Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי מיצובישי אאוטלנדר 2016  כחודש וחצי. לרכב יש מערכת עצור וסע - START STOP.

מבלי להתייחס לשאלת היעילות של המערכת כמערכת, מבחינתי אם מערכת כלשהי לא נדלקת מרצונה החופשי ולא מבחירתי (ע"י ביטול ע"י הכפתור) זוהי תקלה.

לקח לי זמן לשים לב שיש ימים שלמים שבה המערכת לא נדלקת ולו פעם אחת (בד"כ יום שלם כן ויום שלם לא).

לאחר כשבועיים שהיא נדלקת לפי החלטתה, שבועיים שלמים המערכת לא נדלקה כלל.

בשבועיים האחרונים - יומיים פעלה, יומיים לא, יום כן ויום לא.

כל הזמן הזה לא הופיעה תקלה או התראה אלא האייקון הירוק של המערכת פשוט לא מופיע והיא לא נדרכת.

לא מצאתי קשר להפעלת אורות, מזגן, בקרת שיוט, לחיצה על כפתור ביטול המערכת וכו'..

לא מצאתי קשר לדריכת המערכת ביום קר, חם, יום, לילה. אע"פ שלדעתי בשבועיים הראשונים של גילוי התקלה חשדתי שלרוב ביום המערכת לא נדלקת ובלילה כן...

כאשר היא לא נדרכת האייקון הירוק פשוט לא מופיע כלל, אם אני לוחץ על כפתור הביטול כן מופיע אייקון הביטול הכתום.

התחברתי ל OBD ואין שום שגיאות/תקלות שמופיעות.

עשיתי חיפוש בגוגל שהוביל אותי לחשוב שהמצבר שבן קרוב לשנתיים אולי חלש.

עשיתי לו בדיקה:

התחברות לאחר חניה ממושכת עם רב מודד/מולטימטר: 12.80V

מדליק אורות למשך 3 דק (ללא התנעה): 12.65V

ברגע ההתנעה עצמה המתח יורד ל: 11.30-10.98V לשבריר שנייה ומיד עולה.

על פניו המצבר תקין.

מה עוד יכול להיות, מה פספסתי, מה ניתן לבדוק כדי לאתר את הסיבה לתופעה ?

כל קצה חוט יתקבל בברכה :-)

בברכה,

פורסם

היא לא אמורה לעבוד תמיד. מדי פעם זה בסדר.
טמפרטורה , מזגן וכו משפיעים עליה מאד.
תעזוב את המערכת בשקט וסע בכיף. תתעלם.
נניח לרגע שהמערכת תקולה. למה לשרוף עליה זמן וכסף ?

פורסם

כפי שרשמתי:

לא מצאתי קשר להפעלת אורות, מזגן, בקרת שיוט, לחיצה על כפתור ביטול המערכת וכו'..

לא מצאתי קשר לדריכת המערכת ביום קר, חם, יום, לילה.

הכוונה, שבזמן שהמערכת עבדה, היא עבדה בכל התנאים הנ"ל ללא יוצא מן הכלל וללא בעיות (חום, קור, מזגן וכו').

וכאשר החליטה לקחת כמה ימי הפסקה היא לא נדלקה בכלל לאורך כל היום/יומיים וגם שבועיים ברצף כאשר התקיימו בדיוק אותם תנאים.

מבין ומכיר את ההתנגדות למערכת כמערכת, אך מעוניין שכל מערכת ברכב תהיה תקינה. וכרגע נשמע לי שהיא לא...

אם תוכל לתת לי קצה חוט למה יכולה להיות הסיבה אוכל לשקלל את העלות מול התועלת. אולי מדובר על פתרון ללא עלות/עלות סמלית ואז שנינו נסכים ששווה לטפל בבעיה. 

פורסם

משתדל 🙂

אמרו לי את זה לפני הפעם הראשונה שעשיתי טיפול/החלפתי ברקסים/פתחתי ראש מנוע/פירוק קרבורטור ועוד ע"י יוטיוב. מאז זרמו הרבה מים... 😃

יש לך כיוון מה לבדוק ומה יכול להיות גורם לתופעה ?

פורסם (נערך)

אתה מתכוון שלאחר החלפת מצבר המערכת עובדת בצורה מלאה לשנה וחצי ואז מתחילה לזייף עד להחלפת המצבר ?

אתה מחליף מצבר כאשר הוא מת או על בסיס בדיקה של מולטימטר/משהו אחר ?

עריכה אחרונה על ידי DANIEL_M
פורסם

בדיוק.
אני דוחה החלפה עד שהמצבר ממש חלש.
למעשה התפקיד העיקרי של S&S זה להגיד לי שהמצבר כבר מתחת ל 50% חיים.
כמו נורית מיכל דלק.

פורסם

המערכת עובדת, גם כאשר האייקון הירוק אינו מופיע על הצג.

כאשר האייקון הירוק מהבהב למשל, סימו שהמע" תקינה, אבל או שאינך חגור, או שהרכב במצב-N בגיר, או מצב של מנוע שאינו הגיע לטמפ" עבודה.

כשהמע" פעילה ומתבצע כיבוי מנוע, אתה לא אמור לראות על צג שום דבר שקשור למע" הזו.

היא פועלת כאשר אתה לוחץ על הבלם בעצירה מוחלטת טיפה חזק יותר.

ובכלל, תעשה ניסיון, תיסע עם הרכב במהירות קבועה כ-20 דקות נניח, ותגיע למצב עצירה עם לחיצה חזקה על הבלם, כדי לבדוק את זה. אם זה כל כך חשוב לך.

אני עם ASX 2021, ומקפיד תמיד ללחוץ על כפתור הכיבוי, לאחר התנעת הרכב.

לא מעניין אותי בכלל, עם המע" [המיותרת] הזו עובדת או לא. תקינה או לא. ממש ככה.

פורסם

האם במסך המולטימדיה של הרכב ניתן לראות בנסיעה חיווי לגבי המערכת ואיזה מכלולים מונעים ממנה להידלק - מזגן, מצבר, משהו שקשור למנוע ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

יש מערכות של S&S (טויוטה אאל״ט) שמציינות למה הן לא נדרכות בעצירה (מנוע קר, מצבר חלש, עוצמת מיזוג).

אני די בטוח שתוכל לחלץ את המידע הזה דרך ה־OBD, אבל זה תלוי בתכנה שקוראת את החיוויים. אי הפעלה של S&S זו לא תקלה, ויכול להיות שהתכנה צריכה לבקש במפורש ממחשב S&S את הסיבה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...