Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,
אנסה לעשות את זה כמה שיותר קצר -
אני לא עובד כבר שנה (כמה חודשים לפני הקורונה, וכשהתחילה הקורונה הגיוסים כמובן הוקפאו). עברתי לאחרונה תהליך ארוך בחברה מסויימת לתפקיד של Tech Lead. על פניו התפקיד עצמו הוא בדיוק מה שחיפשתי. השכר והתנאים גם כן יפים מאוד (מבחינת שכר, כנראה יותר ממה שאוכל לקבל במקומות אחרים). רוצים שאתחיל לעבוד.

הקאץ' - החברה הזאת עושה Black Hat Marketing. כל הביזנס של החברה מבוסס על לעבור על מדיניות השימוש של גוגל/פייסבוק ושות'. כחלק מהתהליך שמעתי גם מהמנכ"ל וגם מהמייסד סיפורי זוועה על מה שהם עושים (לא ידעתי בתחילת התהליך, רק לקראת סופו הם ממש פתחו את זה, כנראה בכוונה). המילה "ביוב" הושמעה בהקשר של הפעילות שלהם בערך 300 פעם (ע"י המנכ"ל והבעלים, כן?). כשר אבל מסריח קלאסי. בהתחלה חשבתי שהתפקיד עצמו יהיה "מנותק" מכל הדבר הזה, אבל הבנתי שאין שום מצב שזה יהיה ככה (לא רוצה להיכנס לפירוט). וכמובן שיש את העניין שברגע שגוגל/פייסבוק מחליטים להוריד את השאלטר על הפעילות הזאת, כל הביזנס של החברה הלך ואין לה זכות קיום (לא יודע עד כמה יש לה זכות קיום גם עכשיו...).

הדילמה היא האם ללכת על תפקיד כזה שיכולל קדם אותי מאוד מבחינה מקצועית, אבל ללכת כל יום לעבודה בתחושה חרא. הרושם שלי הוא שצריך להיות בסטייט אוף מיינד ממש מסויים בשביל לעבוד שם (בגלל זה כנראה הדגישו לי את זה הרבה), משהו בסגנון של אנשים שהולכים לעבוד בעגלות ומשקרים לאנשים.

העובדות הן שמצד אחד אני לא עובד כבר שנה (וגם לפני הקורונה לא היה פשוט למצוא עבודה, בגלל הניסיון המגוון והגיל היחסית צעיר שלי אני די נופל בין הכסאות, פתחתי על זה שרשור בעבר), אבל מצד שני אני זכאי עכשיו לדמי אבטלה עד יוני 21' (או עד כמה שזה לא יהיה בסוף) בסכום שלגמרי מספק אותי כרווק מובטל.

אז, מה אתם הייתם עושים?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני סירבתי להצעות של 3-4 אלף ברוטו יותר, בגלל מה שהחברה המציעה עושה.

העדפתי להרוויח פחות, אבל לדעת שאני עושה טוב לעולם ולא רע.

אבל אני מניח שיש בזה הרבה מההשפעה של האישיות שלך.

אני לא הייתי יכול לקום בבוקר ולעשות את זה, מה גם שהסיכון גבוה שאתה תקום בוקר אחד ותגלה שאין חברה.

מצד שני לא קרה לי שלא עבדתי שנה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעבר לבחירה בין טוב לרע - שאני לא אתייחס אליה ברשותך מכיוון שכבר התייחסת -

יש נטייה במקומות כאלה לאסוף טיפוסים מפוקפקים לא רק ברמת המנכ״ל, אלא בכל הרמות.

היום מנסים לעקוף את גוגל, מחר ינסו לעקוף כל מיני הפרשות למשכורת.

אל תיכנס לזה, בקיצור.

• רעיון טוב! 7

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני חושב שזה עלול "ללכלך" את הקורות חיים שלך בעתיד. אם אתה יכול - הייתי נמנע (בלי קשר לעניין המורלי, רק מבחינה תועלתנית. מורלית, זו כבר החלטה שלך עם עצמך).

• רעיון טוב! 2

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

עמדתי בדילמות שונות , לא היה מדובר ב3-4 אלף במקרה שלי - יותר לכיוון ה10 ולפעמים יותר. (הימורים , black hat security וסתם עסקים מפוקפקים מכל מני סוגים, הניסיון שלי בין מובייל, אבטחה וקצת backend דיי מגוון אז גם ההצעות האלו דיי מגוונות)

דחיתי את זה על הסף כל פעם ופעם. מצד שני - אף פעם לא עמדה מול זה אבטלה.

זה לא רק הלקום בבוקר - זה הרבה מעבר לזה. וכשזה במיוחד באבטחה והימורים - ראיתי אנשים שגם לא ישנו בלילה.

בנוסף לזה ברזומה - בהרבה פעמים - זה ממש לא פלוס.

side note כי ציינת את זה - אולי כדאי לך במקום לרדוף אחרי תואר בהקשר הזה - ללכת לחברה יותר גדולה שבה תיהיה ״סתם״ מפתח - אבל כנראה תקבל אותה משכורת (אם לא יותר, אפשר לדבר בפרטי אם אתה רוצה, תקרא את הסוף של הנושא של מה זה dev ops לקונטקסט. המקבילה אצלינו כרגע לדוגמא לtech lead בתחום שלי זה משהיא עם 20 שנות ניסיון בתחום כולל הובלת מוצרי ענק באפל ומייקרוסופט לפני שהצטרפה לאמזון, משהיא עם הבנה שהיא mind blowing במה שאני עושה)?

אני לא מבין את המרדף תארים הזה (והייתי שם - ב״רזומה״ שלי יש כמה תארים גבוהים משמעותית מהתפקיד הנוכחי שלי - כולל tech lead , ניהול של כמה צוותים ועוד) בגיל צעיר - וראיתי אנשים שאוכלים את עצמם על מה שכתוב להם על החתימה במייל.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

למרות הבכירות של התפקיד, אני לא יודע אם מבחינת קריירה עבודה בחברה כזו ייתפס כמשהו חיובי לתפקיד הבא (שואל, לא מכיר את התעשייה)?

זה לא עלול לשים אותך בנישה של תחום שאתה לא רוצה להיות פעיל בו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שכחתי לציין - הנטייה שלי כרגע היא חזק לכיוון הסירוב, כי זה ממש לא אני.

לגבי האבטלה - כמו שציינתי הדמי אבטלה די "סוגרים לי את הפינה" בקטע הזה ואני יכול להמשיך לחפש בכל הכוח ועם שקט נפשי וכלכלי. גם בגלל כל הקורונה מהניסיון מכמה ראיונות אחרונים מעסיקים פחות רואים את האבטלה הארוכה בעין לא יפה).

על עניין ההכתמה בקו"ח לא חשבתי וזו נקודה מעניינת (כלומר כן חשבתי שאפשר פשוט להגדיר את החברה כ"שיווק דיגיטלי", אבל את מבחן המציאות זה כנראה לא יעבור).

@Liviur (@falou) - בגדול אני לא מתכנת (הייתי 3 שנים בצבא, אבל לא המשכתי בתחום), בתפקיד האחרון הייתי מנהל טכנולוגיות/דיגיטל (התפקיד שלי היה ליזום ולנהל פרויקטים של שיפורים טכנולוגיים בחברה, החברה היתה חברת תעופה למטענים [CAL Cargo]), ועכשיו אני בגדול מחפש תפקיד של ניהול פרויקטים (טכנולוגיים), והתפקיד הזה הוא פחות או יותר מה שחיפשתי, תפקיד עם אימפקט ופחות "בורג קטן במערכת" (למרות שלא פוסל).

פורסם

תפקידים סטייל Product Owner כאלה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סתם שאלה, אתה מובטל כבר שנה? יש לך 3 שנים ניסיון צבאי בפיתוח? אם אתה לא ממש-ממש שונא את התחום, לא הגיוני לחפש עבודה בתור מפתח ולצבור עוד קצת ניסיון עד שתמצא את מה שאתה מחפש? אולי אפילו בתור מפתח בחברה גדולה תוכל לעבור תפקיד אחרי זמן מסויים למשהו שיותר מתאים לך...

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 27 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תפקידים סטייל Product Owner כאלה?

כן, בדיוק. התראיינתי גם לתפקידים כאלה (Product owner/manager), אבל לרוב זה נפל כי אין לי ניסיון "קונקרטי" בניהול מוצר (עשיתי ניהול מוצר בתפקיד האחרון אבל התקפיד לא היה נטו ניהול מוצר).

לפני 6 דקות, pooh-bear כתב:

אם אתה לא ממש-ממש שונא את התחום

אז זהו, ש...😅

אחרי 3 שנים בצבא די הבנתי שלכתוב קוד 9 שעות ביום זה ממש לא בשבילי ואני צריך את האינטרקציה עם האנשים (בגלל זה הכיוון של ניהול פרויקטים). מה גם שחוץ מהתעסקות ממש מינימלית בתפקיד האחרון, לא נגעתי בקוד מהצבא (שזה 8 שנים בערך) וסביר להניח שגם אם אנסה זה סתם יגמר בפדיחה בראיונות (אבל שוב - זה לא כיוון ריאלי בשבילי).

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

מעבר לבחירה בין טוב לרע - שאני לא אתייחס אליה ברשותך מכיוון שכבר התייחסת -

יש נטייה במקומות כאלה לאסוף טיפוסים מפוקפקים לא רק ברמת המנכ״ל, אלא בכל הרמות.

היום מנסים לעקוף את גוגל, מחר ינסו לעקוף כל מיני הפרשות למשכורת.

אל תיכנס לזה, בקיצור.

זו הסיבה העיקרית שלא הייתי נכנס לזה.

מנכ"ל שמתפרנס מלצפצף על חוקים ועל אתיקה, יצפצף גם עליך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

למרות הבכירות של התפקיד, אני לא יודע אם מבחינת קריירה עבודה בחברה כזו ייתפס כמשהו חיובי לתפקיד הבא (שואל, לא מכיר את התעשייה)?

זה בהחלט לא יתפס כמשהו חיובי.

בכירות התפקיד גם לא תעזור - אלא תיצור שאלות לגבי אינפלציה של טייטלים גם אחורה אגב.

לפני כשעה, Blaz00r כתב:

בגדול אני לא מתכנת (הייתי 3 שנים בצבא, אבל לא המשכתי בתחום), בתפקיד האחרון הייתי מנהל טכנולוגיות/דיגיטל (התפקיד שלי היה ליזום ולנהל פרויקטים של שיפורים טכנולוגיים בחברה, החברה היתה חברת תעופה למטענים [CAL Cargo]), ועכשיו אני בגדול מחפש תפקיד של ניהול פרויקטים (טכנולוגיים), והתפקיד הזה הוא פחות או יותר מה שחיפשתי, תפקיד עם אימפקט ופחות "בורג קטן במערכת" (למרות שלא פוסל).

אז גם התואר - tech lead מאוד לא מתאים - ולא הייתי מחפש לשים אותו ברזומה שלי במקומך.

זה תואר לindividual contributor שמשפיע על החלק הטכני של מתכנתים. אני שם את העבודה והתפקיד הזה ספציפי ומה שמתואר.

לפני 33 דקות, Blaz00r כתב:

כן, בדיוק. התראיינתי גם לתפקידים כאלה (Product owner/manager), אבל לרוב זה נפל כי אין לי ניסיון "קונקרטי" בניהול מוצר (עשיתי ניהול מוצר בתפקיד האחרון אבל התקפיד לא היה נטו ניהול מוצר).

אתה צריך לחפש תפקידים כאלו אם כן ברמה יותר נמוכה - תפקידי כניסה.

הם קיימים יותר בחברות גדולות מאשר קטנות - ואז הניסיון שלך יהיה רלוונטי כשתבוא להתראיין. גם אם הגעת לראיון ואז לא עברת - זה כבר לא רק החוסר ניסיון הקונקרטי - אלא אולי חסר לך משהו במה שאמרת / מה שהצגת.

לא מכיר אותך אז זו השארה.

לפני 47 דקות, pooh-bear כתב:

אולי אפילו בתור מפתח בחברה גדולה תוכל לעבור תפקיד אחרי זמן מסויים למשהו שיותר מתאים לך...

זו לא עיצה כזו להיט. בחברות גדולות המסלולים בין מפתחים למנהלי מוצר לרוב לא חופפים - והוא עדיין יצטרך להוכיח את עצמו ולתת הרבה תפוקה קודם כל בתור מפתח. זה לא נשמע הכיוון.

עדיף לנסות תפקיד יותר נמוך בסולם הרלוונטי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מצטרף להמלצות פה לא ללכת על זה. 

לפני 1 שעה, Liviur כתב:

אני לא מבין את המרדף תארים הזה (והייתי שם - ב״רזומה״ שלי יש כמה תארים גבוהים משמעותית מהתפקיד הנוכחי שלי - כולל tech lead , ניהול של כמה צוותים ועוד) בגיל צעיר - וראיתי אנשים שאוכלים את עצמם על מה שכתוב להם על החתימה במייל.

יש לזה הסבר חוץ מכסף. והוא איך נראה היומיום שלך.

אנשים לא רק רודפים אחרי טייטלים כי הם חושבים שזה טוב לרזומה. זה פן אחד. יש אנשים שנמשכים לניהול, ויש אנשים שרוצים פוזיציה מרכזית, עם יכולת להשפיע, להוביל, עם קשר רציף עם ההנהלה של החברה. ובחברות שהן לא מאוד קטנות (כלומר לא rnd של 15-20 איש) - לטייטל בהחלט יש משמעות. גם אם בשכר או בותק והניסיון הוא לא חופף לתפקיד דומה באמאזון או פייסבוק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 53 דקות, Liviur כתב:

זו לא עיצה כזו להיט. בחברות גדולות המסלולים בין מפתחים למנהלי מוצר לרוב לא חופפים - והוא עדיין יצטרך להוכיח את עצמו ולתת הרבה תפוקה קודם כל בתור מפתח. זה לא נשמע הכיוון.

אפשר לקחת את זה לכיוון גנרי יותר, כמובן.

הכוונה היתה שלהיות מובטל תקופה ארוכה זה לא טוב כלכלית, לא טוב לקו"ח, לא טוב לחיסכון הפנסיוני, ובכלל, לא כל כך נעים. עבודה בסוף היא גם דרך סתם ככה להרוויח כסף, גם אם לפעמים לא כל כך נהנים ממנה. מעבר לזה, לא יודע אם בתקופה הנוכחית הייתי סומך על איזושהי הבטחה ממשלתית, וגם אם כן, לא הייתי רוצה להגיע עד סוף תקופת דמי האבטלה ואז לחפש עבודה עם עוד לא מעט אנשים שחשבו כמוני.

אני פשוט לא בטוח עד כמה יש בכלל ביקוש בתקופה הנוכחית למה שפות"ש מחפש, בניגוד למשרות פיתוח שעדיין אפשר למצוא. אבל זה כמובן יכול להיות כל תפקיד אחר, גם לא טכנולוגי.

אני מסכים איתך

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

PO זה לא מנהל מוצר (PDM), זה משהו באמצע, כמו PJM/PM של פעם רק בשם אחר ועובד עם Scrum מסוים / כמה Scrums במקום על פרויקט.

ואז אפשר להבין ש-PO ופיתוח זה הרבה יותר קרוב מאשר PDM ופיתוח (מן הסתם, כי הוא באמצע).

נכון שגם אז המסלול מפיתוח ל-PO הוא לא מובנה, וזה לא צמיחה אישית מאוד נפוצה. אבל ה-PO's (או PJM, או Release Managers) הטובים ביותר שנתקלתי בהם באו מרקע של פיתוח

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...