Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אני מתכוון בימים הקרובים לבדוק אלפא רומיאו 157 שנת 2001 220k קילומטרז׳, מנוע Twin Spark.

הרכב טופל ב-3 שנים האחרונות ב״תלתן״

השאלה היא איך לפעול בשביל לקבל תמונת מצב אופטימלית על מצב הרכב?

האם עדיף לקחת אותו לאוטואיטליה או פשוט להרים טלפון לתלתן?

לעשות קומפרסיה עם בדיקת מחשב באחד מהמוסכים הנ״ל או עדיף מכון בדיקה?

מה אני חייב לוודא שהוחלף בשנים האחרונות?

קראתי כמה שרשורים בנושא הרכב הספציפי, מודע לצריכת דלק 1\10 - 1\7, מודע ליוקר התחזוקה.

פשוט רוצה לוודא שיהיו לי מינימום הוצאות לא שוטפות לפחות בשנתיים-3 הקרובות(אני נוסע בממוצע 12K בשנה)

באחת הסקירות של הרכב שקראתי, הוא היה צריך לעשות שיפוץ לראש מנוע בגלל התחממות המנוע,

אני גר בירושלים וחייב לוודא מבעוד מועד שאין בעיה כזו ברכב הזה - אשמח להמלצות איך לפעול בצורה המיטבית לקבת התמונה הכי צלולה.

מודה לכם מראש על העזרה

פורסם

תתחיל בלהרים טלפון לתלתן ולבקש לשמוע על מצב הרכב ולקבל ספר טיפולים על מנת להבין אתמצב הרכב.

למיטב זיכרוני הרכב דורש אחזקה והיא אינה זולה, חלקים קשה מאוד להשיג כיוון שהיבוא היה מצומצם מאוד , חלקי פח כמעט ולא ניתן להשיג פה בארץ...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• אחראי פורום
פורסם

קודם כל, 147. איזה מנוע? 1.6 או 2.0?

חובה לקבל תיעוד טיפולים. למנועים האלה יש צריכת שמן גבוהה (ברמה של קילו לכמה אלפי ק"מ, אפילו 1000)

ומעבר להקפדה על זה, צריך לראות מה מילאו שם.

באוטו הספציפי עשו ראש מנוע או שקראת על רכב אחר? לא ברור.

אבל השורה התחתונה היא שאם אתה מחפש מינימום הוצאות לא שוטפות, זה לא הרכב בשבילך.

זה רכב מזדקן עם תחזוקה לא זולה ויש לו כמה מחלות שחוזרות כמו אותה צריכת שמן, משולשים שהולכים לעולמם מהר יחסית

ואם זה אוטו שאכל קומבינות בחשמל, הוא יכול לייצר תקלות בכל מיני מכלולים חשמליים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מדובר על 156.

שוטפות אני מדבר על בלאי טבעי שמובן שצריך להחליף.

אישית היה לי פיאט 96׳ 300K קילומטרז׳, כל כמה שנים הייתי ניכנס להחליף חלקים(שרובם היו מקוריים עוד מהמפעל) שניגמר זמנן,

ונוסע שנתיים רגוע בלי לחשוב בכלל על מוסך עד החלק הבא.

במידה והרכב טופל באהבה וכמו שצריך כל השנים האלו, לא רואה סיבה שלא יהיה פה אותו המצב.

משולשים הוא בדיוק החליף, חשמל איך אפשר לבדוק אם נעשו שינויים? החלפת הרדיו-דיסק יכולה להעיד בכיוון?

הייתה סקירה של חבר מהפורום פה שהיה לו את הרכב למשך 3 שנים והוא פירט את כל הביקורים שלו למוסך (בקשר להתחממות ראש מנוע)

ובקשר לחלקים לדעתי לא תהיה בעיה להזמין מאיביי במידת הצורך.

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

דין פונטו 96' הוא לא דין 156 01'. הפונטו פשוטה בהרבה ואמינה יותר.

סלספיד או ידנית?

אין המון בעיות ברכבים האלה (החזקתי 147 2 ליטר כמה שנים), אבל כמו כל אוטו בן 19 הוא ייצר בלאי ובאלפות זה לא זול.

צריכת השמן, תבדוק מול הבעלים. נדירות אלה שלא צורכות בכמויות. אתה מוכן לשיעבוד הזה? זה גם 10w60 יקר, לא זבלה מתחנת דלק.

משולשים - אם שם תחליפיים, תתכונן לבלאי מהיר.

אם זה סלספיד - המשאבה אוהבת להתפגר כי לא מקפידים על החלפת שמן.

טיימינג עשו? כי אתה תיפרד מ-3-4 אלף ש"ח. גם בייבוא החלקים לא זולים.

אגב, המזגן חלש ב-156 ויש לו פתחי איוורור קטנים.

בקיצור, אין פה נוסחה, אתה עשוי להידרש להתעסק איתה, קח בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לעניין הסקירה אני מניח שהתכוונת לשלי. קח בחשבון שכהחזקתי את הרכב הוא היה בן 12 עד 15, היום הם מתקרבים ל-20. אלפות גם לא חיות חיים קלים, לרוב הן ננהגות קשה. פשוט תהיה מוכן לכך שגם אם לא יהיו תקלות יוצאות דופן, יהיה בלאי גבוה ויקר, ותהיה ערוך לזה.

לגבי בדיקה, אני ממליץ על אוטו איטליה. תקבל הערכה מקצועית וכנה, גם אם היא תצטרך להיות קשה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

קח בחשבון 2 טסטים החל מעוד שנה, מניח שאתה מכיר את זה.

כמו שאמרו, תתקשר לתלתן, קח אחכ לאוטואיטליה אם עדיין יש מצב לקניה.

2 השקל שלי, אל תכנס לזה אלא אם אתה נעול דווקא על 56, אם ידני מה טוב אבל עדיין יקר לתחזוקה.

בהצלחה, תבלה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...