Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי לאחרונה לדירה חדשה, מהמקום עצמו אני מרוצה, מדבר אחד לא- המים מפוצצים אבנית. בקטע הזוי. מעולם לא ראיתי דבר כזה, אני לא יכול אפילו לשטוף כלים או את הרצפות בלי שישארו שלל כתמי אבנית, פיות הגומי של הראש באמבטיה נסתמות פעם במספר שבועות. אני 2 צעדים מלפתוח מחצבה.

השאלות הן כדלקמן:

1- אחרי גיגול שבו לא מצאתי, האם יש תקן לכמות אבנית במים? ולמי קוראים על מנת לבדוק את זה? הדרך היחידה עלי אדמות להזיז את בעל הדירה לטפל בזה היא אך ורק אם זה מפר את החוק, בערך כמו כל בעל דירה בישראל.

 

2- מסנני אבנית למיניהם. אחרי דוקטורט על כן סיליפוס/לא סיליפוס, מצאתי שלל מתקנים "אלקטרוליטיים" למיניהם שלפעמים מכונים "סלמנדר", הפופולריים ביניהם אלו sesi למיניהם. האם הם באמת עובדים? מפחיתים משמעותית את כמות האבנית במים? בדיוק כמו על סיליפוס, שמעתי דעות לפה או לשם, ואשמח לשמוע מנסיון אישי של יותר מעובר אורח רנדומלי בפייסבוק.

נראה שסיליפוס אכן משחרר כמויות זרחן משמעותיות למים, כזו שאפילו אם זה עומד בתקנים- הייתי מעדיף שלא לצרוך. (וגם מפחית כמות מגנזיום במים, כזו שגם ככה חסרה במדינת ישראל)

 

3- אני יודע שתעלה פה המלצה למערכת סינון מים, אקדים תרופה למכה ואומר שאני מעוניין בפתרון דירתי, שיפתור גם את הבעיה במקלחת ומאיפה שאני ממלא מים לשטוף את הרצפה. אולי בהמשך אוסיף מסנן תת כיורי או משהו.

 

לילה טוב ובחירות חמישיות שמחות לכולם

פורסם

תשובות חלקיות מאוד:

לגבי התקן - הוא מהווה המלצה בלבד, בניגוד לארה״ב אין פה מערכות לריכוך מים ברמה המוניציפלית.

כל רשות מים עורכת את הבדיקות בעצמה, אתה אמור לקבל אחת לשנה את התוצאות בדואר,

תבדוק מול הרשות שלך דרך האתר/טלפון. המידע אמור להיות זמין/פומבי.

 

בעל הבית לא קשור לעניין.

 

כל מה שקשור להטיות שונות של המילה ״אלקטרוליטי״ הוא שמן נחשים / שקר גס / עבודה בעיניים.

 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא מנסיון אישי אלא מנסיון של אחרים - סיליפוס אכן עובד. אבל בתור תוצאת לוואי, המים הם מעט חומציים והטעם שלהם דוחה.

פורסם

אישית אצלי בבית פרטי התקנתי מסנן מים ראשי על בסיס סילפוס (מוצר כחול לבן ישראלי) ולשתייה תמי 4 שגם שם יש לדעתי סילפוס. מקווה שזה לא יזיק לבריאות בני הבית. 

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

מרכך מים ביתי אסור לשימוש. תורם הרבה נתרן למי הביוב.
סיליפוס, תתקין רק על הכניסה לבויילר. אלה לא מים שאתה שותה וזה יאריך מאוד את חייו של גוף החימום ויחסוך לך הרבה חשמל (וגם הבוילר יעבוד היטב עם מאיץ ולא יסתם אחרי חודשיים. ואם אתה חדש בדירה זו, כנראה שאין מאיץ בדוד. "פטנט" מוכר למנוע את הצטברות האבנית סביב גוף החימום ) כל זאת מניסיון מאחר וגם אני מקבל לבית מי מחצבה.
לגבי מי שתייה, אני שותה את מי הברז. המחצבה הזו טובה לבריאות. כפי שכתבת, בעיקר בגלל מגנזיום.

לגבי מי בישול, אפשר אוסמוזה.
לגבי אלקטרוליזה, נסה לברר על אבניקס. הפטנטים שמבוססים על מגנט, לא יעילים. אלה המחוברים לחשמל, נחשבים ליעילים אבל זו עדות משמיעה. לא מניסיון.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אותי אישית הדוד פחות מעניין כי יש חימום על גז. אבל מדיח כלים, מכונת כביסה, מחמם מים על גז, ברזים, אסלות נהנים ממים עם פחות אבנית. לשים מסנן אבנית רק בדוד לא יעזור, יותר זול ויותר משתלם להחליף גוף חימום אחת ל.. אם זה רק לדוד מים.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם



אותי אישית הדוד פחות מעניין כי יש חימום על גז לשים מסנן אבנית רק בדוד לא יעזור, יותר זול ויותר משתלם להחליף גוף חימום אחת ל.. אם זה רק לדוד מים.

נו? ובמחליף חום של הגז לא מצטברת אבנית?
במים קשים כמו שמתאר פות"ש זה יכול לגרום לזרם בספיקת פיפי במקלחת.

ולגבי החלפת גוף חימום, ראשית, זה ניג'וס כי לרוב צריך לרוקן את כל הדוד ואז להחליף.
שנית, מה על כל החשמל שמתבזבז ברמה של דוד דולק שעה, ורק לך ולאחד הילדים מספיקים המים. בלחץ.
ואחרון, כבר קרה לי בבית הקודם שהדוד פשוט קיצר והפיל פחת בכל הבית. הגוף פשוט התפורר תחת האבנית... מאוד מבעס כשזה קורה ב10 בערב.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

בדיוק מה ש sorvall אמר. ספיקה נמוכה במקלחת, ראשים נסתמים, מכונת כביסה עדיין אין- אבל תהיה בקרוב, וכמו שציינתי פשוט אי אפשר לשטוף כלים. הם יוצאים עם כתמים לבנים מפה ועד תימן.

תוהה אם לשים פילטר סיליפוס ולהיכנע לחיים של סחיבת בקבוקים, או אם השילוב של סיליפוס+תמי4 יתן מים בטעם הגיוני מספיק ומסוננים מאותו זרחן

 

פורסם

במקרה הכי גרוע, חבר את מכונת הכביסה והמדיח למים החמים, ותתקין סנן סיליפוס רק על הדוד.
אני נמנע מצריכה של החומר הזה.



Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
בתאריך 23.3.2021 בשעה 23:56, Pika007 כתב:

עברתי לאחרונה לדירה חדשה, מהמקום עצמו אני מרוצה, מדבר אחד לא- המים מפוצצים אבנית. בקטע הזוי. מעולם לא ראיתי דבר כזה, אני לא יכול אפילו לשטוף כלים או את הרצפות בלי שישארו שלל כתמי אבנית, פיות הגומי של הראש באמבטיה נסתמות פעם במספר שבועות. אני 2 צעדים מלפתוח מחצבה.

 

מנחש- כפר סבא?...

לפני 8 שעות, Pika007 כתב:

תוהה אם לשים פילטר סיליפוס ולהיכנע לחיים של סחיבת בקבוקים, או אם השילוב של סיליפוס+תמי4 יתן מים בטעם הגיוני מספיק ומסוננים מאותו זרחן

בתמי גם יש סיליפוס (בכמות קטנה), אבל הטעם של הברים (כל! הברים, לא רק של תמי) הוא נעים בגלל שמשתמשים שם במסנן מפחם של קוקוס, מה שנותן טעם טיפה מתוק למים. משתמשים בזה גם למערכות סינון, אגב. 

לדעתי, שים סיליפוס בשקט (זה עובד) ובר (ממליץ על "אטלנטיס", היה הרב מכר שלי כשהייתי עצמאי בתחום) או מערכת סינון. ככה לא יהיה לך טעם מוזר במי השתייה. מערכת סינון מוציאה מים ברמה של מים מינרלים.

האפשרות היקרה יותר היא לשים מערכת אוסמוזה, שתעלים לגמרי את השאריות של הסיליפוס מהמים.

גם את המערכת סינון וגם את האוסמוזה אפשר אגב לחבר לבר כדי לקבל מים חמים-קרים.

 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האמת היא שאין לי מושג לגביהם. זה פיתוח חדש יחסית, שלא היה זמין כשעבדתי בתחום. אפילו לא ידעתי שקיים דבר כזה. 

מהקצת שקראתי, במקום לקבל סיליפוס במים, מקבלים אבץ במים. בנוסף, האבץ מתקשה והופך לשכבה בתוך הצנרת, מה שעושה האבנית עצמה. 

המוצרים האלו מוקפים בהמון בולSיט שיווקי, ואני לא רואה הרבה מידע אמין מסביבם. 

 

שורה תחתונה: סיליפוס זו טכנולוגייה שהוכחה כעובדת. האבץ הזה זו טכנולוגייה חדשה, ואני לא רואה מידע אמין לגבי היעילות שלה. יכול מאד להיות שהיא עובדת טוב- אני פשוט לא יכול להבין את זה מהמעט מידע שיש ברשת.

 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש לך אפשרות לבנות חדרון בחוץ ליד השיבר הראשי שלך ?
יש מתקנים תעשייתיים לריכוך מים דירתי ללא זרחן וכו' אבל זה דורש שקים של מלח ,חשמל ומקום למתקן לא קטן.
https://www.residencestyle.com/wp-content/uploads/2020/08/Pentair-Water-Softener.jpg

פילטר חקלאי דירתי (10") יעבוד רק אם תלך לפתרון מבוסס סיליפוס.



פורסם

אני גר בראשון ויחסית אין כאן הרבה אבנית, צריך לנקות את הקומקום פעם בחודשיים.

מה שכן, לאחרונה רכשתי את ה SESI שרשמת, טרם הרכבתי אותו.

רכשתי אותו בעיקר לקומה העליונה, עבור הדוד, מכונת כביסה, מקלחות וכו'.

כמו שרשמו כאן מעלה, אני פחות מתלהב להכניס סיליפוס למי השתיה.

בכניסה לבית התקנתי סנן עמיעד מיני, רק עבור סינון חול \ חלודה ולכלוכים כאלו, הוצאתי מהסנן את כדורי הסיליפוס.

אם בדירה שלך יש מחלק מים(חנוכיה), אתה יכול להתקין מערכת כלשהי עבור רוב הצרכנים של הבית, ולחבר לפני הסנן את הנקודה של המטבח.

במטבח עבור הקוםקום תשתמש בבריטה או שתנקה אחת לתקופה את הקומקום.

למדיח יש מלח, אני מניח שהוא פותר את הבעיה של האבנית עבורו.

לפחות אצל הורים שלי כבר 10 שנים אותו מדיח עם אותו גוף חימום, גרים באותו אזור

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

×
×
  • תוכן חדש...