Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,

רכשתי אאוטלנדר 2015 עם 65K.

לגבי שמן גיר, המוסך שלי טוען שברגע שמחליפים שמן גיר מתחילות בעיות והוא ממליץ לא להחליף. מה אתם מציעים?

לגבי בולמים קדמיים, שמתי לב שהגומיות שמגנות על הבולם קרועות ממש והבולם חשוף. הבנתי שהגומיה מספקת הגנה מפני לכלוך. האם מומלץ להחליף את הגומיות?

תודה

עריכה אחרונה על ידי moshero
פורסם

הנושא של החלפת נוזל ATF מאוד מוכר ויש הרבה דיונים על זה בפורום, תחפש קצת ותבין. 

השרוולי מגן של בולמי הזעזועים (בולמ"ז בקיצור) עושים בדיוק מה שציינת, הגנה מפני לכלוך או יותר מדוייק הגנה מפני פגיעות של אבנים קטנות שניתזות בזמן נסיעה.

בלי שרוולי מגן אלו, אורך החיים של הבולמים יהיה קצר מאוד.

פורסם

יצרנים היום בגישה די מפגרת של "נוזל לכל החיים" אבל אני אשאל אותך שאלה, כמה זמן זה חיים?

רכב יכול להחזיק 100 אלף קילומטר, 200 אלף, 300 אלף, ואפילו יותר.

מאיפה היצרן יודע מה זה כל החיים?

התשובה הפשוטה שהוא לא.

60 אלף זה זמן טוב להחליף בו אל תקשיב למוסך אבל יש סיבה למה הם אומרים את זה.

גירים שכבר גמורים ונזכרים להחליף להם את השמן אחרי יותר מדי זמן, כבר כל כך התפוררו מבפנים שמה שמחזיק אותם מלהחליק בהעברוץ הילוכים, זה השמן שיש בו את כל החתיכות שנפלו משם. אצלך בגיר אין הילוכים אז קצת פחות רלוונטי אבל כן יש ממיר מומנט והרצועה שגם יושפעו אותו הדבר.

אתה רחוק מאוד ממקרה כזה ובדרך כלל מחליפים כל 60-80 אלף קילומטר.

רק שים לב שאם אתה מחליף שימלאו בנוזל CVTF ולא ATF וכמובן בתקן מתאים.

פורסם
לפני 4 דקות, Shab00 כתב:

יצרנים היום בגישה די מפגרת של "נוזל לכל החיים" אבל אני אשאל אותך שאלה, כמה זמן זה חיים?

רכב יכול להחזיק 100 אלף קילומטר, 200 אלף, 300 אלף, ואפילו יותר.

מאיפה היצרן יודע מה זה כל החיים?

התשובה הפשוטה שהוא לא.

אתה יצרן?

כשתהיה יצרן,תחלוק על יצרנים אחרים.

פורסם
Just now, tribel כתב:

אתה יצרן?

כשתהיה יצרן,תחלוק על יצרנים אחרים.

ממשיכים בגישה של לנגח כל תגובה שאני כותב?

זה נותן לך חיוך בבוקר?

ראית פעם שמן שלא משתנה עם הזמן ונהיה שחור וגושי?

הפיאסטה שלי הייתה עם גיר שהיה בייצור 22 שנה.

בספר הרכב שלי (2012) היה כתוב נוזל לכל החיים, אבל ברכבים ישנים יותר אם אותו הגיר בדיוק (4f27e) היה כתוב להחליף כל 60 או 80 אלף (אחד מהם לא זוכר).

מה קרה בשנים האלו שאותו הגיר עם אותו תקינת שמן פתאום לא צריך החלפה? חוקי הצמצום פסולת מרכב.

לא הפעם הראשונה שיצרני רכב משנים את החוקים לפי פוליטיקה ולא הפעם האחרונה.

יש על זה ים דיונים באינטרנט מוזמן לבדוק אותי.

פורסם

הנושא של מכלולים SEALED FOR LIFE הוא גדול ורכב ועם הרבה מאוד דיעות, אבל בטח לא קשור לפוליטיקה. אין שום תקנה שתאלץ את היצרן לצמצם החלפות שמנים, זה מתחיל ממניע שיווקי של עלויות תחזוקה נמוכות יותר מול המתחרים. 

הקנסות היחידות בנושא זיהום אויר וסביבה זה פליטת מזהמים (תקנות CAFE) וכל יצרן רכב אם חורג מערך מסויים של זיהום אויר פר רכב X סך המכוניות שמכר באותה שנה, ישלם קנס. 

שאלה ל moshero האם לפי המפרט טיפולים שיש ברשותך יש הנחיה להחלפת נוזל ATF ?

פורסם
לפני 1 דקה, danniel כתב:

הנושא של מכלולים SEALED FOR LIFE הוא גדול ורכב ועם הרבה מאוד דיעות, אבל בטח לא קשור לפוליטיקה. אין שום תקנה שתאלץ את היצרן לצמצם בהחלפות שמנים, זה מתיל ממניע שייוקי של עלויות תחזוקה נמוכות יותר מול המתחרים. 

הקנסות היחידות בנושא זיהום אויר וסביבה זה פליטת מזהמים (תקנות CAFE) וכל יצרן רכב אם חורג מערך מסויים של זיהום אויר פר רכב X סך המכוניות שמכר באותה שנה, ישלם קנס. 

אני די בטוח בזה אבל לא ב100% שיש גם קטע עם פסולת והיא גם נחשבת כמשהו כי אני זוכר סיפור על מרצדס שניסו לעשות חיווט חשמלי מתכלה בגלל זה וזה היה על הפנים.

בכל מקרה אתה חייב להסכים איתי שכל נוזל לאט לאט מאבד את תכונותיו ומתלכלך.

פורסם

יש תקנות אחרות של חומרים מהם עשוי הרכב וכמה אחוז מה ניתן למחזר לאחר שרכב סיים את חייו, זה לא קשור לנוזלים ושמנים. 

מסכים, השאלה כמה זמן יקח. במכלולים "אטומים לכל החיים" יש נוזלים או שמנים מאוד איכותיים שמחזיקים זמן רב.

פעם גם למיסבי גלגלים היה צריך לבצע להם תחזוקה כל X ק"מ. היה צריך לפרק,  לנקות את הגריז, לשם גריז חדש, להרכיב חסרה ולכוון עומס מוקדם. 

היום מסיבי גלגלים הם מכלול אטום ללא תחזוקה והמיסבים מחזיקים זמן רב מאוד. יש שם גריז שגם מאבד תכונות ובכל זאת אין הרבה בעיות.   

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, danniel כתב:

יש תקנות אחרות של חומרים מהם עשוי הרכב וכמה אחוז מה ניתן למחזר לאחר שרכב סיים את חייו, זה לא קשור לנוזלים ושמנים. 

זה לא רק שהוא סיים את חייו אלא הדרך שהוא עשה בהם.

אם אתה לא מחליף שמן אתה לא מזהם, זאת גם חלק מהסיבה שרנו עברה להחלפות שמן במנוע של כל 30 אלף קילומטר (אבל רוב הסיבה היא שהשמן סינטטי מלא ובתקנים מאוד גבוהים אז מיותר כל 15 ולא כי אני החלטתי אלה המהנדסים של רנו).

הסיבה שהחליטו את זה לא משנה לאף אחד שמבין שאין דבר כזה נוזל לכל החיים פתאום באותו הגיר שלפני כמה שנים כן דרש החלפות לפי היצרן, ורוצה שהאוטו ישרוד כמה שיותר.

עריכה אחרונה על ידי Shab00
פורסם

שוב, המניע של היצרן הוא לא קנס או רגולציה אלא עניין שיווקי. 

האם להחליף נוזל או שמן במכלולים אטומים לכל החיים, הדעה שלי היא שבגדול לא צריך, יחד עם זאת אני ממליץ לבעל הרכב להתייעץ פרטנית על כל סוג של רכב ומכלול, עם בעלי מקצוע שמכירים את הרכב הייטב ולפעול לפי ההמלצות שלהם. 

פורסם
לפני כשעה, danniel כתב:

הנושא של מכלולים SEALED FOR LIFE הוא גדול ורכב ועם הרבה מאוד דיעות, אבל בטח לא קשור לפוליטיקה. אין שום תקנה שתאלץ את היצרן לצמצם החלפות שמנים, זה מתחיל ממניע שיווקי של עלויות תחזוקה נמוכות יותר מול המתחרים. 

שאלה ל moshero האם לפי המפרט טיפולים שיש ברשותך יש הנחיה להחלפת נוזל ATF ?

כן החלפת שמן גיר ב-80K או 4 שנים, המוקדם מבין השניים. שמן CVT FULID J4

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, moshero כתב:

כן החלפת שמן גיר ב-80K או 4 שנים, המוקדם מבין השניים. שמן CVT FULID J4

אם אתה מעוניין לבצע בעצמך (שזה לא כל כך קשה אם יש לך כלים) אתה יכול לקנות motul CVTF שעומד גם בתקן שאתה צריך, הוא מאוד זמין, עומד בהרבה מאוד תקנים ולא תצטרך להתחיל לחפש שמן של התקן הזה ספציפית.

פורסם
לפני כשעה, moshero כתב:

תודה לכם

תבדוק אם יש לך גיר רציף

אולי הימנעות מהחלפה שעליה מדברים זה לגיר פלנטרי רגיל

פורסם
לפני 1 דקה, yaron gr כתב:

תבדוק אם יש לך גיר רציף

אולי הימנעות מהחלפה שעליה מדברים זה לגיר פלנטרי רגיל

ההימנעות זה בגלל מה שתיארתי בתגובה הראשונה שלי, אז הם רוצים להסיר מעצמם אחריות מסיטואציה כזאת.

אבל כן נראה לי שזה פחות יכול לקרות בCVT מאשר בפלנטרי רגיל.

• תוכן חדש...