Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

כמו שחלקכם (הותיקים יותר) אולי שמתם לב, אני מאוד משתדל להיות משתתף פאסיבי בפורום (גם זה הרבה), כי אין לי מספיק זמן כדי להיות אקטיבי. כמו שחלקכם אולי שמתם לב - לפעמים אני נתקל בדברים שאני לא יכול שלא לבקש את עזרתכם בלהבין אותם, כי לבד אני פשוט לא מצליח.

ולסיפור :

היום ביקרתי במוסך מורשה פג'ו-סיטרואן לטובת טיפול 15 אלף ראשון לסיטרואן ברלינגו (2.0 HDI) החדשה שלנו.

אז נגיד שלבקש שיענו לי בטלפון על כמה שאלות (בסיסיות ביותר) על הטיפול - זה לבקש יותר מדי.

אז נגיד שאני מוכן לסבול את זה שהבחור שניגש לטפל לי באוטו לא מצליח לנטרל את האזעקה (במשך 5 דקות) עם הקוד שנתתי לו, ולא קורא לי לעזור לו.

אז נגיד שאני מקבל את זה שמתי שאני מגיע כדי לבדוק איזה רכב לא מפסיק לבכות, מתקתק את הקוד ומנטרל לו את האזעקה, מה שיש לו להגיד לי זה - "טוב, אתה יכול ללכת". משפטים מהסוג הזה תמיד מרגיעים אותי וממלאים אותי בהרגשת ביטחון מלאה וגורמים לי ללכת לשבת בעמדת ההמתנה ולצפות בשידור החוזר מס' 12 של ברזיל נגד פרו מתחילת השבוע. או שהם גורמים לי לעקוב אחרי כל נגיעה באוטו.

אז נגיד שלא הרמתי את הבעלים של המוסך מהחולצה שלו (עדיין) כשראיתי את האוטו שלי על הליפט במשך העשרים דקות האחרונות של הטיפול בלי שמישהו התייחס אליו בכלל.

בא לכם למכור לי גלון שמן מנוע ב- 130 שקל ? על הכיפאק.

רוצים להשחיל לי ספריי לניקוי חיצוני של המנוע ב-20 שקל ? הנה אני פה.

חיפשתם מישהו לאפס לו את הקילומטרז' שסופר עד הטיפול הבא ל-14,800, במקום ל-15,000 כמו שצריך ? למה לא, בכיף.

סוף סוף, אחרי 1:05 דק' מתחילת הטיפול (כולל ה-20 דק' המיותרות), אני מקבל את החשבון. אז עם זה שהרווח שעשו עליי רק מהמכירה של החלקים עצמם, מספיק לאחלה אכול כפי יכולתך באל ג'אוצ'ו - עם זה אני עוד יכול להתמודד.

אבל איך, תסבירו לי, איך יכול להיות שהעבודה על טיפול 15 ראשון לרכב, שכולל רק החלפת שמן, פילטר שמן ודלק, וניקוי של המנוע עם ספריי - תעלה 323 שקל ???? רק העבודה !!! בלי מע"מ !!!

כמובן שניסיתי לקבל תשובות והעברתי שם עוד חצי שעה בלדבר עם כל מי שרק אפשר, ובעיקר בלהבין אם אני לא חוזר למוסך הזה ספציפית (ואני לא חוזר), או שאם אני רוצה לשמור על האחריות שיש לי על הרכב אני חייב לעבור את הקושי הנפשי הזה בכל 15K ק"מ מעכשיו (ואני לא יודע מה איתכם, אבל לזרוק 323 ש"ח + מע"מ על חצי שעה של עבודה פשוטה זה קושי נפשי גדול מאוד מבחינתי).

אז מה הוא רוצה ממני, אתה בטח אומר לעצמך....

אז קודם כל,אשמח אם מישהו יוכל להסביר למה התמחור של שעת עבודה הכי פשוטה שיש הוא 170 ש"ח.

דבר שני - למה היבואן קובע שעל טיפול 15(שלא בדיוק צריך בשבילו תואר במכונאות רכב או 20 שנות ניסיון כמוסכניק), אנחנו צריכים לשלם 1.9 שעות עבודה, כ- PRESET. כלומר - לא משנה כמה זמן הטיפול לוקח בכלל, לא משנה שזה הטיפול הכי פשוט שיש, אתה ואני עדיין נשלם עליו תמיד 1.9 שעות עבודה. כפול בערך 170 ש"ח לשעת עבודה. נכון, זה יוצא בדיוק 323 ש"ח. כן, אתה עוד פעם צודק, זה גם לא כולל מע"מ

הדבר השלישי והאחרון שאם מישהו יוכל להסביר לי הוא באמת ישחק אותה - הוא מה אני יכול לעשות מעכשיו והלאה. או במילים אחרות - איך לא משלמים 600 ש"ח לטיפול של חצי שעה עבודה + חלפים שעולים (בחנות חלפים יקרה) כ-100 שקל. כמובן שהאופציה שאתם מעלים חייבת להיות כזאת שמשאירה לי את האחריות של היבואן.

אשמח לקבל תשובות מכולם, אבל בעיקר מבעלי מקצוע לגבי התמחורים והדברים האלה.

למי שקרא עד כאן (וגם למי שלא) - תודה רבה על ההקשבה. ותודה על התגובות.

סה"כ, טוב שאתם פה.

פורסם

זה בדיוק העניין....שלא באמת משנה השם של המוסך.

אם התמחור הזה קורה בכל מוסך מורשה פג'ו-סיטרואן, אז מה מיוחד במוסך הזה ?

מוסכניק לא מי יודע מה מקצועי/אדיב ? יחס לא מי יודע מה מפנק ?

אלה לא הדברים שאני מחפש (לפחות לא בטיפול 15 שגרתי), וזה לא שלא עברנו כבר דברים כאלה במקומות אחרים.

הבעיה העיקרית כאן היא אצל היבואן וההגדרות שלו למוסכים המורשים.

ואין לי בעיה לפרסם את השם של המוסך ברגע שאראה שזה רלוונטי.

פורסם

אני נזכר בריטס בב"ש (צ'מפיון מוטורס הידועים לשמצה)

הייתי צריך טיפול קטן ביותר - החלפת שמן מנוע, פילטר שמן ואטם אגן שמן.

לא כמוך, ביקשתי לדעת לפני שאני מכניס את האוטו כמה הסיפור יעלה

התשובה היתה 400 ש"ח כולל מע"מ (((!!!!!))) שמן מינראלי ומסנן מקורי

צחקתי להם בפרצוף ולא חזרתי לשם יותר

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם

אחאי שעברתי כמה ברלינגויים, המוסכים המורשים של היבואן הם באמת יקרנים ללא תקנה. לצערך אתה מחוייב ללכת אליהם מתוקף האחריות.

אני מציע לך שתעביר את עותק המכתב שלך פה לחברת לובינסקי, כמובן תשנה קצת את הנוסח לכועס יותר (הרבה יותר). תגובה בטוח תקבל.... מעניין רק מה הם ישיבו.

בהצלחה.

אל תשכח לעדכן אותנו.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
צחקתי להם בפרצוף ולא חזרתי לשם יותר

זאת בדיוק הנקודה !

נראה לך שאם הייתי יכול לעשות את זה אז בכלל הייתי מדבר על זה ?

אבל לי אין את הפריבילגיה הזאת לוותר על האחריות של היבואן על הרכב.

כל מה שאני אומר כאן זה שהמצב הזה שאין לך ברירה ואתה מחויב לשלם הון עתק על כלום לא יכול להיות אמיתי (כמו עוד לא מעט דברים בענף הרכב ובכלל המדינה).

וכרגיל, כולנו (כולל אותי) אומרים "נכון, הוא צודק, צריך לעשות משהו" ולא עושים כלום.

ולא, אני לא חושב שמכתב ליבואן יעזור (ואתה מוזמן לנסות, עם הרבה בהצלחה). בינינו, עד שלא ייכנס מישהו שמאבטחים רודפים אחריו וידפוק על השולחן של מר לובינסקי בכבודו ובעצמו.

פורסם

דבר ראשון,גם אם לא טיפלת במכונית במוסך מורשה של היבואן,לא מיתבטלת האחריות,אלה אם התקלה נוצרה בגלל שהמכונית לא עברה טיפול מסויים.השוט של האיום בביטול האחריות-הוסר.ישנם לא מעט מוסכים שיעשו את אותה עבודה בסכומים נמוכים בהרבה.להחליף שמן מנוע ופילטר,לא צריך את מהנדסי החלל של נסא...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלום רב

דבר ראשון באפריל שנה שעברה בהחלטת צו בית משפט נקבע כי מותר לתקן את הרכב בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה והאחריות לא נפגעת בתנאי שתשמור את הקבלות ויתרה מכאן מותר למוסך שירות להרכיב ברכב חלקים תחליפיים

בברכה זיסו יוסי

פורסם

לאחר שנתיים של דיונים וחוסר שיתוף פעולה של יבואני הרכב שהיתנגדו. הצליחה המועצה להגבלים עיסקיים

לתת לתקנה תוקף של בית המשפט, והחל מה-1/1/03/ יוכל כל בעל רכב להכניס לתיקון/טיפול שוטף

בכל מוסך שהוא בעל רישיון משרד ההתחבורה.ולישמור על האחרוית . התקנה קבעה שעל הרכב יותקנו חלפים שעברו תו תקן.

לגבי החלפת חלפים שמכוסים ע"י היבואן (באחריות)חייבים להכנס למוסך שרות של היבואן.

התקנה קבעה עוד שמוסך היבואן יכול להרביב חלפים תחליפיים לאחר תיאום עם בעל הרכב.

לגבי שעתון היצרן קיים לתחרות פתוחה ללא פיקוח יש למשל מוסך יבואן של פיאט שלוקח על שעת

עבודה 200 ש"ח+מ.ע.מ.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

את הגדרת זמן החיוב לכל פעולה קובע יצרן הרכב בחו"ל ולא היבואן בארץ.

את היחס המזלזל והמתנשא יצר אותו מוסך או העובד שלו ועל כך תוכל בהחלט להתלונן אצל מח' השרות של היבואן.

אין המוסך חייב ויכול לטפל מייד במכוניתך עם הגיעך למוסך וסביר למדי שהרכב יהיה בהמתנה למגבה (ליפט) שיתפנה או לעובד מוסך שיתפנה לטפל ברכבך.

כפי שכתבו קודמי, כיום אתה יכול לטפל במכוניתך גם במוסך שאינו מורשה היבואן והאחריות לרכב תשמר אך לצורך זאת הטיפול צ"ל לפי הוראות יצרן הרכב וניתן לבצוע גם עם חלקים חליפיים כפי שנכתב.

עליך לשמור את החשבוניות כדי שתוכל להוכיח שבוצעו טיפולים כנדרש, לצורכי מימוש תקון באחריות היבואן של תקלה אפשרית.

היבואן יוכל לא לתקן תקלה במסגרת האחריות אם יוכיח שעקב טיפול לא נכון או חלק לא מקורי נגרמה התקלה (חובת ההוכחה על היבואן).

מכאן נובע שתוכל להעדיף לבצע טיפולים המוסך לא מורשה היבואן שבהרבה מקרים יהיה זול יותר, אדיב ועם קשר אישי וישיר אליך, אך הקפד שיהיה מקצועי, דייקן וקפדן ויש כאלו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מוסך פיגו ברעננה גם גנב וגם רמאי !

הם דוחפים ומכניסים דברים שלא ביקש ולא רצית , כמו שמן ובטענה של ראינו שצריך מה אתה רוצה שנוציא לך אותו עכשיו וכו....

הם מנסים לדחוף לך צמיגים ( פיגו 205 ) ב 500 שקל לצמיג !!!

הם מחייבים אותך על איזוקנים שהם שמים לך באוטו !!! אם אני זוכר זה היה 12 שקל לאזיקון !!!

אני לשם בחיים לא אתקרב יותר פעם אחת גנבו אותי וזהו אני איתם סיימתי .

אם מישהו מכיר מוסך טוב לפיגו באיזור השרון ( עדיף לא מרושה מנסיוני המר .... ) אני ממש אשמח להמלצות ...

פורסם

KYO- אתה כתבת "מוסך פיגו ברעננה גם גנב וגם רמאי !"

את דעתי על המוסך הנל פרסמתי לפני כשנתיים

לדעתי באזור רעננה הרצליה כ"ס- פוספלד מקצועי (כל שלשת המנהלים) יחסית אמין קצת יותר יקר

ולדעתי המועדף!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...