Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

האם למשהוא יש ספר טיפולים לרכב סוזוקי איגניס מ2019 ?

או לינק לפורומים של סוזוקי איגניס.רכב לא הכי פופולרי כך שעדיין לא מצאתי ספרות מקצועי.

אשמח לדעת מקייט של חלקי חילוף כמו כל סוגי הפילטרים ברכב , שמן ,פלגים, דיסקיות ,בלמים, סוגי נוזלים מקוריים ,רפידות וכל מה שנדרש לטיפול רכב בסיסי.

תודה מראש.

פורסם

אל תכאס אלי, ואם כבר הסתכלת שם, מבקש סליחה. 

בסוזוקים בספר רכב שמסופק עם הרכב יש הוראות עבודה די טובות להחלפת שמן, פילטרים, פלגים. אין שם מק"טים אבל יש הנחיות ואיורים.

ראה דוגמא:

Screenshot_20200416-121219.thumb.png.e77ae31ab3c2ab77220f6e489cc5eb9b.png

Screenshot_20200416-121239.thumb.png.96ced3ca9ad29e7127c8b10da0dd9fc9.png

• אהבתי 1

פורסם

היי בוקי

אתה כזה חמוד ,איך אפשר  ולמה שאכעס  😉?

להפך רב תודות. 

זה רכב של אבא שלי שאני מטפל בו גם.

כרגיל כמו כל רכב אצלי לא אוהב לתת אותו לידיים של מוסך ולא חושב שרכב הזה יגיע לטיפולים במוסך מורשה מתישהו ואם בכלל.

מכין קרקע כמו לכל רכב שלי בגלל זה מחפש מקטיים כדי לחפש חלקי חילוף מראש  כך שבזמן הנכון לבצע טיפולים שותפים לרכב.

למעדה לא לחוץ לספרות אבל הייתי שמח למצוא קבוצה מקצועית שמתעסקים גם באיגניס כדי לקחת טיפים או לשידרוגים.

הרכב קטן וחמוד ולפי דעתי מאוד קל לטיפולים.

עד עכשיו רכב עשה כולה 600 קילומטרים 😜

וזה מה שיעשה רכב הזה  בממוצע עד סוף שנה צפי עד 5000 קלמטרים ,כלומר יהיה צורך בהחלפת שמן בלבד ואולי פילטר שמן .

עד עכשיו עשיתי כמה חידושים ברכב- הזמנתי מגרמניה והתקנתי לרכב מגני דלתות ומגני רוח כולל שטיח לתא המטען.IMG_20200228_094006.thumb.jpg.95ceab51524f19cc38c48c14cb64fddf.jpg

פורסם

שמן - בספר רשומית תקנים, כל שמן איכות שעומד בתקנים מתאים. שמן גיר חייב להיות מקורי.

נוזל קירור יש מקורי של סוזוקי, עולה מלא כסף. אבל החלפה ראשונה אם אני לא טועה אחרי 10 שנים.

20200416_180443.thumb.jpg.faaa5d60e8372c5e9b71217ba13f1613.jpg

כל השאר לא יודע.

ממליץ לך מאוד, ב 3 השנים הראשונות לעשות את הטיפול השנתי במוסך מורשה. לא סומך עליהם - תעבור אחרי הטיפול על כל מה שנעשה, תבדוק, תעשה ביקורת. 

אבל שיהיה רשום במחשבי החברה שהטיפול בוצע בשביל האחריות.

אחרי זה תעבור לטיפול עצמאי. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

זה בדיוק העניין שאם רכב ימשיך לנסוע כמו שנסע  עד היום אז למה להכניס אותו למוסך מורשה ?

אני (כנירא) אעשה כמו שאני עושה לרכב חדש אחר ,קונה חלקים מקוריים ומכניס רכב למוסך של משרד התחבורה ועושים לי כל 'הטיפול קטן " ב100 שקל כולל מע''מ.כמובן אני מכיר בעל המוסך ויש לי אפשרות להסתובב שם מתחת לרכב. מקבל תעוד כולל צילומים.

פורסם

אין בעיה, פשוט מההודעה הקודמת היה נראה שאתה מתכוון לעשות את הכל לבד גם בזמן האחריות.

פורסם (נערך)

לגבי אחריות אתה צודק ,כבר יצא לי להיות במורשה עם רכב אחר וגם לשם הבאתי חלקי חילוף וגם קיבלו אותם ,יש לי דאצ׳יה סטפווי.

יש מלא פורומים בחול שניתן לקבל המון חומר מקצועי משם וגם אני רושם שם,בטוח שאתה מבין מאיפה 😃

בעיה שרכב סוזוקי איגניס לא פופולרי שם ואין יותר מדי חומר אבל נסתדר.

הייתי שמח למצוא משהו דומה בארץ כמו קהילת דאצ׳יה רק שם אני יותר נותן המלצות מאשר מקבל אבל זה קיים וטוב שכך.

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם

שלום.

מקפיץ בגלל נושא של שמן.

הורדתי מספר ספרים באנגלית עברים וגם יפנית.

הנושא של שמן במנוע K12c לא הכי ברור לי.

בספר בעברית אין יותר מדי נתונים ורשום להשתמש בשמן צמיגות 5W30 ,בספר אנגלית מומלץ להשתמש בשמן 0W16 והוא סינטטי מלא וקיים בישראל שמן כזה -מותג מוטול.

5w30 זה שמן HC השאלה במה באמת עדיף להשתמש ?

IMG_20200423_094033.thumb.jpg.5ccb39a557161d4881c618b605cf16f5.jpgIMG_20200423_094033.thumb.jpg.5ccb39a557161d4881c618b605cf16f5.jpg

פורסם

שלום 

מי שמכיר איגניס ועשה טיפול במורשה מה שמן משתמשים במוסכים מורשים ?

לפי ספר באנגלית מומלץ בשמן 0W16 ,קיים שמן מוטול 0W16 hibryd

מסכרן אותי מה שמים במורשה 

IMG_20200423_093809.jpg

פורסם

במורשה בטוח שמים 5W30 כי זה שמן נפוץ בישראל השאלה איזה בדיוק , מעניין.

לגבי מה מתאים מצאתי שCastrol Magnetic עונה ועומד ברב הדרישות. מעניין גם למה בספר רכב בעברית לא מדברים אף מילה על שמנים יותר איכותים כמו בספר אנגלית ויפנית

הם ממליצים על שמנים 0W16 GF5 SN לחיסכון בדלק.

למה יש פערים כאלו בין הספרים וזה לא רק אצל סוזוקי.

פורסם
לפני 4 שעות, alechko01 כתב:

במורשה בטוח שמים 5W30 כי זה שמן נפוץ בישראל השאלה איזה בדיוק , מעניין.

אין משהו מוגדר, זה יכול להיות שמן של אחד היצרנים הישראלים או מיובא שיש לו את תקן ה API הנדרש. 

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

אין משהו מוגדר, זה יכול להיות שמן של אחד היצרנים הישראלים או מיובא שיש לו את תקן ה API הנדרש. 

פז או דלק השאלה מי הצליח לקמבן יותר את יבואן.

• תוכן חדש...