Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם הטרנד ההולך וגובר של רכבים שגונזים את חוגת בקרת האקלים לטובת שליטה ממסך המגע המרכזי, עלתה בי תהיה - למה כמעט אף רכב לא מאפשר שליטה על בקרת האקלים מההגה?

זה נראה לי כמו הדרך הבטיחותית ביותר לבצע שינויים בבקרת האקלים במהלך הנסיעה; אפילו לא צריכים להוריד יד מההגה כדי לסובב חוגה או ללחוץ על כפתור.

במידה והבעיה היא ריבוי כפתורים על ההגה, אפשר להוסיף כפתור אחד בלבד של בורר מצבים בין שליטה על מערכת השמע לבין שליטה על מערכת המיזוג, ואז ניתן בעזרת כפתורי שיר/תחנה הבא/קודם לשנות טמפרטורה, ובעזרת כפתורי הווליום לשנות עוצמת אוורור.

למה לדעתכם יצרני רכב לא עושים את זה?

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

לרוב, למרות מה שיגידו פה חלק ממתנגדי המסכים, לא משנים כול כך הרבה את בקרת האקלים.

אילו שינויים אתה צריך? כי ווליום וקדימה אחורה זה חיוני מאוד.

גם לבדוק משהו במחשב רכב יכול להיות חשוב.

גם לענות לשיחה.

אבל מזגן?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני האמת אחד ממתנגדי המסכים האלה. כן, קורה שאני שנהיה לי במהלך הנסיעה קר או חם ואני צריך לשנות את הטמפרטורה, וזה בבקרת אקלים אוטומטית; כשהיה לי מזגן רגיל נאלצתי לכוון את הטמפרטורה ועוצמת האוורור כמה פעמים בכל נסיעה.

פורסם

לא רעיון כזה רע. זה בהחלט יכול להיות נוח למרות שאני אישית, עדיין מעדיף ומשתמש בעיקר בכפתורים הפיזיים של השמע והמיזוג ופחות בכפתורים שעל ההגה, למעט מה שאין ברירה כמובן. מקווה שלא אצטרך לחיות עם רכב ללא כפתורים פיזיים, לפחות עד לימים בהם יהיו רכבים אוטונומיים מלאים. אחת הסיבות שאני מעדיף את מערכת iDrive על כל מערכת אחרת בשוק, כפתור פיזי אחד שעושה את כל ההבדל (ובתכלס מערכת בוגרת ומצוינת בפני עצמה).

פורסם

יש הגבלה לכמה כפתורים שאתה יכול לשים על ההגה, אכשיו תנסה לחשוב על כמות השימוש בכל הפיצרים של הרכב ותגלה שבבקרת האקלים (לא מזגן מכאני) אתה נוגע אולי פעם פעמים בנסיעה מה שלא מצדיק כפתורים בהגה.

טסלה 3 2022

פורסם

בדור השני של טויוטה פריוס הייתה שליטה מההגה על בקרת האקלים.

אבל שוב, כמו שאמרו, ברוב המוחלט של המקרים השימוש (הנכון) בבקרת אקלים הוא קביעת הטמפרטורה הרצויה ומשם ואילך זו הבקרה שאמורה לעשות את העבודה ובכך חוסכת את ההתעסקות

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
1 hour ago, קרמבו said:

בדור השני של טויוטה פריוס הייתה שליטה מההגה על בקרת האקלים.

כן, ראיתי את הדוגמה של טויוטה כשהרצתי חיפוש על הפיצ'ר הזה, אבל לא ראיתי אחרות, וזה מה שנראה מעט תמוהה בעיניי.

1 hour ago, קרמבו said:

אבל שוב, כמו שאמרו, ברוב המוחלט של המקרים השימוש (הנכון) בבקרת אקלים הוא קביעת הטמפרטורה הרצויה ומשם ואילך זו הבקרה שאמורה לעשות את העבודה ובכך חוסכת את ההתעסקות.

בעולם אוטופי שכולו טוב עם בקרת אקלים מושלמת, כן, ודאי, אבל לא שם אנחנו חיים. הרבה פעמים קורה שהטמפרטורה ששמת מספיקה להתאים (כי המנוע התחמם והחימום נהיה חזק יותר, כי המדחס התחמם והקירור נהיה חזק יותר, כי הדשבורד התקרר ולבקרת האקלים נדמה שנהיה ברכב קר יותר והחימום נחלש (או להפך), כי מאז תחילת הנסיעה נהיה לך קר/חם מספיק ואתה רוצה להחליש את המיזוג, כי פתאום השמש יצאה ונהיה חם, כי נהיה מעונן וקר, ועוד שלל מצבים שקורים ביומיום).

לא רואה את הבעיה עם לשים כפתור או שניים על ההגה, כמו בדוגמה של טויוטה, ולפתור את העניין.

פורסם

גם ככה יש יותר מידי כפתורים על ההגה. אם כבר שמים פקדים פיזיים אז שישימו אותם בקונסולה ולא על ההגה.

לא סובל את מסכי המגע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
1 hour ago, Trilandian said:

כן, ראיתי את הדוגמה של טויוטה כשהרצתי חיפוש על הפיצ'ר הזה, אבל לא ראיתי אחרות, וזה מה שנראה מעט תמוהה בעיניי.

בעולם אוטופי שכולו טוב עם בקרת אקלים מושלמת, כן, ודאי, אבל לא שם אנחנו חיים. הרבה פעמים קורה שהטמפרטורה ששמת מספיקה להתאים (כי המנוע התחמם והחימום נהיה חזק יותר, כי המדחס התחמם והקירור נהיה חזק יותר, כי הדשבורד התקרר ולבקרת האקלים נדמה שנהיה ברכב קר יותר והחימום נחלש (או להפך), כי מאז תחילת הנסיעה נהיה לך קר/חם מספיק ואתה רוצה להחליש את המיזוג, כי פתאום השמש יצאה ונהיה חם, כי נהיה מעונן וקר, ועוד שלל מצבים שקורים ביומיום).

לא רואה את הבעיה עם לשים כפתור או שניים על ההגה, כמו בדוגמה של טויוטה, ולפתור את העניין.

אין שום צורך לשים בקרים על הההגה. מערכת בקרת אקלים אלקטרונית יודעת לטפל בדיוק בכול הדברים שציינת. אם פעם בשעה אתה רוצה לשנות את הטמפ' אז בשביל זה אין צורך למלא את ההגה בעוד כפתורים. 

• מעניין 1

איזה כייף לי :)

פורסם

קודם כל, מה שמרק10 אמר.

שנית, גם ההצעה שלך לתפקוד כפול דורשת תשומת לב כי אתה צריך לזכור תפקוד כפול של אותם כפתורים וזה לא תמיד כל כך אינטואיטיבי.

ודבר אחרון, הדוגמא של הטויוטה נראית לי גרועה במיוחד. המיקום של הפקדים שם לא קרוב לאחיזה טבעית של ההגה ודורש הסתה של היד. מזכיר לי את השליטה על בקרת השיוט בטויוטה היילקס ויגו שיש לנו בעבודה - מופת של הנדסת אנוש לקויה. מיקום בחלק הנמוך של גלגל ההגה, שדורש הסטה של היד  וגם, לטעמי, תפעול מאוד לא אינטואיטיבי.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

באירופה מוכרים מכוניות בלי מזגן. יש להם כפתור לחימום המושבים.  

למכוניות שיש מזגן איכותי פשוט שמים טמפרטורה, לא צריך לשחק יותר מדי.

אייל

פורסם
לפני 9 שעות, Trilandian כתב:

בטסלה כנראה בקרת האקלים מושלמת, כי כייונתי אותה על 20 מעלות כשקניתי את הרכב לפני שנה וחצי ומאז לא ראיתי שום צורך לכוון אותה.

• תוכן חדש...