Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם היום עוד קיים במכוניות חדשות, אבל בעשור הקודם היה נפוץ מאוד: הצמיג החלופי חוסך המקום, שידוע בכינויו "בייגלה".

רבות דובר על האחיזה המופחתת שיש לצמיג כזה ועל ההבדל בין ימין לשמאל. הוראות היצרן הם לנסוע עם לחץ אויר 60 psi, לא לעבור את ה80 קמ"ש, ולנסוע את המרחק המינימלי האפשרי. מאוד בעייתי כשאתה רחוק מהיעד בשעות שאין למצוא צמיגיות פתוחות.

בעבר כבר הרגשתי שיש למערכות בקרת אחיזה ויציבות הרבה עבודה כשמותקן צמיג כזה.

עד כאן לא חידשתי כלום. אבל יש עוד חיסרון גדול ומסוכן. עם צמיג חלופי בגודל רגיל, מרעננים אותו מידי פעם על ידי כך שבכל החלפת סט צמיגים ראשי, שמים אחד מהישנים על הרזרבי. ככה הגיל שלו נשאר סביר. לא ניתן להעביר צמיג ישן לגלגל הקטן וככה הוא נשאר עם הצמיג המקורי בגיל הרכב. כמובן על פי ההוראות יש לרענן אותו מידי פעם, אבל אני לא מכיר אף אחד שעושה את זה, ואם כן זה עולה יותר מצמיג רגיל.

היום נסעתי עם החלופי הקטן על גולף מודל 2007, שבחייו לא נסע יותר מכמה קילומטרים, לכיוון הצמיגיה, מרחק של כ5 ק"מ.

מיד זיהיתי רעש של תקר, נסעתי לתחנת דלק באמצע הדרך ווידאתי שלחץ האוויר תקין (60 psi). בשלב זה הצמיג עדיין נראה בסדר. הרעש המשיך והקפדתי לא לעבור את המהירות 50 קמ"ש.

הגעתי לצמיגיה בשלום ואז נגלה לעיני המחזה הבא: 

זרקתי את החלופי לפח. קניתי ג'אנט רגיל נוסף והעברתי את הצמיג מאחד הגלגלים האחרים אליו.

ממליץ לכל מי שיש חלופי קטן, להיפטר ממנו בהקדם.

PXL_20201008_073818507.thumb.jpg.2e9c1a363de848dd60ddb0321948c5fe.jpg

• מעניין 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הגלגל החלופי המקורי של הרכב?

אם כן, צמיג בן 13, על מה אתה מתפלא שקרס?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

לא היה עדיף להחליף לבייגלה טרי?

למגבלות שצויינו צריך להוסיף שבכל מקרה הצמיג הקטן מוגבל ל-3000 ק"מ לאורך כל חייו.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 דקות, dorosen כתב:

הגלגל החלופי המקורי של הרכב?

אם כן, צמיג בן 13, על מה אתה מתפלא שקרס?

אני לא מתפלא.

הסברתי בדיוק למה אף אחד לא מרענן אותו.

לפני 10 דקות, sperial כתב:

לא היה עדיף להחליף לבייגלה טרי?

למגבלות שצויינו צריך להוסיף שבכל מקרה הצמיג הקטן מוגבל ל-3000 ק"מ לאורך כל חייו.

גם לשלם יותר כסף וגם להישאר עם החסרונות?

לפני 11 דקות, Audi-T כתב:

יש לך מקום בבגאג׳ לגלגל רגיל או שהוא בולט?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

בולט קצת, לא נורא

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מסכים.

אמנם ברור שצמיג בן 13 יתפגר אחרי 100 מטר, אבל בפועל, צמיג הבייגלה זה כסתח מטופש.

יצרני הרכב יכולים לבלבל עד מחר את השכל "שזה מבטיחות, והמטרה היא לצמצם את הנסיעה על הספייר למינימום". בתכלס, זה מוזיל עלויות וזוהי הסיבה לקיומו. 

מה יעשה אדם שבדרך מאילת, בשבת בצהריים תפס אותו פנצ'ר בדרכו לרעננה? 

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 3 דקות, miatanc כתב:

יש רכבים שאין בכלל מקום לספייר שלא לדבר על גלגל רגיל ואי אפשר להכניר גלגל רגיל ברכב שמיועד לבייגלה, אין מקום

זה בכלל הכי מטומטם.

יש לך תקר בדרך, אתה מרכיב את הבייגלה, ואת הגלגל התקול אתה שם .. על חמותך במושב האחורי.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

עמוס

פורסם

אני בטוח שבמחסן החלפים של צ'מפיון ישמחו להזמין לך.

הם גם מוכרים הלוואות בריבית קצוצה..

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

עמוס

פורסם

הממצאים של פות"ש לא ניתנים לערעור, אבל מבחינת המסקנה - לא הייתי כל כך נחרץ.

יצא לי להשתמש בצמיג בייגלה בלית ברירה בעבר ואף לנסוע איתו גם מעט יותר מהר מהגדרות היצרן וגם קצת יותר רחוק (לא מצדיק לכאורה, אבל הייתי חייב להגיע לעבודה ב- 5 בבוקר...).

הכל עבר בשלום והצמיג השתמר בסדר גמור ובקושי הרגיש שונה מצמיג רגיל. הרכב היה בן קרוב ל- 3.

לקבוע שרוכש רכב חדש צריך לזרוק את הצמיג לאלתר זו מסקנה מרחיקת לכת מהאירוע הלא נעים והמסוכן שחווה פות"ש. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

למישהו בדקו פעם תקינות גלגל ספייר במעמד הטסט?כנראה שזו הסיבה שאף אחד לא טורח לרענן אותו מדי כמה שנים.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

המילים "בכל מחיר" קצת מרחיקות לכת (בלשון המעטה). יצא לי לא פעם לנסוע עם הגלגל בדיחה הזה כשהיה תקר ולא הייתה לי אופצייה אחרת אלא להשתמש בו. תמיד זה עבר בשלום. 

מפחיד קצת- נכון.

אבל ממצב של להזהיר שהצמיג הזה, במיוחד בגיל מתקדם- מסוכן, עד ללהגיע להחלטה גורפת שלא להשתמש בו בכל מחיר הדרך ארוכה.

• מעניין 1
פורסם

מתנצל אם בחירת המילים הייתה חריפה מדי.

עיקר הכוונה בפוסט הייתה להתריע על כך שנדרש להחליף את הצמיג הזה בחדש או אחר כשהמכונית מתיישנת.

מעבר לכך, גם המגבלות ה"מתוכננות" לצמיג הזה נופלות בגדר "מסוכן" לדעתי.

גם אני נסעתי בעבר עם קטן ועבר בשלום, אבל לא אשאיר כזה ברכבים אצלי. אני לא קונה מכוניות חדשות.

בכלל חשבתי שכבר זה פחות נפוץ היום, יש הרבה מכוניות בלי שום גלגל רזרבי, עוד יותר גרוע.

לפני 41 דקות, much כתב:

למישהו בדקו פעם תקינות גלגל ספייר במעמד הטסט?כנראה שזו הסיבה שאף אחד לא טורח לרענן אותו מדי כמה שנים.

בשנים האחרונות, בכל טסט בכמה מכונים, בדקו לי המצאות צמיג רזרבי ושהוא מנופח. הגיל שלו לא נבדק.

• אהבתי 1

עמוס

פורסם

יש לי גלגלים קטנים במכוניות בנות 7 ו-10. שטחית הם נראים טוב (לפחות בפעם האחרונה שבדקתי, המכוניות האלה כעת בשימוש הבנים), אבל, כמובן, לך תדע מה יקרה אם יהיה צורך לנסוע עליהם בכביש לוהט של חמסין ישראלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...