Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, קניתי הונדה האצב'ק 2016 שתמיד היתה מטופלת במוסך מורשה של הונדה רחובות. אחרי שקניתי את האוטו חזרתי איתו הביתה והרגשתי קצת שהבלימה לא הכי רגישה אבל חשבתי אולי זה הסתגלות לרגישות של הבלימה ברכב הזה לעומת הקודם שלי.
בבית הסתכלתי על הספר טיפולים שהמוכר נתן לי וראיתי שבטיפול במוסך כתוב שצריך להחליף רפידות בלם קדמיות וסנן תא נוסעים אך הלקוח לא מאשר ( יש לציין שהרכב עבר טסט אחרי זה ). 
ההתלבטות שלי אם כדאי ללכת למוסך מורשה המרכזי שיבצע את החלפה? כולם אומרים לי שמוסך מורשה הונדה יקרעו אותי במחיר על חלק כזה או שבנושא בלימה לא לשחק במה הכי זול.

מצטער אם השאלה אולי נשמעת בסיסית פשוט זה האוטו הראשון שלי שאני אחראי על התחזוקה שלו ולא ההורים אז קצת בור ועם הארץ בנושא.
תודה.

פורסם

באיזה תאריך/ק"מ היה הסירוב להחליף רפידות?
מאוד יכול להיות שהוא החליף במוסך אחר בעלות נמוכה.
אישית לא רואה סיבה לשלם יותר מכפול על חלפים וטיפולים במוסך יבואן לרכב שהוא כבר לא באחריות.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם

תלוי כמה רפידות או צלחות יוחלפו.
בכל מקרה זו לא פעולה מסובכת כל מוסך ידע לבצע .
אתן דוגמא מרכב אחר ומצב אחר להמחשה : מוסך היבואן: ₪1700 . מוסך פרטי : ₪1000

• אהבתי 1
פורסם

מוסך מורשה מחליף ברקסים לא רק כשהברקסים גמורים, אלא אם יש סיכוי שהם יגמרו עד לטיפול הבא(לפעמים הוא מחליף ברקסים גם סתם ככה, כי אפשר, אבל זה כבר נושא אחר)

במקרה הזה ,עקב הנסועה המאוד נמוכה של הבעלים הקודם, סיכוי טוב מאוד שלא באמת היה צורך ממשי להחליף. 

ברקסים זה דבר מאוד פשוט להחלפה, אין שום צורך לעשות את זה במורשה שבאמת סתם תשלם הרבה. 

• אהבתי 1
פורסם
23,000 קילומטר . לא נראה לי הוא אמר שהוא רק היה במוסך המורשה ושום מוסך אחר.  כמה יכולים לדרוש על זה במורשה לעומת סתם מוסך? 
נשמע כמו עוד רצון של מוסך היבואן להחליף רפידות סתם, מעולם לא שמעתי על החלפת רפידות בק"מ כ"כ נמוך, על פניו נראה שהבעלים הקודמים נהג בחוכמה כשבחר לסרב להחלפה.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

עידכון קצר. דיברתי עם המוכר הוא אמר לי שכנראה בגלל שהאוטו עמד ברחוב הרבה זמן בלי נסיעה  יש קצת חלודה אז הם אמרו לו להחליף אבל לדעתו הכל בסדר בבלימה.
התקשרתי למוסך הונדה הם רוצים על החלפת שתי הרפידות הקדמיות 740 שקל ו 120 על החלפת פילטר מזגן שרשום להם שצריך להחליף

עריכה אחרונה על ידי Jon bones jones
פורסם

חלודה על צלחות זה טבעי אחרי סגר קורונה. זה נעלם בנסיעה הראשונה/שניה. אין לזה משמעות.
תשאל את מוסך הונדה איזה רפידות ? יצרן ודגם. יש רפידות סיניות זולות ויש גרמניות יקרות ובאותו יצרן יש לפעמים כמה תת דגמים
דרך אגב , הרכב מחוץ לאחריות . למה לך להמשיך במוסך היבואן ? סתם ישחטו אותך

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, Jon bones jones כתב:

ההתלבטות שלי אם כדאי ללכת למוסך מורשה המרכזי שיבצע את החלפה? כולם אומרים לי שמוסך מורשה הונדה יקרעו אותי במחיר על חלק כזה או שבנושא בלימה לא לשחק במה הכי זול.

קודם כל צריך לבדוק מה מצב הרפידות הקיימות, ואת זה אנחנו לא יכולים לדעת דרך המחשב...

כנס למוסך (כלשהו) באיזור מגוריך שיוריד גלגלים ויבדוק את מצב הרפידות.

תחושת הבלימה בין רכב לרכב יכולה להשתנות בלי קשר לבלאי של הרפידה (גם בגלל סוג ואיכות החלקים שהרכיבו, וגם לפי מה שהיצרן תיכנן).

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על העצות. ביטלתי את התור במוסך המרכזי, התקשרתי למוסך ליד הבית והם הזמינו אותי לראות אם בכלל צריך להחליף כי גם להם נשמע מוזר אחרי 23000 קמ שהרפידות דורשות החלפה.
בכל מקרה הם אמרו לי שרפידות וצלחות אצלם זה 450 כולל עבודה. פשוט אמרו לי שאם אני רוצה לשמור על האוטו במצב טיפטופ אז רק לטפל במורשה אבל אם בקטע של רפידות זה לא כזה קריטי להחליף במקום אחר אז חבל לשלם כפול

פורסם

חבר, שוב כפי שאמרו לך כמה פעמים, זה שנותנים לך מחיר לא אומר דבר אם אינך יודע מי היצרן של הרפידות.

בהחלט יש יצרנים מעולים שהרפידות שלהם יעלו, כולל התקנה, פחות מחצי העלות של סט מקורי במורשה.

וכמובן... בלי שתוריד גלגל ותצלם, אי אפשר בכלל לדעת אם נדרשת החלפה

• תוכן חדש...