר מלא.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, maor12 כתב:

בכל מקרה בסופו של יום המוסך עצמו מרוויח סביב 200-300+- ל5-20 דקות עבודה ואני מדבר על ליפט אחד ואיש מקצוע אחד זאת אומרת שמוסך סוגר עשרות או מאות אלפי שקלים וגם השכירים מרוויחים מעל 10-12 בחודש אני דיברתי עם כמה אנשי מקצוע במוסכי חברה ואפילו הראו לי תלושים של הסכומים האלה ככה שהם לא מסכנים לא הם ולא הבעלים כמובן.

ושוב הפוסט לא נועד לבוא בטענה פשוט להבין איזה כלי עבודה לקנות ואת הרוב קניתי ואקנה את מה שצריך בהמשך לאט לאט להגדיל את הכמות שיש לי בבית וכן אתקן את הרכבים לבד חבל לממן אנשים שגוזלים ועושקים במאות שקלים לכמה דקות עבודה מבחינתי זה גזל.

נקודת המוצא שלך שעושקים או גוזלים היא טעות ביסודה.

שכיר שמרוויח 10-12 יש לך מושג כמה הוא עולה לבעל הבית?

אם אני יגיד לך שכפול או כמעט כפול?

מלבד המשכורת הברוטו, הוא צריך לשלם ביטוח לאומי, הפרשות לפנסיה, חופשי מחלה, חופשים, חגים, בית הבראה.

עד לפה זה היה החובה.

מן הסתם בחברות הגדולות יש עוד הפרשות, כגון ביגוד, קרן השתלמות, ועוד הטבות למינהם.

על כל שקל ברוטו המעסיק מוציא 2 או קרוב לזה. 

עריכה אחרונה על ידי elimalka
עדכון
פורסם

נכון שזה מרגיז לשלם על 20 דקות 500 ש"ח

אבל זכותו של מוסכניק לקחת גם על הימי עבודה של לימוד המקצוע..

ולא נשכח עלות ביטוח של המוסך... 

זה הון תועפות...

(אמנם יש מוסכים שגם על זה מדלגים)...

וכן גם אני מטפל לבד..

פורסם

טוב אז לגופו של עניין מבין הסטים הנ"ל איזה הייתם קונים:

כל סט עולה 250 שקל

יש חברת סיגנט,קשקו,פרוקסן.

מקריאה בפורום ובגוגל אומרים שהסיגנט לא כמו שהיה פעם...

קשקו ופרוקסן כתבו שלא הכי וואו אבל וואלה אני לא מוסך אני רוצה לתקן בבית דברים ברכב וכן שלא ישבר לי אחרי פעם פעמיים עבודה...

המלצות מישהו???

סט 3/8 קניתי של פירטול טרופר היה מבצע ב-100 שקל...

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

פילטר שמן קניתי את אלה

ומכווץ בוכנת בלם קניתי את זה במזוודה

בוק אני צריך לאסוף שאני עובר באבי חלפים רחובות.

לגבי מברגים פליירים קטרים טסטר מלחם בדיל שרינק מתכווץ וכל שאר הכלים ישנם זה רק תוספת שאוכל לעבוד יותר בנוחות :)

6.jpg

7.jpg

8.jpg

פורסם

בכנות? לדעתי זה לא משנה, קח את זה שיש בו הכי הרבה חלקים וקייס נוח.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

+1 לראצ'ט טלסקופי- ממש עוזר, קניתי 3/8 כזה והוא מאוד שימושי, בנוסף ממליץ על ידית 1/2" באורך 60 סנטים למי שקשה לו ליפתוח את בורג הריקון של השמן, אצלי במוסך תמיד סגרו עם ידית ארוכה כזו ועם ידית הטלסקופית בשום צורה לא הצלחתי ליפתוח שהייתי מתחת לאוטו, בסוף בקושי הצלחתי עם הידית הארוכה אבל מאז אני סוגר בצורה נורמאלית שלא יהי לי בעיה ליפתוח פעם הבאה.

image.thumb.png.65d1499fc1b43d8edb80e4d24a85db79.png

בידיוק היום יצא לי לעשות טיימינג בגרנדה פונטו שלי, כל חלק בגוף כואב לי חחחח, היה לי עוד דברים אחרים לעשות עם פירוק באמפר קידמי וכו'- בקיצור הרבה עבודה בתור הפעם הראושנה שעשיתי טיימינג(תודה למדריך שהיה כאן מהכנופייה).
אחרי 8 שנים ו30K ק"מ הרצועה הייתה ניראת סבבה לגמרי חחח- כניראה שהורכבה היא הייתה טרייה ישר מפס הייצור ולא אחרי שנים על המדף.

נ.ב: לא יודע אם כבר הוזכר כאן- מי שצריך סט נעילה לטיימינג מומלץ לחפש באמאזון ושות' בגרושים לעומת בארץ- אני זוכר ששעלתי אל ל.כ והאם רצו כ600 שקל פלוס מע"מ אם אני זוכר- בסוף קניתי באמאזון בכ30 דולר עם המישלוח, ככה נעלתי את המנוע והלבשתי את הרצועה בלי בעיה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...