Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האפליקציה מצויינת, השתמשתי בה הרבה בדואר (ושם הסיפור אחר, היו סניפים שהתעלמו מתורים שנקבעו באמצעותה), ובמשרד הפנים (שירות מעולה, התקבלתי לפני השעה שנקבעה, בעוד שלקוחות אקראיים התיבשו שעות בתור). אבל, כפי שנכתב, הימים ימי קורונה, הרבה שירותים הצטמצמו ואחרים סוחבים לאגים מתקופת הסגר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, מרק10 כתב:

חברים, זה מחיר הקידמה. 

האפליקציה MYVISIT מאפשרת הזמנת תור לכול משרדי הממשלה בקלות רבה גם ללא רישום.

הבעיה שבתקופה הזו משרדי הממשלה צימצמו את מספר האנשים אשר יכולים לקבל שירות בכול יום נתון בגלל התו הסגול לכן לא קיימים תורים זמינים מהיום למחר.

ומה אם אין לך טלפון חכם כמו לרוב הדתיים ? ומה אם אין לך בכלל טלפון בבית ? ואם אין לך מחשב ואינטנרט בבית ?

משרדי הממשלה לא לקחו בחשבון אנשים שאין להם אמצעים בסיסים לשם הזמנת תור לשירותים שהם מעניקים.

אם יש בעיה באפליקציה עצמה (כמו שמנסיוני קורה הרבה עם אפיקציות שמפתחים עבור המגזר הציבורי) זאת לא אשמתו של הלקוח, ובעצם אין לאדם הפשוט במקרה הזה שום דרך להזמין תור. חבל שאתה לא באמת קורא את מה שאני כותב. ולפני שתגיד שבמקרה הזה יוציאו תיקון במהרה - לפעמים יכול להיות באג שקשה לעלות עליו ושמשפיע רק על חלק מהמשתמשים באפליקציה.

בקיצור משרד ממשלתי שלא מאפשר אף דרך להזמין תור אלא דרך אפליקציה הוא אטום נורא. לא קשור לקדמה, אחראיותם לספק יותר מדרך אחת ליצור איתם קשר ולהזמין תור למקרה שיהיה כשל בדרך העיקרית.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
פורסם

לכל המגיבים, תודה אבל-

אני לא מבין מה הקשר בין התו הסגול וכמות האנשים המירבית באולם או חדר מסויים לבין כמות התורים. כמות התורים נקבעת על פי כמות האנשים שפקיד/ה מקבל בשעה. מניח שיש לזה תקן כלשהו. אם אותם האנשים חיכו בתור שעתיים באולם בו יושב הפקיד או הגיעו לפי התור שנקבע מראש, זה לא משנה. ספיקת הלקוחות צריכה להיות זהה. קורונה או לא.

אפליקציה שמחייבת זיהוי, שואלת אותך באיזה סניף תרצה לקבוע תור, מציגה לך רק את התורים הרלוונטיים באותו הסניף ואז מאפשרת לך לקבל את התור המוצע או שמעיפה אותך החוצה לתהליך זיהוי מחדש כדי לבדוק את המצב בסניף אחר היא הזויה.

אפליקציה שלא מאפשרת להרשם לתור מוקדם יותר (רשימת המתנה, אם מישהו יבטל) ולא מאפשרת לך לבדוק מה מצב התור בסניפים אחרים מבלי לבטל את התור שכבר יש לך ביד היא הזויה.

מבין שנוצר עומס בשל התקופה שלא היתה קבלת קהל, אז אולי זו הזדמנות להתקדם ולאפשר פעולות בסיסיות מרחוק ולא להטריח אנשים פיזית לסניף? במיוחד בימי התפרצות פוטנציאלית חוזרת.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

על הפעולות מרחוק - נכון להיום הדפסת רשיון והעברת בעלות (ואולי דברים שאיני מודע להם) - כבר דיברנו.

האליקציה אכן אינה אופטימלית אבל מצד שני מאפשרת למנוע התקהלות. וגם אנשים שיתאכזבו להגיע למשרד ולצאת עבור 4 שעות בלי לקבל שירות.

עניין האוכלוסיות שאינן משתמשות במרשתת הוא בעיה הרבה יותר גדולה מקביעת תורים למשרד הרישוי או לדואר. אלה גם האוכלוסיות שלא היו מודעות לחומרת משבר הקורונה בתחילתו, ושאר נתק מהעולם העכשווי. יש מדינות בעולם עם 100% שימוש במרשתת. לישראלים לא פחות יכולת, הבעיה היא אוכלוסיות שמנתקות עצמן במכוון. זה מתחיל בטעינת הרב קו (ודרך אגב, בחודשים האחרונים העניין הזה קודם לכל הארץ ועבר בשקט מוחלט) ופוגע בכלתחומי החיים. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זכותם לנתק על עצמם ממכשירי סמארטפון שחוסמים אותם (משער) לעולם שהם לא רוצים.  מחובת המדינה לספק מכשירי תקשורת נוספים, כמו מספר טלפון ישן וטוב. וזה לא רק עבור אוכלוסיה מסוימת, יש גם עולים חדשים ומבוגרים שמתקשים עם הקדמה הזו. 

לא כל דבר הוא רק שחור או לבן, יש עוד כמה צדדים לכל דבר.

• רעיון טוב! 2
פורסם

לא חייבים אפליקציה - אפשר לקבוע תור דרך מחשב באתר הזה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 42 דקות, yogev20 כתב:

זכותם לנתק על עצמם ממכשירי סמארטפון שחוסמים אותם (משער) לעולם שהם לא רוצים.  מחובת המדינה לספק מכשירי תקשורת נוספים, כמו מספר טלפון ישן וטוב. וזה לא רק עבור אוכלוסיה מסוימת, יש גם עולים חדשים ומבוגרים שמתקשים עם הקדמה הזו. 

לא כל דבר הוא רק שחור או לבן, יש עוד כמה צדדים לכל דבר.

נכון מאוד. קיימת גם אוכלוסיה מחולשת ואנשים על הספקטרום (כולשהוא) שאינם מסוגלים בעצמם לבצע פעולות מסוג זה ללא עזרתו של הזולת.

בימים רגילים קיימת אפשרות לקבל אנשים במשרדי ממשלה שונים ללא זימון תור מראש אבל לצערינו הם הולכים ומתמעטים.

במשרדי ממשלה שונים החליטו ללכת עוד צעד עם "הקידמה" ולא לאפשר לשלם במזומן עבור קבלת שירות מסויים.

לפני 8 דקות, zvit כתב:

לא חייבים אפליקציה - אפשר לקבוע תור דרך מחשב באתר הזה

נכון, אבל לדתיים אין טלפון חכם וגם אין מחשב בבית והם נתקלים בחומה אטומה.

לדעתי כבר ממזמן הייתה צריכה להיות מחאה חברתית בעניין השירותים שניתנים על ידי המוסדות הממשלתים כנגד המגבלות שציינתי.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

אין כמעט אנשים שאין להם גישה כלשהיא לאינטרנט. גם אם לא בבית אז בעבודה, או אצל שכנים. זאת מעבר לעובדה שהקורונה והצורך להשתמש בזום, העלה את כמות החיבורים לאינטרנט במגזר החרדי בעשרות אחוזים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם לדעתי מרגיז מאוד.

אם הצליחו לפתור את העניין היחסית מורכב של העברת בעלות, מרגיז שבשביל הפקדה, שיחרור מהפקדה ואישור תנועה זמני צריך עדיין לגשת למשרד. זה היה יכול להיות ממש פשוט להוסיף את הפעולות האלה באיזור האישי.

גם אני ניסיתי היום לקבוע תור וקיבלתי לעוד 8 ימים.

והקטע הזה שכדי להשוות את מצב התורים בין מספר סניפים אתה צריך להזין את כל הפרטים שלך מחדש, פשוט מייאש. ניסיתי גם באתר וגם באפליקציה.

אני צריך להביא רכב מהבית למוסך ורציתי להוציא עבורו אישור תנועה זמני.

בנוהל הקודם הייתי מגיע למשרד הרישוי ומחכה שעה.

עכשיו אני צריך להמתין יותר משבוע או לנסוע נסיעה אחת ללא רישיון, מה שכנראה אעשה בסופו של דבר לצערי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, zvit כתב:

אין כמעט אנשים שאין להם גישה כלשהיא לאינטרנט. גם אם לא בבית אז בעבודה, או אצל שכנים. זאת מעבר לעובדה שהקורונה והצורך להשתמש בזום, העלה את כמות החיבורים לאינטרנט במגזר החרדי בעשרות אחוזים.

בעקרון אתה צודק. אבל כאשר אתה תצטרך להיות מנהל במשרד ממשלתי כולשהוא ובחוץ יעמדו 10 אנשים בתור ללא שזימנו תור מראש והמאבטח שבכניסה למשרדי ביטוח לאומי נאלץ למנוע את כניסתם בגלל שהם לא זימנו תור נראה אותך בתור מנהל מתמודד עם הטיעונים של אותם האנשים שסה"כ רוצים לקבל שירות מינימלי כמו תביעה לדמי אבטלה שלא הצליחו למלא באתר של ביטוח לאומי.

* אתה יודע מה חלק מאותם אנשים שלא מצליחים לקבל שירות עושים במקרים כאלה חוץ מלצעוק ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אני האחרון שיסנגר על משרד ממשלתי. אם זה היה תלוי בי הייתי מפריט אותם כבר מחר ונפטר מכל חוליי הקביעות והועדים.

עם זאת, בתקופת הקורונה ברור שיהיה קשה מאוד לקבוע שם תור - כמו בכל מקום ציבורי בו מספר המקומות מוגבל. 

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)
לפני כשעה, amosbmw כתב:

אם הצליחו לפתור את העניין היחסית מורכב של העברת בעלות, מרגיז שבשביל הפקדה, שיחרור מהפקדה ואישור תנועה זמני צריך עדיין לגשת למשרד. זה היה יכול להיות ממש פשוט להוסיף את הפעולות האלה באיזור האישי.

ההנחה שלי היא שיש שני דברים שקובעים את סדר בניית האפליקציות (או האתרים):

1. שימושיות. מן הסתם במשרד התחבורה בדקו ומצאו כי העברת בעלות פעולה הרבה יותר נפוצה מהפקדת או הפשרת רשיון.

2. צדדים טכניים ומשפטיים, האם נדרש משהו מעבר להזנת פרטים ותשלום.

לגבי הנגישות, אכן בעייה, אבל, כבר ציינתי, במדינות אחרות יש נגישות של 100% לרשת, אין סיבה שישראל לא תגיע לכך. יש מדינות שכמעט נפטרו מהמזומן, גם ישראל יכולה לעשות זאת. אבל אצלנו יש כל הזמן בעלי אינטרסים שגוררים לאחור. אני חושב על שערוריית ה-EMV, הטכנולוגיה נכנסה לשימוש באיופה לפני 15 שנה ואצלנו יש תירוצים שהישרלים לא יהיו מסוגלים להקיש קוד בן 4 ספרות. ואולי אין ברירה אלא להקצות כל יום כמה תורים למשתמשים מזדמנים שיגיעו בשעת בוקר מוקדמת, יקבלו תור כמו בקופת חולים לפני 50 שנה ויתקבלו משך היום. אפילו להגביל את התורים האלה, למשל, לבני 75 ומעלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

לגבי הציבור החרדי:

יש להם גם חברות סינון המאושרות ע"י הרבנים

ויש גם "עמדות מחשב בתשלום" שהחרדי הממוצע בא לשם מדי פעם ל"סדר את ענייניו".

עריכה אחרונה על ידי המחליף

משתדל לעזור

פורסם

ולגבי מבוגרים: אל תשכחו שהמרשתת פרצה לחיינו לפני למעלה מ-20 שנה, כך שרבים ממי שמוגד רכ"מבוגרים" כבר משתמשים בה מספיק שנים. סביר שמי שהיום בן 80 כבר מורגל שנים רבות בשימוש ברשת. ומי שלא - בדרך כלל יוכל להעזר בבן משפחה. 

וכמובן קיים ה-IVR. מדובר במשרדים שמשתמשים במערכות כאלה, אני מניח שאפשר להתאים אותן לקביעת תורים. או, בלית ברירה, להטיל את התפקיד על 5678* ומקביליו. יש גם עניין של האוכלוסיה הנדרשת לשירות - קרוב לודאי שהאוכלוסיה הנדרשת לשירותי הביטוח הלאומי שונה מזו הנדרשת לשירותים מיוחדים במשרד הרישוי, כך שסדרי העדיפות לשירות למתקשים יהיה שם.

• תוכן חדש...